WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmargol wrote:Przykro mi z powodu Twojego taty..
ja po lekarzach w ogole nie chodzilam, bo nie bylo potrzeby, wiec nie jedtem w tym obcykana. Wybralam lekarza z polecenia, idac do niego zakladam ze zna sie na tym co robi i zaufalam. To jego praca.
poczekam do wizyty w srode i zobaczymy co dalej.
Porozmawiaj z nim otwarcie, nie krępuj się zapytać dlaczego zignorował te wyniki. Może ma dobry powód - to on jest lekarzem, a my przecież w większości wiemy rzeczy z google. Ale zawsze warto zaznaczyć, że nie dasz nie zbyć byle wytłumaczeniem i że przy Tobie powinien mieć się na baczności
mmargol lubi tę wiadomość
-
Behemottka nie przepraszaj, masz racje, ze sa rozni lekarze tak jak i rozni ludzie, to logicxne i rozsadne podejscie. Endo mi mowil, ze podwyzszone tsh ale musze zrobic szersze bad. kontrolne i zobaczymy czy jest potrzeba dalej leczyc. Cukier moze az tak bardzo mocno przekroczony nie jest ale jednak, musze zweryfikowac badaniem krzywej. Wystraszylam sie troche przez skutki nie leczenia ktore oczywiscie internet mi pokazal, tymbardziej ze mam nadwage a moj dziadek zmarl rok temu do czego przyczynila sie cukrzyca typu 2. Jak mi sie wszystko w glowie miesza to niezly mix powstaje.. Ale! poki co glowa do gory, musze
-
kamciaelcia wrote:Behemottka
Ja codziennie badam ketony w moczu takimi paskami. Przy okazji mierzą i glukozę. Ale cukier w moczu to już naprawdę poważny stan. ..
Cukier miałam oczywiście badany w szóstym tygodniu ciąży z krwi i wyszedł bardzo komfortowo w normie, więc na razie u mnie nie ma powodów do alarmu.
Ja mam moją torbiel- giganta do zamartwiania się... Czasem mam wrażenie, że mi ciąży jak leżę na lewym boku. Ech, nie ma lekkoA w ogóle to dzisiaj schudłam (??). Aż od razu poleciałam potwierzdzić obecność malutkiego serduszka. Mam nadzieję, że to moja torbiel znika właśnie...
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
mmargol wrote:Behemottka nie przepraszaj, masz racje, ze sa rozni lekarze tak jak i rozni ludzie, to logicxne i rozsadne podejscie. Endo mi mowil, ze podwyzszone tsh ale musze zrobic szersze bad. kontrolne i zobaczymy czy jest potrzeba dalej leczyc. Cukier moze az tak bardzo mocno przekroczony nie jest ale jednak, musze zweryfikowac badaniem krzywej. Wystraszylam sie troche przez skutki nie leczenia ktore oczywiscie internet mi pokazal, tymbardziej ze mam nadwage a moj dziadek zmarl rok temu do czego przyczynila sie cukrzyca typu 2. Jak mi sie wszystko w glowie miesza to niezly mix powstaje.. Ale! poki co glowa do gory, musze
Będzie dobrze! Jestem pewna, że moja mama miała nieleczoną cukrzycę w ciąży ze mną (przytyła 30 kg, a ja ważyłam 5200...). I co? I ja jestem piękna, mądra i w ogóle supermmargol lubi tę wiadomość
-
dzień dobry:)
pamiętacie mnie jeszcze?
jakoś weny nie mam zbytnio kurcze...
przyszłam powiedzieć że byliśmy własnie na badaniu szczegółowym i z 65mm brzdącem jest wszystko dobrze, podobno mam bardzo nie posłuszne dziecko:P
skacze,kopie kręci się
podobno to chłopiec ale ja podchodzę do tego z rezerwąlekarz własnie pod kątem nachylenia to ocenił, choć sam przyznał że jeszcze nie potwierdza ale na chłopca mu to wygląda;)
słyszałam że są tutaj spece od zdjęć usg z odstającymi wyrostkami między nogami to prawda?
chętnie podrzuciła bym komuś moje co by trochę pospekulować
choć w sumie nawet nie wiem czy to co jest na tym zdjęciu to w ogóle genitalia:P
poza tym mdłości mi się wróciły,,,,wieczorami czuję się fatalnie.
no i dziś zaczynam kolejny tydzieńaaale jestem daleko za wami hihi widze że niektórzy już 16 tygodnie pozaczynali;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:00
mmargol, Sabina, mychakruszyna, claudiuszek, Żabcia_, Pysiaczek89, _izunia_, martta, Bratek lubią tę wiadomość
-
Behemottka
Ale cukrzycy ciążowej nikt nie zrozumie. Można być szczupłym i młodym , w rodzinie bez obciążeń a cukrzyca w ciąży dopada. Ja dzięki diecie walczę o to by nie tracić na wadzezaparć nie mam. Dziecko najedzone bo ketonow brak. Są plusy tej diety
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Orange mocca z mc Donalda zdziałała cuda, głowa juz nie boli:) Krotki spacerek tez zaliczony. Zimno dzisiaj jak psi!
Behemottka przykro mi z powodu taty. W takich sytuacjach widać jak naprawdę funkcjonuje nasza służba zdrowia... Szkoda gadać.Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka01 wrote:Orange mocca z mc Donalda zdziałała cuda, głowa juz nie boli:) Krotki spacerek tez zaliczony. Zimno dzisiaj jak psi!
Behemottka przykro mi z powodu taty. W takich sytuacjach widać jak naprawdę funkcjonuje nasza służba zdrowia... Szkoda gadać.
Ale jak poszłam na konsultację do bardzo znanego ośrodka leczenia raka płuc na Uniwersytecie Kalifornijskim, to powiedzieli mi dokładnie to samo co w Polsce. Nawet leki te same by podawali.
Pod koniec, na paliatywnej, to mam wrażenie, że same anioły pracowały, włączając ordynatora. Nie mogę złego słowa powiedzieć.
Natomiast trzeba podkreślić jasno, że nie wolno w takich przypadkach wyłączać internetu i zdawać się na lekarzy, bo z osobą, która wie o czym mówi, lekarze rozmawiają zupełnie inaczej.
Ale u mmargol to sytuacja nieporównywalna, oczywiście, zupełnie inna skala problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:08
-
Moja mama 2 lata temu zachorowała. Wszystko ja bolało, z miesiąca na miesiąc pogarszał sie jej stan. Zakaźnicy, reumatolodzy, neurolodzy... Nic. Nie uwierzycie ale to ja z pomocą internetu odkryłam co jej dolega. Z internetu trzeba umieć korzystać, wiedzieć gdzie i czego szukać, a jakie strony omijać dużym łukiem.
Behemottka lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
mmargol wrote:Anulka masz racje, niektore strony trzeba od razu omijac.
Mama wyzdrowiala? cos powaznego?Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny