Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal 4 i 5 ;-) Wiec M jedzie kupić i jedne i drugie :D
    U nas noc znośna o 23 miał faze płaczu ale coś albo bolało albo sie przyśniło chciał sie potulić i szybko zasnął ale chwile kazał koło siebie posiedzieć, jak tylko słyszał że wstaje odrazu głowa do góry gdzie idziesz ;-) Poźniej pobudka o 2 i tu pokazał ze chce butle ale zadowolił się woda i poszedł spać. O 5 M ogarniał miał kupe wiec przebrał dał wody ale nie chciał i spał do 8:20 wtedy M już budził do żłobka.
    Więc 3 noc bez mleka w nocy. Na kolacje zjadł 6 placków i wypił 120 mm mleka z kaszką.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejna noc idealna z rzędu :) chwilke popłakał zanim w ogóle się położyliśmy-albo sen, albo ból...dałam apap ze względu na te prawie przebitą trójkę górna
    spał w nocy jak zabity
    za to wtal przesikany cały z przodu :)
    zaglądam do łózeczka, a tak wczorajsze body, wczorajsza piżamka :D a królewicz z nudów wciagał rano do łózeczka z wiaderka :D
    zjedliśmy sniadanko, lecę wlosy myć by normalnie do lekarza wygladać ;) jadę na 15...ale nie wiem czy sama czy we troje...szkoda małego budzić z drzemki, ale skoro wstał dziś o 8:10 jest szansa, że wczesniej zaśnie a więc wczesniej się wyśpi...wolałabym razem jechać, bo połówkowe dla mnie to mega stres, nawet nie wiem co z tym moim krwiakiem
    najpierw to mąż musi wcześniej zjechać z pracy!! oby go zwolnili, od dzis pod innych podlega (bo tylko dwie osoby nie jadą za granicę w czerwcu)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem, że mąż wcześniej z pracy zjedzie a w srode ma wolne (wtedy mam usg na nfz)
    jeszcze niech probuje z jutrzejszym porankiem (tzn że do pracy dojedzie 3h poźniej) - mam diabetologa, u nas przymroziło i niekoniecznie fajnie by było jechać z małym i to duzo później, a co za tym idzie, dłuzej u lekarza posiedzę... (a sama obróce w max 2h)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to dobrze ze M będzie ja bym sama z Igim nie dała rady na wizycie on by rozniósł pokój i sprzęty w 5 sekund. U pediatry dosłownie w ostatniej chwili złapałam jego rączkę bo by wyłączył komputer w momencie wypisywania recepty ;-) za to drykarke zdążył wyłączyć ;-) Na szczęście pani doktor w tym samym wieku ma córke była bardzo wyrozumiała do tego jak zobaczyła, że ja w ciąży to powiedziała, że mnie podziwia bo ją siła nie zmuszą teraz do kolejnego dziecka. I ogólnie podpytywała się jako matka co i jak jak nam noce wychodzą jak Igi w żłobku itd. Nawet się śmiała że mają ten sam wózek i są mega zadowoleni. Na koniec dodała, że mam nie dziwigać Igusia i odpoczywać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest godz 14 a mój Robert spać nie chce!
    Byłam na dworze od 12-13:30 i też nie zasnął pomimo że oczy się prawie zamykaly i głowa leciała.
    Noc też nie najlepsza.
    Wstał o 4 i byl wyspany zjadł napis się i tak leżał i wstawal do 6 potem zasnął wstał o 8:30.
    Nie zapowiada się żeby chciał spać bo wiruje z córką.
    Na 16 mamy zajęcia gimnastyczne pewnie w aucie usnie

Kamcia i jak jedziesz sama czy z ekipą?
    Daj znać po wizycie.

Ajrin dobrze mieć takiego lekarza.

Skali jak tam u ciebie?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Trzymam kciuki za połówkowe.

U Antosia szykuje się kolejny ząbek, dolna prawa czwórka w natarciu, dziąsło napuchnięte, czuć palcem twarde więc chyba lada dzień wyjdzie. Przez to wczoraj straszny maruda i płaczek, wszystko do buzi i ślinotok, nawet w kąpieli marudził więc na noc dostał paracetamol bo żel na dziąsła to za mało. Spał spokojnie, tylko o 5 coś kwękał ale mąż szybko dał mu smoczka i spał do 7:30. Nawet ładnie zjadł, a teraz śpi już 2h więc chyba zaraz będę go budzić na obiad.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Igi ma zapalenie ucha :/ to tłumaczy płacz o 23 :(
    No nic póki co bez gorączki mamy inhalować zakraplać nos bo wieczny katar u nas podawać na wzmocnienie sambucol.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok zostałam sama na sali Ale jutro prawdopodobnie do domu na pewno nie będę mieć szwu bo jest za późno mówili o oszczędzaniu się więc będę musiała się bardziej do tego zastosować niby mam pomoc w domu Ale i tak jest jak jest no ale niedługo zostało

Dziś się zmotywowalam i robię zamówienie na gemini narazie tyko do koszyka bo kasy brak Ale już coś będzie do przodu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ekipą :) czekamy, jest poślizg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam kciuki :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wyglada prawidłowo. Idziemy do auta

nick nieaktualny, Skali89, AJrin, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super daj jakies foto :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero sie rozsiadłam, uffff
    ajrin,
    pewnie ze dałabym zdjecie, mam ich 12 sztuk, żadnego dzidzi, tylko czesci serduszka ewentualnie mózgu :D
    dokladnie ogladał serduszko, nie wiem na ile, jak ten specjalista, ale poswięcił mu czas bardzo
    z racji wywiadu i tak wspoomniał o osrodkach, najlepiej w Wa-wie, on jednak nie ma do czego sie przyczepić, wiec na osrodek referencyjny nie namawia

żabka
    byłam w lidlu, na promocji w boxach 3,4,5
    na połkach podobnie
    kupiłam dwie paczki 6 bez promocji (19,99zł/30 szt)
    ale też jest promocja w biedronce, nie kupuje dada z Piotrusiem (inna jakość niz z Emilką), dzis się skusiłam, bo szóstki też rzadko widuję...przetestujemy...
    żurków r.5 mam jeszcze dużo (5 paczek), więc nie kupowałam tych lupilu r.5

dariah, natka
    paczuszki w drodzeudało mi się dziś wysłać
    priv podam kwote, bo nie wiem na ile listonosz wyda wam reszte :)

skali
    tak też myslałam, że na szew/pessar za późno
    nogi zaciskaj i spokojnie do 40tc ;)

Patryk waży 505 gramów <3

Dariah, Skali89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się wymylam i ledwo co zdążyłam przed kroplowla także leżę już podpieta pewnie jutro rano jeszcze będę mieć

Byleby do skonczoneho 37 czyli 38 niby w domu mówią że będę leżeć Ale dziewczyny u mnie niby tyle osób do pomocy a i tak spada na moją mamę bo tato się miga m w pracy no jeszcze babcia Ale wiadomo że nie będzie odkyrzac jutro jak wrócę to muszę ustalić organizację pracy zobaczę zresztą ci lekarz powie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    i tak super że ktoś jest...nam by sie nie udało zorganizować...
    w ogole juz podpytałam kuzyna, czy nie przyjechaliby w maju na kilka dni...jest szansa, ze sie zgodzą, tzn juz się zgozili, ale ja wolę, zeby przemysleli dobrze, bo nikogo nie znamy, kto by mógł przyjechać i w pełni małym sie zająć, na pewno przez dwa dni po cc mąż mi w szpitalu na 100% potrzebny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Gratuluję udanej wizyty, super że Patryk zdrowy.

AJrin
    Zdrówka dla Igusia.

Skali
    Dobrze że masz pomoc, mama zawsze pomoże.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowione :)
    nie widzi mi sie jutro jechać z małym do diabetologa...sama jade raniutko, jestem niemal pierwsza i wracam po godzinie
    a z nim...wstaje po 8, zanim zje, zanim go ubiorę, potem dzwiganie, jazda autem, gdzie martwię sie jesli jest ślisko, siedzę dłuzej, ponieważ więcej pacjentów (i tych uprzywilejowanych)
    zadzwonię rano i nakłamię :D że auto nie odpaliło, a drugim mąż do pracy pojechał :) i tym drugim przyjdę w środę raniutko jak tylko się da-bez dziecka bo w tamtym aucie nie ma fotelika...chyba dobry blef? bo z przełożeniem wizyty nie robia problemu, paski czy insulinę mam, najbardziej mi zależy przełożyć na srodę na 8 rano, bo mąż ma i tak wolne przez moje usg połówkowe u nas w szpitalu...cel-zaliczyc diabetologa do 9 i zdązyc na usg na 10:30 jest szansa...
    oby odebrała telefon pielegniarka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to trzymamy kciuki za twój plan :-)

Ja już się nie mogę doczekać jutra s nie mogę zasnąć Ale może się uda jakoś

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zaspal do pracy :D
    Gdybym wiedziała pojechalabym do diabetologa :D ale spokojnie dalo się załatwić lekarza na jutro
    Ale nawet mrozu teraz nie ma :)
    Synuś spał idealnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu gartki bardzo się cieszę że z Patrykiem wszystko ok.

Skali super ze do domku cie puszcza.
    Oszczędzaj się.
    Dobrze ze masz pomoc.

Ajrin zdrówka dla Igusia.

Robert usnal w podróży na zajęcia i pospal 2h wiec na zajęciach sobie odpoczywalam.
    Wieczorem stan podgoraczkowy miał dałam nurofen.
    A o 2 w nocy gorączka :-(
    Śniadanie odmówił.

‹‹ 3906 3907 3908 3909 3910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ