X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    LRF ale dzwonilas czy nie ze wiesz ze nie przedłuża?
    Moze jednakże?
    Mialam osc biegac a tu burza u nas :/
    przed weekendem dzwoniłam i w poniedziałek, nikt nie odbiera.
    Moja Mama opiekuję się synkiem szefowej i ona też nie wspominała żeby mi umowę przedłużyli, a swoją drogą nikt się nie upomniał nawet o mój identyfikator, który jest jednocześnie kartą - wejściówką do firmy. Gorzej, że teraz spojrzałam sobie w lojalkę. Ehh... może by się tak nie przejmować póki co tym?

po prostu nie chcę o tym myśleć, jakoś mi smutno, bo perspektywy kiepskie jak się macierzyński skończy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    przed weekendem dzwoniłam i w poniedziałek, nikt nie odbiera.
    Moja Mama opiekuję się synkiem szefowej i ona też nie wspominała żeby mi umowę przedłużyli, a swoją drogą nikt się nie upomniał nawet o mój identyfikator, który jest jednocześnie kartą - wejściówką do firmy. Gorzej, że teraz spojrzałam sobie w lojalkę. Ehh... może by się tak nie przejmować póki co tym?

po prostu nie chcę o tym myśleć, jakoś mi smutno, bo perspektywy kiepskie jak się macierzyński skończy...

Pamiętaj, coś się kończy aby coś mogło się zacząć. Zmiany tylko na lepsze. Ciesz się z macierzyńskiego, pod konieć czegoś poszukasz.

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka
    Mysle, ze to kwestia "dogadania sie". Im zalezy nawet na takich klientach. W koncu kase za to maja no nie? Ja chodze, bo az zal nie korzystac. Nie korzystalam cala ciazw i pozniej jeszcze po i tylko kasa leciala, bo nie wstrztymywalam tego w firmie (wiecej zachodu by z tym bylo), teraz nadrabiam. Z tego co wiem multisport mozna rowniez wziac na czlonka rodziny ale w kazdej firmie inaczej sie do tego doplaca. Maz twoj musialby sie zorientowac jak jest u niego :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka nie ma za co.

Angela mają mają moc;-)
    Będzie dobrze głowa do góry.

Lrf z jednej strony źle ale to ma swoją dobra stronę napewno znajdziesz coś lepszego.tak miało być.
    Z drugiej strony mam na myśli finansowa.
    Jeśli nie masz jeszcze 500+ na fifiego idź do mopsu i złóż wniosek straciłas dochód więc jeśli dochody męża na was nie przekraczają to myślę że dostaniesz.
    Dwa idź do pup powinnaś otrzymać kosiniakowe czy jak tam zwał hahaha czy 1000zł? To jest do roku czasu dziecka.
    Nie znam głębiej procedur trzeba wysyłać.
    Plus kuroniowka?
    Będzie dobrze.

Ja też się cieszę że wreszcie ruszył tyleczek :-)

Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie!!!!!
    Ja kiedyś byłam sportowcem grałam w ręczna,kosza,siatkę od kat w szkole średniej przeszłam operacje biodra (szczelajace biodro) dostałam zakaz sportu, ćwiczeń nic a miałam iść studiować bo chciałam być wf-stka
    Od tamtej pory sprot to dla mnie katorga ja nawet jestem na tyle leniwa że brzuszków nie zrobię.
    Ale w pracy latam jak postrzelona jakby jakiś sport uprawiają nie wiem z kadry ja mam tzn miałam siły.
    Bynajmniej jest mi głupio że wy tak bieganie a ja taki laser hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:21

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Eeee, nie przejmuj sie tym. Ty sie dosc nalatasz nad dwojka dzieci :) szczegolnie, ze corka grzecznoscia cie nie rozpieszcza :P
    Poza tym ja to biegam na te cwiczenia, dzikuje z mloda a figure mam... hmmm... no jakbym latala ale z kanapy do lodowki haha :D ale tym sie nie przejmuje, bo na to wplywu nie mam. Zawsze mowie, ze rownowaga w przyrodzie musi byc i chuda to ja juz bylam :D (ooooo pamietam te czasy, az do 20lat bylam szczypiorkiem 45kg w pooorywach do 50kg a teraz to by wazyc 50kg to bym musiala obie nogi wraz z dupa wyciac haha) na zdjeciach z tamtych lat wygladam jakbym z obozu uciekla wiec tez nie do konca ladnie wygladalam.

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik,
    Nie przejmuj sie..choć wiem ze łatwo sie mowi..niby praca to tylko praca aele jednak to bardzo ważne. ..w końcu kaska z nieba nie spadnie :/ a do tego kazda z nas chce się rozwijać i mieć swój czas w ciągu dnia...
    Ale tak jak piszą dziewczyny - na pewno znajdziesz fajniejsza prace!! :)

Natka,
    Ale mnie rozbawilas.. 2 nogi i tylek odciąć! :)
    Mam nadzieję że kiepskie wyniki tk tylko przejściowa sprawa - zmęczenie !

Eh też misze iść pobiegać, nawet nie po to abu schudnąć no i tak już spałam poniżej wagi sprzed ciąży, ale żeby być mniej rozlazła hehe ;)
    Fitness dla mnie odpada...miałam kartę Multisport ale nie korzystalam. Zdecydowanie wolę biegać niż isc na fitness :) tylko teraz trzeba się zebrać i wyjść. ..do tej pory miałam dobra wymówke.- brzydka pogoda, zimnl....a teraz wymówka nieaktualna...:/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, gratulacje dla Kosia z potrojenia wagi, super wynik.

Żabka, super że Robercik już tak ładnie siada.

Angela, oczywiście kciuki za babcię cały czas trzymamy.

U nas dzisiaj spokojny dzień, spacerek był bo piękna pogoda, Antoś spał ponad półtorej godziny, w domu popołudniowa drzemka też półtorej godziny więc miał sporo spania. Wieczorem usnął trochę z problemami bo wierzgał w łóżeczku i nie chciał spać ale w końcu się uspokoił i zasnął przytulony do królika :)

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc mi sie zapowiada. Masakra :( Mela budzi sie srednio co 15min z placzem. Wrecz wrzaskiem. Biore ja na rece, zamyka oczka i pochlipuje. Zasypia, ale po chwili otwiera oczka by sprawdzic czy jestem. Odkladam ja i po 15min to samo. Nawet szum z karuzeli nie pomaga. Jakby cos przezywala, ale nie ma co. Nic nowego dzis ani wczoraj sie nie wydarzylo. Biedaczka, tak mi jej szkoda,nie wiem jak jej pomoc. Odlozenie jej do naszego lozka nic nie daje, jeszcze gorzej bo budzi sie i placze. D w pracy na nocnej zmianie, jestem sama na placu boju :(

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka nr 1 :-( właśnie skończył jeść mm wypił tylko 100ml mm.
    Oby spał do 6:00!....
    Dobranoc

Natka nie wiem co Meli może być.:-(((
    Koszmary????, coś ja boli?

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas nocka też średnia, w sumie nawet dużo sie nie budziła (24 i 5) ale jakos tak dziwnie sie budziła, trochę jakby z płaczem, trochę krzykiem. ..dziwnie bo nigdy się tak nie budzi. .. podejrzewam że bolał ją brzuszek bo mocno puszczala bąki :/
    To możliwe ze boli ja teraz po cukini z przedwczoraj? ? Bo nic innego nie jadła i ja też nie, co mogłoby jej zaszkodzić. ...

Natka,
    Bidulka ta Twoja Mela ;( a może zjadła cos nowego? ?
    Najgorsze że nie wiemy jak pomóc takiemu maleństwu :/

Ulfe,
    Zapomniałam wczoraj! Gratulacje dla Kosia! Potrojenie wagi w 7 miesięcu! Super!! :)

Sarcia,
    Wiesz skąd ten Poznań we śnie? Może dlatego ze ja tu pisałam ze sciagne Natke i Macioszczyczke na spacer do Poznania? :)
    Jak dzisiaj nocka?

Agatia,
    Może przegapilam wczoraj. ..jak zdrowie u Maluszków?

Buziaki dla wszystkich!
    Ja juz właśnie wystawilam pranie. A koło 12-13 idziemy z Zosią do mojej pracy :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tego co mi dziewczyny w kadrach mówił, gdy je ostatnio widziałam, że wszystkie papiery wysyłają do ZUSu i dostaję kasę do końca urlopu, ale i tak muszę się dowiedzieć co z moją kartą medicover i fitsport, bo głupio byłoby gdyby mi za nią kasę ściągali, a bez korpo pakietu to tanie nie jest. Zobaczymy w lipcu co i jak, pocieszam się że będą musieli mi jeszcze niewybrany urlop wypłacić, bo jako przykładny pracownik trochę miałam tego uzbierane

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się również witamy
    noc udana
    ale pobudka o 6:35 z big kupą :)
    po sniadanku (w nocy zjadł) i czekam aż królewicz zaśnie
    mąż bedzie póxniejszym popołudniem, więć Piotruś jeszcze dziś nianie zaliczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania pół nocy na cycku, ale to chyba dlatego, że spała ze mną (mąż w delegacji) i było jej gorąco.

Teraz zjadła kaszkę dyniową na mleku ;)

Natka - orientował się dla mnie. Nie opłaca się.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Multisport dla osób z poza pracy jest mało opłacalny :/ np u nas pracownik płaci 50 zl a osoba towarzysząca 150 zl.. :/
    No chyba że ta osoba bardzo często chodzi i na fitness i na basen :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u na Igi usnal o 21 wstal o 1 i o 4.30 potem o 6 pomarudzil i usnal do 8 teraz wlssnie zjadl i sie bawi...tragedii nie ma przynajmniej nie wstawal co 2 h. Corka w przedszkolu, maz u kuzyna...a ja znow caly dzien sama z dzieckiem :( nie wiem co dzis mam robic moze sie za sprzatajie wezme ? Bo coz innego mozna eobic jak sobie obiad imporzadek, pozniej odbiore corke z przedszola i na zakupy pojde

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pewnie umowy na multi i medicover wygasają jak umowa, bo by to bez sensu było, jak zwalniają np pracownika :) gorzej że wkurzona jestem o tą lojalkę, jak się zatrudniałam to jakoś się tym nie przejęłam, dopiero teraz widzę ten paskudny haczyk :/

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik,
    A na ile czasu masz lojalke?

Agatia,
    Oh to super ze choroba odeszła! Teraz dzieciaczki muszą odzyskać siły i będzie super! :)

agatia lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpi...
    i znów usnął bez lulania o.O
    ciekawe..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale pewnie umowy na multi i medicover wygasają jak umowa, bo by to bez sensu było, jak zwalniają np pracownika :) gorzej że wkurzona jestem o tą lojalkę, jak się zatrudniałam to jakoś się tym nie przejęłam, dopiero teraz widzę ten paskudny haczyk :/
    A co masz zawarte w lojalce? Nie możesz podjąć pracy na podobnym stanowisku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Foxiu co masz w tej lojalce ? Bo jesli zakaz konkurencji imzakaz pracy na podobnym stanowisku, to mozesz zlozyc pismo do firmymy o wyplate odszkodowania za wykluczenie cie z rynku pracy przez tyle miesiecy ile obowiazuje lojalka jesli firma sie do tego nie ustosunkuje ani jie wyplaci ci odszkodowania taki dokument z mocymprawa traci swoja waznosc auromatycznie

Dariah, Angela89, Natka-matka wariatka :), Ulfenstein, agatia lubią tę wiadomość

‹‹ 3394 3395 3396 3397 3398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ