WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam Kochane. My już wreszcie po badaniach genetycznych. Kamień spadł mi z serca bo strasznie się stresowałam. Dzidzia rośnie zdrowo i prawidłowo się rozwija. No i mamy chłopca
na 90% bo na tak wczesnym etapie na 100% nam lekarz nie powie ale on ponoć się nie myli. Będzie więc Adaś lub Szymek...mąż się jeszcze zastanawia i mi mówi żebym go nie poganiała bo wybór imienia dla puerworodnego to nie taka prosta sprawa
heh
mmargol, kamciaelcia, Strazaczka1990, KasicaLisica, Behemottka, żabka04, _izunia_, AniaLewandowska, Dzierzba, Pysiaczek89, claudiuszek, Malutka92, Żabcia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość
-
Behemottka wrote:Ale tu dzisiaj cisza, spokój... Chyba się pogoda poprawiła w Polsce
wiaterek chlodny ale w kapturze szlam
Behemottka, _izunia_, Aga_Andzia, martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Bry
Kasica ssij goździka na ból gardła
Aga świetne wieści :*
Angelus gratuluje pierwszych bulgotek
Witam nową Koleżankęnapisz coś o sobie
Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć
Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.
U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek bylWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:18
KasicaLisica, Aga_Andzia lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam takiego świstka, a mam 100% wypłaty, bo na zwolnieniu też jest informacja o ciąży i stosowny kod. Dziękuje za rady odnośnie walki z infekcją! Jesteście wielkie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:59
Ulfenstein lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Dziewczyny, ratunku...
od czwartku ból gardła, piątek sobota dodatkowo katar, łzawienie oczu, gorączki brak. Woda z solą, szałwia do płukania gardła, prenaleny, woda z cytryną - co jeszcze pić/jeść, żeby dziadostwo przeszło??? Lecieć do lekarza, czy walczyć. Nie wiem na ile istotne jest to, że nie mam gorączki. Podpowiedzcie coś, błagam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:01
KasicaLisica lubi tę wiadomość
-
Strazaczka1990 wrote:Bry
Behemotta bardzo mi przykro ;( wyrazy współczucia każda z Nas jest Tobą pamietaj
Kasica ssij goździka na ból gardła
Aga świetne wieści :*
Witam nową Koleżankęnapisz coś o sobie
Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć
Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.
U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek byl
Ło rany, osiem bułek??? Masz małego bułkożercę w brzuchu!
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Dzięki kochane, dzięki wielkie za te rady. Kuruję się, szukam czosnku i goździkówBehemottka lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
A mnie się dziś śnił mój dzieć. Słuchajcie, albo sen z wariatkowa, albo ja oczekuję małego geniusza, po tatusiu chyba;)
Więc dzieć, chłopiec, od razu ssie pięknie cycka. Super zdolny dzieciaczek. A potem pierwszą noc w domu przesypia w osobnym pokoju w swoim łóżeczku. Rano budzę się, przerażona, że dziecko w nocy mnie nie obudziło i co się dzieje, lecę do malucha, a maluch głodny ogromnie hop z łóżeczka, pędzi do cycka, siada na mnie okrakiem i ssie :o! No i po tej sesji ja mu mówię, że następnym razem to niech płacze, przyjdę w nocy, a on (telepatycznie chyba), że on nie płacze i już. Więc ja na to, "to krzycz JEŚĆ!" i ten dzieć, nowonarodzony, powtarza za mną "jeść"... no i się wtedy obudziłam...Malutka92, Strazaczka1990, claudiuszek, Anulka01, mmargol, bbeczka91, martta, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBry Laski
Ja po intensywnym dniuzakupy ciuchowe zrobione, 2 nowe koszule i koszulka na lato; wiem wiem wybiegam, ale celowo wzięłam rozmiar L
Na basenie zrobiłam 8 długości po czym relaksowalam sie w brodziku wykonując ćwiczenia nogami. Mam nadzieje, ze dzięki temu ból ud odpuści. Pózniej zaspawaliśmy z obiadkiem i skoczyliśmy do znajomego, który prowadzi restauracje w pałacu. Mmmmmm ale sie ozarlam!!! Wtrabilam polędwice z dzika, z puree z kalafiora z buraczkami, brokułami i marchewka. Palce lizać!!!szkoda, ze to tak "od święta"
Oczywiście po tak intensywnym dniu, padłam na drzemeczke
Od dwóch dni, bez mdłości o wymiotówmam nadzieje, ze tak już zostanie.
-
Angela89 wrote:Wczoraj normalnie nerwice dostałam.. byłam na targach dziecięcych było multum kobiet w ciąży ale jedna mi strasznie podpadła..Patrze brzuch 6-7 miesiąc a ona pali! Bardzo mnie to zabolało bo ja chucham dmucham, dbam i córkę urodziłam wcześniej a taka pali.. i pewnie urodzi zdrowego bobasa.. i co najlepsze kobieta zadbana nie żadna patologia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:11
-
Little Red Fox wrote:najgorsze, że ja na przystanku nie wiem gdzie czekać na autobus, bo zawsze się znajdzie ktoś to musi sobie zapalić i ludzie gdzieś mają zakazy, a nie zwrócisz im uwagi bo znowu nawyzywają
-
Strazaczka1990 wrote:A na katar wsadz sobie ząbki czosnku pomaga ale nie za głęboko .To może brzmi ironicznie śmiesznie ale ulga jest
kasica:
Czosnek do nosa jak najbardziej. Do płukania gardła ja stosowalam szałwie z łyżeczką wody utlenionej. Mleko z masłem i miodem i Rutinoscorbin. Cierpliwości
Malutka super wycieczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:20
-
nick nieaktualnyWróciłam i przeżyłam:-)
Powiedzieliśmy teściom.
Teściowa:wiedziałam! Machnela ręką!
Teściu: uśmiechnął się.
Cieszę się że po wszystkim ale i też się nasluchalam jak to cukrzyca wpływa na płód i jakie to dziecko może się urodzić.
Wpuscilam i wypuscilam uchem bo zaczęła mnie straszyć.wrrrrrrrr
Najlepiej jedzie jak do lekarzy nie będę chodzić bo mi wodę z mózgu robią taaaaaaaaaaaa szczególnie przy tarczycy mam odpuścić.
Mówię w czasie rozmowy bo taki temat się rozkręcil że śnił mi się zmarły ojciec dzisiaj oooooo będą problemy.... ahhhhszkoda języka strzepic.
Odwalilismy swoje i kropka.
Jutro prenatalne na 15:20 trzymajcie kciuki.Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywróciłam, u nas niestety zimno, wymarzłam, później pochodziliśmy po sklepach to się poczułam zmęczona i plecy zaczęły boleć, w C&A widziałam całkiem ładne kombinezony za 19,90 zł ale nie zostały żadne unisex, w zdrapkach wygrałam całe 1 zł, co ja zrobię z tą kasą?
swoją drogą dawno niczego nie wygrałam
Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj z mezem bylismy na usg sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko ok. Dzieki Bogu rozwija sie prawidlowo
mieszkamy obecnie w Irlandii takze na dokladniejsze badania niestety musimy chodzic prywatnie... To moja pierwsza ciaza i oczywiscie bardzo wyczekiwana;) Jestem ciekawska, mialam nadzieje ze poznamy juz plec jednak lekarz stwierdzil ze to za wczesnie no i dalej bede zyc w niepewnosci... przynajmniej wiem ze wszystko z malenstwem jest w porzadku
to jest najważniejsze
żabka04, Behemottka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Na Lubelszczyźnie pieknie
sloneczko dopisalo,az chcialo sie spedzac czas wsrod natury
My dzisiaj zaliczylismy wizyte w ZOO w Zamosciu. I powiem wam,ze to byl swietny pomysl
troche rozrywki dobrze zrobilo I mam kilka swietnych fotek
za tydzien weekend w innym miescie
trzeba korzystac poki jestem w dwupaku jeszcze