X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jestem tu nowa. Moge sie przylaczyc? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. My już wreszcie po badaniach genetycznych. Kamień spadł mi z serca bo strasznie się stresowałam. Dzidzia rośnie zdrowo i prawidłowo się rozwija. No i mamy chłopca :) na 90% bo na tak wczesnym etapie na 100% nam lekarz nie powie ale on ponoć się nie myli. Będzie więc Adaś lub Szymek...mąż się jeszcze zastanawia i mi mówi żebym go nie poganiała bo wybór imienia dla puerworodnego to nie taka prosta sprawa ;) heh

mmargol, kamciaelcia, Strazaczka1990, KasicaLisica, Behemottka, żabka04, _izunia_, AniaLewandowska, Dzierzba, Pysiaczek89, claudiuszek, Malutka92, Żabcia_, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza, spokój... Chyba się pogoda poprawiła w Polsce :)
    Dokladnie! u mnie piekne sloneczko, w godzinny spacerek prawie 5km zrobilismy :-) wiaterek chlodny ale w kapturze szlam :D

Behemottka, _izunia_, Aga_Andzia, martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Kasica ssij goździka na ból gardła
    Aga świetne wieści :*
    Angelus gratuluje pierwszych bulgotek ;)

Witam nową Koleżankę ;) napisz coś o sobie ;)
    Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
    Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem :D.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
    Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć;)
    Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.

U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek byl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:18

KasicaLisica, Aga_Andzia lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja poprosiłam lekarkę, wypisała mi taki mały druk że jestem w ciąży i to zaniosłam do kadr, to najzwyklejsze zaświadczenie:
    zaswiadczenie%20lekarskie%20A6%20samokopia.jpg
    Ja też dostalam taki świstek .I to jest świstek 100%platny do wypłaty.Bez niego to 80℅

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam takiego świstka, a mam 100% wypłaty, bo na zwolnieniu też jest informacja o ciąży i stosowny kod. Dziękuje za rady odnośnie walki z infekcją! Jesteście wielkie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:59

Ulfenstein lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png

Wysłany: 13 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, ratunku...

od czwartku ból gardła, piątek sobota dodatkowo katar, łzawienie oczu, gorączki brak. Woda z solą, szałwia do płukania gardła, prenaleny, woda z cytryną - co jeszcze pić/jeść, żeby dziadostwo przeszło??? Lecieć do lekarza, czy walczyć. Nie wiem na ile istotne jest to, że nie mam gorączki. Podpowiedzcie coś, błagam...
    A na katar wsadz sobie ząbki czosnku pomaga ale nie za głęboko .To może brzmi ironicznie śmiesznie ale ulga jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:01

KasicaLisica lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Bry
    Behemotta bardzo mi przykro ;( wyrazy współczucia każda z Nas jest Tobą pamietaj
    Kasica ssij goździka na ból gardła
    Aga świetne wieści :*

Witam nową Koleżankę ;) napisz coś o sobie ;)
    Dzis o wiele lepiej się czuje.Lecz się martwie nic nie Przytylam! Czy to normalne? Dużo wpitalam ale i zwracam.
    Wczoraj cały dzień a dziś nadrabiam z jedzeniem.Na śniadanie 5duzych bułek z salateczka,szyneczka, serem i pomidorkiem :D.Po 30min podlozylam się na drzeme a mój Slawek po godzinie mnie budzil.Powiedziałam mu że wstane jak mi bułeczki zrobi.Zjadlam kolejne trzy.
    Noc spedzilismy u moich rodziców.Tak się zagadalismy że nawet człowiek nie zauważył że to 24.00 a na obiadek ziemniaczki z buraczkami i pieczone skrzydełka mniam;) powodzenia na jutrzejszych wizytach .Ją powoli odliczam dni do prenatalnych i mam nadzieje że już w 100% będę znała płeć;)
    Teraz siedzimy z moim i oglądamy jakąś komedie romantyczna.

U Nas słonka nie było ale ciepło 12stopni.Więc i spacerek byl

Ło rany, osiem bułek??? Masz małego bułkożercę w brzuchu!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki kochane, dzięki wielkie za te rady. Kuruję się, szukam czosnku i goździków :)

Behemottka lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dziś śnił mój dzieć. Słuchajcie, albo sen z wariatkowa, albo ja oczekuję małego geniusza, po tatusiu chyba;)

Więc dzieć, chłopiec, od razu ssie pięknie cycka. Super zdolny dzieciaczek. A potem pierwszą noc w domu przesypia w osobnym pokoju w swoim łóżeczku. Rano budzę się, przerażona, że dziecko w nocy mnie nie obudziło i co się dzieje, lecę do malucha, a maluch głodny ogromnie hop z łóżeczka, pędzi do cycka, siada na mnie okrakiem i ssie :o! No i po tej sesji ja mu mówię, że następnym razem to niech płacze, przyjdę w nocy, a on (telepatycznie chyba), że on nie płacze i już. Więc ja na to, "to krzycz JEŚĆ!" i ten dzieć, nowonarodzony, powtarza za mną "jeść"... no i się wtedy obudziłam...

Malutka92, Strazaczka1990, claudiuszek, Anulka01, mmargol, bbeczka91, martta, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Laski ;)
    Ja po intensywnym dniu :) zakupy ciuchowe zrobione, 2 nowe koszule i koszulka na lato; wiem wiem wybiegam, ale celowo wzięłam rozmiar L ;)
    Na basenie zrobiłam 8 długości po czym relaksowalam sie w brodziku wykonując ćwiczenia nogami. Mam nadzieje, ze dzięki temu ból ud odpuści. Pózniej zaspawaliśmy z obiadkiem i skoczyliśmy do znajomego, który prowadzi restauracje w pałacu. Mmmmmm ale sie ozarlam!!! Wtrabilam polędwice z dzika, z puree z kalafiora z buraczkami, brokułami i marchewka. Palce lizać!!! ;) szkoda, ze to tak "od święta" ;)
    Oczywiście po tak intensywnym dniu, padłam na drzemeczke :):):)
    Od dwóch dni, bez mdłości o wymiotów :) mam nadzieje, ze tak już zostanie.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wczoraj normalnie nerwice dostałam.. byłam na targach dziecięcych było multum kobiet w ciąży ale jedna mi strasznie podpadła..Patrze brzuch 6-7 miesiąc a ona pali! Bardzo mnie to zabolało bo ja chucham dmucham, dbam i córkę urodziłam wcześniej a taka pali.. i pewnie urodzi zdrowego bobasa.. i co najlepsze kobieta zadbana nie żadna patologia..
    Ja ostatnio też miałam taka sytuację.Wkurzylam się .Podeszłym do niej wyciagnelam jej fajfusa z buzi zdeptalam i zapytalam czy jest świadoma tego że truje dziecko .To mi walnela że to dziecko nie planowane i go nie chce.I wszystko jej jedno.Myslalam że szlak mnie trafi .Dziadowska bitch za przeproszeniem.Jej facet stał i słuchał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:11

Wysłany: 13 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    najgorsze, że ja na przystanku nie wiem gdzie czekać na autobus, bo zawsze się znajdzie ktoś to musi sobie zapalić i ludzie gdzieś mają zakazy, a nie zwrócisz im uwagi bo znowu nawyzywają :/
    Ja za każdym razem zwracam uwagę że to miejsce publiczne i się nie pali.To się odsuwają ,dalej od przystanku.Jeszcze nie spotkalam się z wyzywaniem. U mnie policja za każdym razem się zatrzymuje jak widzi że ktoś pali na przystanku.Ją jak czuje dym tytoniu to WC murowane zawsze mam

Wysłany: 13 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ło rany, osiem bułek??? Masz małego bułkożercę w brzuchu!
    Głodomorra :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    A na katar wsadz sobie ząbki czosnku pomaga ale nie za głęboko .To może brzmi ironicznie śmiesznie ale ulga jest

kasica:
    Czosnek do nosa jak najbardziej. Do płukania gardła ja stosowalam szałwie z łyżeczką wody utlenionej. Mleko z masłem i miodem i Rutinoscorbin. Cierpliwości :)

Malutka super wycieczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:20

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i przeżyłam:-)

Powiedzieliśmy teściom.
    Teściowa:wiedziałam! Machnela ręką!
    Teściu: uśmiechnął się.

Cieszę się że po wszystkim ale i też się nasluchalam jak to cukrzyca wpływa na płód i jakie to dziecko może się urodzić.
    Wpuscilam i wypuscilam uchem bo zaczęła mnie straszyć.wrrrrrrrr
    Najlepiej jedzie jak do lekarzy nie będę chodzić bo mi wodę z mózgu robią taaaaaaaaaaaa szczególnie przy tarczycy mam odpuścić.
    Mówię w czasie rozmowy bo taki temat się rozkręcil że śnił mi się zmarły ojciec dzisiaj oooooo będą problemy.... ahhhhszkoda języka strzepic.
    Odwalilismy swoje i kropka.

Jutro prenatalne na 15:20 trzymajcie kciuki.

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka super wycieczka a zwierzaki boskie:-)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, u nas niestety zimno, wymarzłam, później pochodziliśmy po sklepach to się poczułam zmęczona i plecy zaczęły boleć, w C&A widziałam całkiem ładne kombinezony za 19,90 zł ale nie zostały żadne unisex, w zdrapkach wygrałam całe 1 zł, co ja zrobię z tą kasą? :D swoją drogą dawno niczego nie wygrałam :D

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z mezem bylismy na usg sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko ok. Dzieki Bogu rozwija sie prawidlowo :) mieszkamy obecnie w Irlandii takze na dokladniejsze badania niestety musimy chodzic prywatnie... To moja pierwsza ciaza i oczywiscie bardzo wyczekiwana;) Jestem ciekawska, mialam nadzieje ze poznamy juz plec jednak lekarz stwierdzil ze to za wczesnie no i dalej bede zyc w niepewnosci... przynajmniej wiem ze wszystko z malenstwem jest w porzadku :) to jest najważniejsze

żabka04, Behemottka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Na Lubelszczyźnie pieknie :-) sloneczko dopisalo,az chcialo sie spedzac czas wsrod natury :-) My dzisiaj zaliczylismy wizyte w ZOO w Zamosciu. I powiem wam,ze to byl swietny pomysl :-) troche rozrywki dobrze zrobilo I mam kilka swietnych fotek :-) za tydzien weekend w innym miescie :-D trzeba korzystac poki jestem w dwupaku jeszcze :-)
    Tez jestem z Lubelszczyzny i tez mozna tak powiedziec z okolic Zamoscia ;)

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ