X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja sie witam w 15 tygodniu :)
    U mnie tez sloneczko, ale cos nie moglam sie dobudzic, a teraz zjadlam sniadanie i mnie mdli.
    Glowa pobolewa od wczoraj, tez mam problem z niskim cisnieniem, masakra, bo nie do zycia wtedy jestem.
    Kurcze tez mam movne mroczki przed oczami jak wstaje w nocy lub rano siku i zataczam sie na sciany, takze wspolczuje.

Angela, piekny brzusio! Taki okraglutki i typowo ciazowy :) eh, czemu u mnie tak jeszcze nie widac? :p
    u mnie to już 2 ciąża może dlatego :) mimo że trochę kg za dużo ładnie się już pokazuje brzuch w tej ciąży. No i kształt ma inny niż przy córce u nie rozlany był bardziej. Kształt brzucha w moim przypadku dał mi przypuszczenia że siedzi tam chłopak

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Czesc dziewczyny :) Poznań melduje się ze słońcem!!! Pierwszy raz od tygodnia słońce za oknem, no jest szał...!! :) Ja od wczoraj mam problem z nogą. Mam jakiś przykurcz w śródstopiu i wczoraj to ledwo chodziłam... :/ Przepraszam, za weekendową ciszę, ale w tygodniu praktycznie z mężem się nie widzę, więc w weekend staramy się nadrobić zaległości :) w czwartek mamy prenatalne i trochę się martwię czy wszystko jest dobrze.. Bo objawy jakby trochę ustały, albo ja już się do nich przyzwyczaiłam... ;) ktoś skróci co działo się w weekend? miłego dnia dziewczynki :)
    Spróbuj sobie to piłką tenisową rozmasować. Piłkę kładziesz na ziemi i rolujesz pod stopą regulując nacisk. Pomaga.

maluutka90 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było... mam w domu remont codziennie koczuje u teściów do 20:30 wieczorami sprzątam i padam na noc.
    Syn ma jakiś skok dwulatka bo łazi ze mną i chce być tylko ze mną :P
    Wyrywkowo wyczytałam , że już troszkę maluszków się ujawniło więc gratuluje dla MAM :*
    Prenatalne mam we czwartek więc 3majcie kciuki, że będzie wszystko dobrze.
    i dopiszcie do pierwszej strony odnośnie wizyt.
    Przed wizytą idę do kosmetyczki na regulacje brwi i henne wraz z rzęsami aby umilić sobie przed wizytą. Muszę jeszcze zrobić stan czystości i badania dodatkowe.
    Postaram się zaglądać częściej ale mam nadzieje, że wybaczycie że rzadko się odzywam.
    Czuje się lepiej niż było ponieważ strasznie mnie mdliło.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz moge napisac, ze sa wyniki Harmony i jest wszystko w porzadku. Bede miala corke. ZDROWA.

Potrzebuje tylko od Was pomocy - musze isc na NFZ do ginekologa zeby dostac skierowanie na echo serca, jak ja mam to zrobic? Nigdy nie bylam u lekarza na NFZ, chyba ze w szpitalu. Gdzie sie idzie/dzwoni? Umawia sie na wizyte?

Ja prdl... 3 tygodnie zycia w bagnie. I w koncu widze slonce...

Dzierzba, inzynierka, bbeczka91, Macioszczyczka, mychakruszyna, Pysiaczek89, kamciaelcia, Angela89, violett, Sophia, żabka04, Anulka01, Bee85, AniaLewandowska, Sabina, Żabcia_, claudiuszek, megg, maluutka90, Behemottka, Skali89, Pauka, _izunia_, Kasia1987., Malutka92, Madziuuuula, anesska, martta, bisacz, Broszka, A_n_k_a_80, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    u mnie to już 2 ciąża może dlatego :) mimo że trochę kg za dużo ładnie się już pokazuje brzuch w tej ciąży. No i kształt ma inny niż przy córce u nie rozlany był bardziej. Kształt brzucha w moim przypadku dał mi przypuszczenia że siedzi tam chłopak

Jak byłam w pierwszej ciąży stara babcia w poczekalni u ginekologa powiedziała mi że będę miała syna bo mam okrągły brzuch i taki wystający. Teraz na razie to bardziej sadełko przypomina.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka cudowne wieści!!!! Jupiii! Hurrraaaa! Jeju jak dobrze, że zdrowa córka. Łezka mi poleciała ze wzruszenia.:) Zrelaksuj się teraz kochana, wyśpij, odpocznij, ciesz. Jak dobrze, że masz już to za sobą. Jeszcze raz gratulacje!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka ekstra wieści ;-) ciesz się ciąża! Masz teraz do tego święte prawo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:26

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, tak się cieszę! Gratuluję córeczki :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka, pisałam ci, ze ten poslizg z drugim pobraniem krwi to tylko dobry znak :) cieszę sie razem z toba
    ja chodze na nfz i mam skierowanie na echo serca...
    a powiedz , skad u ciebie takie wskazanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka cieszę się niezmiernie!!! Co do lekarza nfz to spr w której poradni najbliżej jest lekarz zadzwoń (pewno na necie będzie nr) i najlepiej wyjaśnij pielegniarce sprawę to cię może w ten sam dzień wciśnie przynajmniej u mnie tak jest :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    No to ja juz moge napisac, ze sa wyniki Harmony i jest wszystko w porzadku. Bede miala corke. ZDROWA.

Potrzebuje tylko od Was pomocy - musze isc na NFZ do ginekologa zeby dostac skierowanie na echo serca, jak ja mam to zrobic? Nigdy nie bylam u lekarza na NFZ, chyba ze w szpitalu. Gdzie sie idzie/dzwoni? Umawia sie na wizyte?

Nawet nie wiesz jak się ciesze!! Super aż mi ciary przeszły! Tak musiało być!

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka jak się nazywa twój lekarz?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, twój brzuszek jest prawie jak mój...mój ciut większy :D i tak patrzę, patrzę, ale ja po tobie nie widzę tej 9 z przodu ;)
    tez mam brzuszek - piłeczkę, tak samo miałam z córcią . o wszystko brzuchem zahaczałam, a jak chcialam go oszczędzic, siniaki na tyłku miałam

Angela89, _izunia_, Ania91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, twój brzuszek jest prawie jak mój...mój ciut większy :D i tak patrzę, patrzę, ale ja po tobie nie widzę tej 9 z przodu ;)
    tez mam brzuszek - piłeczkę, tak samo miałam z córcią . o wszystko brzuchem zahaczałam, a jak chcialam go oszczędzic, siniaki na tyłku miałam
    HIHI :D No niestety 9 z przodu jest nie da się tego zmienić, ciesze się że tego po prostu aż tak nie widać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka super wieści. ;) gratuluję córeczki!!

Co do NFZ to u nas gabinety są w przychodniach, ale mają osobną rejestracje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:

Jejku Malgorzatka to cudowne wieści!!!! Gratulacje :) mimo że się nie znamy to nawet nie wiesz jak się cieszę!!!

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ślicznie wyglądasz. :)

Angela89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Angela ślicznie wyglądasz. :)
    Dziekujee :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bbeczka jak się nazywa twój lekarz?

Dr Paweł Juraszek. Przyjmuje w Angeliusie w Katowicach.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny BARDZO BARDZO BARDZO !

Kamcia - przy duzym NT (jak u mnie) oprocz wad genetycznych jest tez ryzyko choroby serca - stad musze sie wybrac na echo. Mam jedno w miejsce w ktore chce isc i moge albo zaplacic 450 PLN (bez komentarza) albo dostac skierowanie na NFZ (ktore mi sie prawnie nalezy) i nie zaplacic NIC... Wiec musze sie wybrac do lekarza.

Tylko nie wiecie czy jak nie mam karty ciazy na NFZ to lekarz wystawi?

Bratek lubi tę wiadomość

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ