X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka cudowne wiesci!! Gratuluje coreczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Żabka, ja już nie świrowałam, tylko mój mąż miał L4 z powodu wypadku w pracy. A w kwietniu idzie właśnie na kurs strzałowego... Pamiętam jak się na początku poznaliśmy, i miał wyłączony telefon pomimo tego, że powinien już wyjechać z dołu, to wszystkie serwisy regionalne przeglądałam, żeby sprawdzić czy jakiegoś wypadku na kopalni nie było. Głupia ja.

Współczuję mam nadzieję że nic strasznego i już mu lepiej.?:-)
    Ahhhhhh z kad ja to znam.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    No to ja juz moge napisac, ze sa wyniki Harmony i jest wszystko w porzadku. Bede miala corke. ZDROWA.

Potrzebuje tylko od Was pomocy - musze isc na NFZ do ginekologa zeby dostac skierowanie na echo serca, jak ja mam to zrobic? Nigdy nie bylam u lekarza na NFZ, chyba ze w szpitalu. Gdzie sie idzie/dzwoni? Umawia sie na wizyte?

Ja prdl... 3 tygodnie zycia w bagnie. I w koncu widze slonce...
    Swoje już przeszlas w tej ciąży. Teraz czekają Cię same nudy do wrzesnia. Echo serca robi dr wegrzyn. Przyjmuje na starynkiewicza i w multimedzie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny BARDZO BARDZO BARDZO !

Kamcia - przy duzym NT (jak u mnie) oprocz wad genetycznych jest tez ryzyko choroby serca - stad musze sie wybrac na echo. Mam jedno w miejsce w ktore chce isc i moge albo zaplacic 450 PLN (bez komentarza) albo dostac skierowanie na NFZ (ktore mi sie prawnie nalezy) i nie zaplacic NIC... Wiec musze sie wybrac do lekarza.

Tylko nie wiecie czy jak nie mam karty ciazy na NFZ to lekarz wystawi?
    Opowiesz mu swoja sytuacje to ci nawet karte ciąży założy jakbyś chciała. I bez problemu wypisze skierowanie na echo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzata gratki!!!!!! Cieszę się razem z tobą!!!!! Teraz odetchnij i się ciesz ciąża. Ale się cieszę jejku yuuuuupi :-)
    Myślę że jak pójdziesz na nfz do gina i powiesz jaka sytuacja to założy kartę i wyda skierowanie bez problemu.
    Życzę Ci abyś trafiła na kompetentnego gina który bez problemu wyda owe skierowanie..

Ja sama rozmyślam od wczoraj czy mój by mi wydał takie skierowanie ale zapobiegawczo np. Ze względu na cukrzycę.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka wiedziałam! Inaczej byc nie mogło! Gratuluje! Bardzo sie cieszę!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny BARDZO BARDZO BARDZO !

Kamcia - przy duzym NT (jak u mnie) oprocz wad genetycznych jest tez ryzyko choroby serca - stad musze sie wybrac na echo. Mam jedno w miejsce w ktore chce isc i moge albo zaplacic 450 PLN (bez komentarza) albo dostac skierowanie na NFZ (ktore mi sie prawnie nalezy) i nie zaplacic NIC... Wiec musze sie wybrac do lekarza.

Tylko nie wiecie czy jak nie mam karty ciazy na NFZ to lekarz wystawi?

moja córcia miała wadę serduszka, wykryta po urodzeniu, a jej NT wynosiło 0,6 mmm. Zatem się nt nie martw, bo nie ma reguły. U mnie jest tak, ze ja do gin zawsze chodziłam regularnie i ten sam prowadzi mi druga ciążę(na nfz). Zanim podjęliśmy decyzję o drugim dzidziusiu, byłam w poradni ginekologicznej, dowiedzieć sie co i jak...więc przed ciąża już wiedziałam, gdzie kierują na nfz. Nie pomogę zatem w sytuacji, ze chodzisz tylko prywatnie. Ale to też początek ciązy i nikogo nie powinien dziwić na ttym etapie wybór innego lekarza.
    A 450 zł to zdecydowanie za dużo. Ja w razie "W" miałam na oku kardiologa prywatnego z Poznania (pracuje na Szpitalnej) i on bierze 150 zł...tez mi brak słow
    echo powinno sie wykonać około 20tc, więc masz trochę czasu na poszukiwania. Ja mam wizytę umówioną w 19 tc
    ale życzę ci dużo spokoju, bo nt o niczym nie przesądza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny. Ide cos zjesc, a potem spac bo przez te 3 tygodnie schudlam mnostwo kg i nic nie spalam :/

Och milego dnia dla Was !!!

Sabina lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spadam zaraz po syna do szkoły. Jestem bardzo ciekawa jaki miał dzień. Co prawda kończy o 12.35 ale wejdę sobie jeszcze do super pharm, rossmana i do szmatexu. Trochę wolności i samotnego szwędania mi się należy po 1,5 miesiąca. :)

AniaLewandowska, _izunia_, maluutka90 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Małgorzata gratki!!!!!! Cieszę się razem z tobą!!!!! Teraz odetchnij i się ciesz ciąża. Ale się cieszę jejku yuuuuupi :-)
    Myślę że jak pójdziesz na nfz do gina i powiesz jaka sytuacja to założy kartę i wyda skierowanie bez problemu.
    Życzę Ci abyś trafiła na kompetentnego gina który bez problemu wyda owe skierowanie..

Ja sama rozmyślam od wczoraj czy mój by mi wydał takie skierowanie ale zapobiegawczo np. Ze względu na cukrzycę.

zabka, nie wiem , czy cukrzyca kwalifikuje do echo...wystarczy sie podpytać

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    No to ja juz moge napisac, ze sa wyniki Harmony i jest wszystko w porzadku. Bede miala corke. ZDROWA.

Potrzebuje tylko od Was pomocy - musze isc na NFZ do ginekologa zeby dostac skierowanie na echo serca, jak ja mam to zrobic? Nigdy nie bylam u lekarza na NFZ, chyba ze w szpitalu. Gdzie sie idzie/dzwoni? Umawia sie na wizyte?

Malgorzalka - fantastycznie!!!! Po ciuchu każda z nas wierzyła, ze z Twoim dzieciątkiem jest wszystko w porządku :):):)

A mnie przed chwilka mój dzidziuś uspokoił, dając znac, ze wszystko ok i głaskałam mnie delikatnie po brzuszku :)
    Po prawie półgodzinnym płaczu i zdenerwowaniu to było cudowne uczucie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

Proszę dopisz, że 21 będzie badanie prenatalne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:

Wspaniała wiadomość! !! Za tyle meczarni, w końcu dobra wiadomość :) bardzo się ciesze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:43

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wyglądasz już ciazowo :) brzuszek zacny, okraglutki, bardzo zgrabny :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka, nie wiem , czy cukrzyca kwalifikuje do echo...wystarczy sie podpytać

A jak mam się zapytać?
    Za boję się?
    Bo nie powiem ze neta czytam bo mnie Pogoni.
    Powiedz proszę bo ty obcykana w temacie.
    U mnie w rodzinie żadnych wad serca czy coś nie ma. Nie mam pomysłu jak tu zagadać o tym echo serca fajnie by było zrobić i rozwiać wątpliwości.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ogóle nie jestem obcykana w tych badaniach nawet nie wiem ze echo serca się robi bo w sumie gdyby nie net i wlasna wiedza to nawet nie wiem co to ciąża :P bo moj lekarz..eh szkoda gadać ale na pewno zmienie:/ tylko chyba dopiero od połówkowych bo z kasa kiepsko :/ w tym miesiącu już 700zl poszło na bobaska (200usg, 300 prenatalne, 100 witaminy i 100 krew) :/ a próbujemy zyc z mojej wypłaty bo męża idzie na budowę...ok koniec użalania:P

Co do wydatków tych bardziej pozytywnych znalazłam na olx ladny bialo szary wózek firmy durango 2w1 za 800zl normalnie ok1600 więc chce jechać zobaczyć :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    moim zdaniem echo serca powinno być standardowym badaniem w ciąży...
    a o wskazania zapytaj po prostu ginekologa. Dzis masz wizytę i możesz przeciez podpytać. A z ta cukrzycą jest tak, ze mogłaby wady wrodzone serca powodować, ale tez wszelkie inne. Akurat wrodzone wady serca sa najczęstszymi wadami (1% wszystkich urodzeń ) ale rzadko bywa, zeby ich przyczyna była znana . Moja diab mówiła , ze odkąd pracuje, wady u dziecka z powodu cukrzycy się nie zdarzyły. Makrosomia to najczęstsze powikłanie. Ale przeciez zdeklarowane cukrzyczki maja zdrowe dzieci, a ich skoki cukru sa duzo wyzsze niz nasze. Nie martw się wadą. Ile kobiet nie wie , ze jest problem z cukrem. Zawsze możesz rozwazyć echo prywatnie. Poszukaj w necie(albo gin z papierami albo kardiolog dziecięcy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:58

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż Wam zazdroszczę tego ogladania wózków. Fajne to było. :)

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ