Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję pierwszych bulgotek <3 są słodkie prawda?? :)

hihi my też zazwyczaj robimy pierwsze ogniska przed sezonem, ostatnio w lutym :P uwielbiam ten klimat zimowych kurtek i zapachu pieczonej kiełbaski:)

ja coś w tej ciąży czuję się średnio;/ ostatnio już dawno miałam pałera a teraz? ehh jak nie urok to sraczka....
    dosłownie, tak mnie wczoraj goniło do kibelka że aż strach gdziekolwiek się ruszyć, dziś już spoko ale nigdy nie wiadomo kiedy mnie dopadnie:P

i kompletnie nie mam ręki do gotowania! dziś chyba zaliczymy jakąś knajpę bo nawet smażenie schabowego wydaje mi się nie lada wyczynem :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ooo 5?! To środek nocy, od momentu kiedy idą jej zęby to właśnie zaczeła wstawać o 7 teraz 6.30 boje się co będzie dalej.. Ona jeszcze nie dawno wstawała o 10 :D A kładła się 18-19 :P Ale coraz mniej snu potrzebuje. Przetrzymywałam ją ostatnio aby później szła spać ale i tak wstaje o 6.30 :P Trudnooo wyśpię się jak odchowam :D
    Nie będziesz miała problemów później jak do szkoły będzie wstawała. Mój i tak długo śpi bo kładę go o 19.30. Normalnie dzieci z jego klasy chodzą spać 22-23, a potem jak zombie w szkole, bo chodzą na 8.00 Ja go tak nauczyłam. Wieczory mamy wolne i on się wysypia. Nigdy nie spał do 10. Zawsze wstawał rano ale do 4 roku miał jeszcze dzień w dzień drzemkę od 12 do 14 także miałam dobrze z nim. Teraz też nie mam co marudzić. Oby bliźniaki takie były.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Nie będziesz miała problemów później jak do szkoły będzie wstawała. Mój i tak długo śpi bo kładę go o 19.30. Normalnie dzieci z jego klasy chodzą spać 22-23, a potem jak zombie w szkole, bo chodzą na 8.00 Ja go tak nauczyłam. Wieczory mamy wolne i on się wysypia. Nigdy nie spał do 10. Zawsze wstawał rano ale do 4 roku miał jeszcze dzień w dzień drzemkę od 12 do 14 także miałam dobrze z nim. Teraz też nie mam co marudzić. Oby bliźniaki takie były.

Nie no ja nie wyobrażam sobie aby chodziła spać o 22-23 u nas 20.30 to maks.

Robotka piękne uczucie brakowało mi tego :D A power jeszcze wróci :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chodzi spać o 20-20.30 i wstaje 6.30-7.30. Też nie mam problemu jak musi iść do przedszkola. Fakt, że mamy do przedszkola i do szkoły może 3 minuty drogi.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy przedszkole po drugiej stronie ulicy, ale przejście przenieśli ok 50 m dalej, więc trzeba nauczyć dziecko, że nie wolno na wariata przechodzić gdzie się chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj normalnie nerwice dostałam.. byłam na targach dziecięcych było multum kobiet w ciąży ale jedna mi strasznie podpadła..Patrze brzuch 6-7 miesiąc a ona pali! Bardzo mnie to zabolało bo ja chucham dmucham, dbam i córkę urodziłam wcześniej a taka pali.. i pewnie urodzi zdrowego bobasa.. i co najlepsze kobieta zadbana nie żadna patologia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyżaliłam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, też mnie takie sytuacje okrutnie denerwują, a pomyśleć że mam wyrzuty sumienia za każdego hamburgera lub chipsy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, też mnie takie sytuacje okrutnie denerwują, a pomyśleć że mam wyrzuty sumienia za każdego hamburgera lub chipsy :/

Ja wczoraj mimo imprezy zjadłam może z 5 czipsów.... A tak to same zdrowotności.:)

Bolą mnie boki ud, ale aż czuje że to kości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Pogoda taka, ze nie chce sie wychodzic z lozka. Wczoraj wypilam szklanke coli pod wieczor, bo znajomi pili drinki i tak strasznie mi sie tej coli zachcialo :p a potem jak zasypialam czulam takie bulgotki niziutko, eh :) slodkie, jak pomysle, ze to malenstwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Drogie Panie ;)
    A u mnie jak zwykle, szaro i brzydko :/ cóż, ale weekend mamy intensywny jak na moje ostatnie dni, ba nawet tygodnie!!!
    Wczoraj zakupy w Ikea sie udały - w końcu mamy piękne talerze!!!! Z zemsty kupollismy 2 komplety po 6 szt każdy ;) teraz goście mogą do nas co tydzień wpadać ;) pózniej M zabrał Nas na pyszny obiadek :)
    Za chwile zbieramy sie na zakupy "ciuchowe", potem basen i moje mocne postanowienie, ze będziemy chodzili co tydzień, a następnie obiadek. I tu M jakiś dobrotliwy, bo mowi: kochanie, a moze pojedziemy znowu gdzieś do knajpy na jakiś obiadek? Moze rybka?? Mmmmmm ;) ciekawe, co przeskrobał ;)
    Tak wiec miłego dnia, ja uciekam - całusy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 10:15

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi się zamarzył torcik migdałowy z ikei :)

bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie
    Zazdroszczę wam tych łaskotek w waszych brzuszkach, ale myślę sobie, że jeszcze tydzień dwa i też będę się cieszyć tym uczuciem :)
    Mnie dziś wkurzyli moi panowie bo żaden nie pofatygował się ze mną do kościoła i zrobiłam im awanturę, przez te hormony szybko się denerwuję..eh ja też się pożaliłam.
    Angela mnie też denerwują kobiety, które jarają w ciąży, popijają alk i jeszcze się z tym nie kryją. Ty się martwisz o witaminki, wyniki, dietę a takie...........szkoda gadać, nigdy nie zapomnę widoku mojej szwagierki, która z pokaźnym brzuchem waliła wódkę z kieliszka, normalnie szok.
    No ale jest niedziela więc trzeba się zebrać na jakiś spacer pomimo braku słoneczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam sie jeszcze Wam pochwalić, ze upatrzyliśmy kuchnie w Ikea, ale cena przyprawiała nas o zawrót głowy!!!!!
    Łącznie ze sprzętem: 24 tys!!! O matko!!!! Stolarz podejrzewam zrobi to o wiele taniej! Dlatego porobilam zdjęcia i podrzucę komuś na wycenę ;) jak nie bedzie taniej, to musimy wymyślić coś innego. Pokaże Wam:
    e5cfb8564008bac8med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zakochaliśmy się w jednej z kuchni z Ikei ale koniec końców naszą stworzyliśmy według własnego projektu, a ceny są faktycznie obłędne. Kuchnia na zdjęciu super, i ten piekarnik do którego nie trzeba się schylać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kuchnie robił tata, mieliśmy bardzo nietypowe wymiary kuchni i te z ikea odpadały.

I piekarnik mam wysoko!! ;P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia jest cudna, bardzo pojemna, szafki dobrze rozstawione. Ale tyle kasy nie damy. A ceny wyposażenia w Ikei są z kosmosu. Bo weszliśmy jeszcze pózniej do MediaMarkt i oglądaliśmy ceny nowych piekarników itd. To były o polowe niższe!

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wycena kuchni pewnie wyszła Wam taka wysoka, bo prawie same szuflady, co mocno podnosi cenę, no i jest tu baaaaaadzo dużo tych szafek ;) Ja najpierw byłam napalona na kuchnię na wymiar, ale zabiły mnie ceny zaproponowane przez stolarzy. W końcu zdecydowaliśmy się na Ikea(mamy już prawie dwa lata) i jestem bardzo zadowolona.

Angela, jak byłam w szpitalu po łyżeczkowaniu, dziewczyna w ciąży leżała ze mną na oddziale systematycznie paliła po 3-4 papierosy dziennie. Niestety po dwóch dniach mojego pobytu przywieźli ją na moją sale- poroniła w 18tc. Także nic na pewno nie obejdzie się bez echa. Ponadto jeśli kobieta w ciąży przebywa dużo w dymie tytoniowym/sama pali, to dziecko może urodzić się uzależnione od nikotyny.
    Szkoda tylko, że za błędy rodziców płacą ich dzieci...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze, że ja na przystanku nie wiem gdzie czekać na autobus, bo zawsze się znajdzie ktoś to musi sobie zapalić i ludzie gdzieś mają zakazy, a nie zwrócisz im uwagi bo znowu nawyzywają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:08

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ