X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc w ciąży byłam już ze 3 razy ciut więcej niż 10 minut i nic mi się po tym nie działo ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii temperatury kąpieli - tu u mnie odradzają wodę cieplejsza niż 38.8 stopni C (101 Farenheita), dlatego, ze taka temperatura, choć nie zaszkodzi Tobie, to moze spowodować niebezpieczne zmiany komórkowe u dziecka. Temperaturowo, to Twoje jacuzzi są bezpieczne.

Ania91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 pędź do pracy po pakiet badań ;) W tym roku możesz skorzystać z darmowego USG :) i zbadać parametry TSH, FT3 I FT4 ;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Cisnienie niskie 110/70 bo ja takie mam, ba nawet nizsze.

Nie migrena. Przewialo mi wczoraj glowe :/ i dzis wylazi :( ;(

Mi na przewiana głowę po której też mam takie silne ataki pomaga nie schłodzenie a nagrzanie Glowy termoforem z tyłu i od góry.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, a takie ładne czapki w Polace widziałam ;)

U mnie zmiana czasu :(. Jutro przed pracą pobudka o 4:50 starego czasu... Chlip chlip chlip. Ja nie chcę - ja kocham spac!
    Z tej okazji ja już w łóżeczku i mam nadzieje, na szybki sen. OAczywiście nie bedzie łatwo, bo w drodze z lotniska kupiliśmy pieczonego kurczaka, winogrona i takie fajne ciastka zawijańce, no i ja o 17:00 wszamałam pół kurczaka z wielka kiścią winogron i półtora ciastka... Teraz cierpię na wielki, pełny, obżarty brzuch :P

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behamotka nie no teraz to już muszę wstać coś zjeść po twoim poście ;) od 4 walczę z głodem o 5 zjadłam banana ale to tylko zaostrzyło sprawę, jest po 6 i z głodu nie mogę spać :/ja nie wiem jak to wczoraj zrobiłam ze do 12 spalam bez jedzenia siku i picia..

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, to pewnie teraz jestes głodna bo wczoraj nie pojadłaś przez 12 godzin :).

mychakruszyna lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mój cyc przechodzi jakiś skok rozwojowy, bo wczoraj miałam te białawe naloty, a dzisiaj znowu zrobiły sie wrażliwe, ale tylko miejscami. No i co chwile jakieś gule wymacuję. Jedne znikają to pojawiają sie nowe. Taki los mego biustu... Ciagle śpię w staniku, mam nadzieje, ze mi chociaż nie okłapnie ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocuje:). Pa pa!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Żabcia, to pewnie migrena i z tego co wiem to w ciąży niewiele z tym mozna zrobić... Moze zadzwon do gina, moze sa jakies leki bezpieczne w ciąży...ja tez to miałam przez kilka dni, po prostu jakos starałam sie przetrwać :(
    Nie jestem sama. Wczoraj rano zaczęło boleć. Pół nocy nie spalam, boli do teraz

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki:) witam się w słoneczny poniedziełek:) ja w piątek się okropnie czułam, rano było ok, ale w autobusie zaczeła mnie boleć głowa i miałam problemy w ostrością, nie mogłam pracować na kompie bo mi się literki rozmywały, już drugi raz mam tak, plus do tego zwymiotowalam;/ i tak bylam do 16 w pracy a potem od razy jechalismy do rodziców. W sobotę przeszło bez śladu, nie wiem może to jakieś ciśnienie albo niedotlenienie;/
    za to w sobotę pracowaliśmy na naszej działce przy fundamentach, swieże powietrze to od razy lepiej.
    Miłego tygodnia Wam życzę i owocnych wizyt. Moja dopiero za 3 tygodnie, ale zleci bo święta za raz.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się witam. Dziecko do szkoły poszło. Oby nie narozrabiał bo zamorduję. :) Piękna pogoda jest, sprzątam od godziny bo mam taki power! Muszę ciuszki po młodym poprać i wystawić na allegro. Powodzenia wszystkim wizytującym dziś. Ale mam stresa, a do 17.30 daleko...

Malutka92, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z samego rana, pogoda zaczyna dopisywać, słońce wyszło za chmur. Dopijam kawę i lecę do pracy, później chce wpaść do lumpka, bo na stronie na fejsbuku widziałam że mają świeżą dostawę ubranek dla dzieci, może coś znajdę :P tylko co na to mój biedny mąż, który najchętniej by się jeszcze wstrzymał z zakupami? A tu jeszcze na wózki mieliśmy jechać do komisu... pewnie dopiero po świętach, ale widziałam że mój upatrzony został już sprzedany :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) u mnie rownież piękna pogoda!!! Jupiiiii :):):)
    Idę zaraz na chwilkę na drzemkę jeszcze, bo w nocy prawie w ogóle nie spałam; potem małe sprzatnanko. O 13 jestem umówiona do fryzjera - postanowiłam ściąć włosy na dłuższego boba, zostawiajac długość moich włosów z przodu. Wykorzystam moment, ze za chwile zacznie sie mega porost, wiec odświeże je troche :)
    Miłego dzionka :)

Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ciężarne :) wyspalam się dawno tak dobrze mi się nie spało :) córka moje modlitwy chyba wysłuchała i spała do 7.40 :) gdzie ja już o 6.30 sprawdzałam czy u niej wszystko ok. Dziś na jakieś zakupy się wybieramy ale wcześniej na badanie słuchu małej. Tak więc miłego dnia i samych pozytywnych wizyt

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak przy niskim ciśnieniu, dziś 86/61.... Zastanawiam się czy jeszcze żyje... Apap nie pomaga, nic tylko płakać, a ja już w pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Witam się z poczekalni i czekam na podglądanie mojej Fasolki. ;)

Rano obudziłam się z okropnym bólem gardła i do tego boli mnie głowa. Ratuje się cukierkami eukaliptusowymi. Mam nadzieję że nic mnie nie dopadnie. :/

AniaLewandowska, Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy do prenatalnych to trzeba się jakoś specjalnie przygotować?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A witam witam:-)

Ja nie śpię od 4 obudziłam się i już w czasie snu żyłam myślami jakie będę miała cukry po śniadaniu wrrr
    Mąż szykowal się do pracy zdziwiony że nie śpię powiedziałam z nim chwilę i o 5 zasnelam a o 7 już na nogach bo córką już się wyspała.
    Została w domu bo ma katar chyba się przeziębila u teściów:-(

Ja dziewczyny umieram ze stresu. Cieszę się że ta wizyta wrescie dzisiaj ale jakiś strach mnie ogarnia!!:-(
    Nawet śniadanie mi nie chciało wejść już tego żytniego chleba nie mogę mieli w buzi bo mi bokiem wychodzi :-)
    Miłego dnia.

Macioszczyczka też bym chciała już siedzieć w poczekalni i mieć już za sobą hihi a tu do 15 trzeba jakoś wytrzymać:-(
    Powodzenia
    Czekamy na wieści:-)

Malutka92, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A witam witam:-)

Ja nie śpię od 4 obudziłam się i już w czasie snu żyłam myślami jakie będę miała cukry po śniadaniu wrrr
    Mąż szykowal się do pracy zdziwiony że nie śpię powiedziałam z nim chwilę i o 5 zasnelam a o 7 już na nogach bo córką już się wyspała.
    Została w domu bo ma katar chyba się przeziębila u teściów:-(

Ja dziewczyny umieram ze stresu. Cieszę się że ta wizyta wrescie dzisiaj ale jakiś strach mnie ogarnia!!:-(
    Nawet śniadanie mi nie chciało wejść już tego żytniego chleba nie mogę mieli w buzi bo mi bokiem wychodzi :-)
    Miłego dnia.

Macioszczyczka też bym chciała już siedzieć w poczekalni i mieć już za sobą hihi a tu do 15 trzeba jakoś wytrzymać:-(
    Powodzenia
    Czekamy na wieści:-)
    Nie martw się. Damy radę! Ja się bardziej denerwowałam wczoraj... Będzie co ma być bo na nic nie mam wpływu obecnie.

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ