WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agatia dawaj fote normalnie ciekawość zżera
-
AJrin wrote:Ulf a propo wstapienia ubran wypralam sweter M i kizwa zrobil sie nawet na mnie za maly szit. Nie pomyslalam a on wrzucil do kosza ja do pralki na szybko nach i przy 40 stopniach dupa. Najgorsze ze to kurde elegancki rozpinany sweterek za kupe kasiory ktory dopiero dostal na prezent
Little Red Fox, Dariah lubią tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:zastanawiam się czy się przypadkiem na ebooki nie przerzucić, na nowe książki nie mam miejsca w mieszkaniu, w bibliotece nie zawsze jest to czego aktualnie szukam, tylko nie wiem co z moim przywiązaniem do papierowej formy...
Mi przeszło przywiązanie ze względu na wygodę. Dalej uwielbiam książki i dostaje je na każda okazje. Ale sama wybieram ebooki.
Po pierwsze milion książek dostępnych w kindle. Bierzesz na wyjazd czy do zbiórkomu. Nie masz ochoty kończyć dzis kryminału to zaczynasz coś zabawnego.
Po drugie jak kupujesz (ewentualnie ściągasz z netu) to masz od razu dostępne. Nie trzeba jechać. Nie czeka sie na przesyłkę. Klik i już.
Po trzecie na niektórych urządzeniach można czytać po ciemku, Np w namiocie. Choć nie wiem kiedy z Kosiem sie wybierzemy pod namiot. Haha
Łatwość dzielenia sie. Książkę mogą czytać wszyscy w rodzinie jednocześnie
Zdarzało mi sie kupować papierowa wersje książki z kindle'a. Bo była fenomenalna ichcialam ja fizycznie posiadać.
Edit: zeby nie było są tez minusy
I nie chodzi mi tu o farmazony, które tez kiedyś głosilamo zapachu i dotyku.
Dla mnie największym jest brak możliwości szybkiego przekartkowania.
No i podkreślanie czy zapiski tez nie maja takiego urokuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 15:20
-
nick nieaktualnyUlf, ja czytam sporo, lubię mieć książki na własność, ale wiesz jak się czyta trochę więcej niż statystyczny Polak to kasa szybko znika, ebooki niby tańsze i łatwiej dostępne. My mieszkamy na przedmieściach i z nowościami w naszej bibliotece krucho. Biorąc pod uwagę że niektóre to tomiska na całą torebkę, jak kończą jedną część sagi chciałabym sięgnąć po następną, a w żadnym najbliższym oddziale w bibliotece nie ma.
-
Niestety nie wszystko wychodzi w wersji elektronicznej.
Ale i tak jest lepiej niż kilka lat temu.
Kupiłam sobie kindle na urodziny chyba z 5 czy 6 lat temu. I to był serio jeden z najlepszych zakupów
Ostatnio wymieniłam na 'nowszy model', a ten oddałam tacie.
I tez lubię książki. I marzy mi sie kiedyś 'pokój-biblioteczka' z fotelem bujanym, czerwonym dywanem i regałami wypełnionymi książkami
AJrin, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia na wizutach my jitro odzoemy do pediatry na 15 niech oslucha mlodego przed weekendem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrawo sarcia!!!!!
Ps ale ci strachu baba narobila.
Iguniu buziaki od ciotki.
Dzielny jesteś
Kamcia super ze juz na miejscu:-)
Odpoczywajcie.
Agatia wow co za zmiana
Ładnie Ci.
Ja zasmarkana.
Od 11 na dworze wróciłam do domu po 15.
Dopiero teraz mam chwilkę.
Byłam dziś w sklepie z wózkami z małym pojechałam.
Włożyłem go do mytraxa, snapa na pompowanych i piątkowych kołach,literaxa na pompowanych i piątkowych kołach.
W każdym wózku się wsciekal tylko nie w snap4 na pompowanych kołach!
No cóż producent nie ma w wersji denim przewiduje na czerwiec i to trzeba pytać bo pod znakiem zapytania.
Ten ortalion nie jest taki straszny ale jednak brzydki.
Babka chciała mi wcisnąć jeszcze empire sonic kolor turkusowy wow piękny wozio jakiś kanciasty ale kolor zrobił na mnie wow. Złożyła mi go ale niestety ciężki lżejszy od mytraxa.
Także wozilam, nosiłam, składam,rozkladlam te wózki i dalej nic nie wiem.
Mam wrażenie że jeszcze glupsza wyszłam z tamtąd:-(
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia naprawdę wow tylko te kanty ale pewnie idzie się przyzwyczaić.
Twój cross na pompowanych?
Nie pamiętam.
Nie wiem co zrobić.
Pasuje narazie z tym wózkiem.
Napisałam do jednego z ogłoszeń jak mi sprzeda za 500 to może wezmę ale na piankwoych kołach.
Ze względu na kradzieże. -
U nas postęp Szymek zjadł 190 gr łososia w pomidorach za jednym razem bez proszenua szok tara będzie jadł manne z owocem w między czasie wziol parę łyżek manny z dżemem truskawkowym oczywiście mu smakowało dżem domowy zmiksowany na gładko
Sarcia super gratki ulf trzymamy kciuki
M mi pisze e w krk nie ma promocji na pampersy
My mamy dwóch neonatologa 8 maja bo musiałam z jutra przełożyć 25 neurologNatka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość