X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nowy zakup ;D różofffeeeeeeeeee ;D 51 para rożowych butów w mojej szafie

65386w.jpg

Szalona:-)))))

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• poznanianka Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.planeta-dziecko.pl/
    Może już ktoś wspominał - ale PLANETA DZIECKO organizuje warsztaty m.in. w Bydgoszczy, Kielcach, Krakowie, Poznaniu, Katowicach, Łodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nowy zakup ;D różofffeeeeeeeeee ;D 51 para rożowych butów w mojej szafie

65386w.jpg
    Ze różowe to nic, ale 51 para! Bój się bucka XD

Strazaczka1990, kamciaelcia, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    YvonneElizabeth najlepszego z okazji okrągłych urodzin i gratuluje ruchów :)
    i ja się dołączam do życzen :)

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze któraś z Warszawy by chciała sie wybrać:

http://aktywnidlastegien.pl/home/klub-rodzinny-na-stegnach/dla-maluszkow-w-brzuszku

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie moge sie doczekać wyjścia z pracy :)
    W związku z brakiem przyrostu wagi będę sobie dogadzać dzis :)
    Pizza z salami, camembertem i ananasem. Ciasto juz rośnie w lodowce.
    Jeszcze godzinka w biurze.

violett lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! ooodzywam się. :) Nifty zrobione. Wynik najpewniej dopiero po świętach. Zapłaciłam co prawda dużo bo 2750 pln ale wyniki będą szły bezpośrednio do profesora Dudarewicza w Łodzi i warto bo z nim nie zginę. Dziękuję malgorzalko z całego serca za polecenie pana profesora i za wsparcie a także reszcie dziewczyn, które trzymają za mnie i moje bąble kciuki :) Wczoraj miałam załamanie lekkie, ale dziś jest tak piękna pogoda, że jestem dobrej myśli i nawet się uśmiecham. Stresem tylko sobie zaszkodzę, a na wynik i tak nie mam wpływu...
    Widzę, że tu macie straszącego "potworka". Pewniaczka wyluzuj, ja bym się dała pociąć i ogolić na łyso za taki wynik. U mnie ryzyko trisomii 21 jest 1:86 a trisomii 13 1:24. Dużo? Jak cholera dużo, ale patrząc obiektywnie to procentowo nie wychodzi wcale tak wiele bo 1,16% i 4,16% mimo, że dla profesor Nowakowskiej to już tragedia i pewna śmierć dzieci. Maszynka wylosowała tak a nie inaczej i muszę wypełnić statystykę. Pocieszę cię, że ja w razie czego stracę dwójkę dzieci i też mam łeb na karku i pierwszoklasistę z epilepsją w domu.
    Mamuśki nie panikujcie. Cieszcie się ciążami. Po cichutku liczę, że i ja po świętach będę na nowo cieszyć się z wami. :)

Behemottka, Pysiaczek89, kamciaelcia, bbeczka91, Bratek, AniaLewandowska, claudiuszek, Angela89, martta, Sabina, żabka04, Gumcia, Bee85, Anulka01, violett, maluutka90, bisacz, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_, Broszka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behhemotka hako jedyna w sposób normalny i jako osoba myśląva a nie ziejąca lawą i jadem sie wyrazilas. Tak ide do wątku życie i rodzona bo tylko w nich jest wsparcie a każdy mój problem to provlem choćby z samego powodu,że mnie męczy.A dla nich najważniejsza jestem ja.Oczywiście,że zrobilam dzis rano NIFTY i zachaczając o swięta po drodze wynik powinien byc na 30.

Ogolnie pozdrawiam udanych ciąż duzo różowej waty i makaronu na uszy no i okulary różowe !

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Behhemotka hako jedyna w sposób normalny i jako osoba myśląva a nie ziejąca lawą i jadem sie wyrazilas. Tak ide do wątku życie i rodzona bo tylko w nich jest wsparcie a każdy mój problem to provlem choćby z samego powodu,że mnie męczy.A dla nich najważniejsza jestem ja.Oczywiście,że zrobilam dzis rano NIFTY i zachaczając o swięta po drodze wynik powinien byc na 30.

Ogolnie pozdrawiam udanych ciąż duzo różowej waty i makaronu na uszy no i okulary różowe !

W takim razie życzę jak najlepszego wyniku i spokoju ducha:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 16 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:

Przyszła tu wkur**c? Żadna jadu tu nie ma a od różu wara piękna . Co za kobieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:04

bbeczka91, żabka04, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE coś zjeść bo zglodnialam ...Do później :*

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Przyszła tu wkurwiac? Bo już tak napisze!!!! Jad to Ty masz za te głupie pisanie od różu wara piękna . Co za kobieta
    Strażaczka, ja tam nie wiem, czy ona do Ciebie akurat pisała, czy ogólnie, bo różowy to wiadomo - taki optymistyczny kolor :). W tam, nie warto sie przejmować. Ja dziś wstałam i pierwsze co to otwieram forum i aż dostałam bólu podbrzusza z nerwów. Warto? Nie warto! Wszystkie tu jesteśmy zdane na swój własny rozsądek.

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 16 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ładny ten drugi suwak masz :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Behemottka ładny ten drugi suwak masz :)
    No nie wiem, on od dwóch dni pokazuje to samo... Jak sie zacznie suwać, to sie zacznę cieszyć;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula dobrze myślisz. Każda z nas się boi i tak będzie juz do końca. Ale nie dajmy się zwariować. Jesteśmy dorosłe i potrafimy rozróżnić zdrowy lek o dzidzie a panikę

Madziuuuula lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:53

Dzierzba, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Strażaczka, ja tam nie wiem, czy ona do Ciebie akurat pisała, czy ogólnie, bo różowy to wiadomo - taki optymistyczny kolor :). W tam, nie warto sie przejmować. Ja dziś wstałam i pierwsze co to otwieram forum i aż dostałam bólu podbrzusza z nerwów. Warto? Nie warto! Wszystkie tu jesteśmy zdane na swój własny rozsądek.
    Pisala o tym jadzie.Masz rację nie warto <3

Behemottka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi, Behemottka, no jestem, jestem w tych zaświatach. Tylko naprawdę pędzicie, jak szalone i po prostu nie sposób nadrobić potem.

Dzierzba - no to teraz kciuki za wyniki :)))))

Słuchajcie, co do wad. Każdy ma swoje podejście, grunt, to wzajemnie się szanować.
    Wybór tego, co chcemy zbadać (i JAK) zależy m.in. od tego, moim zdaniem, co chcemy zrobić z dzieckiem. Jeśli tak czy inaczej urodzimy, to dla mnie trochę bez sensu zbytnio się nakręcać. Jeśli rozważamy aborcję, wtedy inna sprawa. Ale nawet jeśli nie rozważamy - Boże kochany, no jeśli ma ktoś możliwość finansową i go to uspokoi, to niech robi.
    Ja lat mam 32, ciąża pierwsza, zdrowie takie, jakie jest, czyli bywa różnie... Ale USG u dwóch różnych lekarzy bdb, więc dalej nie szukam. Moglibyśmy robić PAPPA, ale ostatecznie uznaliśmy z Mężem, że jest mała szansa, że cokolwiek to zmieni. Więc mamy nadzieję, że będzie ok.
    Dla mnie nasze ryzyko skorygowane trisomii 1:9739, to rewelacja. Ale wiem, że ZAWSZE jest ryzyko. Jedyne, na co mam nadzieję - to że gdyyyyby nawet coś tfu tfu, to w razie czego nasilenie będzie niewielkie, skoro w badaniach wszystko jest tak dobrze.

Poza tym te badania NIE MÓWIĄ O WSZYSTKIM. Jeszcze mogą być problemy z naszymi dziećmi i o tym trzeba pamiętać. Jeszcze mogą wyjść np. wady serca itd. - bo te organy się utworzyły, ale wciąż DOSKONALĄ. Przecież aktualnie, choć to są piękne "już prawie" ludziki, to nie na darmo jeszcze absolutnie niezdolne do przeżycia poza naszymi brzuchami (!!!!!!!!!!!!!!!).

Druga sprawa - może być teraz wszystko super... a podczas porodu się s****y.
    Mam znajomych, u których doszło podczas porodu do uszkodzenia splotu barkowego prawej rączki i rączka była niefunkcjonalna, musieli zbierać kasę na operację, rehabilitację etc.

U innych znajomych - komplikacje podczas porodu, dziecko podduszone.... MRI wykazało zmiany, które ewidentnie w przypadku dziecka wytłumaczalne są właściwie tylko niedotlenieniem podczas porodu. Oczywiście - w karcie szpitala czyściutko.... A komplikacje były, złamany obojczyk też....
    Dziecko ma 5 lat. Porozumiewa się monosylabami. Niedawno zaliczyło regres i znowu robi w pieluchy.
    Życie....

A tak btw - ktoś miał do czynienia z poniższymi modelami etc?
    Bo mam możliwość odkupienia tanio od Brata ich wózka i fotelika na 9-25kg. W sumie bardzo poważnie to rozważam - szkoda mi wywalać kasę na wszystko nowe, jeśli mam możliwość upolowania używanych rzeczy w bardzo dobrym stanie. A na szczęście nie mam jazd typu: muszę mieć wózek limonkowy/śliwkowy... czy jaki tam inny ;)))))

wózek 3w1 http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/FYN-MEMO-Jedo-z-fotelikiem-3w1/332
    fotelik 9-25kg http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/03/przeglad-foteli-rwf-czesc-2-maxi-cosi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:50

Madziuuuula, maluutka90, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja zmienię temat i powiem Wam, że wydawało mi się, że mój brzuch jest jeszcze niewidzialny dla otoczenia, ale dzisiaj po pracy koleżanka mi mówi, że w tej bluzce to było mi widać już brzuszek, albo po prostu tak wybił szybko w ostatnim czasie :D (a bluzka była luźna na dole zawsze).

Tak więc jak tylko wróciłam do mieszkania cyknęłam fotę i patrzę a tu brzuchol! :D

Patrzcie, patrzcie jak go widać :D

http://iv.pl/images/33827259824981180282_thumb.jpg

Little Red Fox, AniaLewandowska, Madziuuuula, claudiuszek, Angela89, martta, Ewelina.Irl, żabka04, Gumcia, Anulka01, violett, maluutka90, bisacz, YvonnElizabeth, Strazaczka1990, Behemottka, A_n_k_a_80, _izunia_, Broszka, Pauka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ