WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja nie polecam black red white. Kuchnia ze zdjęcia super, ale rzeczywiście dużo szafek. My mamy trochę mniej szafek, ale i cargo i nerkę i trochę szuflad. Stolarz wycenił nam kuchnię na 13 tys. Plus oczywiście musieliśmy dokupić sprzęt AGD. Wyslij wycenę do kilku stolarzy. Wtedy będziesz wiedziała gdzie taniej. Moja koleżanka bardzo poleca sprzęty z Ikea. My kupowalismy w media expert.Tęsknimy 29.05.2015
10 tc.
-
Dzień dobry, ja już dużo pożytecznego zrobiłam, poszlam do kościoła, a potem na myjke z samochodem, bo brudny strasznie byl. A teraz zjadlam maliny z lidla i ibejrzalam program o kobietach chorych na raka w ciąży. Łezka oczywiście poplynela... no i czekam na męża, bo pojechał na motor z kumplami. Dobre to ze oni enduromaniacy, czyli tor i przeszkody, klody i górki i szkolenie techniki, a nie na scigaczach, to aż tak się nie martwię.
-
nick nieaktualny
-
Foxik moj od mlodziaka motory i rajdowki mial, teraz juz z rajdow samochodowych wyrósł, chyba ze jako widz, a z motorów zostało enduro, wiec ja jestem za
fajnie, bo coraz lepiej mu idzie w jakiś zawodach w sezonie i widzę, ze sie rozwija. Fajnie sie na to patrzy potem jak śmiga przez te belki i mega opony na przykład
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjak on przestał szaleć na rowerach tak ja przesiadłam się w siodło, kilka razy spadłam z konia to bardziej moja mama to przeżywała, niż mój mąż kochany. Zawsze się pytał czy szybko się pozbierałam i jechałam dalej
oj brakuje mi tego, oj brakuje
_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny może wy wiecie. Pracuje w hoteliku na recepcji. Czy to prawda, że kobieta w ciąży nie może pracować w niedziele i święta? Bo prawie zawsze ja muszę siedzieć w niedzielę w pracy. Nie mówiąc o świętach wolnych. Jeśli tak to zaraz znoszę zaświadczenie i mam ich gdzieś, niech sobie sami siedzą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Dziewczyny może wy wiecie. Pracuje w hoteliku na recepcji. Czy to prawda, że kobieta w ciąży nie może pracować w niedziele i święta? Bo prawie zawsze ja muszę siedzieć w niedzielę w pracy. Nie mówiąc o świętach wolnych. Jeśli tak to zaraz znoszę zaświadczenie i mam ich gdzieś, niech sobie sami siedzą.
-
nick nieaktualnydodatkowo - przed komputerem nie dłużej niż 4 godz. u mnie w firmie tego bardzo przestrzegają
tak przeglądam kodeks pracy i artykuły na stronach rządowych i póki co wzmiankę o niedzieli i świętach znalazłam tylko na jakimś ciążowym portalu (z 2013 r.)
a zaświadczenie o ciąży zawsze warto moim zdaniem do pracy zanieść i zacząć korzystać z przywilejówWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 14:31
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:dodatkowo - przed komputerem nie dłużej niż 4 godz. u mnie w firmie tego bardzo przestrzegają
u mnie w ogóle. Moja praca polega tylko na siedzeniu przy komputerze i robię to przez 8 godzin. Na razie nie jest źle, ale pewnie z czasem i powiększającym się brzuchem będę miała dość...inzynierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie szef widział kodeks pracy tylko na zdjęciu. 4 godziny? Siedzę po 9 godzin... Z szefem nie da się dogadać. Nie ma mnie kto zastąpić jak odejdę. Więc jak przyniosę z dnia na dzień zwolnienie to szef padnie na zawał. Szczerze? Powinnam martwić się o siebie... A dalej martwię się, kto mnie zastąpi... Głupia ja...
-
Ja zaświadczenie o ciąży dostałam na samym początku ciąży ( 5tc) i zawsze je miałam ze sobą asekuracyjne. Nie dawałam pracodawcy bo ja właśnie w nocy chciałam pracować. Bałam się sytuacji kontaktu z chorym dzieckiem. Zaświadczenie dałam dzień przed zwolnieniem lekarskim
-
nick nieaktualnyalinka wrote:a co to za zaświadczenie o ciąży? lekarz to wydaje? ja nic takiego nie dostałam..