X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję pierwszych bulgotek <3 są słodkie prawda?? :)

hihi my też zazwyczaj robimy pierwsze ogniska przed sezonem, ostatnio w lutym :P uwielbiam ten klimat zimowych kurtek i zapachu pieczonej kiełbaski:)

ja coś w tej ciąży czuję się średnio;/ ostatnio już dawno miałam pałera a teraz? ehh jak nie urok to sraczka....
    dosłownie, tak mnie wczoraj goniło do kibelka że aż strach gdziekolwiek się ruszyć, dziś już spoko ale nigdy nie wiadomo kiedy mnie dopadnie:P

i kompletnie nie mam ręki do gotowania! dziś chyba zaliczymy jakąś knajpę bo nawet smażenie schabowego wydaje mi się nie lada wyczynem :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ooo 5?! To środek nocy, od momentu kiedy idą jej zęby to właśnie zaczeła wstawać o 7 teraz 6.30 boje się co będzie dalej.. Ona jeszcze nie dawno wstawała o 10 :D A kładła się 18-19 :P Ale coraz mniej snu potrzebuje. Przetrzymywałam ją ostatnio aby później szła spać ale i tak wstaje o 6.30 :P Trudnooo wyśpię się jak odchowam :D
    Nie będziesz miała problemów później jak do szkoły będzie wstawała. Mój i tak długo śpi bo kładę go o 19.30. Normalnie dzieci z jego klasy chodzą spać 22-23, a potem jak zombie w szkole, bo chodzą na 8.00 Ja go tak nauczyłam. Wieczory mamy wolne i on się wysypia. Nigdy nie spał do 10. Zawsze wstawał rano ale do 4 roku miał jeszcze dzień w dzień drzemkę od 12 do 14 także miałam dobrze z nim. Teraz też nie mam co marudzić. Oby bliźniaki takie były.

Sabina lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Nie będziesz miała problemów później jak do szkoły będzie wstawała. Mój i tak długo śpi bo kładę go o 19.30. Normalnie dzieci z jego klasy chodzą spać 22-23, a potem jak zombie w szkole, bo chodzą na 8.00 Ja go tak nauczyłam. Wieczory mamy wolne i on się wysypia. Nigdy nie spał do 10. Zawsze wstawał rano ale do 4 roku miał jeszcze dzień w dzień drzemkę od 12 do 14 także miałam dobrze z nim. Teraz też nie mam co marudzić. Oby bliźniaki takie były.

Nie no ja nie wyobrażam sobie aby chodziła spać o 22-23 u nas 20.30 to maks.

Robotka piękne uczucie brakowało mi tego :D A power jeszcze wróci :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chodzi spać o 20-20.30 i wstaje 6.30-7.30. Też nie mam problemu jak musi iść do przedszkola. Fakt, że mamy do przedszkola i do szkoły może 3 minuty drogi.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy przedszkole po drugiej stronie ulicy, ale przejście przenieśli ok 50 m dalej, więc trzeba nauczyć dziecko, że nie wolno na wariata przechodzić gdzie się chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj normalnie nerwice dostałam.. byłam na targach dziecięcych było multum kobiet w ciąży ale jedna mi strasznie podpadła..Patrze brzuch 6-7 miesiąc a ona pali! Bardzo mnie to zabolało bo ja chucham dmucham, dbam i córkę urodziłam wcześniej a taka pali.. i pewnie urodzi zdrowego bobasa.. i co najlepsze kobieta zadbana nie żadna patologia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyżaliłam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, też mnie takie sytuacje okrutnie denerwują, a pomyśleć że mam wyrzuty sumienia za każdego hamburgera lub chipsy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, też mnie takie sytuacje okrutnie denerwują, a pomyśleć że mam wyrzuty sumienia za każdego hamburgera lub chipsy :/

Ja wczoraj mimo imprezy zjadłam może z 5 czipsów.... A tak to same zdrowotności.:)

Bolą mnie boki ud, ale aż czuje że to kości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Pogoda taka, ze nie chce sie wychodzic z lozka. Wczoraj wypilam szklanke coli pod wieczor, bo znajomi pili drinki i tak strasznie mi sie tej coli zachcialo :p a potem jak zasypialam czulam takie bulgotki niziutko, eh :) slodkie, jak pomysle, ze to malenstwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Drogie Panie ;)
    A u mnie jak zwykle, szaro i brzydko :/ cóż, ale weekend mamy intensywny jak na moje ostatnie dni, ba nawet tygodnie!!!
    Wczoraj zakupy w Ikea sie udały - w końcu mamy piękne talerze!!!! Z zemsty kupollismy 2 komplety po 6 szt każdy ;) teraz goście mogą do nas co tydzień wpadać ;) pózniej M zabrał Nas na pyszny obiadek :)
    Za chwile zbieramy sie na zakupy "ciuchowe", potem basen i moje mocne postanowienie, ze będziemy chodzili co tydzień, a następnie obiadek. I tu M jakiś dobrotliwy, bo mowi: kochanie, a moze pojedziemy znowu gdzieś do knajpy na jakiś obiadek? Moze rybka?? Mmmmmm ;) ciekawe, co przeskrobał ;)
    Tak wiec miłego dnia, ja uciekam - całusy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 10:15

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi się zamarzył torcik migdałowy z ikei :)

bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie
    Zazdroszczę wam tych łaskotek w waszych brzuszkach, ale myślę sobie, że jeszcze tydzień dwa i też będę się cieszyć tym uczuciem :)
    Mnie dziś wkurzyli moi panowie bo żaden nie pofatygował się ze mną do kościoła i zrobiłam im awanturę, przez te hormony szybko się denerwuję..eh ja też się pożaliłam.
    Angela mnie też denerwują kobiety, które jarają w ciąży, popijają alk i jeszcze się z tym nie kryją. Ty się martwisz o witaminki, wyniki, dietę a takie...........szkoda gadać, nigdy nie zapomnę widoku mojej szwagierki, która z pokaźnym brzuchem waliła wódkę z kieliszka, normalnie szok.
    No ale jest niedziela więc trzeba się zebrać na jakiś spacer pomimo braku słoneczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam sie jeszcze Wam pochwalić, ze upatrzyliśmy kuchnie w Ikea, ale cena przyprawiała nas o zawrót głowy!!!!!
    Łącznie ze sprzętem: 24 tys!!! O matko!!!! Stolarz podejrzewam zrobi to o wiele taniej! Dlatego porobilam zdjęcia i podrzucę komuś na wycenę ;) jak nie bedzie taniej, to musimy wymyślić coś innego. Pokaże Wam:
    e5cfb8564008bac8med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zakochaliśmy się w jednej z kuchni z Ikei ale koniec końców naszą stworzyliśmy według własnego projektu, a ceny są faktycznie obłędne. Kuchnia na zdjęciu super, i ten piekarnik do którego nie trzeba się schylać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kuchnie robił tata, mieliśmy bardzo nietypowe wymiary kuchni i te z ikea odpadały.

I piekarnik mam wysoko!! ;P

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia jest cudna, bardzo pojemna, szafki dobrze rozstawione. Ale tyle kasy nie damy. A ceny wyposażenia w Ikei są z kosmosu. Bo weszliśmy jeszcze pózniej do MediaMarkt i oglądaliśmy ceny nowych piekarników itd. To były o polowe niższe!

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wycena kuchni pewnie wyszła Wam taka wysoka, bo prawie same szuflady, co mocno podnosi cenę, no i jest tu baaaaaadzo dużo tych szafek ;) Ja najpierw byłam napalona na kuchnię na wymiar, ale zabiły mnie ceny zaproponowane przez stolarzy. W końcu zdecydowaliśmy się na Ikea(mamy już prawie dwa lata) i jestem bardzo zadowolona.

Angela, jak byłam w szpitalu po łyżeczkowaniu, dziewczyna w ciąży leżała ze mną na oddziale systematycznie paliła po 3-4 papierosy dziennie. Niestety po dwóch dniach mojego pobytu przywieźli ją na moją sale- poroniła w 18tc. Także nic na pewno nie obejdzie się bez echa. Ponadto jeśli kobieta w ciąży przebywa dużo w dymie tytoniowym/sama pali, to dziecko może urodzić się uzależnione od nikotyny.
    Szkoda tylko, że za błędy rodziców płacą ich dzieci...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze, że ja na przystanku nie wiem gdzie czekać na autobus, bo zawsze się znajdzie ktoś to musi sobie zapalić i ludzie gdzieś mają zakazy, a nie zwrócisz im uwagi bo znowu nawyzywają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:08

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ