X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

U nas poimprezowo. Mąż na kacu, o dziwo nie śpi. ;)

U nas na obiad kurczak faszerowany i może pieczone ziemniaki.

Muszę wybrać się do pepco po skarpetki i majtki, bo tyłek mi się nie mieści w żadne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zapraszam na deszczowe podbeskidzie :) weź ogórki kiszone, bo akurat do zrazów nie mam :P w zastępstwie przyszykowaną mam paprykę, też powinno być ok ;)

Spoko mam słoik taki 5l starczy na nas dwie!!!!!
    A kompot jakiś masz????? Bo woda mi zbrzydla hahahha

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)
    Dzisiaj wyjazd do rodzicow na obiadek, ciekawe ci smacznego bedzie :-)
    obudzilam sie z katarem, ostatnio gorzej mi sie oddycha i czasem krwisty ten katar hm.
    Zabka jedziesz z koksem, ciekawe jak zareaguja, powinni sie ucieszyc hm? ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dziś mi humor dopisuje mężowi też mam nadzieję że teście go nie zrypala tylko zaraza się tym humorkiem od nas.
    Dokładnie trzeba to przeżyć i mieć w dupie.

Macioszczyczka polecam zwykle bawełniane zakończone koronką. Kolory przeróżne koralowy,szare,czarne ja nakupowali a tylek mu odpoczywa a jakie wygodne przyjdzie lato to się przynajmniej nie zakisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Spoko mam słoik taki 5l starczy na nas dwie!!!!!
    A kompot jakiś masz????? Bo woda mi zbrzydla hahahha
    Kompot zawsze się znajdzie, przypuszczam że w słoikach z produkcji wakacyjnej ale też powinien być dobry.

a dziś u mnie spotkanie z cyklu tygodnia godnego porodu, ma być jakaś pogadanka o opiece okołoporodowej w szpitalach, ale godzina zupełnie mi nie odpowiada, szkoda że nie robią tego po południu... :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    mnie informowanie jeszcze czeka :)
    albo zrobimy to w przyszłym tygodniu(pod pretekstem urodzin ciotki)albo po echo serca czyli w kwietniu
    ale za tydzień bedzie u nas szwagierka i chyba po mnie pozna ciążę ?chociażby dlatego, ze nie popiję z nimi i nie pojem(cukrzyca)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie większość osób już wie, teściowa powiedziała wszystkim w rodzinie, moich rodziców poprosiłam, żeby się jeszcze wstrzymali (było to w styczniu), ale mama przy okazji pochwaliła się mojej chrzestnej :) prawdopodobnie na wielkanoc powiemy, o ile spęd rodzinny dojdzie do skutku - ewentualnie sami się zorientują że coś mi się przytyło lub odmówię kielicha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia dziś mi humor dopisuje mężowi też mam nadzieję że teście go nie zrypala tylko zaraza się tym humorkiem od nas.
    Dokładnie trzeba to przeżyć i mieć w dupie.

Macioszczyczka polecam zwykle bawełniane zakończone koronką. Kolory przeróżne koralowy,szare,czarne ja nakupowali a tylek mu odpoczywa a jakie wygodne przyjdzie lato to się przynajmniej nie zakisze

Będę szukała bawełnianych na pewno ;)

U nas już wszyscy wiedzą. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 08:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jestem pewna, ze większość powie, ze o ciąży wiedzieli lub czuli(kibicują nam od października)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już humor sobie zepsuła szybko co????
    Przez Zje****Ne mierzenie cukru jak nigdy pierwszy raz po śniadaniu cukier wy***balo na 135!!!! Dobrze że mąż w domu bo musiał estrzyknax insuline prawie zaszłam z tego świata a wariat się śmiał ze mnie ze to igła cieszą od szpilki.wrrrr
    Ale mam nerwa chyba nie mogę jeść masła naturalnego takiego prawdziwego bo zjadłam na śniadanie to co zawsze tylko zamieniłem masło wrrrr

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZABKA
    to nie masło, przeanalizuj całość...i przyznaj...nie bolało, co?gorszy jest nakłuwacz

weź tez pod uwagę stres-też ci pewnie cukier podniósł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 08:51

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie możliwe żeby to było masło. Prędzej pieczywo...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz robi jajecznice na sniadanie a dowiedzialam sie jak zapach poczulam dopiero i mowie, ze tabletke musze wziac pol godz przed sniadaniem i zeby zgasil te jajka bo zimne bede jadla. Bidny siedzi w tej kuchni juz 15 minut i czeka patrzac na patelnie bo glodny jest :-) chcial dobrze a tu ooo :-) kochany :-)
    zabka, a duzy masz zapas insuliny na takie przypadki?

ale u mnie piekna pogoda, slonce swieci az chce sie wstac :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ZABKA
    to nie masło, przeanalizuj całość...i przyznaj...nie bolało, co?gorszy jest nakłuwacz

weź tez pod uwagę stres-też ci pewnie cukier podniósł

Żytni chleb 2 kromeczki sałata szynka ta co zawsze z komina pomidor i 5 paseczkow papryki.
    Zmieniłam tylko masło albo tak zadziałała na mnie teściowa wrrrrr

Masz rację nie bolało jakby były takie nakluwacz do glukometr to bym tak się może nie bała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień kobitki :)
    Moja córka przestawiła się i wstaje o 6.30 - wyśpijcie się na zapas (szkoda że się nie da bo tak bym miała energię pewnie do dzisiejszego dnia :D tyle spałam w ciąży )

Współczuje Wam z tym cukrem, na szczęście u mnie było ok ale teraz przebadam sobie również bo niby przy drugiej ciąży cukier lubi bardziej skakać.

U nas szaro trochę za oknem ale postanowiliśmy jechać albo nad morze albo robić ognisko rodzinne :) Jeszcze sezon przed nami ale u nas to prawie tradycja że robimy ognisko/grilla przed sezonem :D

AAAA i najważniejsze czułam Kubusia wczoraj <3 Pierwsze skromne bulgotki i dziś rano to samo :)

żabka04, Robotka1, A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Żabka nie możliwe żeby to było masło. Prędzej pieczywo...

Właśnie nie bo to pieczywo już sprawdziłam spośród wszystkich możliwych na rynku ten tylko na mnie dobrze działa.
    Chyba nerwy tu zrobiły swoje bo jadę do teściów.
    Jakoś nie przejmuje się co powie na ciaze ale to chyba nie świadomie robię i się denerwuje.
    Z córką jak byłam w ciąży to biegalam jej przekazać nowinę ale była inna i nie znalazła mi za skórę a teraz mi się nie spieszy mężowi też ale dotarło do niego że q kurtkę się nie mieszcze a jej siostra mieszka dwa bloki dalej jak mnie zobaczy to zadzwoni z gratki do niej i jak to będzie wyglądać no i mąż postanowił pojechać żeby mamusi nie było smutno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Mi maz robi jajecznice na sniadanie a dowiedzialam sie jak zapach poczulam dopiero i mowie, ze tabletke musze wziac pol godz przed sniadaniem i zeby zgasil te jajka bo zimne bede jadla. Bidny siedzi w tej kuchni juz 15 minut i czeka patrzac na patelnie bo glodny jest :-) chcial dobrze a tu ooo :-) kochany :-)
    zabka, a duzy masz zapas insuliny na takie przypadki?

ale u mnie piekna pogoda, slonce swieci az chce sie wstac :-)

Tak w op. Jest 5 ampułek dużych. Ale jak otworzysz to ważna jest do 3 tyg potem musisz wyrzucić. Marnotrawstwo bo nie używasz jej codziennie.
    Ważne że jest w takich sytuacjach jestem spokojniejsza że bąbelkowi nic tam niezaszkodzi.

mmargol lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dobry dzień kobitki :)
    Moja córka przestawiła się i wstaje o 6.30 - wyśpijcie się na zapas (szkoda że się nie da bo tak bym miała energię pewnie do dzisiejszego dnia :D tyle spałam w ciąży )

Współczuje Wam z tym cukrem, na szczęście u mnie było ok ale teraz przebadam sobie również bo niby przy drugiej ciąży cukier lubi bardziej skakać.

U nas szaro trochę za oknem ale postanowiliśmy jechać albo nad morze albo robić ognisko rodzinne :) Jeszcze sezon przed nami ale u nas to prawie tradycja że robimy ognisko/grilla przed sezonem :D

AAAA i najważniejsze czułam Kubusia wczoraj <3 Pierwsze skromne bulgotki i dziś rano to samo :)
    Mój syn tak wstaje od zawsze :) Jak był mały to o 5.00 :P Raz w miesiącu mu się zdarzy do 8.00 pospać. Mi pasuje, bo ja też lubię rano wstawać. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mój syn tak wstaje od zawsze :) Jak był mały to o 5.00 :P Raz w miesiącu mu się zdarzy do 8.00 pospać. Mi pasuje, bo ja też lubię rano wstawać. :)

ooo 5?! To środek nocy, od momentu kiedy idą jej zęby to właśnie zaczeła wstawać o 7 teraz 6.30 boje się co będzie dalej.. Ona jeszcze nie dawno wstawała o 10 :D A kładła się 18-19 :P Ale coraz mniej snu potrzebuje. Przetrzymywałam ją ostatnio aby później szła spać ale i tak wstaje o 6.30 :P Trudnooo wyśpię się jak odchowam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spokojna jestem insulina działa cukier spadł do 97! Jest ok:-)

Robotka1, mmargol, _izunia_, Pauka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ