X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Bisacz
    a długo musicie na tym mleku się żywic?
    Kamcia pijemy nutramigen, chcieliśmy przejść na 2 i zaczęły się problemy: wysypka na buzi i główce, bóle brzuszka i brzydkie kupy. Pediatra twierdzi, że miał prawo tak zareagować i kazała wrócić do 1. Małemu podpasowała 2 pod względem smaku bo słodsza i dlatego takie hocki klocki :(
    Teraz mały zjada rano kaszkę bezmleczną z owocem, kolo 14 zjada pół słoiczka warzywek i reszta posiłków to teoretycznie mleko + 2 razy coś do picia. Teoretycznie mleko bo więcej niż 120 ciężko w niego wcisnąć :( Widzę, że jest głodny ale skubaniec odrzuca butlę. Będę próbować dawać mu bez słodzenia może w końcu zaakceptuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to fakt, lepiej żeby maluch przysnął nawet na 15 minut bo inaczej ciężko wytrzymać z małą marudką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobdy dziewczyny, nie uwierzycie !!! Igunio przespal cala noc od 22 i teraz sie dopkero kreci. Czyli najwidocznej sie nie najadal ! Po 120 ml Hippa spal jak zaklety, a ja mam cycki jak kamienie ! Kurde az sie wierzyc nie chce

agatia, bisacz, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

az w szoku jestem, juz nie spie i czuje sie jak nowonardzona o 7 rano :) to w takim razie kupie duza puszke Hippa na noc pytanie jak Igunio pol roku ma xa 8 dni to kupic mleko 1 czy juz mleko 2? Bo saszetke kupilam jeszcze 1, a wy jak myslicie ?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!!
    Moje dziecko się popsuło...
    Wczoraj w nocy budzila się co 2h...dzisiaj trochę lepiej bo o 24 i 4 i teraz o 7....
    Gdzie jest moja Zosia która spała całą noc. ....??? :(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Gratulacje dla Twojego przystojniaka!! :) :)

Sarcia,
    Bardzo się cieszę że Iguniu tak ladnie przespał noc!!
    Zobacze jeszcze trochę, poczekam i może tez na noc dam jej mm... choć czytałam że nocne karmienia się odstawia na samym końcu :( ale jeśli mamy sie budzic tyle razu..to bez sensu. ..
    Caly czas mam nadzieję że to skok....:) :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

A ja mam w d... co pisza o nocnych karmieniach, stwierdziłam ze naprawde poswiecam sie na maksa dla dziecka i zdrowy egoizm mi sie przyda, tez potrzebuje sie ztegenerowac i wyspac zeby nie wygladac jak zoombie codziennie i wiecznie byc niezadowolona bo dzieciak wstaje jak szalony co 2 i u mnie tak od 2 miesiecy.

wiec zdecydowalam ze w dzien kp na noc mm

Dariah, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, pospaliśmy dziś do 7:20, szok :D
    teraz kawka i śniadanie, a Małemu zaraz pewnie jakąś butlę będzie trzeba szykować, póki co trenuje

wyskoczyły mu dwa syfy na policzku i nie wiem czy to od podłogi, bo zaczął wychodzić poza matę, a nie chciało mi się od piątku zamiatać :( bo od jedzonka to raczej nie?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah spoko podanie na noc mm to jeszcze nie nocne karmienie dla mnie. Ja podam mm dziś znacxy moj M poda mnie dzis na wieczor nie ma. I jesli dziecko obudzi sie w nocy dostanie cyca. W nocy nie bede dawac mm tylko cyc ale na noc mam zamiar wprpwadzac mm.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie macie racje....
    Zobacze jeszcze trochę bo to w sumie druga noc kiedy budzi się więcej niz 1 raz... Jeśli to będzie kontynuować to faktycznie kupie mm...tylko jakie? Pewnie jakiś Nutrmigen bo ona nie trawi mleka krowiego. ..

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba wyłożę mieszkanie poduszkami, a Fifka owinę w folię bąbelkową :/
    od rana tak zawzięcie trenuje, aż strach

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

a po czym stwierdzasz ze mleka krowieko nie trawi jesli jest karmiona piersią ?

Ja mojemu kupie ten ktory zechcial wypic czyli Hipp Combiotik

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

2x wstawanie w nocy to nie tragedia, uwierz moj Igunio od 2 jiesiscy wstaje w nocy co 2 godziny i od urodzenia nogdy nie przespal calej nocy najdluzej to jakies 5,5 godziny takze twojedziecko to zlote przy moim stad dostaje mm bo po pol roku czuje sie jak bym czworaczki miala

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrezygnowalam z nocnego karmienia bo juz powyzej uszu mam wstawanie poerdyliard razy bo on wiecznie glodny. Wiec ja odwrotnie w dzien kp na noc mm

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    jak tylko ja zjem cos z mlekiem, już nie mówie o samym mleku to kupka zielona i mega wysypka na twarzy i ciele...:/
    stąd wydaje mi się ze mm tez nie moglaby mieć takiego "normalnego", ale może się myle??
    Jeśli Iguniu tak żle sypia to wcale się nie dziwie, że przeszlas na mm ! dziecko dzieckiem ale jeszcze trzeba funkcjonować! :)

LRF,
    hehe to Fifi taki mały podróżnik się zrobil?? super!!!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    to jak pk nabiale sa takie objawy u dziecka, to jak bedziesz chciala zastosowac mm to ja bhm poradzila sie lekarza zeby dobrze dobrac mu mleko zeby prpblemow brzuszkowych nie miala. U nas nie ma absoltunie zadnych reakcji ani alergii cokolwiek bym nie zjadla wiec ja kupilam najpierw Nan maly plul jak trutke dsiewczyny polecily mi saszetki na wuprobowanie i zaakceptowal Hippa wiec duza puszke kupie hippa.

no ja w dsien bede nadal karmic piersia nie chce calkowicie na mm przechodzic bo pkkarm mam a w dzien to nie problem z karmieniem zwlaszcza ze dostaje posilki uzupelniajace. Ale po nocnych bataliach dalam na luz przetlumaczylam sobie se krzywdy mu ym nie robie a dzieckojest szvzesliwe, najedsone i tez nie wymeczone bo sie wysypia w nocy..

ja tez doszlam do wniosku ze kocham go najmocniej na swiecie ale ja tez musze miec dla niego sile jeszcze w dzken a po takiej nocy to modlilam sie niech maz juz z pracy wraca bo na oczy nie widzw

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jeśli mały nie miał problemów brzuszkowych to podałabym mu 2 :)

Dariah spróbuj na początek może bebilon pepti, może przypasuje. Według mnie nutramigen w ostateczności. Ale Sarcia ma rację - dwie pobudki to nie jakoś dużo. Mój Leon standardowo budzi się na jedno karmienie. Tym się różni od brata bo ten jak miał pół roku przespał całą noc aż spanikowana męża goniłam do łóżeczka żeby sprawdził czy dziecko żyje :)

U nas udało się w nocy wcisnąć 120 ale teraz zjadł tylko 40 i mleko be.Chyba kaszkę zrobię mu na mleku bo się boję, że mało mleka je. Zastanawiam się czy inhalacje z nebbudu i berodualu powodują więcej kup bo robi 3 dziennie a zawsze robił 1.

Dziewczyny, mały nie jest jeszcze do końca zdrowy, kaszel ma taki wykrztuśny, nosek ma jeszcze trochę przypchany, nie gorączkował. Myślicie, że mogę go wziąć na krótki spacer do lasu? No pogoda bajka - chłodno ale słonecznie, no szkoda nie skorzystać.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny...może przesadzam i jestem zbyt wymagajaca :) albo po prostu Mała nas przyzwyczaiła do takich super przespanych nocek!! :)

Bisacz,
    ja bym poszła na spacerek, swierze powietrze na paewno dobrze mu zrobi na układ oddechowy, zwłaszcza ze nie gorączkuje ;)

bisacz lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna noc do .... no, tylnej czesci ciala.
    Pobudek tak jak wczoraj conajmniej 15-20 (oczywiscie liczac od karmienia ok 24:00) Przed 6:00 to juz nawet wstawalam co 5min :( dziecko mi sie popsulo! Gdzie kest to moje wstawanie max po 4 razy?! Gdzieeeeee? Oczywiscie Amelia nie budzila sie z glodu, bo proba podania piersi konczyla sie odpychaniem. Poprostu panna wyspanna :(

Sarcia
    Fajnie, ze tak ladnie Igunio pospal. Mama wyspana to mama zadowolona :)

Bisacz
    Jesli nie ma goraczki to jak najbardziej poszlabym na spacer. Chlodne powietrze bardzo dobrze robi na uklad oddechowy, dziecku bedzie sie lepiej oddychac

Dariah
    Moze u Zosi to tylko chwilowy wybryk z tym spaniem? Zwlaszcza, ze zawsze tak ladnie spala.
    U nas uwazam,ze wybrykiem bylo to ladne spanie a teraz Mela wrocila do "normalnosci", ale do dobrego czlowiek szybko sie przyzwyczaja.

Foxiu
    Mozliwe, ze te syfki od podlogi ale niekoniecznie. Ja mimo, ze co drugi dzien badz codziennie myje podlogi to Amelka ciagle raczkuje i ciagle ma brudne dlonie, ktore notorycznie pcha do buzi. Z poczatku faktycznie miala delikatna wysypke, ale samo zeszlo (nawet pewnosci nie mam czy to od tego czy nie). Z poczatku denerwowalam sie tym brudem na raczkach, teraz luuuuuz. W koncu my tez biegalismy z brudnymi rekami, jedlismy zaraz po tym jak bawilismy sie w piaskownicy czy wspinalismy na drzewa, rodzice nie biegali za nami z mokrymi chusteczkami i zyjemy i ba! Mamy sie swietnie. Wiec wychodze z zalozenia: brudne dziecko to szczesliwe dziecko. Wczoraj np bawila sie w calowanie podlogi w kuchni i co ja odciagalam to uparcie tam wracala. Ogladslam podloge chyba milion razy, nawet sama ja sprobowalam, zeby sprawdzic czy cos tam moze malenkiego jest rozsypane i dlatego caluje, ale nie. Czysciutko :)

P.S. ostatnio ulubiona zabawka Meli sa nasze laczki :) jak tylko zobaczy, ze gdzies leza to znajduje sie przy nich w tempie 120km/h, chwyta te, oglada,smieje sie do nich i piszczy ;)

Dariah, bisacz lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    tak Zośka pięknie spała...od kiedy zaczęła ząbkować zaczęła się budzić raz w nocy, a teraz już więcej...wmawiam sobie że to może jakiś skok...? :) mam nadzieję, bo było tak super...:)

Padłam! Wyobraziłam sobie Ciebie próbującą podłogę! no nie mogę! ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3319 3320 3321 3322 3323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ