WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulf, Marta u nas na basenie wlasnie fotelik do plywania robi furore wiec z M postanowilismy kupić choć wakacji noe planujemy wyjazdowych. U mas na bank 11 kilo nie przekroczymy w wakacje nasze potrojenie wagi to 11 kilo ale to na koniec września. Moze ja sie urwe na kilka dni nad morze jak bratowa tam bedzie co by dzieciaczki sie pobawily.
My cala kase ladujemy w remont i nasze wakacje jak sie ida to bedzieny sie przeprowadzaca pozniej zbieramy kase na stany co by mojego brata w Kaliforni odwiedzic
Sarcia a gdzie lecisz i rodzinnie sama? My planujemy na 3 tygodnie i zwiedzac.
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie to mleko o ktorym wam mowilam Bebiprima sklad ma prawie identyko, kupilam z ciekawosci czy wielka krzywde zrobie malemu jak mu je dam po skonczeniu opakowania hipp ? Czy liej nie cudowac i niemieszac skoro toje ? A kupilam bo stwierdzilam ze jakwychodzi z jednej fabryki i dystrybutorem jest hipp to czemu nie sprobowac
-
nick nieaktualnyWiesz ja tam mpge kupowac tego Hippa mu, tylko jesli to jest to samo to po comp przeplacac ? W to juz mpge cos innego mu kupic, mnie wiem ja z domu bylam nauczona rozsadnie wydawac pieniadza a nie rozraucac nawet znajomi czasami sie smieja ze jestem dziwna
-
jestem
po korepetycjach odebrałam Piotrusia, rozliczyłam sie z nianią, kupiłam slodkosci dla jej wnuków (przeciez też wózek prowadziły)i musiałam po meża jechać
mały bryka na golasa
kupy się nie powtórzyły-podejrzewam jeden sok że az tak przeczyscił -
nick nieaktualnyIgnacy wrzeszczal jak szalony przez 65 minut....dopiero zasnal nie wiem co mu bylo nie mogla, go uspokoic
kuwa a meza jeszcze nie ma...osttani raz sie zgodzil na takie cos...w dupie mam to..nawet wykapac sie nie mialam czasu w tym tygodniu oprocz prtsznica bo on przychodzi i idzie spac od razu
-
Sarcia
Jak ja cie rozumiem. Ja to czasem nawet siku nie mam kiedy isc juz o dwojce nie wspomnew nocy sama, w dzien sama, poznym popoludniem Pan sie budzi i kawe pije wiec sama, pozniej wybywa (a to garaz, a to do taty pomoc) wiec znow sama. Jedynie mloda stara sie wykapac a ja wtedy zabawki zbieram, sniadanie mudo pracy robie. Tylko ty masz dwoje dzieci do ogarniecia i cie podziwiam. Ale my babki to silne jestesmy
-
Butelkowe mamy (a w zasadzie Mamy butelkowych dzieci
)
Pytanie
Jak Wam sie dzieci budzą w nocy to za każdym razem dajecie butle?
Czy np jak minęło 2h od jedzenie to uznajcie, ze wystarczy ululac?
Jakiś system?
Bo będziemy wkrótce przechodzić całkiem na butle. I przy jednej pobudce nie miałabym wątpliwości. Ale wczoraj budził sie trzy razy (zasnął o 20): o północy, o 330 i o 515.
Cyca dostał za każdym razem. Ciumkal. Raczej nie jadł. Dałam mu cyca bo łatwiej i pewniej.
Butle tez powinnam dać za każdym razem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:57
-
U nas z wakacji tez raczej nici, ale dzis zarezerwowalam weekend majowy nad morzem.
Nalezy mi sie a co! I jodu troche powdycham
Lubie nasze morze w maju i staramy sie z D co roku wyskoczyc chociaz na pare dniw zeszlym nie bylismy, bo musialam lezec, to w tym roku pojedziemy we trojke
-
nick nieaktualnyMój usunął.
Ja idę na bajkę córka mi będzie czytać hihi
Zdarty lakier ma na ręce i bardziej na kolanie.
Mąż mówi że jej nogi się poplataly i polecialaaaaaaaa.
Ulf tak ja dawałam jak wstawal za każdym razem butle.
Czasami nie chciał wolał pić.
Zawsze obok mam butle z piciem.
Nie wiem jak u was ale może ciepło macie więc pod uwagę trzeba wziąść picie tym bardziej jak przejdzie ie na mm tylko koniecznie picie musi być.
Z czasem ba kilka nocy i będziesz wiedzieć co twój kostek chce:-)
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka ale super.'!!!!!!
Ja już swoich wakacji nie mogę się doczekać
My jedziemy na początku sierpnia yupiiii na tydzień.
Muszę kupić tylko namiot na plażę bo gdzie królewicz mój będzie spał?
A tak mam pytanie z innej beczki może któraś się orientuję.
Tak mi wpadło w głowę wychowawczy i rozmyślam ale brak mi info prawdziwych;-)
Mianowicie chodzi o mops 500+.
Przechodząc na urlop wychowawczy np z dniem. 1.11.2017 tracę wynagrodzenie więc do mops liczy się jako dochód utracony czyt nie wlicza się do dochodu w rodzinie.
Kiedy się składa wniosek o 500+?
Wystarczy zaświadczenie od pracodawcy że dał wychowawczy?
Czy przedstawiam jakiś pit(dochód) za jaki rok? 2015 w tym przypadku?
Będę wdzięczna za info jak ktoś wie:-) -
nick nieaktualnyUlf, ja daję jak jest głodny, bo czasem się przebudzi ja przytulę, za rękę złapię, pogłaskam i zasypia zaraz, a jak zaczyna się wiercić przez dłuższy czas, płakać to wiem że trzeba ruszyć tyłek po mleko, ale to raczej wiem kiedy budzi się przez wiatr, ulewę, bo M za bardzo chrapie i inne czynniki nie związane z głodem
zwykle od ok 4:30 do 6:30 mogę się tego spodziewać
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Mlody dopiero padl fikal na basenie jak szalonu wszyscy sa w szoku jakoe szczesliwe dziecko w wodzie. No i dzis kolejne nurkowania byly w maju bedzie sesja zdjeciowa pod woda
Ja tez juz nie mam chwili na siku dzis ladnie soe bawil wiec ja szybko myk do lazienki bo mnie pogonilo. Slysze z oddali pac..... Trrr..... Pac... Trrr... Pac.. Trrr.. Pac. Trrr. Pac. Trrr. Pac. Trrr i tak coraz szybviej nie minęło 30 selund a tu glowka usmiechnoeta mi zaglada do łazienki haha.Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Zabka
Ja tez juz sie ciesze z tego wyjazdu, chociaz pewnie nie obedzie sie bez krzyku w nocy (bo nie moje lozeczko) ale pal licho. Ryyyybka bedzie hihi
Ajrin
A to rozkoszny widoczek musial byc -
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko przstawiasz zaświadczenie z zakładu pracy o urlopie wychowawczym. Choc podobno od pazdziernika mają byc.zmiany do 500+ i na wychowawczym nie będzie sie należało na 2 dziecko. Mają zamknąć furtkę trktowania tego jako dochodu utraconego.
Dzięki.
Liczyłam na twą czyt speca z mops odp
Już policzyłem dochód więc nie dostanę na drugie dziecko:-(
Trzeba obrać inna taktykę -
nick nieaktualnyMoj maz baai synka a ja sie kapie w koncu..musze doprowadzic sie do porzadku bo jutro mam konteole u ginekologa n apol roku po cc i:fryzure:trzsba zrobic:co:by to lekarz zawalu nie dostal na 2 tyfodniowy zarost:
ciekawe co mi powie jutro,chce podpytac o cwiczenia czy juz moge na fitness chodzić i zeby zerknak co w tej pachwinie mnie boli od 1,5 miesiaca
-
nick nieaktualnyNatka rybka mnaimmmmmmmmm.
Już żyje tymi rybkami smażonymi.
A i wędzony koniecznie zjedz halibuta
Kamci pewnie slinka leci:-(
Ty pewnie kamcia też na wakacje uderzysz na halibuta,śledzie itp:-)
Ps musisz zapasy zrobić do zamrażarkikamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Melduje cioteczki, ze moje dziecko dzis zaliczylo prawie godzinna drzemke w lozeczku i to na plecach
Data wpisana do kalendarza, zdjecie zrobione
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fcb1b714f1f.jpgagatia, Little Red Fox, marta258, Dariah, żabka04, AJrin, sarcia123, martta lubią tę wiadomość