X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Weekend zabiegany, czytalam Was ale nie pamiętam wszystkiego :(

Pamiętam że u Żabki, Skali i Kamci jest bunt żywieniowy.. oby chłopcy znów zaczęli ładnie jeść! !

U Bisacz choróbsko szaleje :/ trzymam kciuki za Leosia! !

Ulfe, jeśli dobrze pamiętam to po szczepieniu już troszkę lepiej prawda? No i Kosiu ładnie przybrał! !

LRF,
    Super takie wyjście do kawiarni ! Nasze ostatnie wyjście na Dzień Kobiet skończyło się mega histeria Zośki. ..

Agatia,
    Gratulacje dla Liwki! Pierwszy ząbek! !

Sarcia,
    Iguniu nadal tak źle śpi? Może po prostu lubi się przytulic ? :)

Ajrin,
    4h ciągiem to jak dla Twojego Igusia to bardzo ładnie!!

Natka,
    Co u Ciebie?

A my w sb i nd daliśmy Zosi pierwszy raz ziemniaka....ale nie zasmakowal jej :) w sb zjadła łyżeczkę a w nd nawet nie pół :)
    Dzisiaj będzie batat - bardziej słodki wiec może jej to zasmakuje. A jak nie to dam sloiczek - może konsystencja jej bardziej podpasuje :)
    I pytanie - mam sloiczek ziemniak z marchwia, mogę dać taki z dwóch składników? Czy lepiej nie?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz flamastrem pisze date moja pamiec krzyczy o pomste :/ zwalam na niewyspanie ;)

Agatia gratulacje super ze sie przbil ząbek.

U nas mlody dal mega popis balam sie ze 2 lyzeczki kaszki glutenowej zaszkodzily bo j3cxal i krzyczal dalam cyca i poszedl spac wiec chyba zmecxony. Ale dzowne bo rano dopiero po 3 godzinach spi a tu po 2 padl. Moze pogoda pada dzis i jest blee.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, Fifek uwielbia bataty :) a na początek najlepiej dawać pojedyncze smaki przez 2-3 dni :)

Dziewczyny, ile Waszym dzieciom zajęła nauka siadania? Mój już się podciąga z leżenia na boczku i ciągle to jakieś koślawe jest, niby jest już w połowie drogi. Kurczę, bo chciałabym w końcu to nosidło kupić, bo spacery z naszym wózkiem zaczynają mnie denerwować. Jednak zakup tego wózka to był strzał w kolano :( źle mi się prowadzi, a jeszcze w górach to zupełnie - trzeba mieć krzepę, żeby taką kolubrynę wypchać pod górkę :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah a jadla juz sama marchewke? Ja raczej daje jedna nowość ale w teori ziemiaka jadła wiec mysle ze podaj.
    My dzis dalej ziemiak z dynia konczyme ze sloika a jutro marchew z kalarepa bedzie :)
    W tygodniu chce sama ugotowac i ppdac buraczki z kasza manna :) Zobaczymy :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Podziwiam Was ze macie czas na.pisanie bo ja zawsze jakies zajecie znajde i duzo czasu ze starszakiem spedzam bo widzę efekt naszej pracy , zaczyna sylabowac.
    Kacperek zaczyna raczkowac podnosi pupe i zadowolony hehe i chce juz siadac cwaniaczek. Dzis u nas obiad lasagne z biedy a.jutro barszcz bialy.

agatia, bisacz, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś jest ten paskudny dzień żebym Fifka komuś podrzuciła i uciekła i wróciła po niego dopiero wieczorem :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba prpblem z glutenem dzis 2 dzien dostal kaszke i rano kupa wodnista strasznie a teraz ulewa jak szalony objawow skornych nie widzę ale tak chlusta nawet na moich kolanach co munsie nie zdazalo

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    wszystko mozliwe
    odstaw i obserwuj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek drzemie 2h :) powoli sie budzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    No ziemniaka teoretycznie już spróbowała...
    A jak otworzysz sloiczek to na następny dzień też można go dać?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

cwaniaczek maly wypil 90 ml mm, a godzine wczesniej cyca jadl...co on kombinuje... a w nocy nawet buzi na mm otworzyc nie chce ehh

dobrze ze mi przypomnialas musze kupoic Vigantol bo Devikap bede musiala wywalic bo wlasnie mija powoli pol roku

Bisacz

chyba zbiorowy skok i zabkowanie u nas tez na dziaslach mocno widac pelno gorek od zebow ale zaden jeszcze sie nie przebil poki co moze stad to marudzenie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ajrin,
    No ziemniaka teoretycznie już spróbowała...
    A jak otworzysz sloiczek to na następny dzień też można go dać?

ja sloiczek daje na drugi dzien, na nim pisze ze spozytc w ciagu 48 h wiec spoko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Igi do rozszerzania diety podchodzi na luzaku, jeden dzien chce jesc a drugi nie, owocow poki co naarazie nie akceptuje to mu ich nie daje..za jakis czas sprobuje. narazie dostawal same warzywa, jak skoncza sie warzywne sloiczki to kupie miesne.

powiem wam ze przy 2 dziecku zapal na gotowanie minal jak reka odjal :D przy 1 to czlowiek tyra stara sie, a przy 2 wrzuca na luz bynajmniej ja tak mam sie nie stresuje gotowaniem czy czyms

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny,
    Podziwiam Was ze macie czas na.pisanie bo ja zawsze jakies zajecie znajde i duzo czasu ze starszakiem spedzam bo widzę efekt naszej pracy , zaczyna sylabowac.
    Kacperek zaczyna raczkowac podnosi pupe i zadowolony hehe i chce juz siadac cwaniaczek. Dzis u nas obiad lasagne z biedy a.jutro barszcz bialy.

esmi nie ma co porownywac bo wiekszosc ma tutaj albo tylko 1 dziecko albo 2 w tym jedno juz samodzielne tak jak ja np. 5 latka w przedszkolu,a jak maly spi to mam czas w necie siedziec, a ty co innego bo masz dwa male smykiw domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody opędzlował brzoskwinie z słoiczka, popił 90 ml mleka i myślałam że pójdzie na drzemkę, ale nie... chociaż nie marudzi. Aż się dziwię, bo nigdy nie chciał aż tak gładkiej papki jeść, wypluwał, ale może przy ząbkowaniu łatwiej mu zjeść coś takiego.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sloiczek na 2 dni je po pol drugie pol na następny dzien czeka w lodówce :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dobrze :) w tempie jakim narazie je to taki sloiczek by jej na miesiąc chyba starczył :) najwyższej ja zjem po niej :)

A tak sobie myślę ze zanim dam ten sloiczek ziemniak marchew to dam jej samą marchewke, potem marchew ziemniak domowej produkcji a najwyższej potem to ze sloiczka - w razie co będę wiedzieć czy to kwestia konsystencji :)

Sarcia,
    Ja narazie mam zapał do gotowania. .ale to pierwsze dziecko hehe

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

Tak to jest przy 1 z tym zapalem,i dziecku i mezu haha chyba :D

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zazdroszcze hihi

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ale ciepło jakąś mrzawka padala.
    Mały pospal.

Mój mały właśnie zjadł banana z jabłkiem i biszkoptem.
    Siedzi w bujaku i macha nogami.
    Na nogach ma skarpety z buzkami usmiechnietymi wyobraźcie sobie ze się brechta do tych skarpet i macha nogami.
    Tak jakby zatrybil że nogami można machać :-)
    Ale mam ubaw.

Oczy zalzawione :-(
    Na razie temp nie ma:-)

Dariah powodzenia.

Esmi Sarcia dobrze mówi ty masz dwójkę malutkich co innego przy starszym a jeszcze więcej czasu jest jak się nie ma co robić w domu a mniejsze śpi:-)

Nie pamiętam co pisałeście bo na spacerze w biegu was czytałam.

Muszę leżanki na jutro zrobić bo córka sobie zazyczyla :-)
    I po pampersy uderzyć w drodze powrotnej od dentysty.

bisacz lubi tę wiadomość

‹‹ 3336 3337 3338 3339 3340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ