WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka u mnie bez zmian przez już pod ktg na tym oddziale już o 5 robią Ale zapis ok skurczu brak Ale na tym oddziale ruch jak w Rzymie nie to co na patologii tu już dzieci płaczą to cc to coś
Zaraz będzie kroplowka obchód i wolne wczoraj dopiero po 14 się zdrzemnelam a dziś zobaczymy
M.pisał ze o.2 mieli pobudke i teraz się Szymonek obudził także trwa walka z latarek
-
U nas dziś płacz i przytulanie od 23:30 do 1:30 coś się bidakowi chyba śniło albo ma jakieś lęki bo ewidentnie tylko przytulanie albo to, że mama się położyła obok pomagało.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas nocka..... No jak inaczej jak mąż ma nocki.
Córka o 2:09 wstała i mówi że ja noga boli polezala koło mnie ale nie wygodnie spać się nie da wygonilam do siebie poszłam za nia ale sobie myślę Robert się obudzi nie da znaku życia i spadnie z łóżka więc zabrałam się i poszłam do niego.
Córka zastała.
Robert wstał o 7:09.
Wystraszylam się że męża jeszcze nie ma dzwonie uff wracał do domu bo późno wyjechał.
I tak siedzimy nie mam siły na nic to wynalazlam te oto naleśniki i siedzą dzieci i jedza.
Potem obiad i dalej nie wiem brak mi weny dzisiaj.
Edition szukałam pomysłu na kolacje albo śniadanie dla Roberta bo Robert żyje ostatnio kaszkami.
Co włożeniu mu chleb z czymś to wypluwa i nie zje nic albo kopytakmi by zyl.
Aż źle się z tym czuje ze kaszki tylko je dobrze ze na o itd coś zje innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:00
-
Zabka dzięki za przepis będę testować choć u nas Igi nie lubi naleśników za to podobny przepis placki z bananem zajada
Co do kolacji u nas ostatnio Igi je chleb odkryłam sposób na to by jadł chleb niestety masła nie może a nic innego na chlebie mu nie podchodzi za to margaryna roślinna już tak. Więc udaje się czasem zjeść kromke chleba
Drugie ulubione danie to właśnie placki z bananem albo z mąki albo właśnie z kaszy manny.
Kolejne co lubię to chleb moczony w jajku z odrobina soli i ziół smażony na patelni.
Albo daję mu owsiankę blenduje płatki owsiane górskie z żurawiną i płatkami jaglanymi plus wiórki kokosowe. To zalewam wrzącą wodą i daje 5 min aż zmięknie i zgęstnieje do tego daje albo tarte jabłko albo banana, gruszkę. My bez mleka dlatego płatki kokosowe one dają po zbledowaniu taki lekki pyłek i smak trochę ala mleko kokosowe.
-
nick nieaktualny
-
SUper bryczka Piotruś chyba zazdrosny
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin właśnie zrobiłam placuszki z kaszy mannej z jabłkiem i cynamonem.
Też zjadliwe.
Robert spał 3h.
Obiad hmmm zjadł 3 łyżeczki.
Placka jednego sam zjadł teraz drugiego wcina.
Kamcia podoba mi się wozeczekkamciaelcia, AJrin lubią tę wiadomość
-
Kamcia
Wózek śliczny i Piotrusiowi też się podoba.
Żabka
Wypróbuję te naleśniki z kaszy manny bo zwykłe już Antoś jadł i bardzo mu smakują więc te pewnie też polubi.
Wczoraj mieliśmy ciężki dzień bo Antoś robił straszną histerię i to o wszystko, po wsadzeniu do krzesełka na jedzenie, po drzemce w łóżeczku, nawet nie dał się wziąć na ręce. Później jak mu nie pozwoliliśmy otwierać szuflady z kablami i ładowarkami. No i jeszcze po kąpieli nie dał się wytrzeć jakby ręcznik go parzył i w ogóle nie chciał się ubrać w pajaca. Jedzenie oczywiście problemowe. Wykończył nas oboje. A dzisiaj wyszła dolna dwójka więc mam nadzieję że to było przez zęba i teraz będzie spokój.
-
Szymcio ma dalej katsreke ale m mówi że jest lekko zoltawy coś tam udaje mu się odciągnąć wiec zobaczymy narazie innych objawów brak natomiast m też robi się chóru wiec trochę się obawiam no ale zobaczymy
Ile razy dziennie można nasivin psikac ?
-
Skali ja w zaleceniach miałam 3 dawki nasivin. Stosowalam przed drzemkami głównie. Dodam ze pediatra powiedzial ze sól z dozownikiem ta quixx dziala na podobnej zasadzie co nasivin a jest w 100 naturalna. Przetestowalam na swoim zatkanym nosie nasivin i quixx i serio dzialanie podobne czyści i obkurcza nosek .
Wiec u nas nasivin przed drze kami a w ciagu dnia quixx tez 3x dawka dzieki temu nie lało się ciagle z noska. -
No i nasivin nam kazali odstawic po 5 dniach i zostać tylko przy quixx.
-
Igi jeszcze śpi M poszedl biegac a ja jem kanapke z maslem orzechowym i popijam sobie kawą
ot taki luksus w sobote rano
Dariah lubi tę wiadomość
-
u nas nocka ogólnie dobra
ale przed 6 malutki obudził się z płaczem (zgodnie z mężem obstawiamy moment ulewy-Piotrus od urodzenia reagował na nagły spadek deszczku, a to naprawde było oberwanie chmury)
mąż z nim posiedział jakieś 30 min
ale, jak to Piotruś, odespał-spał do 8:30
dziś jesteśmy sami z Piotrusiem
raczej siedzimy w domu-mam zakaz od męża by znosić małego po schodach
kaszlu nie ma, trzeci dzień lecimy bez leków
śniadanie kiepsko, w ogóle ostatnio kiepsko z posiłkami...psychicznie ignoruję (bo bym ześwirowała), jeszcze trzy trójki muszą wyjść -
marta
współczuje
u nas dosłownie walka na przewijaku-muszę z małym sie siłować, żeby raczył w ogóle leżec-taki bunt do zmiany pampersa
jak zaczyna mi tak dzien-że nie da sie położyć, a położony ryczy-to juz mi się odechciewa
potem płacz, bo matka butelke zabrała...no jak taki głodny, to czemu tak mało zjadł sniadania???
z krwawiącym sercem wychodze i nawet nie słucham jak płacze-no nie ma nawet powodu...ale skubaniec się nauczył brzydko...taty nie ma, zeby rece wyciągnąć, schować buzie w spodnie i czekać na wzięcie na rece! -
nick nieaktualnyPiszę czwarty raz!
U nas nocka super.
W śnie byłam w ciąży
Robert wstał przed 7 bo mąż nas obudził właśnie rozlozylam łóżko i Robert się tuli do misiów więc zaraz pewnie usnie.
Tak marudzil i płakał że aż uszy bolą.
Ja ugotuje jakiś obiad potem go nakarmie mąż wstanie zje i pojedziemy do Wrocka do galerii bo mąż tak chce a jutro woli leżeć przed tv.
Marta na pewno mu będą smakowały.
Daj znać.
Współczuję ale u nas to samo.
Po kąpieli tragedia bo wycieram.
Przy przebieraniu pampersy jest tak samo u kamci i to za każdym razem płacze, drze się i cuduje.
Powoli nauczyłam się to lekceważyć.
I nie lubi mojego telefonu jak tylko widzi ze mam w rękach to rzuca się na mnie i wali w niego.
Skali zdrówka dla szymka.
Ajrin jak igus lepiej?
Daria natka?
Edit śpi na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:50