X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was co karmi mm zagezzcze mleko kleikami ? Bo na grupach o dietach itd ciGle wszyscy sie o to pytaja i chca na noc zageszczac. Moze to glupie i oczywiste pytanie ale tak wlasciwie po co zageszczac to mleko dziecku ? Ze niby co , ma dluzej spac? Jak ktos wie niech mnie oswieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja czasem zagęszczałam kaszką, którą akurat miałam w domu, ale na śniadanie, teraz ładnie je je z łyżeczki to robię w miseczce z owocami. Na noc nigdy nie dawałam, bo kaszki się dłużej trawią, a na noc procesy trawienne zwalniają i nie chciałam brzuszka obciążać :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dariah

mam nadieje, chociaz ide dzis do lekarza z malym bo kaszlec mi zaczal i zielone ohydne kupy robi woleto skonsultowac bo moze ten zyrtec mu szkodzi...no i na katar nie pomaga..maly nadal oddycha przez buzie nawet inhalacje nie daja nic ja juz nie wiem co zrobic zeby mu pomoc :(
    Możliwe ze tr brzydkie kupki sa od zyrtecu. .lepiej to skonsultować. Zwłaszcza ze to i tak nie pomaga na katat więc w sumie może można odstawić ten zyrtec...?
    Ale wtedy od czego ten katar??? :(
    Biedny Iguniu :(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    dokładnie to kółko chce kupić :)

11kg na bank nie przekroczymy do urodzin, Wiec będzie na całe wakacje :)

Sarcia, jeszcze nie wiemy dokąd lecimy. Kanary, Cypr, Malta, Hiszpania.
    W sumie to M miał zmieniać prace i wtedy mieliśmy lecieć już na koniec kwietnia bo musi wykorzystać urlop.
    Ale Walczą o niego i chcą mu dać znaczna podwyżkę i wtedy zostanie i polecimy maj-czerwiec :)

sarcia123, Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ajrin,
    dokładnie to kółko chce kupić :)
    I nie ukrywam ze to Wy mnie zainspirowliscie :)

11kg na bank nie przekroczymy do urodzin, Wiec będzie na całe wakacje :)

Sarcia, jeszcze nie wiemy dokąd lecimy. Kanary, Cypr, Malta, Hiszpania.
    W sumie to M miał zmieniać prace i wtedy mieliśmy lecieć już na koniec kwietnia bo musi wykorzystać urlop.
    Ale Walczą o niego i chcą mu dać znaczna podwyżkę i wtedy zostanie i polecimy maj-czerwiec :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz od urodzenia mielismy brzydka kupe :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, Młody już prawie dwie godziny śpi, co mu znowu poprzestawiało? o.O
    Muszę go zapakować i iść do tej biblioteki, póki nie pada

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifek się obudził, ale za to za oknem sypie śniegiem, więc nici z wyjścia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

zazdroszcze na maksa tez juzmarzy mi sie urlop, ale ja dopiero sierpien/wrzesien do Stanow lece na 2 tygodnie juz sie doczekac nie moge:) ale teraz przy polskiej pogodzie wygrzac pupe tez by sie przydalo :)

Dariah

no ide wladnie z nom za godzine i zapytam, lekarki, bo wydaje mi sie ze jakby to kTar alergiczny byl toten zyrtdc by pomogl a poprawy nie ma zadnej :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja zageszczam wcześniej dla lepszej wagi tak mi kazała lekarka a teraz tylko 1 miarka bo inaczej się krztusi.

My w nocy jedna pobodka o 4 30 na noc znowu zjadł 250 kaszki potem 150 mm i o 9 na śniadanie kaszka 240 i jadlby ale się skończyła i stwierdziłam że bez żartów za dużo tego teraz śpi a ja pomagam sprzątać

Muszę skończyć zupkę wczoraj jadł dwa razy bo na podwieczorek juw chciał owoców a nic nie mialam to dojadl zupę. Muszę mu coś wymeslec na ten podwieczorek może bielucha z malinami zje

A noi zaobserwowano nowe umiejętności: kosi kosi nauczyła go prababcia
    Na brzuchu obraca się jak zegarek przesuwając rączki
    Zaczyna pelzac ale tylko jak nikt nie widzi cfaniak mały

Ząb wychodzi ale jeszcze siedzi

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i my!
    Ulf/AJrin my dokładnie takie samo kupiliśmy koło w decathlonie i już wypróbowane miesiąc temu na basenie i super jest, naprawdę polecam! Ulf ale Wam super z tym wyjazdem... my w tym roku raczej na wakacje nie wyjedziemy bo kupno mieszkania i dużo wydatków więc z kasą średnio :/
    u nas noc koszmarna, coś jak u Natki, co godzina pobudka z takim płaczem/krzykiem przez sen że szok, sama nie wiem o co chodzi, i tak od 23 do 5 rano! maaaaaasakra!
    Żabko cieszę się że pomogło z tym inpostem :)
    Sarcia ja tak od początku marca sama całymi dniami i weekendami... M też wraca koło 19, najgorzej było jak mały taki chory na maxa był, a teraz z przerażeniem stwierdzam, że pomimo, że ciężko strasznie to człowiek po tygodniach się przyzwyczaja. Ale mam nadzieje, że u Ciebie to krócej będzie i nie zdążysz się przyzwyczaić :) Stany?? super!!!!

btw: M właśnie zadzwonił, że zgubił obrączkę w pracy gdzieś na zakładzie, zdołowałam się na maxa, a powtarzałam od tygodni że jest za luźna i żeby oddać do zmniejszenia, wiem, że to głupie, ale siedzę i płaczę przez to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:15

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacus 1 raz zjadl caly sloik obiadu o.O !!! Krolik z warzywami z gerbera rządzi, jednak maly akceptuje sloiczki z gerbera z hippa srednio chce jesc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z hippa i u nas nie szły z małymi wyjatkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ojjjj tule.
    Ja też mam bzika na punkcie obrączki :-(
    Może się jeszcze znajdzie.
    W łeb mu walnij.

U nas też gerber rządzi.
    Mój śpi ale nie długo wstanie.

Gadałem z mężem rano o tej karcie medycznej z pracy.
    Musi wypalić pakiet rodzina a to koszt 100zł więc w d...e mam tą kartę w niczym mi nie pomoże :-(
    Obdzwonilam znowu dziś przychodnie.
    Wzięłam się na sposób mówię że w ciąży jestem i co.......dupa nie ma NFZ:-(
    Jaja sobie robią.

Wieczorem kumpela dla mi znać na lekarze w miejscowości tam gdzie rodziła wizyta prywatna 100zł a potem każe się rejestrować na NFZ.
    Więc raczej z tej opcji skorzystam.

Ja już zrobiłam zupki pomidorowa ale pyszna wyszła.
    Miałam odlac dla robcia ale się zagadalam i dodałam pieprzu więc sami zjemy bez robcia :-(

Lrf śnieg mówisz. szok!!!!
    U nas czarne chmury i mocno wieje:-(
    A muszę po córkę iść do przedszkola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, korzystając że chwilowo nie pada udało mi się Młodego zamotać i wyszliśmy do biblioteki i po chleb, niby 100 m jakieś, ale jak tak zaczęło rano sypać gradem i śniegiem to jakaś masakra! oby do weekendu się poprawiła pogoda

agatia co z włosami będziesz robiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 13:02

• martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia brzmi intrygująco, ale Ty nie ruda?? :)
    Żabko dzięki, normalnie zdołowałam się ....

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My najpierw wakacje wykupimy, a potem będziemy myśleć o zmianie mieszkania :) Haha :)

U nas słoiki gerbera najlepiej sie sprawdzają.

Skali! Ależ Ci porcje zjada! Ja sobie tłumaczyłam, ze Kosio mały Wiec i porcje zjada mniejsze niż forumowe koksiki. Ale widzę ze to nie działa :)
    Niech nadrabia chorobę :)

Dariah lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu Agatia to bedzie przemiana dopiero, żeby Liwcia Cię potem poznała hehehe :) no i obowiązkowo zdjęcie poprosimy ;)

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to prawda, ja tez swoje ostatnio sciełam i wygoliłam dodatkowo boki, tak jest prościej ;)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie idę do fryzjera przed świętami, w domu sobie farbę nałożę, w sobotę na brwi, w piątek za tydzień na pazurki, jakoś będę wyglądać na święta, oby! :)

‹‹ 3396 3397 3398 3399 3400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ