X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas u lekarza ok osluchowo czysto gardlo ok jest katar i oczywiscie uszy czerwone ale bez ropnego stanu zapalnego ale to mamy od 2 miesiecy niestety :/
    Póki co został w żłobku dziś po 2 miesiacach spotkał sie z ukochana bo ciagle sie wymieniali dał jej prezent urodzinowy lalke ale sie ponoć rozplakal bo myślał że lalka dla niego ;) ups :D

Ja zrobilam pranie i rozwiesilam w sypialni bo u nas tak suche powoetrze ze spac nie mogę. U Igusia kaloryfer na full.ale.chodzi nawilżacz.

Zaraz ide robić obiad mam ochote na chinczyka wiec bedzie kurczacz z mrozonka chinska i makaron sojowy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my sie witamy dawno updatu brzuchowego nie było ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f857edeaf47.png

żabka04, Dariah, Skali89, Natka-matka wariatka :), kamciaelcia, marta258, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin jaka ty ładna <3
    Piękny brzusio :-)

My wróciliśmy.
    Po drodze z mężem obmyslilismy wstępnie plan że trzeba pomalować kilka części naszej hondy jak tylko będzie ciepło i ja jak najszybciej wystawić i sprzedać.
    Będzie kasa na życie czyt w skarpecie w razie czego i bedzie na inne tańsze auto i styknie na parę dni nad morze.
    Mąż mówi że 1.05 wystawi a 2.05 się sprzeda hahahha
    Oby znowu miał nosa i rację przecież to prorok.
    Ja do pracy dopiero na jesień więc trzeba kombinować.
    Kolega męża już się pytał go czy nie sprzedaje hondy bo chce kupić taką jak my mamy ale mój mąż nigdy nie sprzedał i nie sprzeda znajomemu bo mówi że nie będzie miał życia coś w tym jest prawdy.

No to jestem sama z dziećmi.

AJrin lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Piękna mamuśka z ciebie! Oj, piękna! A brzuszek śliczny, zgrabny.

Zabka
    Oby twój mąż miał rację i szybciutko udało wam się sprzedać auto :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    w całokształcie pięknie wygladacie :) rozpromieniona na maxa :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin pięknie wyglądasz :)

U neurologa tak se tzn to jest taka baba ci robi to co jej powiedzą babki od rehabilitacji wiec ćwiczeń już nie mamy bo niby jest dobrze Ale na szczęście mamy masaż i logopede na dwa miesiące wiec spoko :) jutro mamy ostatnie ćwiczenia

Byłam na mieście z mamą obkupila się bo już mi jeczala że nie ma w czym chodzić

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ta czerń tak zadzialala dziękuję za cudne komplementy :) W rzeczywistości wydaje mi sie jeszcze większy brzuch ale po 2 dniach niejedzenia to troche zmalał.
    Wagowo wnet stoje od 2 miesiecy bo co troche nadrobie to choroba wymioty i biegunka. No ale mam zapas więc mam nadzieję że i maluszek ma sie dobrze.

Skali trochę szkoda ze już bez ćwiczeń ale Szymek już ladnie nadgonil ważne że logopeda dalej.

Zabka oby mąż miał dobre przeczucia. Fajnie jaby wakacje nad morzem wypaliły.

Ja dziś mam tak ciazacy brzuch ze masakra czuje jakby miał explodowac nie mam pozycji abym nie czula ze mi ciąży. W tym tygodniu biore sie ostro za wyprawke bo cos czuję, że będzie jeszcze ciężej więc trzeba działać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku okazało się że troll założył nasz watek na fb kwietniowek!
    Laska wrzucala zdjecia z netu! Jedna dziewczyna to wylapala.
    Oczywiście od poczatku ciążą zagrożona perypetie rodzila juz w 23 tygodniu lekarze nie dawali szans po czym wszystko ok i tydzień temu chodzi sobie do kina. No mozna było przypuszczać ale to jakaś masakra.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby miał przeczucia naprawdę byłabym spokojniejsza psychicznie pod kątem finansowym i wakacje by wypalily fakt szukanie noclegu na szybko ale najlepszy chyba spontan :-)

Ajrin ahhhh
    Dlatego pod tym kątem nie nawiąże bbf.
    Dobrze ze jest nas parę od dłuższego czasu się znamy i jest ok.
    Współczuję ale przerabialysmy to raz potem niby drugi i nam starczy
    Nie stety to jest net trzeba być czujnym.
    Szczerze ale to zdjęcie brzucha od tej dziewczyny we mnie też jakiś wzbudził zapalnik.
    Ja widzę że to zdjęcie to nie real.
    Szkoda bo jakiś niesmak pozostanie.

Kamcia co ty dziś milczaca?
    Wszystko ok? Martwię się.

Skali super wieści
    Szymek ładnie sobie radzi więc myślę że już starczy tych rehabilitacji.
    Z resztą tam mądrzejsi siedzą i napewno słuszna decyzję podjęli.
    To polatalas z mama

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde serio ? Że im się chce takie rzeczy robić dobrze ze my tu mamy spokój sami swoji u mnie na marcowkach jest nas mąlo bo większość poszła na fb ja jakoś nie byłam przekonana i udzielam się na bbf jest łatwiej bo mniej osób

Już mamy chyba 6 bobaskow :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) średnio się wyspalam bo ja miałam 3h nocnej przerwy bo Piotrus zrobil sobie przerwę 2h :) nie wiem o co chodzi, podejrzewam zęby. Przebite no ale dokuczaja. Dziś rano dałam apap bo było widać że męczą. Nie marudzil czy nie płakał ale chociażby nie chciał jeść. Wieczorem dałam nurofen bo podobna sprawa. Na noc viburcol. Ale malutki znosny. Szczęśliwy że w domku.
    Zatem obstawiam dobrą noc. Oby tak było :)

Ajrin
    Smieszne już chyba jest to że zalozycielki to trolle :) ale cóż? My zahartowane :)
    Skali
    Będziesz w pierwszej dziesiątce :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to nawet już jakoś nie ruszylo jakoś tak nie jestem przywiązana jak do was.
    Lubię bbf za to że zdajemy sobie relacje z przebiegu dnia. Nie wiem ale jakoś ta forma mi odpowiada wiem co u was sie dzieje a pisanie o takich pierodlkach mnie relaksuje. Nie ukrywam że nie mam teraz kontaktu z ludzmi siedzę glowniw w domu nie ma z kim zbytnio na codzien pogadać.
    A fajnie mi słyszeć co u was jak dzień czasem pociesza fakt ze macie te same problemu i wasze porady jak sobie z nimi radzicie.

A właśnie nie pochwalilam się że patrzac dzis jak tam nasza dqujka ktora kilka dni temu sie przebiła, przy okazji nadal cala sie jeszcze niw przebila tylko środek zauwazylam ze 4 nam sie przebija! Serio w jednym miekscu już jeden kawalek sie przebił ależ ten ząb duży! Czyli ida nam zebiska i mamy dwa w trakcie przebijania. Nie wiem ile to potrwa ale cieszę sie ze coś sie ruszylo wszystko po jednej stronie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Dokładnie tak jak napisałaś
    Gadka szmatka :)
    A czwórki będziesz podziwiala jak brzeg wyjdzie :)
    Ale trzy najgorsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Piękny brzuszek. Super że ze zdrowiem Igusia lepiej i chodzi do żłobka.
    Ale niefajna sytuacja na fb, ie wiem komu się chce robić takie jaja, przecież oszustwo i tak kiedyś wyjdzie na jaw.

Żabka
    Oby szybko Wam się udało sprzedać auto i będzie kasa na wakacje.

Skali
    Cieszę się że ćwiczenia pomogły Szymkowi.

U nas dzisiaj hardcore jedzeniowy bo przy obiedzie znowu histeria i Antoś w ogóle nie chciał jeść. Dopiero po godzinie się jakoś udało i zjadł ale z dużymi problemami. A później dopiero kolacja i niechętnie ale jakoś zjadł kaszkę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się usypiamy nie dał obejrzeć filmu do końca:-(
    Chyba już zasnął nie ruszam......
    Poczekam:-)

No u nas z jedzeniem dziś bardzo kiepsko ale coś tam zjadł.
    Lubisia całego zjadł.

Kamcia biedna ty oby ta nocka była super i żebyś się wyspala :-)

Marta ważne że coś zjadł nie chce to nie zawola jak zglodnieje.
    Gorzej jak trzeba wyjść z dzieckiem a on nic nie zjadł wrrr

Ajrin super to się rozchulaly zebiska :-)

Natka jak Amelka?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin Szymek ma 1 cala czwórkę i mega duży jest ten ząbek na szczęście u nas oprócz palca w buzi jest ok gdy tfu tfu

Dziś przyszedł gryzak logopedyczny jak narazie Szymek nie chce go wziąć do buzi wiec dupa ale będę próbować zobaczymy

Dziś też zauważyłam ze chodzi bardziej prosto wiecie już nie tak bardzo szeroko tę stopy ustawia

Dziewczyny pierwsze 4*S zaliczone dziś w komplecie Ale dziś nie rodze bo dyżur ma szczupłą młodą blondyna mogłoby by się to źle skończyć jutro ma dyżur mój doktorek A w środę mam wizytę

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), AJrin lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka możesz sprecyzować te swoje przeczucia na ten tydzień co do mojej osoby ? Jak się macie z Amelka ?

Nie no dziś,byłam 4 razy siku boki tak mnie bola że już nie mam jak się ułożyć ślę nie marudze bo będzie na przekór siedziała dłużej baby są uparte

Dziś jeszcze mamy zestaw logopeda ćwiczenia masaż mam nadzieję że mróz trochę puści widziałam jakąś pogodę ze pod koniec tygodnia ma być plus 10 wiec można zwariować

Szyma jeszcze śpi zjadł ją też spróbuję Ale wątpię że się uda

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja wczoraj i w nocy nie moglam sobie pozycji znalesc brzuch ciąży jak kamień.
    M mi mówił, że nastepny tydzien ma byc właśnie do plus 15.
    U nas w nocy póki co minus 15 a w dzień -10.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna dwie pobudki jedna po smoczek jedna sam zasnął. Ja nie spałam ponad 2 godziny bo siku potem brzuch i zgada nie dały spokoju.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki współczuję.

U nas noc super za to bad ranem pobudka o 5:00:-(
    Ale spał do 7:00
    Obudziłam go zjadł troszkę kaszki, z córką miałam problem bo z łóżka nie chciała wstać aż mąż się obudził i mówi :" co będziesz szła na taki mróz z Robertem ja zawioze autem werke! " wow
    Gębą mi się uśmiechnęła.
    Zrobiłam nam śniadanie właśnie zjedliśmy a Robert daje czadu.
    Podałam mu osanit trochę go uspokoi na jakiś czas bo jest nie do zniesienia.

Werka kolejne kapcie rozwaliła w przedszkolu kupowałam jej w tamtym tygodniu?
    Paragon przepadł nie ma nigdzie.

Być może jutro z nami pojedzie bo ja mam chirurga jutro z tymi żylakami chce przy okazji rozejrzeć się a nawet kupić Robertowi jakieś buty to przy okazji jej bym kupiła znowu jakieś kapcie.

‹‹ 3980 3981 3982 3983 3984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ