X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cioskaa92 wrote:
    Dzisiaj z mezem bylismy na usg sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko ok. Dzieki Bogu rozwija sie prawidlowo :) mieszkamy obecnie w Irlandii takze na dokladniejsze badania niestety musimy chodzic prywatnie... To moja pierwsza ciaza i oczywiscie bardzo wyczekiwana;) Jestem ciekawska, mialam nadzieje ze poznamy juz plec jednak lekarz stwierdzil ze to za wczesnie no i dalej bede zyc w niepewnosci... przynajmniej wiem ze wszystko z malenstwem jest w porzadku :) to jest najważniejsze
    Może masz chęć pokazać Nam zdjęcie USG? Jeśli jeśli się zdecydujesz dodać zdjęcie to dodaj również przy USG karteczkę z nikiem dla wiarygodności. Bo trafiły się i takie które ciążę zmyslaly.Podszywaly się.
    Tutaj nikt nie naciska zechcesz to dodasz

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no kpina z tym zdj (oczywiscie dodam) ale nie rozumie po co ktos zmysla ciaze??? :o poza tym mam pytanie odnosnie poziomu cukru- jakie normy sa teraz w Pl??

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cioskaa92 wrote:
    Nie no kpina z tym zdj (oczywiscie dodam) ale nie rozumie po co ktos zmysla ciaze??? :o poza tym mam pytanie odnosnie poziomu cukru- jakie normy sa teraz w Pl??

Na czczo 60-90
    1h po posiłku do 120

cioskaa92 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ratujcie! Po wizycie w kibelku coś mi z pochwy wypadło. Białe, wielkości małego paznokcia u dłoni, płaskie, sztywne jak skóra, bez zapachu. Cóż to może być? Dodam, że przedwczoraj aplikowałam gynalgin. Może coś tam sobie w szyjce złuszczyłam bo nie używana, brak tarcia itp.? Nic w necie nie ma na ten temat. Z macicy nie wypadło przecież bo jest czop śluzowy a na czop śluzowy nie wyglądało. Nic mnie nie boli, nie leci. Jutro mam usg i się porządnie tym zmartwiłam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja kawalek od Zamoscia :-P Lublin ;-) ktory tydzien u ciebie :-) super,ze wszystko wpprzadku z dzidzia,to jest najwaznieksze,a reszta to tylko dopelnienie :-D
    12t1d a u Ciebie? Jeszcze pare tygodni i zagoszcze w tych pieknych okolicach :)) nie moge sie juz doczekac... ach

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Na czczo 60-90
    1h po posiłku do 120
    Dzieki wielkie. Mi cukier wyszedl 5.3 w przeliczeniu 95. Powiedzieli mi ze wszystko ok. Troche sie zmartwilam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:49

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj na zakupach. Mężulek odpalił mi swoją kartę :)
    I zakupiłam piękną luźną sukieneczkę w kolorze khaki. :D

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciosska twój wynik glukozy to 95 ale musisz patrzeć na normy u siebie. W różnych krajach są różne wytyczne. U nas 95 w ciąży to za dużo ale nam też ciągle normy zmieniają (z tendencja obniżania ich )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ciosska twój wynik glukozy to 95 ale musisz patrzeć na normy u siebie. W różnych krajach są różne wytyczne. U nas 95 w ciąży to za dużo ale nam też ciągle normy zmieniają (z tendencja obniżania ich )
    Rzeczywiscie masz racje. Powtorze badania jak bede w Pl- dla pewnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie pomoge bo nie wiem co to.
    Obserwuj się może faktycznie coś się zluszczylo ale takie sztywne?
    Dziwne!
    Dobrze że już jutro poniedziałek i masz wizytę :-) wytrzymasz.
    Nie martw się na pewno wszystko ok mam nadzieję że gin będzie umiał ci odp co to było.

Ja uciekam dobranoc:-)

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    I mnie 14t2d u kazdej z nas na tzw suwaczku mozesz zobaczyc w ktorym tygodniu jestesmy :-) Czyzby wycieczka do Lublina?
    Dokladnie Bilgoraj. Kawal drogi ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

• Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba najważniejsze ze nie plamisz ani nie krwawisz, jutro wizyta, bedzie dobrze, ja nie mam pojęcia co to moze byc, jutro pewnie sie dowiesz :) głowa do gory!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

A jak z ciśnieniem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

Żabcia, to pewnie migrena i z tego co wiem to w ciąży niewiele z tym mozna zrobić... Moze zadzwon do gina, moze sa jakies leki bezpieczne w ciąży...ja tez to miałam przez kilka dni, po prostu jakos starałam sie przetrwać :(

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kobitki ratujcie! Po wizycie w kibelku coś mi z pochwy wypadło. Białe, wielkości małego paznokcia u dłoni, płaskie, sztywne jak skóra, bez zapachu. Cóż to może być? Dodam, że przedwczoraj aplikowałam gynalgin. Może coś tam sobie w szyjce złuszczyłam bo nie używana, brak tarcia itp.? Nic w necie nie ma na ten temat. Z macicy nie wypadło przecież bo jest czop śluzowy a na czop śluzowy nie wyglądało. Nic mnie nie boli, nie leci. Jutro mam usg i się porządnie tym zmartwiłam.

Dzierzba, może ten gynalgin, nie do końca się rozpuścił? Ja bym się nie martwiła. Nie boli, nie krwawisz. Taka niegroźna zagadka. Jutro Ci się wyjaśni u lekarza :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki. Cholera wie co to było. Poczekamy zobaczymy, myślę, że jakby był to objaw poronienia to coś bym czuła jeszcze tym bardziej, że to było w południe.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzierzba, może ten gynalgin, nie do końca się rozpuścił? Ja bym się nie martwiła. Nie boli, nie krwawisz. Taka niegroźna zagadka. Jutro Ci się wyjaśni u lekarza :)
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.

AniaLewandowska, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.
    Łojej, pierwsze słyszę ;) biedna Ty :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ