WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo tu taka cisza?
Dopiero weszliśmy na chatę.
Musiałam kierować bo mąż pił z ojcem "toast za mamę"jednak za dużo.
A mój mąż no cóż teraz będzie cierpiał bo zapomniał że nie może pić alkoholu.
Więc wpadł na chatę i kochał WC.
Hahahha
Tylko że ja jutro będę miała przerabane.
Byłyśmy z teściowa po sklepach polazic (szukałam dla kamci kombinezonu i Robertowi pajaca bez stopek) potem plac zabaw jednak tylko popatrzelismy bo córka focha strzeliła i poszliśmy do domu.
Brak mi słów na tą moją córkę ktoś podmienil mi dziecko albo tak przedszkole na nią wpływa.
Robert mi usnal w domu u teściów wstał po 1h nakarmilam i pojechaliśmy.
W drodze do teściów mieliśmy przygodę.
Na prostej drodze nagle coś zaczęło głośno piszczec w naszym aucie w kole.
Więc zjechalismy na bok kawałek dalej.
Ja już wizję że tyle tobolow trzeba będzie pchać gdzieś na przystanek (nie wiadomo gdzie ale na pewno daleko).
Mąż wyciągnął lekarza podnosi auto ja już plan ukladam.
Po chwili kazał mi wcisnąć hamulec!
Hahahha wiecie że zapomniałam gdzie był!
Ja pitole.
Normalnie zaćmienie mózgu miałam:-)
Teraz się śmieje ale wtedy nie trybilam
Coś tam zrobił mąż w tarczy od koła coś tam pozamienial ale nie wiem co i pojechaliśmy i było ok.
Tyle wiem że trzeba nowe tarcze i klocki hamulcowe kupić tylko na przód dwie strony a koszt to 600zł tylkooooo.
Wrrrrr
No to tyle z przygód naszego weekendu.
Idę gotować kasze Robertowi.
A jak u was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:36
-
Spokojnie
Ale posiedzielismy w domu
Nie chcialam szykować się z tą ręką
Z resztą- włosów bym nawet nie umyla
Maly zjadł mleczko i siedzi sam w pokoju. Kiepsko mu idzie wyciszanie się
Ja już nie mam mocy więc niech idzie w końcu spać. Naciesze się ciszą -
nick nieaktualny
-
Już odpoczywam
Ale jeść musiałam
Nie wiem co z ręką
Na pewno staw barkowy
Ja już jakiś czas temu go czulam jak karmilam malego. Jeden posileczek to kilkadziesiat machniec rękąw nocy zaczelo się bo czulam przez sen
Oby minelo bo nawet nie ma bezposredniej przyczyny. Nie przypominam sobie bym nadwyrezyla wczoraj.
Siedzielismy w domu bo nawet dziecka bym nie ubrala. Bo to boli przy konkretnych ruchach np reka w bok boli a do góry już nie tak bardzo. -
nick nieaktualnyBrawo dla Roberta.
Zatrybil robienie "pa pa"
Zgina rączkę tzn palce do środka i się śmieje to jest u niego pa pa
Kamcia powinno przejść.
Może to masuj?
Trzymam kciuki żeby szybko przeszło
Korzystaj odpoczywaj.
Dobrej nockikamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość
-
Zabko
Brawo dla Roberta! Super! Amelka też od paru dni robi papa....w końcu
Kamcia
Może powinnaś to rozmasować? Oby szybciutko ci minął ten ból
Nauczyłam Mele pokazywać tzn.
Ja się pytam: Amelka, gdzie masz głowę?
A ona dotyka obiema dłońmi głowę.
Gdzie masz uszka?
Czasem pokaże uszka, czasem nogi.
Ale teraz hit. Pytam się dziecka: Amelkowego, gdzie masz rączki?
Myśli moje dziecko, myśli (pokazywałam jej oczywiście wcześniej) i rozkładając ręce mówi "ne ma" hahaz taką rozbrajającą szczerością, że mało nie padłam na podłogę że śmiechu
Popołudniu byłyśmy na spacerze i na naszym rynku stal Pan i robił ogromne banki mydlane. Dotychczas Karmelka spotkała się z tymi małymi, które mamy w domu i się nimi bawimy. Dziś jak zobaczyła te wielkie to zamarła, stanęła, pokazywała mi rączka i ani słowa nie powiedziała. Dopiero po chwili pobiegła bliżej do Pana a w jej oczach widziała szok, niedowierzanie i ta "dziecięca magię" a śmiała się do Pana tak szczerzehumor od razu jej się poprawił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:58
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ńatka
Zdolna Twoja Amelka jak już umie tak ładnie pokazywać
Żabka
Brawa dla Roberta, a papa wcale nie jest łatwe, wić tym bardziej gratulacje. Mój Antoś w ogóle nie umie papa a pokazujey mu od kilku miesięcy.
A my z mężem wcale nie chcemy się jakoś spinać na dziecko tylko tak na spokojnie na spontana. Tylko denerwuje mnie to że po prostu nie wiem kiedy ta owulacja będzie. Jak się staraliśmy o Antosia to też tak na luzie podeszliśmy a zaszłam w ciążę dopiero w 38 dniu cyklu, takie mam długie te cykle.
-
Hejka
M dojechał był o
1w nocy. Dziś dzień zabieganych bo byliśmy na imieninach u cioci
Wcześniej zakupy kupiłam sobie dwie bluzy no jedna dostałam od m
Dziś musiałam uprac spodnie ciążowe bo zrobił mi się brzuch niby jeszcze się zapinam Ale więcej czasu chodzę w dressch a w poniedziałek cały dzień mnie czeka podróż to wygodniej Mi będzie
Chciałam też kupić takie bluzkę ciążowa Ale w moim mieście nie ma muszę w krk kupić
Zabko ja też dziś byłam kierowcy także witaj w klubieI zrob test może henio w drodze .
Natka szynek też pokazuje brzuszek a że ma duży to fajnie to wygląda
-
U nas chyba nici ze żłobka jutro. Zobaczymy jak kolejne dni.
W nocy Mela budziła się, nie mogła spać, bo nie mogła oddychać. Zakatarzona, wydaje mi się też że gardło, bo z trudem przełyka
Może to przez te histerię na ulicy, w końcu krzyczała strasznie, wyła, rzucała się po chodniku. Może to?
Dziś walczymy z katarem, zaraz uruchamiam inhalator i katarek. -
u nas noc w miarę dobrze, ale już dawno nie wstawałam do małego 3x
najpierw płakał o 23:30, poszłam, ułozyłam i wyszłam
identyczna sytuacja godzinę później
a o 5 szlochanie przez sen, jak juz za długo trwało , smutno mie się zrobiłoposzłam, ulożyłam , wyszłam
spaliśmy do 7:45
cosik przeczuwam początki zabkowania-prawa dolna dwójka
alke mógł mieć po prostu kiepskie sny...
jutro czeka nas wyjazd do diabetologaostatnio i jazda i wizyta z małym sie udały...
-
nick nieaktualnyNatka ooooo nie dobrze.
Działaj działaj i życzę zdrówka żeby się to nie rozkrecilo.
Gdzieś ja przewialo.
Robert ma cały czas gile przezroczyste i lejace się.
Ps dzieci wiedzą kiedy chorować nie?
Moj Robert dziś wstał o 8:30!
Zapisuje do rekordu.
Fakt od 6 co chwila wstawal na picie.
Teraz zjadł troszkę kaszki i się bawi a gada po swojemu do bajek że szok gadula a ja mam ubaw bo to śmiesznie wygląda.
Od wczoraj wieczora odstawilam leki (od gastro) nie pije Wit c bo aż się boję ba ja się wokół boję jakiś cykor mnie złapał przed byciem w ciąży.
Ale będą jaja jak zaszłam bez wspomagania hahahha.
Potrzymam was jeszcze w niepewności bo nie wierzę że zaskoczyłam 5 dni przed planowana miesiączka.
Chyba że wcześniej ale jakoś w to nie wierzę tyle czasu nie było wpadki a teraz?
Więc trochę czasu trzeba żeby co kolwiek wyszło czyt beta czy test.
Natura wie co robi:-)
Ja siedzę i rozmyślam.
Córka daje czadu jak tak dalej pójdzie to wpadnę w nerwice, padnie na zawał albo zaprowadzi do jakiegoś psychologa na leb idzie dostać przez tą zlosnice.
Marta ja też długo pokazywałem pa pa a Robert nic.
Dopiero wczoraj mówię pa pa a on ładnie paluszki składał i się śmiał.
Tak świadomie.
Co do rodzeństwa Antka.
Najlepiej spontan o każdej porze dnia kiedy się wam zechce bez patrzenia płodne nie płodne po co się nakrecac?
Ja pozwoliłam z mężem się zabawić bo byłam pewna ze dni nie płodne przed okresem nic sie nie stanie a tu zonk nie mam @ i siedzę i dumam czy to Wit c tak wpłynęła czy coś się pochrzanilo mi z cyklem (nigdy tak długiego nie miałam).
Pozostaje mi czekać i się śmiać.
-
nick nieaktualny
-
Żabka, zaciążyć 5 dni przed okresem to raczej niemożliwe bo niby dni niepłodne ale jak coś się poprzesuwało to może jednak coś z tego będzie. Teraz tylko cierpliwie czekać na @ a jak nie przyjdzie to test
Ja jednak wolę wiedzieć kiedy mniej więcej te dni wypadają żeby zwiększyć szansę na bobasa, bo przecież codziennie nie będziemy się staraćA mąż też ma różne zmiany w pracy, na dodatek praca stresująca i ma jej dość. Chyba najgorzej jak pracuje 6-14 wtedy jest najbardziej zmęczony, niewyspany, przysypia popołudniami a wieczorem idzie bardzo wcześnie spać bo po 20, praktycznie razem z Antkiem.
U nas dzisiaj ciężka noc, Antoś często się budził, płakał i tak prawie do 5. Nie wiem czy coś mu się śniło czy co, był rozgrzany w śpiworku więc później spał tylko pod cienkim kocykiem i jakoś usnął, spał do 8:20 więc nie tak źle.
-
Witam się zakatarzona i chrypiaca bo wiecie jutro ode do pracy pierwszy dzień lekko nie może być haha.
Mieliśmy impreze w ten weekend roczek Ignasia na 22 osoby nie powoem narobilam sie na maksa do tego 6 osob nocowalismy.
Pochwale sie tortem jaki zamówiliśmy :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12fef5d9e0e8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 13:14
kamciaelcia, marta258, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta właśnie jest możliwe szczególnie przy krótkich cyklach ja mam 26.
Ba nawet przy takich cyklach to w pierwszy dzień czyli w @ mogę zajść.
Nazywała się forum i nawet są przypadki zajścia w ciążę przed okresem przy cyklu 28 dni.
Hmmm sama do tej pory byłam pewna ze nieplodne to nie płodne:-)
Czekam zobaczymy
Ajrin piękny tort. -
Jako ekspert w sikaczach mogę jedynie podpowiedzieć, że ....
Testy z czułością 25 są lepsze od tych z czułością 10
A sikacza to już bym że 4zrobilabo ja z tych niecierpliwych jestem hihi