X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z normami cukru dla ciężarnych, ale może być ten sam mechanizm. W takim razie powinnaś się zrelaksować. Chociaż zbić to zawsze warto :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W różnych krajach są różne normy cukrowe. A te w PL co chwilę się zmieniają dla ciężarnych. Zatem bez paniki kochane.

Dzierzba, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Przykro mi z powodu Twojego taty..
    ja po lekarzach w ogole nie chodzilam, bo nie bylo potrzeby, wiec nie jedtem w tym obcykana. Wybralam lekarza z polecenia, idac do niego zakladam ze zna sie na tym co robi i zaufalam. To jego praca.
    poczekam do wizyty w srode i zobaczymy co dalej.

Porozmawiaj z nim otwarcie, nie krępuj się zapytać dlaczego zignorował te wyniki. Może ma dobry powód - to on jest lekarzem, a my przecież w większości wiemy rzeczy z google. Ale zawsze warto zaznaczyć, że nie dasz nie zbyć byle wytłumaczeniem i że przy Tobie powinien mieć się na baczności ;)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Ja codziennie badam ketony w moczu takimi paskami. Przy okazji mierzą i glukozę. Ale cukier w moczu to już naprawdę poważny stan. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 18:51

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka nie przepraszaj, masz racje, ze sa rozni lekarze tak jak i rozni ludzie, to logicxne i rozsadne podejscie. Endo mi mowil, ze podwyzszone tsh ale musze zrobic szersze bad. kontrolne i zobaczymy czy jest potrzeba dalej leczyc. Cukier moze az tak bardzo mocno przekroczony nie jest ale jednak, musze zweryfikowac badaniem krzywej. Wystraszylam sie troche przez skutki nie leczenia ktore oczywiscie internet mi pokazal, tymbardziej ze mam nadwage a moj dziadek zmarl rok temu do czego przyczynila sie cukrzyca typu 2. Jak mi sie wszystko w glowie miesza to niezly mix powstaje.. Ale! poki co glowa do gory, musze ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Behemottka
    Ja codziennie badam ketony w moczu takimi paskami. Przy okazji mierzą i glukozę. Ale cukier w moczu to już naprawdę poważny stan. ..
    Ja zawsze miałam cukier w normie i w ciąży odżywiam się naprawdę dobrze (wyłączając te kilka kostek czekolady, które zjadłam godzinę temu...) . Miałam to szczeście, że nie męczyły mnie nudności w 1wszym trymestrze.
    Cukier miałam oczywiście badany w szóstym tygodniu ciąży z krwi i wyszedł bardzo komfortowo w normie, więc na razie u mnie nie ma powodów do alarmu.

Ja mam moją torbiel- giganta do zamartwiania się... Czasem mam wrażenie, że mi ciąży jak leżę na lewym boku. Ech, nie ma lekko ;) A w ogóle to dzisiaj schudłam (??). Aż od razu poleciałam potwierzdzić obecność malutkiego serduszka. Mam nadzieję, że to moja torbiel znika właśnie...

_izunia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Behemottka nie przepraszaj, masz racje, ze sa rozni lekarze tak jak i rozni ludzie, to logicxne i rozsadne podejscie. Endo mi mowil, ze podwyzszone tsh ale musze zrobic szersze bad. kontrolne i zobaczymy czy jest potrzeba dalej leczyc. Cukier moze az tak bardzo mocno przekroczony nie jest ale jednak, musze zweryfikowac badaniem krzywej. Wystraszylam sie troche przez skutki nie leczenia ktore oczywiscie internet mi pokazal, tymbardziej ze mam nadwage a moj dziadek zmarl rok temu do czego przyczynila sie cukrzyca typu 2. Jak mi sie wszystko w glowie miesza to niezly mix powstaje.. Ale! poki co glowa do gory, musze ;-)

Będzie dobrze! Jestem pewna, że moja mama miała nieleczoną cukrzycę w ciąży ze mną (przytyła 30 kg, a ja ważyłam 5200...). I co? I ja jestem piękna, mądra i w ogóle super ;) :P

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    pamiętacie mnie jeszcze?

jakoś weny nie mam zbytnio kurcze...

przyszłam powiedzieć że byliśmy własnie na badaniu szczegółowym i z 65mm brzdącem jest wszystko dobrze, podobno mam bardzo nie posłuszne dziecko:P
    skacze,kopie kręci się;)

podobno to chłopiec ale ja podchodzę do tego z rezerwą:) lekarz własnie pod kątem nachylenia to ocenił, choć sam przyznał że jeszcze nie potwierdza ale na chłopca mu to wygląda;)

słyszałam że są tutaj spece od zdjęć usg z odstającymi wyrostkami między nogami to prawda?
    chętnie podrzuciła bym komuś moje co by trochę pospekulować;)
    choć w sumie nawet nie wiem czy to co jest na tym zdjęciu to w ogóle genitalia:P

poza tym mdłości mi się wróciły,,,,wieczorami czuję się fatalnie.

no i dziś zaczynam kolejny tydzień;) aaale jestem daleko za wami hihi widze że niektórzy już 16 tygodnie pozaczynali;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:00

mmargol, Sabina, mychakruszyna, claudiuszek, Żabcia_, Pysiaczek89, _izunia_, martta, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Ale cukrzycy ciążowej nikt nie zrozumie. Można być szczupłym i młodym , w rodzinie bez obciążeń a cukrzyca w ciąży dopada. Ja dzięki diecie walczę o to by nie tracić na wadze ;) zaparć nie mam. Dziecko najedzone bo ketonow brak. Są plusy tej diety

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orange mocca z mc Donalda zdziałała cuda, głowa juz nie boli:) Krotki spacerek tez zaliczony. Zimno dzisiaj jak psi!
    Behemottka przykro mi z powodu taty. W takich sytuacjach widać jak naprawdę funkcjonuje nasza służba zdrowia... Szkoda gadać.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka to niezly klocek z Ciebie byl hihi :D

Robotka gratuluje dobrych wiesci ;-)

Anulka obstawialabym bardziej, ze to spacerek pomogl na bol glowy, ale najwazniejsze ze przeszlo :-)

Behemottka, Anulka01, Robotka1 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Orange mocca z mc Donalda zdziałała cuda, głowa juz nie boli:) Krotki spacerek tez zaliczony. Zimno dzisiaj jak psi!
    Behemottka przykro mi z powodu taty. W takich sytuacjach widać jak naprawdę funkcjonuje nasza służba zdrowia... Szkoda gadać.
    Oj nie, nie mogę narzekać na polską służbę zdrowia. Większość lekarzy była dobra, ale zdarzyły się dwie czarne owce, jedna niestety wielka profesor z Wrocławia na samym początku...

Ale jak poszłam na konsultację do bardzo znanego ośrodka leczenia raka płuc na Uniwersytecie Kalifornijskim, to powiedzieli mi dokładnie to samo co w Polsce. Nawet leki te same by podawali.
    Pod koniec, na paliatywnej, to mam wrażenie, że same anioły pracowały, włączając ordynatora. Nie mogę złego słowa powiedzieć.

Natomiast trzeba podkreślić jasno, że nie wolno w takich przypadkach wyłączać internetu i zdawać się na lekarzy, bo z osobą, która wie o czym mówi, lekarze rozmawiają zupełnie inaczej.

Ale u mmargol to sytuacja nieporównywalna, oczywiście, zupełnie inna skala problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:08

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż po urodzeniu ważył 5.5 kg i tez myślę że to była cukrzyca ciążowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, tak tu się poważnie zrobiło, chyba trochę z mojej winy. Przepraszam...

Idę dzwonić do mojej mamusi kochanej, wczoraj trzy godziny przegadałyśmy :D

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka nie przejmuj sie, jak juz to z mojej winy ;-)
    ja wczoraj tez 3 h na telefonie wisialam ale z trzema osobami, mamusia, tesciowa i siostra meza. Ale z mama to i tak za malo wiec jutro jedziemy do nich na obiad ':D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama 2 lata temu zachorowała. Wszystko ja bolało, z miesiąca na miesiąc pogarszał sie jej stan. Zakaźnicy, reumatolodzy, neurolodzy... Nic. Nie uwierzycie ale to ja z pomocą internetu odkryłam co jej dolega. Z internetu trzeba umieć korzystać, wiedzieć gdzie i czego szukać, a jakie strony omijać dużym łukiem.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka masz racje, niektore strony trzeba od razu omijac.
    Mama wyzdrowiala? cos powaznego?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:43

Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka masz racje, niektore strony trzeba od razu omijac.
    Mama wyzdrowiala? cos powaznego?
    Na szczęście tak, ale do dziś jest na sterydach. Prawdopodobnie gdyby szybciej została zdiagnozowana to leczenie juz by sie dawno zakończyło.

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja sie do czegoś przyznam. Jestem klasycznym przykładem budyniu ciazowego uups. Źle zapisałam wartość gluzkozy na wykresie, teraz sprawdziłam. Mam 90,2. Jestem miszcz XD

kamciaelcia, agatia, Behemottka, mychakruszyna lubią tę wiadomość

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ