X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, Marta u nas na basenie wlasnie fotelik do plywania robi furore wiec z M postanowilismy kupić choć wakacji noe planujemy wyjazdowych. U mas na bank 11 kilo nie przekroczymy w wakacje nasze potrojenie wagi to 11 kilo ale to na koniec września. Moze ja sie urwe na kilka dni nad morze jak bratowa tam bedzie co by dzieciaczki sie pobawily.
    My cala kase ladujemy w remont i nasze wakacje jak sie ida to bedzieny sie przeprowadzac :) a pozniej zbieramy kase na stany co by mojego brata w Kaliforni odwiedzic :)
    Sarcia a gdzie lecisz i rodzinnie sama? My planujemy na 3 tygodnie i zwiedzac.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie to mleko o ktorym wam mowilam Bebiprima sklad ma prawie identyko, kupilam z ciekawosci czy wielka krzywde zrobie malemu jak mu je dam po skonczeniu opakowania hipp ? Czy liej nie cudowac i niemieszac skoro toje ? A kupilam bo stwierdzilam ze jakwychodzi z jednej fabryki i dystrybutorem jest hipp to czemu nie sprobowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja tam mpge kupowac tego Hippa mu, tylko jesli to jest to samo to po comp przeplacac ? W to juz mpge cos innego mu kupic, mnie wiem ja z domu bylam nauczona rozsadnie wydawac pieniadza a nie rozraucac nawet znajomi czasami sie smieja ze jestem dziwna :D

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, to kółko do pływania dla dziecka super, też musimy takie kupić na wakacje :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem
    po korepetycjach odebrałam Piotrusia, rozliczyłam sie z nianią, kupiłam slodkosci dla jej wnuków (przeciez też wózek prowadziły)i musiałam po meża jechać
    mały bryka na golasa
    kupy się nie powtórzyły-podejrzewam jeden sok że az tak przeczyscił

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy wrzeszczal jak szalony przez 65 minut....dopiero zasnal nie wiem co mu bylo nie mogla, go uspokoic :( kuwa a meza jeszcze nie ma...osttani raz sie zgodzil na takie cos...w dupie mam to..nawet wykapac sie nie mialam czasu w tym tygodniu oprocz prtsznica bo on przychodzi i idzie spac od razu

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Jak ja cie rozumiem. Ja to czasem nawet siku nie mam kiedy isc juz o dwojce nie wspomne ;) w nocy sama, w dzien sama, poznym popoludniem Pan sie budzi i kawe pije wiec sama, pozniej wybywa (a to garaz, a to do taty pomoc) wiec znow sama. Jedynie mloda stara sie wykapac a ja wtedy zabawki zbieram, sniadanie mudo pracy robie. Tylko ty masz dwoje dzieci do ogarniecia i cie podziwiam. Ale my babki to silne jestesmy :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelkowe mamy (a w zasadzie Mamy butelkowych dzieci :) )
    Pytanie :)
    Jak Wam sie dzieci budzą w nocy to za każdym razem dajecie butle?
    Czy np jak minęło 2h od jedzenie to uznajcie, ze wystarczy ululac?
    Jakiś system?

Bo będziemy wkrótce przechodzić całkiem na butle. I przy jednej pobudce nie miałabym wątpliwości. Ale wczoraj budził sie trzy razy (zasnął o 20): o północy, o 330 i o 515.
    Cyca dostał za każdym razem. Ciumkal. Raczej nie jadł. Dałam mu cyca bo łatwiej i pewniej.
    Butle tez powinnam dać za każdym razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:57

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Wow, jaka metamorfoze przewidujesz :) fajnie, trzeba czasem.

5v79kzu.png

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wakacji tez raczej nici, ale dzis zarezerwowalam weekend majowy nad morzem.
    Nalezy mi sie a co! I jodu troche powdycham :)

Lubie nasze morze w maju i staramy sie z D co roku wyskoczyc chociaz na pare dni :) w zeszlym nie bylismy, bo musialam lezec, to w tym roku pojedziemy we trojke :)

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój usunął.
    Ja idę na bajkę córka mi będzie czytać hihi
    Zdarty lakier ma na ręce i bardziej na kolanie.
    Mąż mówi że jej nogi się poplataly i polecialaaaaaaaa.

Ulf tak ja dawałam jak wstawal za każdym razem butle.
    Czasami nie chciał wolał pić.
    Zawsze obok mam butle z piciem.
    Nie wiem jak u was ale może ciepło macie więc pod uwagę trzeba wziąść picie tym bardziej jak przejdzie ie na mm tylko koniecznie picie musi być.
    Z czasem ba kilka nocy i będziesz wiedzieć co twój kostek chce:-)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ale super.'!!!!!!
    Ja już swoich wakacji nie mogę się doczekać:-)
    My jedziemy na początku sierpnia yupiiii na tydzień.
    Muszę kupić tylko namiot na plażę bo gdzie królewicz mój będzie spał?:-)

A tak mam pytanie z innej beczki może któraś się orientuję.
    Tak mi wpadło w głowę wychowawczy i rozmyślam ale brak mi info prawdziwych;-)

Mianowicie chodzi o mops 500+.
    Przechodząc na urlop wychowawczy np z dniem. 1.11.2017 tracę wynagrodzenie więc do mops liczy się jako dochód utracony czyt nie wlicza się do dochodu w rodzinie.
    Kiedy się składa wniosek o 500+?
    Wystarczy zaświadczenie od pracodawcy że dał wychowawczy?
    Czy przedstawiam jakiś pit(dochód) za jaki rok? 2015 w tym przypadku?
    Będę wdzięczna za info jak ktoś wie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    jak się piotruś urodził i budził w nocy zawsze automatycznie spoglądałam na zegarek-jak mineło około 3h to robiłam butle, jak mniej to stwierdzałam, że tylko przebudzenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja daję jak jest głodny, bo czasem się przebudzi ja przytulę, za rękę złapię, pogłaskam i zasypia zaraz, a jak zaczyna się wiercić przez dłuższy czas, płakać to wiem że trzeba ruszyć tyłek po mleko, ale to raczej wiem kiedy budzi się przez wiatr, ulewę, bo M za bardzo chrapie i inne czynniki nie związane z głodem :D zwykle od ok 4:30 do 6:30 mogę się tego spodziewać :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody dopiero padl fikal na basenie jak szalonu wszyscy sa w szoku jakoe szczesliwe dziecko w wodzie. No i dzis kolejne nurkowania byly w maju bedzie sesja zdjeciowa pod woda :)
    Ja tez juz nie mam chwili na siku dzis ladnie soe bawil wiec ja szybko myk do lazienki bo mnie pogonilo. Slysze z oddali pac..... Trrr..... Pac... Trrr... Pac.. Trrr.. Pac. Trrr. Pac. Trrr. Pac. Trrr i tak coraz szybviej nie minęło 30 selund a tu glowka usmiechnoeta mi zaglada do łazienki haha.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Ja tez juz sie ciesze z tego wyjazdu, chociaz pewnie nie obedzie sie bez krzyku w nocy (bo nie moje lozeczko) ale pal licho. Ryyyybka bedzie hihi :)

Ajrin
    A to rozkoszny widoczek musial byc :)

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko przstawiasz zaświadczenie z zakładu pracy o urlopie wychowawczym. Choc podobno od pazdziernika mają byc.zmiany do 500+ i na wychowawczym nie będzie sie należało na 2 dziecko. Mają zamknąć furtkę trktowania tego jako dochodu utraconego.

Dzięki.
    Liczyłam na twą czyt speca z mops odp :-)

Już policzyłem dochód więc nie dostanę na drugie dziecko:-(
    Trzeba obrać inna taktykę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz baai synka a ja sie kapie w koncu..musze doprowadzic sie do porzadku bo jutro mam konteole u ginekologa n apol roku po cc i:fryzure:trzsba zrobic:co:by to lekarz zawalu nie dostal na 2 tyfodniowy zarost:o.O ciekawe co mi powie jutro,chce podpytac o cwiczenia czy juz moge na fitness chodzić i zeby zerknak co w tej pachwinie mnie boli od 1,5 miesiaca

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka rybka mnaimmmmmmmmm.
    Już żyje tymi rybkami smażonymi.
    A i wędzony koniecznie zjedz halibuta :-)

Kamci pewnie slinka leci:-(
    Ty pewnie kamcia też na wakacje uderzysz na halibuta,śledzie itp:-)
    Ps musisz zapasy zrobić do zamrażarki :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje cioteczki, ze moje dziecko dzis zaliczylo prawie godzinna drzemke w lozeczku i to na plecach :D
    Data wpisana do kalendarza, zdjecie zrobione :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fcb1b714f1f.jpg

agatia, Little Red Fox, marta258, Dariah, żabka04, AJrin, sarcia123, martta lubią tę wiadomość

5v79kzu.png

‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ