X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cioskaa92 wrote:
    Dzisiaj z mezem bylismy na usg sprawdzic czy z nasza dzidzia wszystko ok. Dzieki Bogu rozwija sie prawidlowo :) mieszkamy obecnie w Irlandii takze na dokladniejsze badania niestety musimy chodzic prywatnie... To moja pierwsza ciaza i oczywiscie bardzo wyczekiwana;) Jestem ciekawska, mialam nadzieje ze poznamy juz plec jednak lekarz stwierdzil ze to za wczesnie no i dalej bede zyc w niepewnosci... przynajmniej wiem ze wszystko z malenstwem jest w porzadku :) to jest najważniejsze
    Może masz chęć pokazać Nam zdjęcie USG? Jeśli jeśli się zdecydujesz dodać zdjęcie to dodaj również przy USG karteczkę z nikiem dla wiarygodności. Bo trafiły się i takie które ciążę zmyslaly.Podszywaly się.
    Tutaj nikt nie naciska zechcesz to dodasz

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no kpina z tym zdj (oczywiscie dodam) ale nie rozumie po co ktos zmysla ciaze??? :o poza tym mam pytanie odnosnie poziomu cukru- jakie normy sa teraz w Pl??

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cioskaa92 wrote:
    Nie no kpina z tym zdj (oczywiscie dodam) ale nie rozumie po co ktos zmysla ciaze??? :o poza tym mam pytanie odnosnie poziomu cukru- jakie normy sa teraz w Pl??

Na czczo 60-90
    1h po posiłku do 120

cioskaa92 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ratujcie! Po wizycie w kibelku coś mi z pochwy wypadło. Białe, wielkości małego paznokcia u dłoni, płaskie, sztywne jak skóra, bez zapachu. Cóż to może być? Dodam, że przedwczoraj aplikowałam gynalgin. Może coś tam sobie w szyjce złuszczyłam bo nie używana, brak tarcia itp.? Nic w necie nie ma na ten temat. Z macicy nie wypadło przecież bo jest czop śluzowy a na czop śluzowy nie wyglądało. Nic mnie nie boli, nie leci. Jutro mam usg i się porządnie tym zmartwiłam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja kawalek od Zamoscia :-P Lublin ;-) ktory tydzien u ciebie :-) super,ze wszystko wpprzadku z dzidzia,to jest najwaznieksze,a reszta to tylko dopelnienie :-D
    12t1d a u Ciebie? Jeszcze pare tygodni i zagoszcze w tych pieknych okolicach :)) nie moge sie juz doczekac... ach

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Na czczo 60-90
    1h po posiłku do 120
    Dzieki wielkie. Mi cukier wyszedl 5.3 w przeliczeniu 95. Powiedzieli mi ze wszystko ok. Troche sie zmartwilam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:49

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj na zakupach. Mężulek odpalił mi swoją kartę :)
    I zakupiłam piękną luźną sukieneczkę w kolorze khaki. :D

_izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciosska twój wynik glukozy to 95 ale musisz patrzeć na normy u siebie. W różnych krajach są różne wytyczne. U nas 95 w ciąży to za dużo ale nam też ciągle normy zmieniają (z tendencja obniżania ich )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ciosska twój wynik glukozy to 95 ale musisz patrzeć na normy u siebie. W różnych krajach są różne wytyczne. U nas 95 w ciąży to za dużo ale nam też ciągle normy zmieniają (z tendencja obniżania ich )
    Rzeczywiscie masz racje. Powtorze badania jak bede w Pl- dla pewnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie pomoge bo nie wiem co to.
    Obserwuj się może faktycznie coś się zluszczylo ale takie sztywne?
    Dziwne!
    Dobrze że już jutro poniedziałek i masz wizytę :-) wytrzymasz.
    Nie martw się na pewno wszystko ok mam nadzieję że gin będzie umiał ci odp co to było.

Ja uciekam dobranoc:-)

• cioskaa92 Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    I mnie 14t2d u kazdej z nas na tzw suwaczku mozesz zobaczyc w ktorym tygodniu jestesmy :-) Czyzby wycieczka do Lublina?
    Dokladnie Bilgoraj. Kawal drogi ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

• Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba najważniejsze ze nie plamisz ani nie krwawisz, jutro wizyta, bedzie dobrze, ja nie mam pojęcia co to moze byc, jutro pewnie sie dowiesz :) głowa do gory!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

A jak z ciśnieniem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ratujcie, bo juz nie moge. Leb peka mi od rana Apap nie pomogl, juz nie wiem co robic, a boli do porzygu, ze nawet na oczy patrzec nie moge :(

Żabcia, to pewnie migrena i z tego co wiem to w ciąży niewiele z tym mozna zrobić... Moze zadzwon do gina, moze sa jakies leki bezpieczne w ciąży...ja tez to miałam przez kilka dni, po prostu jakos starałam sie przetrwać :(

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kobitki ratujcie! Po wizycie w kibelku coś mi z pochwy wypadło. Białe, wielkości małego paznokcia u dłoni, płaskie, sztywne jak skóra, bez zapachu. Cóż to może być? Dodam, że przedwczoraj aplikowałam gynalgin. Może coś tam sobie w szyjce złuszczyłam bo nie używana, brak tarcia itp.? Nic w necie nie ma na ten temat. Z macicy nie wypadło przecież bo jest czop śluzowy a na czop śluzowy nie wyglądało. Nic mnie nie boli, nie leci. Jutro mam usg i się porządnie tym zmartwiłam.

Dzierzba, może ten gynalgin, nie do końca się rozpuścił? Ja bym się nie martwiła. Nie boli, nie krwawisz. Taka niegroźna zagadka. Jutro Ci się wyjaśni u lekarza :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki. Cholera wie co to było. Poczekamy zobaczymy, myślę, że jakby był to objaw poronienia to coś bym czuła jeszcze tym bardziej, że to było w południe.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzierzba, może ten gynalgin, nie do końca się rozpuścił? Ja bym się nie martwiła. Nie boli, nie krwawisz. Taka niegroźna zagadka. Jutro Ci się wyjaśni u lekarza :)
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.

nick nieaktualny, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieram się teraz, a tu klops. Garderoba mi się kończy. Cyc opięty jak u ciotki Telimeny, z przodu brzuch, z tyłu jakieś wałki (a przytyłam niecały kilogram tylko!). Ciążowe ubrania mam takie z marszczeniami z przodu, na nie za wcześnie... Chyba muszę większe rozmiary kupić??? Nie wyglądam w ciąży! Wyglądam gruuuboooo..... :(

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Tyyy a może jak jestem nieużywana, nieścierana to mi się robi takie coś jak na piętach jak się o nie nie dba ;) Nie wiem... Będzie co ma być.
    Łojej, pierwsze słyszę ;) biedna Ty :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ