X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:08

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie polecam black red white. Kuchnia ze zdjęcia super, ale rzeczywiście dużo szafek. My mamy trochę mniej szafek, ale i cargo i nerkę i trochę szuflad. Stolarz wycenił nam kuchnię na 13 tys. Plus oczywiście musieliśmy dokupić sprzęt AGD. Wyslij wycenę do kilku stolarzy. Wtedy będziesz wiedziała gdzie taniej. Moja koleżanka bardzo poleca sprzęty z Ikea. My kupowalismy w media expert.

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już dużo pożytecznego zrobiłam, poszlam do kościoła, a potem na myjke z samochodem, bo brudny strasznie byl. A teraz zjadlam maliny z lidla i ibejrzalam program o kobietach chorych na raka w ciąży. Łezka oczywiście poplynela... no i czekam na męża, bo pojechał na motor z kumplami. Dobre to ze oni enduromaniacy, czyli tor i przeszkody, klody i górki i szkolenie techniki, a nie na scigaczach, to aż tak się nie martwię.

o148p07w5riqasy7.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać tych bulgotek w brzuchu ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta mój mąż kiedyś uprawiał mtb downhill, ale wyrósł z tego, bo też bym się o niego martwiła :(

• martta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik moj od mlodziaka motory i rajdowki mial, teraz juz z rajdow samochodowych wyrósł, chyba ze jako widz, a z motorów zostało enduro, wiec ja jestem za :-) fajnie, bo coraz lepiej mu idzie w jakiś zawodach w sezonie i widzę, ze sie rozwija. Fajnie sie na to patrzy potem jak śmiga przez te belki i mega opony na przykład :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój S. ma mało niebezpieczne hobby - karpiarstwo. :P Jedyne co może się po jego wypadach na ryby uszkodzić to wątroba. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:14

martta, YvonnElizabeth, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak on przestał szaleć na rowerach tak ja przesiadłam się w siodło, kilka razy spadłam z konia to bardziej moja mama to przeżywała, niż mój mąż kochany. Zawsze się pytał czy szybko się pozbierałam i jechałam dalej :P oj brakuje mi tego, oj brakuje :(

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje porzadnego treningu, tak żeby ledwo sapac hehe, ale cóż....
    Odbijemy sobie potem foxik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:28

mychakruszyna, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję! Dziecko posadzimy na kucyka i będziemy razem śmigać ;)

martta, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy wiecie. Pracuje w hoteliku na recepcji. Czy to prawda, że kobieta w ciąży nie może pracować w niedziele i święta? Bo prawie zawsze ja muszę siedzieć w niedzielę w pracy. Nie mówiąc o świętach wolnych. Jeśli tak to zaraz znoszę zaświadczenie i mam ich gdzieś, niech sobie sami siedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te bulgotki mozna pomylic z praca jelit?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Dziewczyny może wy wiecie. Pracuje w hoteliku na recepcji. Czy to prawda, że kobieta w ciąży nie może pracować w niedziele i święta? Bo prawie zawsze ja muszę siedzieć w niedzielę w pracy. Nie mówiąc o świętach wolnych. Jeśli tak to zaraz znoszę zaświadczenie i mam ich gdzieś, niech sobie sami siedzą.
    na pewno nie możesz pracować dłużej niż 8 godzin, nie możesz robić nadgodzin i w nocy, a co do niedzieli i świąt - chyba też, ale głowy głowy nie dam - najlepiej sprawdzić w kodeksie pracy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik ma rację. Nie dłużej niż 8h w ciągu dnia, bezwzględny zakaz pracy w nocy. Ja mogłam w niedziele i święta bo taki był system pracy :od poniedziałku do niedzieli plus święta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodatkowo - przed komputerem nie dłużej niż 4 godz. u mnie w firmie tego bardzo przestrzegają :)
    tak przeglądam kodeks pracy i artykuły na stronach rządowych i póki co wzmiankę o niedzieli i świętach znalazłam tylko na jakimś ciążowym portalu (z 2013 r.) :/

a zaświadczenie o ciąży zawsze warto moim zdaniem do pracy zanieść i zacząć korzystać z przywilejów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dodatkowo - przed komputerem nie dłużej niż 4 godz. u mnie w firmie tego bardzo przestrzegają :)

u mnie w ogóle. Moja praca polega tylko na siedzeniu przy komputerze i robię to przez 8 godzin. Na razie nie jest źle, ale pewnie z czasem i powiększającym się brzuchem będę miała dość...

inzynierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za zaświadczenie o ciąży? lekarz to wydaje? ja nic takiego nie dostałam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szef widział kodeks pracy tylko na zdjęciu. 4 godziny? Siedzę po 9 godzin... Z szefem nie da się dogadać. Nie ma mnie kto zastąpić jak odejdę. Więc jak przyniosę z dnia na dzień zwolnienie to szef padnie na zawał. Szczerze? Powinnam martwić się o siebie... A dalej martwię się, kto mnie zastąpi... Głupia ja...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaświadczenie o ciąży dostałam na samym początku ciąży ( 5tc) i zawsze je miałam ze sobą asekuracyjne. Nie dawałam pracodawcy bo ja właśnie w nocy chciałam pracować. Bałam się sytuacji kontaktu z chorym dzieckiem. Zaświadczenie dałam dzień przed zwolnieniem lekarskim

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a co to za zaświadczenie o ciąży? lekarz to wydaje? ja nic takiego nie dostałam..
    Ja też nie, ale jak poprosimy to Ci da i np dopiero wtedy masz wszystkie przywileje ciężarnych. Chociaż są pracodawcy, którzlym papier nie potrzebny do bycia w porządku.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ