WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali ja jak najbardziej nie rezygnuje z mm na noc. Rezygnuje z jedzenia w nocy. Bo Igi potrafił 2 razy w nocy jak nie 3 domagac sie butli a rano i pozniej kiepsko z jedzeniem. Wiec dostaje kaszki na mm dostaje kakao na mm plus sama butle przed smen mm wczoraj wyszlo tak ze zamiast butli wypil z kubeczka mm dlatego wyszło bez butli ale lacznie w ciagu dnia prawie 10 miarek mm wypil a to w kaszce a to w kakao.
Nocka ciezka wiedzialam ze druga bedzie buntem pierwsza z zaskoczenia to nie było buntu a dziś.
Pierwsza pobudka ok druga napil sie wody troszke poszedl spac a po 10 min jak to dalas mi wody ja che mleko! Placz lament rzucanie sie bicie krzyk ciagniecie za włosy. Po czym histeria łzy na maksa az oddechu nie mógł złapać kaszel az sie porzygalPo czym sie przytulil i uspokoił dalam mu chwile i już takiego spokojnego odlozylam. Leżał troche skomlac to mu spiewalam i tak po jakis 30 min padł. Obudzil sie jeszcze z 3 razy ale tylko smoczek buziak i spał do 8:10.
Oj ma on temperamencik!
Liczę że już dziś bedzie ok.
Skali czytalam az ryczalam oby maluszek dał radę walczyć tak dalej jak walczy. Swoja droga to niesamowite, że taki waleczny prawie nikt szans nie dawał czarne wody i tak malutka waga. Normalnie prawie codziennie myślę o nich cieplo.
A jak u Ciebie wiesz coś już czy będą probowac zakladac passar czy to już wysoki etap i raczej podtrzymanie w szpitalu/w domu.
Jedzeniowo troche lepiej masz tam rodzinka dba, nie tesknisz za bardzo? -
AJrin
Widzę że u Was kiepska noc, biedny Iguś, oby było lepiej i Wam sięcudało z rezygnacji mm w nocy.
Skali
Ja cały czas trzymam kciuki za Polę i wierzą że wytrzyma jeszcze w brzuszku do marca.
My wczoraj mieliśmy gości po południu, przyjechali znajomi więc mąź miał trochę roboty w kuchni a ja leźałam z bolącym brzuchem, na szczęście póżniej mi przeszło i było juź ok. Oglądaliśmy skoki a później graliśmy w fajną grę na konsoli ps4 Wiedza to potęga, polecam, super zabawa ze znajomymi. Antoś grzeczny, ładnie się bawił nawet ładnie zjadł kolację i bardzo szybko usnął po wrażeniach.
-
Marta to super że tak ladnie sie Antosiek bawil i jadł. Lubie jak tak dziecko pozytywnie zmeczone jest.
My czekamy na rodziców i narzeczona Ignasia. Wiec ja od rana sprzatanie i gotowanie i pieczenie
Igi dzień z Tata.
-
Troszkę porobilam
Udalo mi do worka wrzucic 56-68 do prania a 74 do kartonów w pokoju Piotrusia. Do reszty kartonow(zostały jeszcze 4duże)zajrzę by po prostu wiedzieć w którym co mam bo mimo wszystko chlopcy będą inaczej urodzeni (pora roku)i nie wszystko bedzie wykorzystane. Muszę znać stan dokladnieto jednak powoli. Jednak zostały do przejrzenia te większe. Ładnie zapakuje i mąż na nowo wyniesie do piwnicy
Nastepnie trzeba zobaczyc czy da się umyć ścianę u Piotrusia. Jesli nie to fragmentami ją odmalujemy-farby na pewno sa w piwnicy
Mam dylemat co i jak zrobić kiedy Patryk wybedzie od nas z sypialni. Chcialabym chłopców razem. Łóżko piętrowe w przyszłości
Jednak teraz bardzo się boję, ze Patryk będzie budzil Piotrusia. A Piotruś od zawsze tak ładnie spi...Emilka też ładnie spala. Raczej nie mam co marzyc że trzecie dziecko bedzie jeszcze bardziej bezproblemowenie smię nawet sobie takich cudów życzyć...
Na daną sytuację są dwie opcje
1. Patrys trafi do malusiego pokoju. Wtedy jednak szybkie odswiezenie scian i tyci przemeblowanie...
2. Będą razem. Patryk dostanie Piotrusia łóżeczko a Piotruś??na wersalce nie bedzie umial spać. Mam upatrzone łóżko dla niego ale czy da radę?? Ewentualnie turystyczne na jakiś czas...jednak nic nie umiem zdecydowac i nawet mnie to nie cieszy -
nick nieaktualnyPieluchy w boxach w lidlu na jutrzejszą promocje będą do rozmiaru 5.
Byliśmy dzisiaj w lidlu na zakupach i nie było ani jednego kartonu 6:-(
Kamcia moja werka spala sama na werslace jak miała 3 latka.
Ja wybrałbym opcje 1.
Piotrusiowi jakieś przejściowe łóżko kup.
-
nick nieaktualny
-
No Kamcia ! Niezła robota !
Hmm co do pokoi to może na początek Patryk w tym malutkim pokoju a Piotruś tam gdzie jest, a jak Piotruś będzie na tyle duzy ze może spać w łóżku normalnym to wtedy ich do jednego pokoju dać i początkowo Piotruś na normalnym łóżku a Patryk w łóżeczku a potem piętrowe?
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U nas nocne problemu jeszcze inne...bo Zośka tylko na cycu zaśnie...No chyba ze mamy nie ma to tatusiem w 2 min zasypia...ale jak cyc na horyzoncie to innej opcji nie ma...
Ehhh w lutym / marcu będę ja odstawiać i zobaczymy jak to będzie..aż się boje...chyba wyjadę na 2 tyg na wakacje hehe i się nauczy z tatusiemAJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah slyszalam o takich przypadkach fakt ze mama znikala na dwie lub 3 nocr aby nauczyć dziecko bez cyca
No u nas chcemu oduczyc jedzenia w nocy. Bo już naprawdę ileż można. -
Kamcia mam ta samą rozkminke co ty
ale ja bym chciala ich razem wiec poki co zobacze jak wyjdzie. Moze mlodszy braciszek bedzie spal.lepiej niz Igi i nie bedzie problemu ze spaniem razem. Jak nie to zrobi sie szybki remoncik. Problem łóżka mamy rozwiazany bo Igi juz od.ponad miesiąca spi w swoim domku.
-
Ajrin
Myślę i myślę nad tym wszystkim az nerwy biora...
Wiadomo że najpierw kolyska u nas w sypialni. I jak się uda około 5m (jak Piotruś) wyjście od nas...i gdzie??
Niby można czekać i nic nie robić. Piotruś nadal w swoim łóżeczku, ewentualnie ubranka patrysia wyladuja już na wspolnych półkach. A potem decyzja czy razem czy osobno i odpowiednio przemalowac i przemeblowac...ale kto znajdzie siły z dwójką remontować dwa pokoje??? Nawet podlogi nie umyje...
Ale mnie to wszystko wkurza
Mogę spróbować razema ostatecznie zająć się malym pokoikiem (wtedy jeden pokój urządzony bedzie i zostanie ten mały)
Model łóżka dla Piotrusia od miesiecy mam upatrzony...on spi po całej powierznchniboje się jednak zmieniac...ale ile bedzie spalw łóżeczku???zaraz się nie zmiesci. Jak ma to potrwac to mi się opłaca kupic drugie łóżeczko
Wersalka poszlaby do pokoiku i bylaby dla goscir. Nie wyrzuce...
Nie raz spać nie mogę przez takie dylematy
pierwsze to typ nr1
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c0c6dcc123f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b90be3154ff3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 22:18
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Zabko
To pewniak że bez rozmiaru 6? To te zwykłe lupilu czy z kanalikami??
Nie powiem ci które to które bo ja nie widziałam na oczy czyt nie umiem ich rozpoznać które to które
Rzuciłam okiem na regał z boxami i nie było 6 tylko do 5.
Nie pytałam też nikogo więc mmna 100% nie powiem.
Ale z handlu nawet własnego sklepu wiem że jak nie ma w półce promocyjnej to nie ma wcale co nie znaczy że nie dojedzie później.
Ale ten rodzaj raczej nie będzie miał 6.
Pamiętasz jak pisałam że w moim sklepie powiedziała kier że nie ma rozm 6?!
A ty wkleilas że są.
Więc pewnie ty masz zwykle a z kanalikami czyt premium?
A zwykle to lipilu? Które są do 6
Dobrze myślę?
Ja mam zapas tuzutkow więc nie myślałam o pampersy zresztą Robert był już zmęczony galeria więc na szybko były zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 23:12