WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziki Zabka ze pytasz właśnie w nocy pojawił sie kaszel kilka razy a juz od 3 dni nie bylo go w nocy, zealam na katar znowu mamy lran z nosa przezroczysty a z buzi leci slinotok, może wychodzi ta 2 lewa ale ona dopiero mala biala gorka pod dziaslem to potrwa u nas jeszcze miesiące.
A spał calkiem ladnie obudzil sie po 23 z płaczem tata przytulil i spaal do 5:30 wtedy znowu tata poszedl przytulic i spal do 9:10 wtedy ja go obudziłam chyba dalej by spał ale kurde bałam się że będzie tragedia później z drzemka. -
Dziś jest taki senny dzień ze ja nic nie robię tylko śpię teraz był obiad i znowu mnie bierze na spanie
Znowu mnie boli hemoroidek nie wiem dlaczego bp cały czas leżę nacisku nie ma no ale widzę że się powiększył o ból jest więc robię okłady z kory dębu
-
Skali jak sie lezy to perystaltyka jelit jest inna wiec nie tylko nacisk wywołuje hemoroidy. Ja póki co mam spokój na poczatku ciąży mialam zaparcia i wtedy coś tam zaczęło sie dziac. Z Igim pod koniec ciąży miałam. Oby kora debu pomogla ja polecam rano szklanka przegotowanej letniej wody i jabłko na mnie dzialalo na wyróżnienia regularne.
-
A my bylismy na zakupach i to spora objazdowka ja chcialam w kilka sklepow wiec jedno centrum, M chcial do decathlonu wiec kolejne, później kolejne ale zostalam z Igim w aucie M tylko na 5 min wyskoczył po mate antyposlizgowa pod prysznic, bo Igi wladowal sie ostatnio Tacie pod prysznic i zakochany w kapieli pod prysznicem a ze tam mamy poleczke z ostrym rantem to jakos samego boimy sie wpuszczac pod prysznic bo sie ślizga. W wannie nie mamy maty i sie nie slizga ale nauczyl sie ze sie caly czas trzyma albo daje powolne kroczki. Pod koniec jeszcze lidla zachaczylismy.
A jak brykal w decathlonie normalnie awantura ze wychodzimy była. Jezdzil rowerkiem hulajnoga z tata gral w piłkę no same atrakcje. -
mam ochotę rozszarpać tego mojego Piotrunia
skubaniec nie chce jeść
rano, OK, zdarza się
potem zasmakował mu chlebek więc wiadomo, że mm przed drzemka odpadło...ale po drzemce nic
dałam apap[ po którejś próbie podania zupy
poczekałam
mineło5 h od tego chlebka a moje dziecko niegłodne
wrrrr grrrrr
zrobiłam chlebek (resztki zresztą)
na siłę wcisnełam i posmakował, zjadł 2 małe kromeczki, ale trwało to godzine...
wrrrr grrrr -
Igi dzis jest totalnym niejadkiem. Do tego nie miał w południe drzemki wiec marudzi na maksa
-
Haha pisałam zanim Ciebie przeczytałam Kamcia no zdecydowanie sie zmowili.
Ja dzis zrobilam zupe oczywiscie bleee dalam sloiczek tez blle pluje dalej niż wididzi.
Robilam nam obiad wiec zrobilam mu spagetti z kurczakiem bleee kurczak pieczony owszem jadl ale wszystko pluł tak naprawdę zjadł tylko makaron ani surówki z marchewki ani ulubionej kukurydzy nie zjadł. Trudno rano co zjadl owsianke a w sklepie wypil mus. Z obiadu zjadl tylko makaron.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8bfecb822a0.png -
Zjadl cala miske owsianki na kolacje dopija teraz mm zaraz kapiel i spać.
-
Kamcia owsianka to taka betonowata breja ala glut widać im mniej sie starasz tym lepiej
Dariah lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio prblem z kąpielą i.to mija wina
Często jak Igusia kapalismy M wskakiwal szybko pod prysznic aby mieć z głowy, jak to facet 2 minity i po sprawie. No i Ogi zawsze przyglądał się jak M się prysznicuje z podziwem. Dwa miesiace temu nawet M go zabrał pod prysznic ale uciekał wiec jak 3 dni temu zrobił histerie że chce do taty to ja na to a to se idź i tak będziesz spierniczal, ze do pczu leci. No i osz moje zdziwienie dziecko wyjsc nie chciało! No i teraz nie ma ja chce pod prysznic nie wanne! Dodam że ja sie boje samego zostawic pod prysznicem wiec M z nim wchodzi ja z brzuchem nie dam rady ledwo sama sie schylam a co go jeszcze lapac pilnować.
Więc jutro robimy mega piane w wannie i próbę przekonanie spowrotem do wanny -
jednak kapiel była
kiedy spytałam, czy idziemy myju myju (a miałam na mysli buzię i raczki) to tak szybko pobiegł do łazienki, że nie miałam sumienia odbierac mu tej radości
zjadł prawie całe mm, teraz leży sam, zobaczymy jak długo sam
u nas za dużego dylematu nie ma czy kąpiel, czy prysznicnad narozna wanna wisi deszczownica ewentualnie niżej słuchawka prysznicowa
ostatnio mąż kapie go pod tą słuchawką, taki mini prysznic
ale my mamy inna ciekawostkę-nie usiadzie w wanniejakby woda w tyłek parzyła
ale siadał, to tak mu teraz się odwidziałoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:17
AJrin lubi tę wiadomość
-
Padam na twarz.
Dziś pierwszy raz zdecydowałam się zabrać sama Amelke na basen. Zawsze byliśmy z D we troje ale D na popołudniowe a ja pomyślałam, czemu nie.
O matulu...
Kamcia
U nas też od kilku dni jest spadek apetytu. Co bym nie zrobiła to raczej ble. Nawet pewniakiem w postaci risolu, pomidorowej czy spaghetti. Widocznie teraz taki czas.
Ajrin
Jaki piękny obiadek. Wygląda smakowicie
Nie dziwię się, że Igus chce jak tato, w końcu to taki duży chłopak już
Przejdzie mu i jeszcze przeprosi wannę.
Skali
Współczujęmyślę, że hemoroidy zrobił się od tego leżenia, bo w takiej pozycji coś widocznie tam uciekało
oj, ciężkie masz te ostatnie tygodnie, ciężkie. Ale coś czuję, że Pola będzie słodka, mała, spokojna istotka i wam wynagrodzi wszystkie te trudy
Dariah, Zabka, Marta
Jak wam weekend mija?
-
Haha no nie dziwię się że ni odmówiłas mu tej przyjemności.
Ja dziś jakoś bez sił chciałam zrobic dzien dziecka sobie bez kąpieli ale M zmienil pościel więc poszłam pod prysznic nawet piżame nową założyłam i jak zawsze brzuch już od pasty wybrudzony. Czy tylko ja tak mam, ze nie potrafie mieć czytej piżamy zawsze upackam pastą do zębów wrr.