X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc nawet dobrze rzucał się mniej rano za to się przemoczyl już po pierwszym przebraniu chyba źle zapielam a on takie cuda robi potem przepralam to zaraz kupa i znowu od nowa

Teraz pojechał z babcia na masaż a potem pójdziemy na sanki bo wczoraj śniegu napadalo

Nie wiem czy go do lekarza nie zapisać bo cały czas ten katar tak mu siedzi wczoraj już nie robiłam inhalacji bo już długo miał Ale niby nie kaszle nie goraczkuje rano mu woda psiknelam to potem odciagnelam było trochę żółtego gestszego wiec gdzieś tam mu siedzi bo tak jak mu poleci to przezroczysta bo nie kicha zobaczę przez dzień nie chce iść z katarem bo panuje rumień grypa itd

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasze trójki tez zaczeły wychodzić razem z kaszlem, teraz wszystkie przebite, ale dalej drażnią malutkiego

u nas nocka idealna, tak idealna, ze jak zadzwonił męża budzik o 6, to poczulam sie wyspana i wstałam z łóżka przed 7

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas histeria.
    Dałam apap bo za zęby się lapal, gryzl wszystko co się dali nawet drzwi od pralki.
    Mam wrażenie że dziecko zamiast jeść posiłki to je tylko leki.
    Mam nadzieję że zaraz usnie.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba dziś urodze zjadłam już 4 paczki a to dopiero południe a jeszcze mi się chce Ale koniec a jeszcze na złość jest chyba że 20 z biedronki

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali spokojnie nie urodzisz :-)
    Mój mąż kiedyś pojechał po pracy do rodziców (byłam z córką w ciąży) i teściowa dała mu 10pączków dla mnie (jak byliśmy u nich to mi smakowały).
    Mąż przyjechał o 22:00 do domu i daje mi te paczki więc usiadłam i zjadłam wszystkie 10szt hihihi
    Ale były pyszne.
    Do dziś teściowa kupuje jak mamy przyjechać.

Ja nie zjadłam ani jednego ;-(
    Robert zasnął 12:15 ale się biedny męczy bo gile zapychaja nos bo kaszel męczy i spać nie może.
    Pójdę po córkę i muszę iść jej kapcie do przedszkola kupić to przy okazji zachacze o jakąś cukiernie.
    W Tesco mają dobre z adwocatem ale mam za daleko :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:54

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze bez paczką ale ja nie przepadam az tak ale jednego M mi przywiezie.
    Jaka stoczylam batalie z Igim prawie godzinę usypiania masakra mam dość do tego suchy kaszel mnie męczy na maksa.

Ale tej nocy chocoaz lepeij pospalam tzn budzilam sie ale zasypialam o tyle lepiej. A Igi tylko raz kolo 6 sie przebudzil M do niego poszed mówi że przytulil sie do jego reki i zasnął M dal mu jeszcze smoczka i pospalismy do 7:40.

Niestety przez sen teraz coś Igi kaszle? W nocy było ok. Zobaczymy ile pospi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotrek wcześniej wstał więc i na drzemkę wcześniej padł. No i też już po drzemce-trwała 1,5 h
    Ale zobaczymy jak później humor.wczoraj wydziwial :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze muszę się zbierać a Robert śpi.
    Zaraz będzie 3h drzemki.

Jutro jadę do lekarza rodzinnego z Robertem
    Moja mama nie może przyjechać i go popilnowac.
    Więc Robert będzie zwiedzać tereny u lekarza tak jak Peter wyczysci podłogę i kurze powyciera :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po werke zdążyłam ale wróciłam bez butów czyt kapcie do przedszkola bo....... Były jedne jedyne które się jej podobały ale za małe! I co córka zrobiła awanturę od sklepu do domu się darla krzyczała tupala i stekala "mam jej kupić te za małe" bo ona żartowała i na pewno są dobre bo ja się nie znam bo jej nie rozumie.
    Kobieta że mną mierzyła i obie widziałbym że na styk.plus w gratisie co by mi za lekko nie było Robert walczył z wózkiem i płakał.
    Za jakie grzechy ja pytam?
    Po kim te dzieci mają tą histerie czy bunty?
    Wyobraźcie sobie ze mam dość i chce juz noc!
    Chciałam iść z nimi dalej do innego sklepu no ale się nie dało więc jesteśmy już w domu sąsiedzi też słyszeli że werka wróciła do domu.
    Najgorsze ze odważyłam się nie wdrażać w awanturę ta jej histerie przeczekać aż się uspokoi i dupaaaaaa jeszcze większy diabeł.

No to się wyzalilam :-(

Ps właśnie przemawia grzecznie mamaaaaaa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 16:37

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Współczuję ci tych wybuchów i tej histerii.
    Ja ponoć też tak robiłam. Potrafiłam godzinę wyć pod peweksem by mi mama kupiła lalkę Barbie za ostatnie $. Tylko to były czasy co jednak rodzić w dupsko dał i nikt nawet na to nie zwracał uwagi.
    Chociaż szczerze, to od własnych rodziców pamiętam tylko jeden, jedyny raz jak oberwałam po tyłku. Mama mi mówiła, że histerię przeczekała, siadała na krawężniku z drugiej strony i czekała. Cierpliwa kobieta :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    u mojej sasiadki Emilka juz spokojniejsza
    ale mały dokazuje (2 latka z hakiem)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dobra z ciebie agentka.
    Mam nadzieję że Amelka taka nie będzie.

Ja ostatnio pytałam mojej mamy czy ja taka byłam nie dobra i czy pyskowalam.
    Mówiła że nie miałam na to czasu bo ona o 6 zaprowadzala nas do żłobka o 15 odbierała zanim zakupy zanim doszliśmy do domu to wchodzilismy kąpiel butla czy kolacja i spać i tak w kółko.
    Raz zapyskowalam mama nie pamięta ile miałam lat ale w granicach werki albo starsza troszkę to dostałam strzała w buzię i zalalam się krwią z nosa więcej nie pyskowalam.

Ja nie miałam gdzie usiąść wszędzie ulice mnóstwo ludzi.
    Wszędzie gdzie popatrzyłem to ludzie się gapili.
    Ahhhhhh

Dzieci wykapane zaraz wyciagne je z wanny potem ja się wykapie mąż już wraca.
    Córka już grzeczna.
    Ma to dziecko fazy....

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorsze są te spojrzenia ludzi. Jakbyś dziecku krzywdę robiła.
    Oj pamiętam, jak Amelia dzień w dzień wyła, noc, w noc. Nie ważne czy w domu czy na spacerze.
    Rodziły Amy pod koniec wakacji to pamiętacie, ciepło było długo a ja okna zamknięte bo ona tak krzyczy, że każdego dnia oczekiwałam wjazdu opieki społecznej w asyście policji.
    Na spacerze ten wzrok ludzi, co za matka skoro jej dziecko tak płacze. Ja nauczyłam się wyłączać, staram się nie zauważać.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ile Emilka ma lat?
    Tego się boję że rośnie drugi histeryj.
    Dlatego chcę do pracy uciekać chociaż tam odpoczne od dzieci z drugiej strony finanse w domu mnie bolą psychicznie.
    Czułam się bezpieczniej jak pracowałam:-(

Dziś spotkałam sąsiadka i mówi że była na rozmowie o pracę.
    Mówi że powiedziała że chce zarabiać 2 tys jak jej nie dadzą to ona nie będzie szukać pracy bo nie będzie robić za 1,5 tys:-)
    Szczęka mi opadła w duchu sobie myślę to siedź w domu twoja sprawa zawsze to mąż może cały dzień tyrac na dwa etapy żeby rodzinę utrzymać.
    A ja bym poszła nawet za te 1,5 zł byle w godzinach odpowiednich.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jest w zerówce właśnie
    straszna byla, nawet po urodzeniu Marcelka
    ale potem coś sie zmieniło, ze w przedszkolu jest chlopak, który jej sie podoba i musi byc grzeczna
    ale brat zaczął po niej swirowac, na pewno nasladować, tez ma charakterek
    no i sprawa, ze mama ją niemal sama wychowuje, tzn tata kierowca i jak juz bywa w domu (co tydzień?) to chce byc tym fajnym tata

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka tak pamiętam pamiętam.
    Ważne że się uspokoiła.

Kamcia no u niej w grupie jest chłopak Mateusz w nim się kochają wszystkie dziewczynki.
    Ostatnio płakała że nie może kochać Mateusza bo on nie pozwala on sobie wybiera dziewczynki która w danym dniu będzie go kochać.
    Domyślam się że chodzi o zabawę z dziewczynka w danym dniu.
    Ma przyjaciółkę Milene albo Martynke na zajęcia z nią chodzi to też są żale że Milena jej rozkazuje zabrania etc Martynka się rządzi ahhhhh
    Tłumacze gadam co ma robić ale na nie które rzeczy widzę nie mam wpływu bo to są dzieci i w danym dniu jest inna sytuacja.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i minął dzień ;) zjadłam 3 paczki i nie mogę nawet już myśleć o słodkim !

Żabka,
    Współczuje tych akcji z Werka :( trzymam kocyki aby wyrosła z tego i żeby Robercik nie przejął pałeczki :/
    Dziwnie mówi ta koleżanka...lepiej mieć 1,5 tys niż nie mieć nie...? Hmmm

Natka,
    Hehe No tak wzrok ludzi na ulicy ;)
    A dlaczego Amelka tak płakała?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah ja zjadłam trzy duże i jeszcze się czaje bo męża leżą a on coś się zabiera do nich ciężko hihi
    Ale nie powiem mu ile zjadłam :-)

Wiesz jej mąż jest sztygarem w kopalni więc zarabia jakieś 5tys? Plus jeździ na fuchy jest elektrykiem nie wiem ile się bierze za podłączenie prądu w domku.
    Ale proszę cię oczy zrobiłam w duchu sobie pomyślałam to ile chce zarabiać że tak gada w nie dużym mieście my nie Wrocław że kokosy będą.
    :-)
    No ale jej sprawa nie?!:-)

Odpoczywaj kochana należy się po ciężko dniu pracy.

Mój Robert wpadł w histerie.
    Do potem

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Mela płakała z powodu kołek do 4mies.
    Do tego nie spala prawie wcale. W dzień 2drzemki po 15-20min i noce też całe przenoszone.
    To wtedy nauczyłam się spać po 1h na dobre :D ale nikomu nie życzę.

Zabka
    Też zrobiłam wielkie oczy. Skoro jej mąż tyyyyyle zarabia to mogłaby chodzić do pracy i pieniądze wydawać na swoje potrzeby.
    Ale lepiej powiedzieć nie. Otworzą się oczy na starość o ile do tego czasu ZUS nie padnie. Chociaż szczerze wątpię by osoby tego pokroju inwestowały osobno w polisy na starość tzw prywatne emerytury.

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Nawet jeśli zarabia 5 tys to zawsze dodatkowy pieniądz - a niech mężowi coś się stanie albo się rozejdą ? Może ja taka jestem dziwna ale jednak życie czasami jest okrutne i później kobieta zostanie sama..a tak zawsze ma prace, ubezpieczenie itd.
    A do tego tak jak mówisz, mała miejscowość to i zarobki są je wysokie - ale zawsze coś! 1,5 tyd mieć a nie mieć!!
    Dziwna kobitka ;)

Natka,
    Ojej bidulka Melka ;( No to ze nie spala to pamietam bardzo dobrze :/ ale nie pamiętałam o kolkach.

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3950 3951 3952 3953 3954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ