X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was co karmi mm zagezzcze mleko kleikami ? Bo na grupach o dietach itd ciGle wszyscy sie o to pytaja i chca na noc zageszczac. Moze to glupie i oczywiste pytanie ale tak wlasciwie po co zageszczac to mleko dziecku ? Ze niby co , ma dluzej spac? Jak ktos wie niech mnie oswieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja czasem zagęszczałam kaszką, którą akurat miałam w domu, ale na śniadanie, teraz ładnie je je z łyżeczki to robię w miseczce z owocami. Na noc nigdy nie dawałam, bo kaszki się dłużej trawią, a na noc procesy trawienne zwalniają i nie chciałam brzuszka obciążać :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dariah

mam nadieje, chociaz ide dzis do lekarza z malym bo kaszlec mi zaczal i zielone ohydne kupy robi woleto skonsultowac bo moze ten zyrtec mu szkodzi...no i na katar nie pomaga..maly nadal oddycha przez buzie nawet inhalacje nie daja nic ja juz nie wiem co zrobic zeby mu pomoc :(
    Możliwe ze tr brzydkie kupki sa od zyrtecu. .lepiej to skonsultować. Zwłaszcza ze to i tak nie pomaga na katat więc w sumie może można odstawić ten zyrtec...?
    Ale wtedy od czego ten katar??? :(
    Biedny Iguniu :(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    dokładnie to kółko chce kupić :)

11kg na bank nie przekroczymy do urodzin, Wiec będzie na całe wakacje :)

Sarcia, jeszcze nie wiemy dokąd lecimy. Kanary, Cypr, Malta, Hiszpania.
    W sumie to M miał zmieniać prace i wtedy mieliśmy lecieć już na koniec kwietnia bo musi wykorzystać urlop.
    Ale Walczą o niego i chcą mu dać znaczna podwyżkę i wtedy zostanie i polecimy maj-czerwiec :)

sarcia123, Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ajrin,
    dokładnie to kółko chce kupić :)
    I nie ukrywam ze to Wy mnie zainspirowliscie :)

11kg na bank nie przekroczymy do urodzin, Wiec będzie na całe wakacje :)

Sarcia, jeszcze nie wiemy dokąd lecimy. Kanary, Cypr, Malta, Hiszpania.
    W sumie to M miał zmieniać prace i wtedy mieliśmy lecieć już na koniec kwietnia bo musi wykorzystać urlop.
    Ale Walczą o niego i chcą mu dać znaczna podwyżkę i wtedy zostanie i polecimy maj-czerwiec :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz od urodzenia mielismy brzydka kupe :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, Młody już prawie dwie godziny śpi, co mu znowu poprzestawiało? o.O
    Muszę go zapakować i iść do tej biblioteki, póki nie pada

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifek się obudził, ale za to za oknem sypie śniegiem, więc nici z wyjścia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

zazdroszcze na maksa tez juzmarzy mi sie urlop, ale ja dopiero sierpien/wrzesien do Stanow lece na 2 tygodnie juz sie doczekac nie moge:) ale teraz przy polskiej pogodzie wygrzac pupe tez by sie przydalo :)

Dariah

no ide wladnie z nom za godzine i zapytam, lekarki, bo wydaje mi sie ze jakby to kTar alergiczny byl toten zyrtdc by pomogl a poprawy nie ma zadnej :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja zageszczam wcześniej dla lepszej wagi tak mi kazała lekarka a teraz tylko 1 miarka bo inaczej się krztusi.

My w nocy jedna pobodka o 4 30 na noc znowu zjadł 250 kaszki potem 150 mm i o 9 na śniadanie kaszka 240 i jadlby ale się skończyła i stwierdziłam że bez żartów za dużo tego teraz śpi a ja pomagam sprzątać

Muszę skończyć zupkę wczoraj jadł dwa razy bo na podwieczorek juw chciał owoców a nic nie mialam to dojadl zupę. Muszę mu coś wymeslec na ten podwieczorek może bielucha z malinami zje

A noi zaobserwowano nowe umiejętności: kosi kosi nauczyła go prababcia
    Na brzuchu obraca się jak zegarek przesuwając rączki
    Zaczyna pelzac ale tylko jak nikt nie widzi cfaniak mały

Ząb wychodzi ale jeszcze siedzi

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i my!
    Ulf/AJrin my dokładnie takie samo kupiliśmy koło w decathlonie i już wypróbowane miesiąc temu na basenie i super jest, naprawdę polecam! Ulf ale Wam super z tym wyjazdem... my w tym roku raczej na wakacje nie wyjedziemy bo kupno mieszkania i dużo wydatków więc z kasą średnio :/
    u nas noc koszmarna, coś jak u Natki, co godzina pobudka z takim płaczem/krzykiem przez sen że szok, sama nie wiem o co chodzi, i tak od 23 do 5 rano! maaaaaasakra!
    Żabko cieszę się że pomogło z tym inpostem :)
    Sarcia ja tak od początku marca sama całymi dniami i weekendami... M też wraca koło 19, najgorzej było jak mały taki chory na maxa był, a teraz z przerażeniem stwierdzam, że pomimo, że ciężko strasznie to człowiek po tygodniach się przyzwyczaja. Ale mam nadzieje, że u Ciebie to krócej będzie i nie zdążysz się przyzwyczaić :) Stany?? super!!!!

btw: M właśnie zadzwonił, że zgubił obrączkę w pracy gdzieś na zakładzie, zdołowałam się na maxa, a powtarzałam od tygodni że jest za luźna i żeby oddać do zmniejszenia, wiem, że to głupie, ale siedzę i płaczę przez to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:15

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacus 1 raz zjadl caly sloik obiadu o.O !!! Krolik z warzywami z gerbera rządzi, jednak maly akceptuje sloiczki z gerbera z hippa srednio chce jesc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z hippa i u nas nie szły z małymi wyjatkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ojjjj tule.
    Ja też mam bzika na punkcie obrączki :-(
    Może się jeszcze znajdzie.
    W łeb mu walnij.

U nas też gerber rządzi.
    Mój śpi ale nie długo wstanie.

Gadałem z mężem rano o tej karcie medycznej z pracy.
    Musi wypalić pakiet rodzina a to koszt 100zł więc w d...e mam tą kartę w niczym mi nie pomoże :-(
    Obdzwonilam znowu dziś przychodnie.
    Wzięłam się na sposób mówię że w ciąży jestem i co.......dupa nie ma NFZ:-(
    Jaja sobie robią.

Wieczorem kumpela dla mi znać na lekarze w miejscowości tam gdzie rodziła wizyta prywatna 100zł a potem każe się rejestrować na NFZ.
    Więc raczej z tej opcji skorzystam.

Ja już zrobiłam zupki pomidorowa ale pyszna wyszła.
    Miałam odlac dla robcia ale się zagadalam i dodałam pieprzu więc sami zjemy bez robcia :-(

Lrf śnieg mówisz. szok!!!!
    U nas czarne chmury i mocno wieje:-(
    A muszę po córkę iść do przedszkola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, korzystając że chwilowo nie pada udało mi się Młodego zamotać i wyszliśmy do biblioteki i po chleb, niby 100 m jakieś, ale jak tak zaczęło rano sypać gradem i śniegiem to jakaś masakra! oby do weekendu się poprawiła pogoda

agatia co z włosami będziesz robiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 13:02

• martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia brzmi intrygująco, ale Ty nie ruda?? :)
    Żabko dzięki, normalnie zdołowałam się ....

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My najpierw wakacje wykupimy, a potem będziemy myśleć o zmianie mieszkania :) Haha :)

U nas słoiki gerbera najlepiej sie sprawdzają.

Skali! Ależ Ci porcje zjada! Ja sobie tłumaczyłam, ze Kosio mały Wiec i porcje zjada mniejsze niż forumowe koksiki. Ale widzę ze to nie działa :)
    Niech nadrabia chorobę :)

Dariah lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu Agatia to bedzie przemiana dopiero, żeby Liwcia Cię potem poznała hehehe :) no i obowiązkowo zdjęcie poprosimy ;)

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to prawda, ja tez swoje ostatnio sciełam i wygoliłam dodatkowo boki, tak jest prościej ;)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie idę do fryzjera przed świętami, w domu sobie farbę nałożę, w sobotę na brwi, w piątek za tydzień na pazurki, jakoś będę wyglądać na święta, oby! :)

‹‹ 3396 3397 3398 3399 3400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ