X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jestem tu nowa. Moge sie przylaczyc? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. My już wreszcie po badaniach genetycznych. Kamień spadł mi z serca bo strasznie się stresowałam. Dzidzia rośnie zdrowo i prawidłowo się rozwija. No i mamy chłopca :) na 90% bo na tak wczesnym etapie na 100% nam lekarz nie powie ale on ponoć się nie myli. Będzie więc Adaś lub Szymek...mąż się jeszcze zastanawia i mi mówi żebym go nie poganiała bo wybór imienia dla puerworodnego to nie taka prosta sprawa ;) heh

mmargol, kamciaelcia, Strazaczka1990, KasicaLisica, Behemottka, żabka04, _izunia_, AniaLewandowska, Dzierzba, Pysiaczek89, claudiuszek, Malutka92, Żabcia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza, spokój... Chyba się pogoda poprawiła w Polsce :)
    Dokladnie! u mnie piekne sloneczko, w godzinny spacerek prawie 5km zrobilismy :-) wiaterek chlodny ale w kapturze szlam :D

Behemottka, _izunia_, Aga_Andzia, martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Kasica ssij goździka na ból gardła
    Aga świetne wieści :*
    Angelus gratuluje pierwszych bulgotek ;)

Witam nową Koleżankę ;) napisz coś o sobie ;)
    Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
    Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem :D.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
    Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć;)
    Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.

U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek byl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:18

KasicaLisica, Aga_Andzia lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja poprosiłam lekarkę, wypisała mi taki mały druk że jestem w ciąży i to zaniosłam do kadr, to najzwyklejsze zaświadczenie:
    zaswiadczenie%20lekarskie%20A6%20samokopia.jpg
    Ja też dostalam taki świstek .I to jest świstek 100%platny do wypłaty.Bez niego to 80℅

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam takiego świstka, a mam 100% wypłaty, bo na zwolnieniu też jest informacja o ciąży i stosowny kod. Dziękuje za rady odnośnie walki z infekcją! Jesteście wielkie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:59

Ulfenstein lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png

Wysłany: 13 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, ratunku...

od czwartku ból gardła, piątek sobota dodatkowo katar, łzawienie oczu, gorączki brak. Woda z solą, szałwia do płukania gardła, prenaleny, woda z cytryną - co jeszcze pić/jeść, żeby dziadostwo przeszło??? Lecieć do lekarza, czy walczyć. Nie wiem na ile istotne jest to, że nie mam gorączki. Podpowiedzcie coś, błagam...
    A na katar wsadz sobie ząbki czosnku pomaga ale nie za głęboko .To może brzmi ironicznie śmiesznie ale ulga jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:01

KasicaLisica lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Bry
    Behemotta bardzo mi przykro ;( wyrazy współczucia każda z Nas jest Tobą pamietaj
    Kasica ssij goździka na ból gardła
    Aga świetne wieści :*

Witam nową Koleżankę ;) napisz coś o sobie ;)
    Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
    Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem :D.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
    Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć;)
    Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.

U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek byl

Ło rany, osiem bułek??? Masz małego bułkożercę w brzuchu!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki kochane, dzięki wielkie za te rady. Kuruję się, szukam czosnku i goździków :)

Behemottka lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dziś śnił mój dzieć. Słuchajcie, albo sen z wariatkowa, albo ja oczekuję małego geniusza, po tatusiu chyba;)

Więc dzieć, chłopiec, od razu ssie pięknie cycka. Super zdolny dzieciaczek. A potem pierwszą noc w domu przesypia w osobnym pokoju w swoim łóżeczku. Rano budzę się, przerażona, że dziecko w nocy mnie nie obudziło i co się dzieje, lecę do malucha, a maluch głodny ogromnie hop z łóżeczka, pędzi do cycka, siada na mnie okrakiem i ssie :o! No i po tej sesji ja mu mówię, że następnym razem to niech płacze, przyjdę w nocy, a on (telepatycznie chyba), że on nie płacze i już. Więc ja na to, "to krzycz JEŚĆ!" i ten dzieć, nowonarodzony, powtarza za mną "jeść"... no i się wtedy obudziłam...

Malutka92, Strazaczka1990, claudiuszek, Anulka01, mmargol, bbeczka91, martta, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Laski ;)
    Ja po intensywnym dniu :) zakupy ciuchowe zrobione, 2 nowe koszule i koszulka na lato; wiem wiem wybiegam, ale celowo wzięłam rozmiar L ;)
    Na basenie zrobiłam 8 długości po czym relaksowalam sie w brodziku wykonując ćwiczenia nogami. Mam nadzieje, ze dzięki temu ból ud odpuści. Pózniej zaspawaliśmy z obiadkiem i skoczyliśmy do znajomego, który prowadzi restauracje w pałacu. Mmmmmm ale sie ozarlam!!! Wtrabilam polędwice z dzika, z puree z kalafiora z buraczkami, brokułami i marchewka. Palce lizać!!! ;) szkoda, ze to tak "od święta" ;)
    Oczywiście po tak intensywnym dniu, padłam na drzemeczke :):):)
    Od dwóch dni, bez mdłości o wymiotów :) mam nadzieje, ze tak już zostanie.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wczoraj normalnie nerwice dostałam.. byłam na targach dziecięcych było multum kobiet w ciąży ale jedna mi strasznie podpadła..Patrze brzuch 6-7 miesiąc a ona pali! Bardzo mnie to zabolało bo ja chucham dmucham, dbam i córkę urodziłam wcześniej a taka pali.. i pewnie urodzi zdrowego bobasa.. i co najlepsze kobieta zadbana nie żadna patologia..
    Ja ostatnio też miałam taka sytuację.Wkurzylam się .Podeszłym do niej wyciagnelam jej fajfusa z buzi zdeptalam i zapytalam czy jest świadoma tego że truje dziecko .To mi walnela że to dziecko nie planowane i go nie chce.I wszystko jej jedno.Myslalam że szlak mnie trafi .Dziadowska bitch za przeproszeniem.Jej facet stał i słuchał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:11

Wysłany: 13 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    najgorsze, że ja na przystanku nie wiem gdzie czekać na autobus, bo zawsze się znajdzie ktoś to musi sobie zapalić i ludzie gdzieś mają zakazy, a nie zwrócisz im uwagi bo znowu nawyzywają :/
    Ja za każdym razem zwracam uwagę że to miejsce publiczne i się nie pali.To się odsuwają ,dalej od przystanku.Jeszcze nie spotkalam się z wyzywaniem. U mnie policja za każdym razem się zatrzymuje jak widzi że ktoś pali na przystanku.Ją jak czuje dym tytoniu to WC murowane zawsze mam

Wysłany: 13 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ło rany, osiem bułek??? Masz małego bułkożercę w brzuchu!
    Głodomorra :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    A na katar wsadz sobie ząbki czosnku pomaga ale nie za głęboko .To może brzmi ironicznie śmiesznie ale ulga jest

kasica:
    Czosnek do nosa jak najbardziej. Do płukania gardła ja stosowalam szałwie z łyżeczką wody utlenionej. Mleko z masłem i miodem i Rutinoscorbin. Cierpliwości :)

Malutka super wycieczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:20

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i przeżyłam:-)

Powiedzieliśmy teściom.
    Teściowa:wiedziałam! Machnela ręką!
    Teściu: uśmiechnął się.

Cieszę się że po wszystkim ale i też się nasluchalam jak to cukrzyca wpływa na płód i jakie to dziecko może się urodzić.
    Wpuscilam i wypuscilam uchem bo zaczęła mnie straszyć.wrrrrrrrr
    Najlepiej jedzie jak do lekarzy nie będę chodzić bo mi wodę z mózgu robią taaaaaaaaaaaa szczególnie przy tarczycy mam odpuścić.
    Mówię w czasie rozmowy bo taki temat się rozkręcil że śnił mi się zmarły ojciec dzisiaj oooooo będą problemy.... ahhhhszkoda języka strzepic.
    Odwalilismy swoje i kropka.

Jutro prenatalne na 15:20 trzymajcie kciuki.

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka super wycieczka a zwierzaki boskie:-)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, u nas niestety zimno, wymarzłam, później pochodziliśmy po sklepach to się poczułam zmęczona i plecy zaczęły boleć, w C&A widziałam całkiem ładne kombinezony za 19,90 zł ale nie zostały żadne unisex, w zdrapkach wygrałam całe 1 zł, co ja zrobię z tą kasą? :D swoją drogą dawno niczego nie wygrałam :D

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z mezem bylismy na usg sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko ok. Dzieki Bogu rozwija sie prawidlowo :) mieszkamy obecnie w Irlandii takze na dokladniejsze badania niestety musimy chodzic prywatnie... To moja pierwsza ciaza i oczywiscie bardzo wyczekiwana;) Jestem ciekawska, mialam nadzieje ze poznamy juz plec jednak lekarz stwierdzil ze to za wczesnie no i dalej bede zyc w niepewnosci... przynajmniej wiem ze wszystko z malenstwem jest w porzadku :) to jest najważniejsze

żabka04, Behemottka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Na Lubelszczyźnie pieknie :-) sloneczko dopisalo,az chcialo sie spedzac czas wsrod natury :-) My dzisiaj zaliczylismy wizyte w ZOO w Zamosciu. I powiem wam,ze to byl swietny pomysl :-) troche rozrywki dobrze zrobilo I mam kilka swietnych fotek :-) za tydzien weekend w innym miescie :-D trzeba korzystac poki jestem w dwupaku jeszcze :-)
    Tez jestem z Lubelszczyzny i tez mozna tak powiedziec z okolic Zamoscia ;)

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ