WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie !
Przepraszm ze pisałam ale wczoraj zabiegany dzień i znów wróciłam po 22 bo kileismy kolacje z gośćmi w pracywczoraj moja mama była z Zosia a dzisiaj ja z nią zostałam.
Z Zosia już dobrze, nawet wczoraj zaczęła jeść !!!dziś to już pełna para wcina ! Tak wiec super
Lekarz powiedział ze to jelitówka. Osluchaj ja tez bo trochę kaszle ale mówi ze nic nie ma.
Nie chciałam jej w tym tyg dawać do żłobka nk jak ona od wtorku prawie nic nie jadła i była bardzo słaba to nie chciałam żeby coś złapała w żłobku
Jejku nir pamietam wszystkiego ;(
Skali,
Hehe już myślałam ze będziemy witać Pole !! Hehe
Ale zobacz jaka grzeczna i jak ładnie siedzi w brzuszku !!!
Kamcia,
Jak się pięknie Piotruś bawi na śniegu !! Wreszcie !!!
No tak trzeci trymestr jest uciążliwya coś poważnego Cie dopadło ??
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kamcia tez początek 3 trymestru tak przywitałam teraz od 3 tygodni raczej mam odwrotnie co mnie cieszy
Mi pomaga to że rano pije wodę letnią przegotowaną z sokiem jabłkowym albo jak soku nie ma jem jabłko.
Ja właśnie też Vigantol teraz podaje dawałam 2 krople ale zejde do jednej. Tyle, że Igi ma mało wit. D w innych produktach MM pije tylko 120 ml serków ani nic co wzbogacone wit D nie dostaje. -
ajrin
nigdy takich zaparć nie miałam
a tu dieta cukrzycowa...ale już łapałam siebie, ze mniej pije i inaczej jem, doszedł wyjazd i mam...dobrze ze dzis moge siedzieć i leżeća po próbach w wc tak mi sie porobiło
i myslałam że czopki działajaa tu nic
-
Żabka
My podajemy Antosiowi od urodzenia wit D w kapsułkach twist-off 400 jm. Ale nigdy nie badaliśmy poziomu witaminy.
Dariah
Zdrówka dla Zosi, dobrze że apetyt jej dopisuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 14:17
kamciaelcia, Pysiaczek89, Dariah, Skali89, Natka-matka wariatka :), żabka04, AJrin lubią tę wiadomość
-
Ajrin
Całe szczescie, ze u Igusia to był tylko jednorazowy atak! Z Marcelkiem duzo lepiej, kaszle, ale juz duzo rzadziej, nie chce zapeszać, ale chyba jesteśmy na koncu tej chorobowej drogi, unikamy skupisk ludzi i licze, ze te mrozy wymroza te wstrętne wirusy
Skali
Ja tez jak widze Twój wpis, to juz mnie ściska, bo mysle, ze to juz! Ale ja cos mam przeczucie, ze Polcia urodzi sie w marcu
Kamcia
Ty juz trzeci trymestr zaczelas!! Ależ to leci, ja tez juz chce byc w miarę bezpiecznym tc, bo jednak szyjka mnie stresuje
Na zaparcia w poprzedniej ciazy ratowałam sie wlasnie albo czopkiem albo syropem, ale współczuje, bo człowiek moze sie zamęczyćMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Marta cóż za zalotny kawaler
My dziś mamy mini sesje kuzynka nam zrobi parę zdjęć bo z Szymkiem mamy chyba że 50 a Pola nie ma ani jednego przez ten szpital
Żabka mój a powiedz mi czym się objawia nadmiar wit d ? Ja daję szymkowi 1000 j bo taki jest niby poziom po roku w sensie w tych twistacg bo ma 600 i 400.w omegamed no a mm osobno Ale nie wiem nie zauważyłam żeby mu się coś działo są jakieś objawy ze robiłaś Robertowi ?
Odespalam trochę teraz Szyma wrócił i padł od razu
-
Kamcia,
Ojej to faktycznie nie ciekawie ;( a próbowałaś pic len ? Wiem ze często pomaga na zaparcia. Najlepsze to nie jest w smaku i konsystencji ni ale....
Marta,
Jaki duzy Antoś!!!! Jak on się zmienił !! Przystojniak !!
Skali,
To czekamy na zdjęcia z sesjii Szymka tez !!
hihi
-
A fo Zosieńka z wczoraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 12:37
Pysiaczek89, żabka04, Natka-matka wariatka :), Skali89, marta258, AJrin, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta jaki dumny Antos.
Jaki on ładny chłopczyk.
Prosimy o więcej foto nie mogę się napatrzec na niego.
I zmienił się na twarzy muszę Ci powiedzieć to już nie malutki chłopczyk.
Dariah ta twoja Calineczka ma piękne usteczka ahhhhhh
Do schrupania.
Skali objawem wysokiej Wit d jest pocenie się.
Nie ma Robert radnych objawów.
Poczytaj w necie bo ja nie wiem tylko o pocie wiem.
Ja mu zbadalam tak o jakąś intuicja?
Po drugie jak wiem że go Maja ukluc to przemyślałem co jeszcze zrobić tak przy okazji.
Jakiś czas temu chciałam jechać do prywatnego pediatry na kontrolę z nimi ale musiałabym zrobić werce i Robertowi mnóstwo badań a kasy nie mam za bardzo (tam też Wit d lekarz chciał) więc sobie pomyślałam że skoro kluja to zrobię przy okazji potem nie będę robić.
Prawda jest taka że nie mam po co jechać do tego prywatnego.
Także proponuję zbadać waszym dzieciom Wit d bo widzicie jak to u mnie wyszło.
Wit d tylko prywatnie robią.
Byłam w szkole z werka przyjęli wniosek, u fotografa zrobiliśmy foto później wstawię i byliśmy u dentysty okazało się że mała próchnica się pojawiła więc zrobiła na szybko.
Jestem dumna z córki bez znieczulenia sama na fotelu super.
Obiecałam lody czekoladowe więc kupiliśmy po drodze.
Byliśmy z mężem bo wstał spać nie mógł więc dużo mi to dało bo tak jak myślałam Robert zasnął w aucie jak tylko ruszyliśmy z pod bloku. -
nick nieaktualnySkali89 wrote:Żabka a nie raczej niedobór jest objawem pocenie się ?
Aż zglupialam i spr.
Witamina D - objawy nadmiaru
utrata apetytu,
nudności,
zwiększone uczucie pragnienia,
osłabienie,
wzmożone oddawanie moczu,
pocenie się,
biegunka,
wymioty,
Świąd skóry,
Ból oczu i głowy.
Witamina D - objawy niedoboru
bóle kostno-mięśniowe,
choroby przyzębia,
utrata apetytu,
biegunka,
bezsenność,
zaburzenia widzenia,
niesmak i pieczenie w jamie ustnej i gardle
U niemowląt pojawia się nadmiernie płaska główka z tyłu (na skutek rozmiękania kości czaszki), a na czole mogą pojawić się wypukłe guzy czołowe. Opóźnia się także proces zrastania ciemiączka. Z kolei na skutek krzywicy żeber i słabości mięśni brzucha dziecko może mieć tzw. „żabi” brzuszek (gdy leży, brzuszek rozlewa się na boki).
Witamina D - skutki niedoboru
Niedostateczna ilość tej witaminy przyczynia się do rozwoju krzywicy u małych dzieci, a u dorosłych do osteoporozy i tzw. osteomalacji, która jest właściwie tym samym co krzywica – rozmiękaniem kości. Poza tym słabnie siła mięśni, w związku z tym mogą się pojawiać problemy z chodzeniem, a prawie zawsze występują bolesne kurcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 17:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dariah
Twoja Zosia jak zawsze śliczna, mała calineczka.
Żabka
Twoja Weronika już duża dziewczynka. Ma piękne długie włosy.
My z mężem właśnie szykujemy się na kabarety. Razem ze znajomymi kupiliśmy sobie bilety na Polską Noc Kabaretową, o 19 się zaczyna więc mamy nadzieję uśmiać się po pachy. Bardzo lubimy kabarety i od kilku lat chodzimy co roku
W tym czasie moja mama zajmie się Antosiem i myślę że da sobie radę. W zeszłym roku też dała a wtedy był malutki.kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Skali89, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Piękne maluszki
Marta Antos to już kawaler
Dariah a Zosie wsumie pierwszy raz widzę z tak bliska ależ ona urocza
M skręcił łóżeczko znaczy kolyske z Igimjaki on pomocnik haha
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Skali89, żabka04, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
Marta, Dariah
Piękne dzieciaczki!
Zabka
Brawo dla córki, sama u dentysty!
Szóstki jej wychodzą? Looooooo matko!
A Werka śliczna dziewczyna :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 18:21
żabka04 lubi tę wiadomość