WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas się pokielbasilo

Roczek będzie szybciej.
10.09 przyjdzie chrzestny z rodziną
Teście przyjadą 12.09
A chrzestna z rodziną nie wie bo zmieniła pracę i nie wie kiedy wolne dostanie.
Dzwoniłam i powiedziałam żeby 10.09 przyjechała bo torta zamówię.
Dzwonię do kumpeli co torta miała robić i odmówiła mi na 10.09 bo 9.09 idzie na wesele więc odpada tym bardziej że urodziła w lipcu dziecko więc ma co robić.
Jutro mam zamiar polatac po cukierniach bo trota trzeba zamówić.
Jestem zła bo nie będzie taki jaki chciałam:-(
Wrrrr -
A ja jestem wściekła od rana tylko o drzemce marzyłam Ale baba w przychodni mi tak ciśnienie podniosła ze nie mogę usnąć
Byłam z szymkiem na kontroli na rok nie u naszej bo nie było miejsc Ale chodziło mi głównie o zwazenie przez miesiąc nie przytul nic czyli neonatologii miała rację Ale rośnie na długość
Lekarka dobrze po 60 mówię ze przyszłam tak kobtrolnie była to pora Szymka spania godzina 14 wstał o 6 już ledwo mi przed gabinetem nie usnal
Mówi czy chodzi mówię ze nie no to ma czas do 18 miesięcy Ale da skierowanie na rehabilitację bo słabo wstaje (wstaje dobrze tylko akurat u niej myślał bardziej o słapaniu -) mówię jej ze nadrabia trochę wolniej Ale robi postępy czy mówi mówię zacza baba no to obserwować pójść do neurologa doczrpila się do wyrostkow koło ucha tłumacze ze taki urok Ale się jej nie podobało do ortopedy z palcami ok jak wychodziłam to za miesiąc przyjść obserwować bo może do psychologa trzeba będzie Ale mnie tak zabiła tym ze zamiast zapytać po co to wyszłam
Tak to jest pójść do obcego lekarza ze spiacym dzieckiem jak wcześniej prosiłam o rehabilitacji to ze nie trzeba a teraz ma iść ? Niech se w dupe wsadza co nie wie ile się czeka na NFZ ? Za pół roku mnie przyjmą Ale ok pójdę prywatnie gdzie chodziłam zobaczę co powie
Moim zdaniem robi postępy trochę wolniej niż inne dzieci bo baba to już zdecydowanie wcześniej mówią Ale jakoś to idzie to nie o to chodzi ze ja jestem przeciwko rehabilitacji bo jestem za tylko najpierw mi gada ze ma czas a potem ze może jednak szlak mnie trafi z tymi lekarzami w tej przychodni co jeden to lepszy a żaden taknaprsawde dziecka nie zna
Przestraszyla mnie tym psychologiem pocieszam się tylko ze w zeszłym tygodniu byłam u neonatologii gdzie chodzimy od urodzenia więc widzi jego rozwój i nic nie mówiła tylko kontrolnie neurolog to co umowie
Ech nerwe mam i tyle kazała brać żelazo jeden każe drugi nie osiwiec można

-
nick nieaktualnyDokładnie kamcia jego święto.
Masz rację.
Nie ma to jak zmieniać plany nagle.
No trudno.
Zamówię małego trota co by się nie zmarnował...
U nas kropi i świeci.
Zaraz chyba dzieci wykapie chociaż wesoło będą miały.
Robert uprawia gimnastykę chce pozrec swoje stopy hihi
Marudzić dalej marudzi. -
skali
rzeczywiście przeboje, zwłaszcza że tak od poczatku "czepiaja się" Szymonka
i tak szczerze nie zrozumiałam, po co niby ten psycholog?? większośc lekarzy traktuje dzieci (nawet w brzyszku) bardzo statystycznie i liczbowo, jak coś się nie miesci w normie to jest źle
i to kwestia trafienia na lekarza...bo są różni
i liczyłabym się z opinia lekarza który zna dziecko, który pacjenta nie traktuje standardowo
szkoda tylko twoich nerwów bo dzidzi też je czuje i Szymonek zasmuci się razem z mama
masz super synka
nie ma po co-moim zdaniem-nawet podkreślać że robi postępy, bo ty-jako mama-to widzisz, kiedy bylo coś niepokojacego reagowałaś, kiedy jest dobrze wiesz o tym, jest do przodu i tak bedzie, malutki idzie swoim tempem -
nick nieaktualnySkali współczuję.
Ja już na własnej skórze się przekonałam ile lekarzy tyle wersji każdy się uczy z innej książki i chyba praktyki miał inne? Lub swoje jakieś dziwne widzi misie tworzy i wprowadza.
Tule cie kochana
Zrób sobie herbatki i chociaż tak polez sobie czy posiedz
Też bym poszła do swojego lekarza nawet prywatnie niech sam oceni.
Masakra jakaś.
Dobrze wiesz i my ze Szymek nadrabia w swoim tempie jak każde dziecko więc spokojnie nie ma czym się martwić.
A po co ten psycholog?
U takiego małego dziecka?????
Wiem nerwy cie wzięły nie dziwię się odpoczywaj i trzeba to skontrolować z innym lekarzem. -
Zabka
Spokojnie, może znajdziesz cukiernie, w której zrobią ci tort taki jaki chciałaś. A jak nie to też spokojnie. Grunt, że Roberto będzie miał obok siebie kochających rodziców i siostrę.
Kamcia
Coś dziś wisi w powietrzu bo Mela też niespokojna. Chyba ta auta na dworze.
Skali
Szkoda gadać na tą lekarkę. Co za głupia baba. Szymonek idzie swoim tempem do przodu. Robi postępy i to się liczy a ja bym polegała na tym co mówi lekarz, do którego chodzicie od urodzenia.
I tak jak Kamcia pisze, spokojniej, bo dzidzia to czuje. -
nick nieaktualnyWitamy się.
U nas lało od wieczora.
Teraz też pada kurcze a muszę wyjść do fotografa po zdjęcia (z babcią i dziadkiem moim) muszę kupić Robertowi picie i chciałam do sklepu zajść też robią ciasta i torty.
Popołudniu makijaż hihi
Już nie mogę się doczekać
Robert zjadł na śniadanie owsianke na mm tylko 50ml!
Ale przemycilam mm hihi
Nocka ok obudził się o 5 na picie za chwilę znowu i jakoś spalismy do 7:30.
Natka znajdę znajdę.
Będzie zwykły tort jak będzie trzeba trudno.
Myślałam jeszcze czy się nie ogłosić na moim mieście może ktoś by się znalazł.
Wczoraj wieczorem siedziałam przy kompie szukałam prezentu dla Roberta i nie znalazłam:-(
Brak pomysłu.
Natka kupiłaś ten statek piracki z dumel?
Bo to mi wpadło w oko.
Napisz czy to fajne bo mam wrażenie że drogie i żadne wow.
Może widziałaś u kogoś?
Ewentualnie może kupię bramkę z piłką ale to też jakieś nie takie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 08:24
-
My dziś wstali po 8 po 6 było mleko i spał sobie jeszcze
Żabka ja kupiłam stolik z klockami mega blick a ten statek to mi się wydaje na 1,5 roku minimum
U nas dziś pochmurno ja jeszcze muszę kupić prezent dla chrzesniaka na urodziny które ma jutro kupię jakiś sorter z klockami czy coś takiego
M dziś wychodzi jak dobrze muszę iść na zakupy będę gotować krupnik a wieczorem pizza bo mamy gości na mecz

-
hihi
tez wstawiłam krupnik
zeby Piotruś z mama mieli co jesc bo my dzis sami, a lodówka pusta
witamy
Piotrek własnie zjadł całą kaszunie na 200ml mm
z miksowanymi malinkami
nocka super-bez pobudek, stad takie ładne śniadanko
raz w nocy się mocniej ruszał że mamę przebudził ale nie było odwiedzin w nocy u Piotrusia w pokoju
zabek chyba sie przebił
u nas nie pada-ale wczoraj lało
dziś ma byc u nas chłodno-17 stopni -
nick nieaktualnySkali super ze mąż już wychodzi.
Sorter bardzo fajna sprawa.
Ja powiedziałam chrzestnemu Roberta żeby mu kupił garnuszek na klocuszek.
Pizza hmmmmmm
Ja wczoraj zjadłam troszkę chipsów solonych i umieralam
Ale biegunka odpuściła już od dwóch dni jest ok więc może już się uspokoilo u mnie.
Hahahha bo do lekarza idę 9.09 to jak może być nie inaczej zawsze jestem zdrowa
Krupnik mówicie gotujecie?
Ja mam warzywna mieszankę i chyba to im ugotuje
Już nie pada
-
nick nieaktualny
-
Witamy się

Nocka średnia 2 pobudki i coś niespokojnie spała generalnie
zmiana pogody ??
Na śniadanko zrobiłam jej serek biały pokruszony i polałam to jogurtem naturalnym ze zmiksowanym bananem - nowość dla Zosi i zjadła pół
nie złe jak na taki wynalazek heheh
Skali,
Ah niech Ci lekarze spadają!! Co to za podejście !! Zwłaszcza ze chciałam zauważyć ze Szymek nie ma opóźnienia żadnego ! Urodził się 3 tygodnie przed terminem a nie w 30 tygodniu ! Ale ledwo zobaczą to w książeczce ze przed terminem to szukają dziury w całym ! Umiałby tyle samo a byłby urodziny w terminie to nic by nie powiedziała.
Ehhh sama najlepiej wiesz czy Szymek robi postępy, czy jest w normach (chodzenie jest do 18 miesiąca w normie) itd
Wiem ze to na pewno stresujące dla Ciebie ale nie przejmuj się Kochana !
Masz super synka
i zaraz będzie drugi hihi równie wspalanialy 
Żabka,
Kurczę tak to jest jak każdy robi jak ku wygodnie
Najważniejsze ze Robercik spędzi ten dzień z najbliższymi !
A tortem się nie przejmuj
najważniejsze żeby był o takim smaku aby Robercik spróbował bo kształtu itd i tak nie będzie pamiętać a jakiś super wybajerzony zamówisz mu za rok lub dwa kiedy już będzie świadomy i będzie pamiętać 
A co do daty my z 09.09 przesunęliśmy na 30.09
żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
My też ze wzgledu ma chrzestnego chyba przesuniemy impreze o 2 tygodnie. Jeszcze myslimy czy rozbic na 3 czy przesunąć i dwie imprezy.
-
Zabka
Nie kupilam statku bo miałam okazję się nim bawić i żadna rewelacja, no może poza tymi piosenkami szantami. Za to bawiłam się domkiem Dumel i super sprawa. Dużo odgłosów "domowych" do tego wierszyki. Drogie to cudo, więc jeszcze chwilę się wstrzymam ale narazie jest na liście do kupienia.
Amelka na roczek dostała farmę z Fischer Price i też super, po dotknięciu, nadciśnieniu itd kazde że zwierząt wydaje swoje odgłosy. U Meli króluje krowa
nie odpuszcza jej hihi
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia a jakie to szczepienie?
Dariah masz racje.
Z 9 na 30 wow. Ale ważne że będzie.
Mój Robert nie wiem co ćwiczy.
Staje na czworaka z nogami wyprostowanymi,tyle do góry i tak stoi.
Hahahah
Wstawiłem zupke przez was hihi
Edit. Znowu pada:-((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:37
-
nick nieaktualnyNatka pytam bo oglądałam na YouTube filmik z tym statkiem.
Dla mnie szkoda kasy żadne wow chyba tyle kasy bo Cichopek prezentuje.
Chciałam twoja opinie znać bo kiedyś mówiłaś o nim a wczoraj przeglądając allegro jak go zobaczyłam to mi się przypomnialas.
Domek pożyczy nam sąsiadka albo sprzeda bo już gadałem z nią na ten temat mam nie kupować.
Myślałam o tej arce Noego bo tak polecają.
No nic zobaczę ta farmę jeszcze i dalej będę szukać
-
Żabka
Tak bo rodzice D nie mogą do 25.09 przyjechać a chcielibyśmy żeby byli - w końcu i tak rzadko widza wnuczkę
a 09.09 mój brat czyli chrzestny Zosi tez nie może wiec stwierdziliśmy ze skoro nie w terminie to już bez znaczenia czy po tygodniu czy po trzech tygodniach bo i tak nie będzie w terminie a przynajmniej będą dziadkowie 
Zwłaszcza ze od D to będzie jedyna rodzina z jego strony wiec nie chciałabym robić roczku bez nikogo od niego
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[