SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Może gorączka na dworze tak mu doskwiera i nie chciał jeść? Oby jutro mu się z jedzeniem odmieniło. Trzymam kciuki!!

Żabka
    Ząbek mówisz?? To super :) zacznie jeść jak tylko się wybije :) spokojnie zabcia, marudzenie też musi w końcu przejść....co nie?? To nie trwa wiecznie :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zjadł przez cały dzień 1 słoiczek naleśników (rano na drugie śniadanie pół i teraz skończył pół), pół z połowy bułki zwykłej,ogórka wyssal i z 5l picia żartuje ale dużo mega dużo pił.
    Ja dziś mu dałam parówki taka na zimno ale była beeee.
    Edition i banana całego

Idę do łazienki bo jeszcze nie doszłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 20:53

• Dariah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po korepetycjach :)

Skali,
    Gratulacje kredytu i pierwszej transzy! ! Teraz już mozecie lecieć z budową ! :)

Kamcia,
    Eh no to ladnie ze Piotrus z siadu przechodzi do raczkow! Zoska tego nie ogarnia jeszcze :) siedzi jiz ladnie ale posadzona...ale żeby samej usiasc to nie. I od dwóch dni ma tak ze jelso ja poloze na mate na plecy to jest taka histeria ze pol bloku slyszy...teraz trzeba ja sadzac. No i byc obok bo jeszcze zdarza jej sie rymcnac :/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, gratuluję pierwszej transzy kredytu, to super wiadomość :)

U nas dzisiaj też było upalnie 29 stopni a później popołudniu tak bardzo się rozpadało i jeszcze silny wiatr do tego, przegoniło gorące powietrze i teraz jest czym oddychać.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    ale się kończy na pozycji która pokazałam :) więc kleku ostatecznie nie zalicza :) ale sięga daleko daleko zabawkę i wraca do siadu. A jak postawie go na kolanach to krzyk (jaki był przy kladzeniu na brzuchu )
    Ale i z tym jest gorzej bo ciężko go postawić na czworaka bo. ..prostuje nogi, napina się i nie da się go złożyć w stawach
    na moje oko on nie będzie raczkowal
    ale chciałabym. ..stąd z nienacka ćwiczymy. ..a na tyłku pół pokoju pokona. ..ach ten glupiutki Piotruś. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Jesli marudzi od ząbków to jak sie przebija powinno być lepiej :) chyba ze pojda kolejne...:/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez sen zjadł 110 mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nam zęby nie wychodzą :) byłoby to fajnie odchudzające :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,
    U nas zeby pelna para ida a co za tym idzie marudzenie tez ale apetytu to nie zmienia. .. dalej je jak dzika :) w jej przypadku to dobrze bo gdyby jeszcze nie jadla to w ogóle by zniknęła :)

Swoja droga jak jej tak beda isc te zeby to na roczek będzie miec całe uzębienie hehe
    A tak serio to zamiast zębami mogłaby zajac się raczkowaniem ! :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,
    To dzisiaj u nas dokładnie tak samo. Jak siedzi to super. A jak ja położe na plecach to krzyk. Na brzuchu tez sie napina woec nawet nie mam jak jek pokazać ze z lezenia na brzuchu może sama ładnie usiasc...:/

Cwiczymy raczki, umie wejść w raczki z lezenia sama. Ale to musi zapomnieć ze chce byc na siedzaco i się zainteresowac leczeniem na brzuchu - wtedy sama ładnie wejdzie w raczki. I buja sie przód tyl i potem nogi sie rozjezdzaja i tyle :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Kochane!
    My dzisiaj mieliśmy bardzo dobra noc - tylko 1 pobudka !
    A teraz jedziemy na rehabilitacje :)

Miłego dnia :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nocka średnio albo i nieciekawie. I to nie bezpośrednio przez małego ale wszystko inne. Bo padlam szybko i twardo i juz po godz tak mały się ruszał ze mąż mnie szturchnal i spytał czy teraz dajemy mleko. Spojrzałam na zegarek i jasne było ze nie. ..potem mały bardziej się ruszał po północy. Zrobiłam mm a on spał. ..temp nie miał ale i jeść nie chciał. ..położyłam się i pewnie nawet nie zasnelam mały znów większe poruszenie (niania wtedy trzeszczy ze ho ho ). Wysłałam męża na karmienie. Malutki zjadł wszystko a ja to nawet przespalam. ..ale to dobra cześć nocy bo takie akcje mnie nie ruszają. Zaczęła się olbrzymia ulewa. Lało lało i dawało z naszej strony bloku. Jasne się zrobiło czemu mały tak niespokojnie spał (poprzednio tez jego zachowanie zwiastowalo nagły deszcz ). Wszyscy spali jak zabici oprócz mnie. Hałas od deszczu mnie wkurzal. Duchota spać nie dawała. Masakra! Jak juz się uspokoiło zasnelam i budzik zadzwonił -sprawdziłam czy mały ma gorączkę. Nie miał. I wszystko byłoby średnio gdyby nie poranek. Wstał 6.40 i juz słyszałam że niewyspany. Matko! !sama z nim jeczalam ze tylko oczy otworzył i marudzi. Nie raz wstał i zasnął sam. Dziś coś mu nie pozwalało. Po godzinie (i jednej kawie, kupie i butelce picia )uspilam na rączkach. ..obstawiam ze wstanie 8.10 ale już pewnie w dobrym humorze. Temp 37.4 wiec nie wiadomo jaka :D idę robić druga kawunie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc względnie dobrze. Kilka pobudek, ale dało radę.
    Mela dziś też w średnim humorze, coś tam sobie marudzi. Nie chce nawet na chwilę sama się pobawic. Dziś juz u nas chłodniej, chociaż nie za wiele.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super ze strony Roberta za to córka o 5 rano z płaczem wrzaskiem się obudziła i chciała mamy (tata obok niej).
    Więc poszłam tulilam uspalam i tak do 6:00 coś tam spalam bo obudził się Robert.
    Zjadł pół sloiczka musli ale na siłę i nie dawno 3/4 pudełeczka piątusia (tez brak apetytu na niego).
    Teraz się lulamy do drzemki nr 1.

U nas też lało w nocy ale nie słyszałam.
    Spałam jak zabita.
    Za to dziś chłodno choć nie wiem jak potem będzie bo już słońce wychodzi i zaczyna świecić za to wiaterek jest:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez słońce już wychodziło juz biegłam włosy myć na spacer ale odpuscilam jak zobaczyłam czarne niebo z drugiej strony bloku
    my po śniadaniu : kilka łyżeczek kaszki, pół słoika jabłek (wczorajszych ) I pół tubki owoców. ..owoc podmieniony na kaszkę został błyskawicznie zauważony (kaszka wypluta ). I od rana u nas dyskoteka :D podzialalo na to mini jedzenie ale Piotruś dalej siedzi i ogląda uśmiechając się normalnie wiec nie mam serca wyłączyć. ..
    przez to ze mały dosypial (jak pisałam -wstał 8.11) nie wiem nawet kiedy będzie drzemka. ..pogoda nie jest nastrojowa wiec prawdopodobnie zostaniemy w domu. A popołudniu się okaże

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz że czarne niebo u was.:-(
    U nas wieje i świeci.
    Robert dopiero teraz się położył może zaśnie.
    Wcześniej co pisałam prawie zasnął ale nie udało się usunąć więc z mężem oskurzylismy a teraz ja na raty myje podłogi.
    Też użyłam włosy bo ja po południu mam dzień matki w przedszkolu spóźniony więc idę sama z Robertem bo mąż zaraz do pracy.
    Posmarowalam Robertowi dziąsła ale żadnych efektów dalej płacze? Wymuszony płacz.

W niedzielę jedziemy po lampę z wiatrakiem do pokoju nie wiem jak to się fachowo nazywa.
    Ma ktoś z was? Warto kupić?
    Przy okazji kupimy córce sandały i małemu jakieś butki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    ja mam lampę i wiatrak osobno więc nie pomogę :D
    A w tej chwili świeci słońce więc jest u was nadzieja na dobra pogodę
    czyli masz intensywny dzień
    my teraz zostajemy w domu. Postaram się coś (cokolwiek ) ogarnąć ale okaże się co z tego będzie. Teraz spokojny malutki ale jest bardzo zmienny. Potem wraca mąż, ja na korepetycje i znów dzień się skończy
    oby bez temperatury

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi.
    Ja biorę się za rachunki.
    Moim obowiązkiem jest rozwalić wypłatę jak przyjdzie :-) szkoda ze na rachunki:-(

I muszę do endokrynolog się zarejestrować tylko oddzwonię jeszcze dwa miejsca ale nie w moim mieście. Zobaczę na kiedy terminy mają lub na NFZ kiedy.
    Już mówiłam do męża że muszę po skierowanie do mojej lekarki podjechać ale to wyprawa więc z mężem pojadę w któryś dzień.
    Potrzebuję bo w ostateczności zarejestruje się na NFZ na 2019 rok.
    Ale może w tych miejscach będzie szybciej.
    Idę ogarniać.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po rehabilitacji i byłam tez na pobraniu krwi wreszcie :)

No i umówilam Zosie na usg glowy na poniedziałek i do neurologa na srode :)

U nas ciemne chmury, wiatr i nie przyjemnie :(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działka koło kościoła sprzedana:-(
    Pan proponuje mniejsza ale do przekształcenia hmmmmmm.
    Tak miało być? :-)
    Tak to jest jak mąż się rusza i czeka aż ja podejmę decyzję:-(
    Biorę się za rachunki póki mały śpi.

‹‹ 3555 3556 3557 3558 3559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ