X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(
    Letni prysznic powinien pomoc. Mozesz tez robic zimne oklady

Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(

Nie martw się ja też.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dzięki kobitki. Cholera wie co to było. Poczekamy zobaczymy, myślę, że jakby był to objaw poronienia to coś bym czuła jeszcze tym bardziej, że to było w południe.
    Niektóre leki dopochwowe zostawiają po sobie tzw. szkielet, ktory po czasie wylatuje. Znam to z autopsji:) Spokojnie to na pewno po tabletce. Sprawdź ulotkę czy czasami nie ma tam takiej informacji.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

Żabciu, na migrenę, jak już jest, to raczej apap nie pomoże. Połóż się w chłodnym, cichym, ciemnym pokoju. Możesz spróbować chłodny okład na czoło, albo akupresurę (dwa punkty między łukami brwiowymi i dwa na karku, u podstawy czaszki - znajdziesz, bo od razu będzie ulga). Czasem też pomaga masaż wokół oczu, jak przy drenażu limfatycznym.

Ja miewam migreny z aurą, wtedy zanim się ból zacznie biorę apap x2+kawa, ale w ciąży, odpukać, jeszcze nie było.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(
    Pocieszy Cię fakt, ze nie jesteś sama? Jutro jadę szukać ciążowej bielizny i legginsów bo juz patrzeć na siebie nie mogę. Wszystko sie na mnie roluje i opina. Okropnie sie czuje:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    Spróbuj okłady
    Poradzilabym też wypić dużo wody ale to nie pasuje do opcji przewiania głowy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pocieszy Cię fakt, ze nie jesteś sama? Jutro jadę szukać ciążowej bielizny i legginsów bo juz patrzeć na siebie nie mogę. Wszystko sie na mnie roluje i opina. Okropnie sie czuje:(

Ja też okropnie. Już chcę mieć brzuch ciążowy, przynajmniej będzie tak z ameykańska "cute", a teraz to jest gruba klucha.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Niektóre leki dopochwowe zostawiają po sobie tzw. szkielet, ktory po czasie wylatuje. Znam to z autopsji:) Spokojnie to na pewno po tabletce. Sprawdź ulotkę czy czasami nie ma tam takiej informacji.
    Kochana czytałam i nie ma. Może faktycznie to to, no bo co innego?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jadę na lotnisko po małża kochanego mojega, wraca dzisiaj :) :) :)

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kochana czytałam i nie ma. Może faktycznie to to, no bo co innego?
    To na pewno to. Jestem pewna, wiec sie nie denerwuj;)

Ja juz tak wyraźnie czuję ruchy dzidziola, ze wzięłam detektor i... jak zaczęła w niego kopać to myślałam ze ogluchnę;)
    Super:) w życiu nie spodziewałam sie ze tak szybko ja poczuję! Kacpra dopiero ok 20 tyg!

Żabcia strasznie Ci współczuje. Żeby to chociaż zasnąć było mozna:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Amol! Nie niwelował bolu ale przynosił mi ulgę, tzn. bolała trochę mniej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia a może skronie amolem lub wicksem natrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:55

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.
    Dzierzba - jak Ty czasami walniesz tekstem, to nie ma co! Uśmiałam sie do łez!!!! Nieużywana, niescierna ;) Buhahahaha!!!!

Dobrej nocki dziewczynki :) bo mnie coś muli, a niedawno pochwalałam sie Wam, ze już jest super. Aczkolwiek znalazłam chyba winowajcę - pomidor! Bo dokładnie tak samo czułam sie przedwczoraj, właśnie po pomidorze zjedzonego do kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

_izunia_, Malutka92, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Mam amol! I wyciag z aloesu!
    Dzialaj :-)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam i jestem za wcześnie. Czeka mnie przesiadywanie na okropnym lotnisku. Na Okęciu przynajmniej jakieś kawiarnie są i grają na fortepianie, a LAX to trzeci świat. Mężu przylatuj!

Ania91, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się że żyje i zaraz uciekam spać byłam dziś rekreacyjnie na basenie ale strasznie mnie wszystko ciągnie od środka maluszek się rozpycha :P
    Co do jakuzzi u nas mają one temperaturę około 32 stopni i lubię w nich siedzieć, przecież ja się kąpie w 38-39 stopniach to nie mają tam dużej temperatury no i się tak nad tym dziś zastanawiam, bo piszą, że lepiej nie i wgl a woda przecież nie jest tam gorąca co myślicie?

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Zgłaszam się że żyje i zaraz uciekam spać byłam dziś rekreacyjnie na basenie ale strasznie mnie wszystko ciągnie od środka maluszek się rozpycha :P
    Co do jakuzzi u nas mają one temperaturę około 32 stopni i lubię w nich siedzieć, przecież ja się kąpie w 38-39 stopniach to nie mają tam dużej temperatury no i się tak nad tym dziś zastanawiam, bo piszą, że lepiej nie i wgl a woda przecież nie jest tam gorąca co myślicie?
    Z jacuzzi to jest tak, ze zabronione jest przede wszystkim ze względu na temperaturę wlasnie. Ale drugi powód jest taki, ze łatwo o infekcje w jacuzzi. Jak masz prywatne, to możesz ufać, ale do publicznych ja bym nie wchodziła. Problemem jest niski wolumen wody, niejasne procedury filtrowania, stosunkowo większe - niż w basenie - zagęszczenie rożnych mniej lub bardziej higienicznych ludzi, no i temperatura przyjazna rozwojowi bakterii. W ciazy jesteśmy kilkakrotnie bardziej wrażliwe, wiec musisz zapytać sama siebie, czy te dziesięć minut w jacuzzi jest warte ryzyka :).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ