X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(
    Letni prysznic powinien pomoc. Mozesz tez robic zimne oklady

Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(

Nie martw się ja też.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dzięki kobitki. Cholera wie co to było. Poczekamy zobaczymy, myślę, że jakby był to objaw poronienia to coś bym czuła jeszcze tym bardziej, że to było w południe.
    Niektóre leki dopochwowe zostawiają po sobie tzw. szkielet, ktory po czasie wylatuje. Znam to z autopsji:) Spokojnie to na pewno po tabletce. Sprawdź ulotkę czy czasami nie ma tam takiej informacji.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

Żabciu, na migrenę, jak już jest, to raczej apap nie pomoże. Połóż się w chłodnym, cichym, ciemnym pokoju. Możesz spróbować chłodny okład na czoło, albo akupresurę (dwa punkty między łukami brwiowymi i dwa na karku, u podstawy czaszki - znajdziesz, bo od razu będzie ulga). Czasem też pomaga masaż wokół oczu, jak przy drenażu limfatycznym.

Ja miewam migreny z aurą, wtedy zanim się ból zacznie biorę apap x2+kawa, ale w ciąży, odpukać, jeszcze nie było.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(
    Pocieszy Cię fakt, ze nie jesteś sama? Jutro jadę szukać ciążowej bielizny i legginsów bo juz patrzeć na siebie nie mogę. Wszystko sie na mnie roluje i opina. Okropnie sie czuje:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    Spróbuj okłady
    Poradzilabym też wypić dużo wody ale to nie pasuje do opcji przewiania głowy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pocieszy Cię fakt, ze nie jesteś sama? Jutro jadę szukać ciążowej bielizny i legginsów bo juz patrzeć na siebie nie mogę. Wszystko sie na mnie roluje i opina. Okropnie sie czuje:(

Ja też okropnie. Już chcę mieć brzuch ciążowy, przynajmniej będzie tak z ameykańska "cute", a teraz to jest gruba klucha.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Niektóre leki dopochwowe zostawiają po sobie tzw. szkielet, ktory po czasie wylatuje. Znam to z autopsji:) Spokojnie to na pewno po tabletce. Sprawdź ulotkę czy czasami nie ma tam takiej informacji.
    Kochana czytałam i nie ma. Może faktycznie to to, no bo co innego?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jadę na lotnisko po małża kochanego mojega, wraca dzisiaj :) :) :)

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kochana czytałam i nie ma. Może faktycznie to to, no bo co innego?
    To na pewno to. Jestem pewna, wiec sie nie denerwuj;)

Ja juz tak wyraźnie czuję ruchy dzidziola, ze wzięłam detektor i... jak zaczęła w niego kopać to myślałam ze ogluchnę;)
    Super:) w życiu nie spodziewałam sie ze tak szybko ja poczuję! Kacpra dopiero ok 20 tyg!

Żabcia strasznie Ci współczuje. Żeby to chociaż zasnąć było mozna:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Amol! Nie niwelował bolu ale przynosił mi ulgę, tzn. bolała trochę mniej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia a może skronie amolem lub wicksem natrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:55

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.
    Dzierzba - jak Ty czasami walniesz tekstem, to nie ma co! Uśmiałam sie do łez!!!! Nieużywana, niescierna ;) Buhahahaha!!!!

Dobrej nocki dziewczynki :) bo mnie coś muli, a niedawno pochwalałam sie Wam, ze już jest super. Aczkolwiek znalazłam chyba winowajcę - pomidor! Bo dokładnie tak samo czułam sie przedwczoraj, właśnie po pomidorze zjedzonego do kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

_izunia_, Malutka92, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Mam amol! I wyciag z aloesu!
    Dzialaj :-)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam i jestem za wcześnie. Czeka mnie przesiadywanie na okropnym lotnisku. Na Okęciu przynajmniej jakieś kawiarnie są i grają na fortepianie, a LAX to trzeci świat. Mężu przylatuj!

Ania91, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się że żyje i zaraz uciekam spać byłam dziś rekreacyjnie na basenie ale strasznie mnie wszystko ciągnie od środka maluszek się rozpycha :P
    Co do jakuzzi u nas mają one temperaturę około 32 stopni i lubię w nich siedzieć, przecież ja się kąpie w 38-39 stopniach to nie mają tam dużej temperatury no i się tak nad tym dziś zastanawiam, bo piszą, że lepiej nie i wgl a woda przecież nie jest tam gorąca co myślicie?

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Zgłaszam się że żyje i zaraz uciekam spać byłam dziś rekreacyjnie na basenie ale strasznie mnie wszystko ciągnie od środka maluszek się rozpycha :P
    Co do jakuzzi u nas mają one temperaturę około 32 stopni i lubię w nich siedzieć, przecież ja się kąpie w 38-39 stopniach to nie mają tam dużej temperatury no i się tak nad tym dziś zastanawiam, bo piszą, że lepiej nie i wgl a woda przecież nie jest tam gorąca co myślicie?
    Z jacuzzi to jest tak, ze zabronione jest przede wszystkim ze względu na temperaturę wlasnie. Ale drugi powód jest taki, ze łatwo o infekcje w jacuzzi. Jak masz prywatne, to możesz ufać, ale do publicznych ja bym nie wchodziła. Problemem jest niski wolumen wody, niejasne procedury filtrowania, stosunkowo większe - niż w basenie - zagęszczenie rożnych mniej lub bardziej higienicznych ludzi, no i temperatura przyjazna rozwojowi bakterii. W ciazy jesteśmy kilkakrotnie bardziej wrażliwe, wiec musisz zapytać sama siebie, czy te dziesięć minut w jacuzzi jest warte ryzyka :).

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ