WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nocka znów ładna - 1 pobudka

Zaraz idziemy na spacerek jakieś zakupy zrobić.
Wczoraj byliśmy oglądać ten dom co się wydawał taki fajny ale jednak nie bo dużo do zrobienia i sam układ dziwny np pokoje po 20-30 m a kuchnia malutka i salon tez średni ....Hmm kto co lubi ale ja zdecydowanie wole mieć duzy salon i duuuiza kuchnie a pokoje standardowe
szukamy dalej, nie pali się 
Wasze dzieciaczki tez zaczynaja pokazywać charakterek i robią histerie ??!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
U nas tez gisterie od 2 nawet3miesoecy szczegolnie o schody. Od 3 dni robi cos dziwnego sama nie wiem troche mnie to niepokoik bo do tej pory histeria byla taka ze zdejmowalam go ze schodow mowoac nie a on tupal i plakal a teraz wygina sie w łuk i dostaje spazmu nie tyle co placze co wygina sie i sapie. Niepokoi mnie to może mu przejdzie.
Dariah no faktycznie dziwne ja też wole duza kuchnia i salon a pokoje mniejsze bo woadomo w pokoju sie śpi a salon i kuchnia to zycie domu. Na spokojnie znajdziecie ideał.
Kamcia a jak u Ciebie sytuacja z mężem?
My zaczynamy od jutra urlop jedziemy do Gdanska pozniek w Bory Tucholskie poznien znowu morze i na koniec Grudziądz. Taka objazdowka troche po rodzinie trochę po znajomych.
U nas dziś nocka z 2 pobudkami wstal chyba przed 7 nie wiem bo slyszalam że sie bawi myslalam ze z M aż po nie wiem ilu zaczęły sie piski i krzyki wiec wstałam a tu sie okazuje że Igi sam w łóżeczku a M zostawił notke, że musial wcześniej do pracy. -
ajrin
u nas tez takie histerie z wyginaniem się, pręzeniem, a nawet fikaniem (bo wie ze wtedy nie da się go utrzymac) m.in. gdy zamknę bramkę, gdy zamknę balkon, jak zabiorę paproszek (im mniejszy paproszek, tym większy krzyk)
najczesciej odwracam się od niego albo wychodzę...
a z męzem nie piszę bo sytuacja obróciła się o 180 stopni i sama nie wiem co z tego wyniknie...sceptycznie podchodze ale ostatecznie-któregoś poranka poszłam do salonu do meza i wprost spytałam "co dalej?". Miał wtedy jechać na słuzbe i powiedziałam wprost, że dla mnie idealna sytuacja spakować sie (skoro on tego nie zrobił) i wyjechać...i tak wstepnie rozmawiamy... -
nick nieaktualnyWitam się i ja.
Nocka tragedia Robertowi było gorąco, pić mi się chciało,nie mógł spać a rano w pozycji na kolanach przesikal pampka ahhhh
U nas też jest histeria wiem o czym piszecie.
Jakiś horror.
Te sapanie ajrin też normalne u nas co jakiś czas tak robi.
Jestem na dworze skwar, duszno niby ma u nas padać o 14:00 oby.
Robert śpi.
Wyników moich nie ma:-(
Kamcia to już krok do przodu.
Będzie co ma być. -
U nas nocka całkiem ok.
Wieczór był gorszy bo zakrztusila się mlekiem i mieliśmy akcje wymioty
czasem jej się tak zdarza jak za łapczywie pije.
U nas histerie na całego już od 3miesiecy a teraz to w ogóle apogeum kiedy chodzi samodzielnie.
Za rączkę nie chce, tam gdzie ja chcę iść też nie chce a jak jej powiem, że nie wolno i idziemy to dopiero jest jazda. Kładzie się lub siada na chodniku i wyje. Nie płacze, ona wyje i krzyczy. A do tego jeszcze udaje, że jej się unosi na wymioty . Generalnie ja czekam aż przestanie, nic nie mówię, stoję nad nią i czekam. Narazie skutkuje bo po chwili podnosi się i idzie.
Gorzej znosiłam te krzyki D. On próbuje z nią gadać, coś tłumaczy, próbuje zabrać na ręce (wtedy wygina się i pręży) i jest jeszcze gorzej. -
Ajrin,
Hehe u nas dokładnie taka sama histeria, robi się sztywna, głowa do tylu, wygina się w łuk i jest ryk
tez się martwiłam ale akurat wczoraj na rehabilitacji tez tak zrobiła i rehabilitant powiedział : o typowa dziecięca histeria
wiec się nie martwię
bardziej się martwię ci będzie za rok lub dwa hehe jak jej taki charakterek zostanie
ostatnio chciałam coś na komputerze robi a zosia postanowiła ze będzie walić w klawiature...wiec jej nie powalałam...o Matulu !!! Mogłam ja nagrać!! Na ziemie się rzucała!! Aż zaczęła się bić po głowie ręka z nerwow !! Jezuuuu
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

-
nick nieaktualnyDariah tylko cierpliwość popłaca.
Moja córka w wieku 1,5-2 lat siadają na podłodze i fik do tyłu i głowa o podłogę walila albo przedem.
Lekarz kazał zająć czymś innym dziecko w odpowiedniej chwili czyli wyczuć moment przed histeria.
Jak rozmawiałam z mamusiami z piaskownicy to ich dzieci też tak robiły.
To jest histeria dziecka.
Mój Robert to na czworaka stoi i się kiwa przód tył i głowa wali w nogi ostatnio w poduche która stoi jako blokada do kabli i laptopa.
Chciał wejść i sięgnąć myszki i tak zaczął robić.
Jest to bardzo irytujące ale co zrobić.
Z tym wycięciem w łuk to ja tak mam jak chce przebrać pieluche mu bo ma kupala o matko szał co on wyprawia:-( -
Aha dzięki za pocieszenie czyli norma ja karnie odnoszę na dywan i sadzam ignorujac krzyki. Z reguly ok ale jak jest zmeczony to zqczyna niestety beczec na calego az sie dusi wiec wtedy coś podajedla odwrócenia uwagi.
U nas walka jest glownie o schody. Najgorzej że bramka wcale nie pomaga bo szarpie i drze sie jeszcze gorzej musimy jakoś mega ja przykrecic bo poki co jedne zabezpieczenie zerwał. -
My też się witamy po całej nocy przespanej, ale niestety pobudka była już o 6:40 a później drzemka tylko godzinna. Coś się Antoś wyspał a ja chętnie bym się położyła i zdrzemnęła. Pogoda znowu upalna więc na spacer nie idziemy.
Histerie Antoś też potrafi urządzać a najbardziej wtedy gdy chce coś na co nie pozwalam, np jak siedzę przy komputerze to on chce dotykać klawiatury, albo jak go ciągnie do kabelków lub jak chce zjeść to co ja a mu nie daję.

-
tez nie zawsze odwrócenie się i wyjscie działają, dzieje się gorzej, ale wiecej ze mna przebywa i udaje mi sie ukrócić takie ataki...tzn zdarzaja sie rzadziej i sa krótsze
bramka z czasem stała się ciekawą "zabawką"
albo robimy wymianę paproszka na coś innego
-
marta
u nas drzemka też krótka
a wyspany?
spacer ewentualnie po 16 planuje...choć własnie dostałam ostrzezenie przed burzami...rano chyba lało i do tego słońce = okropny skwar i duchota...nie dałam rady pozamiatac mieszkania
dobrze ze z małym sie nie połozyłam bo dzis bym nawet nie pospałaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 13:17
-
O jejku jak dobrze słyszeć ze Zośka nie jest jedyna która robi histerie !!!

Hehe
No i Zośka robi jak Amelka...udaje ze się krztusi i ze będzie wymiotować !! Kiepskie aktorzyny
Kamcia,
Czyli jest szansa na porozumienie ?
czy to tylko kwestia kto się wyprowadza a kto zostaje?

-
Kamcia,
Zośka tez się ciągnie za włosy i je sobie wyrywa !
brrrr
Marta,
Hehe kabelki i komputer !! Nie wiem co jest w tej elektronice ze dzieci takiej szajbu dostają jak się im zabroni telefonu lub komputera...jakoś jak jej zabiorę misia czy klocka to tak się nie rzuca
Ajrin ,
Ja tez odkładam na ziemie zwłaszcza jak ma histerie u mnie na rękach -po prostu boke się ze mi wypadnie z rak

-
dariah
za wczesnie w ogóle mówic o porozumieniu...jednej nocy kiepsko spałam i miałam dziwne sny...wtedy po 5 rano poszłam do meza i spytałam co dalej...zrobiłam tym krok do przodu w kierunku zgody...ale mam ciezkie warunki, rozmowa trwa, cackac sie nie bede
wóz albo przewóz
i o to chodzi, by za miesiac znów tego nie przechodzić i stad nie wnioskuje, nie wróze , nawet o tym nie pisze -
marta258 wrote:Kamcia, no właśnie Antoś wyspany, nie wiem jakim cudem skoro tak krótko spał a potrafi w nocy ponad 11 h i jeszcze w dzień szybko marudzi na pierwszą drzemkę i śpi półtorej godziny a popołudniu kolejna drzemka.
dokładnie tak u nas
spał 12h, bez pobudek, odkad wstał marudził, nie wiedział sam czego chce...padł wczesniej niz zwykle, spał krócej niz zwykle
niby wyspany
ale u nas 1 drzemka wiec nie wiem co nas czeka
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[