X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nowy zakup ;D różofffeeeeeeeeee ;D 51 para rożowych butów w mojej szafie

65386w.jpg

Szalona:-)))))

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• poznanianka Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.planeta-dziecko.pl/
    Może już ktoś wspominał - ale PLANETA DZIECKO organizuje warsztaty m.in. w Bydgoszczy, Kielcach, Krakowie, Poznaniu, Katowicach, Łodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Nowy zakup ;D różofffeeeeeeeeee ;D 51 para rożowych butów w mojej szafie

65386w.jpg
    Ze różowe to nic, ale 51 para! Bój się bucka XD

Strazaczka1990, kamciaelcia, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    YvonneElizabeth najlepszego z okazji okrągłych urodzin i gratuluje ruchów :)
    i ja się dołączam do życzen :)

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze któraś z Warszawy by chciała sie wybrać:

http://aktywnidlastegien.pl/home/klub-rodzinny-na-stegnach/dla-maluszkow-w-brzuszku

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie moge sie doczekać wyjścia z pracy :)
    W związku z brakiem przyrostu wagi będę sobie dogadzać dzis :)
    Pizza z salami, camembertem i ananasem. Ciasto juz rośnie w lodowce.
    Jeszcze godzinka w biurze.

violett lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! ooodzywam się. :) Nifty zrobione. Wynik najpewniej dopiero po świętach. Zapłaciłam co prawda dużo bo 2750 pln ale wyniki będą szły bezpośrednio do profesora Dudarewicza w Łodzi i warto bo z nim nie zginę. Dziękuję malgorzalko z całego serca za polecenie pana profesora i za wsparcie a także reszcie dziewczyn, które trzymają za mnie i moje bąble kciuki :) Wczoraj miałam załamanie lekkie, ale dziś jest tak piękna pogoda, że jestem dobrej myśli i nawet się uśmiecham. Stresem tylko sobie zaszkodzę, a na wynik i tak nie mam wpływu...
    Widzę, że tu macie straszącego "potworka". Pewniaczka wyluzuj, ja bym się dała pociąć i ogolić na łyso za taki wynik. U mnie ryzyko trisomii 21 jest 1:86 a trisomii 13 1:24. Dużo? Jak cholera dużo, ale patrząc obiektywnie to procentowo nie wychodzi wcale tak wiele bo 1,16% i 4,16% mimo, że dla profesor Nowakowskiej to już tragedia i pewna śmierć dzieci. Maszynka wylosowała tak a nie inaczej i muszę wypełnić statystykę. Pocieszę cię, że ja w razie czego stracę dwójkę dzieci i też mam łeb na karku i pierwszoklasistę z epilepsją w domu.
    Mamuśki nie panikujcie. Cieszcie się ciążami. Po cichutku liczę, że i ja po świętach będę na nowo cieszyć się z wami. :)

Behemottka, Pysiaczek89, kamciaelcia, bbeczka91, Bratek, AniaLewandowska, claudiuszek, Angela89, martta, Sabina, żabka04, Gumcia, Bee85, Anulka01, violett, maluutka90, bisacz, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_, Broszka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behhemotka hako jedyna w sposób normalny i jako osoba myśląva a nie ziejąca lawą i jadem sie wyrazilas. Tak ide do wątku życie i rodzona bo tylko w nich jest wsparcie a każdy mój problem to provlem choćby z samego powodu,że mnie męczy.A dla nich najważniejsza jestem ja.Oczywiście,że zrobilam dzis rano NIFTY i zachaczając o swięta po drodze wynik powinien byc na 30.

Ogolnie pozdrawiam udanych ciąż duzo różowej waty i makaronu na uszy no i okulary różowe !

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Behhemotka hako jedyna w sposób normalny i jako osoba myśląva a nie ziejąca lawą i jadem sie wyrazilas. Tak ide do wątku życie i rodzona bo tylko w nich jest wsparcie a każdy mój problem to provlem choćby z samego powodu,że mnie męczy.A dla nich najważniejsza jestem ja.Oczywiście,że zrobilam dzis rano NIFTY i zachaczając o swięta po drodze wynik powinien byc na 30.

Ogolnie pozdrawiam udanych ciąż duzo różowej waty i makaronu na uszy no i okulary różowe !

W takim razie życzę jak najlepszego wyniku i spokoju ducha:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 16 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:

Przyszła tu wkur**c? Żadna jadu tu nie ma a od różu wara piękna . Co za kobieta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:04

bbeczka91, żabka04, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE coś zjeść bo zglodnialam ...Do później :*

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Przyszła tu wkurwiac? Bo już tak napisze!!!! Jad to Ty masz za te głupie pisanie od różu wara piękna . Co za kobieta
    Strażaczka, ja tam nie wiem, czy ona do Ciebie akurat pisała, czy ogólnie, bo różowy to wiadomo - taki optymistyczny kolor :). W tam, nie warto sie przejmować. Ja dziś wstałam i pierwsze co to otwieram forum i aż dostałam bólu podbrzusza z nerwów. Warto? Nie warto! Wszystkie tu jesteśmy zdane na swój własny rozsądek.

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 16 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka ładny ten drugi suwak masz :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Behemottka ładny ten drugi suwak masz :)
    No nie wiem, on od dwóch dni pokazuje to samo... Jak sie zacznie suwać, to sie zacznę cieszyć;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula dobrze myślisz. Każda z nas się boi i tak będzie juz do końca. Ale nie dajmy się zwariować. Jesteśmy dorosłe i potrafimy rozróżnić zdrowy lek o dzidzie a panikę

Madziuuuula lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:53

Dzierzba, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Strażaczka, ja tam nie wiem, czy ona do Ciebie akurat pisała, czy ogólnie, bo różowy to wiadomo - taki optymistyczny kolor :). W tam, nie warto sie przejmować. Ja dziś wstałam i pierwsze co to otwieram forum i aż dostałam bólu podbrzusza z nerwów. Warto? Nie warto! Wszystkie tu jesteśmy zdane na swój własny rozsądek.
    Pisala o tym jadzie.Masz rację nie warto <3

Behemottka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi, Behemottka, no jestem, jestem w tych zaświatach. Tylko naprawdę pędzicie, jak szalone i po prostu nie sposób nadrobić potem.

Dzierzba - no to teraz kciuki za wyniki :)))))

Słuchajcie, co do wad. Każdy ma swoje podejście, grunt, to wzajemnie się szanować.
    Wybór tego, co chcemy zbadać (i JAK) zależy m.in. od tego, moim zdaniem, co chcemy zrobić z dzieckiem. Jeśli tak czy inaczej urodzimy, to dla mnie trochę bez sensu zbytnio się nakręcać. Jeśli rozważamy aborcję, wtedy inna sprawa. Ale nawet jeśli nie rozważamy - Boże kochany, no jeśli ma ktoś możliwość finansową i go to uspokoi, to niech robi.
    Ja lat mam 32, ciąża pierwsza, zdrowie takie, jakie jest, czyli bywa różnie... Ale USG u dwóch różnych lekarzy bdb, więc dalej nie szukam. Moglibyśmy robić PAPPA, ale ostatecznie uznaliśmy z Mężem, że jest mała szansa, że cokolwiek to zmieni. Więc mamy nadzieję, że będzie ok.
    Dla mnie nasze ryzyko skorygowane trisomii 1:9739, to rewelacja. Ale wiem, że ZAWSZE jest ryzyko. Jedyne, na co mam nadzieję - to że gdyyyyby nawet coś tfu tfu, to w razie czego nasilenie będzie niewielkie, skoro w badaniach wszystko jest tak dobrze.

Poza tym te badania NIE MÓWIĄ O WSZYSTKIM. Jeszcze mogą być problemy z naszymi dziećmi i o tym trzeba pamiętać. Jeszcze mogą wyjść np. wady serca itd. - bo te organy się utworzyły, ale wciąż DOSKONALĄ. Przecież aktualnie, choć to są piękne "już prawie" ludziki, to nie na darmo jeszcze absolutnie niezdolne do przeżycia poza naszymi brzuchami (!!!!!!!!!!!!!!!).

Druga sprawa - może być teraz wszystko super... a podczas porodu się s****y.
    Mam znajomych, u których doszło podczas porodu do uszkodzenia splotu barkowego prawej rączki i rączka była niefunkcjonalna, musieli zbierać kasę na operację, rehabilitację etc.

U innych znajomych - komplikacje podczas porodu, dziecko podduszone.... MRI wykazało zmiany, które ewidentnie w przypadku dziecka wytłumaczalne są właściwie tylko niedotlenieniem podczas porodu. Oczywiście - w karcie szpitala czyściutko.... A komplikacje były, złamany obojczyk też....
    Dziecko ma 5 lat. Porozumiewa się monosylabami. Niedawno zaliczyło regres i znowu robi w pieluchy.
    Życie....

A tak btw - ktoś miał do czynienia z poniższymi modelami etc?
    Bo mam możliwość odkupienia tanio od Brata ich wózka i fotelika na 9-25kg. W sumie bardzo poważnie to rozważam - szkoda mi wywalać kasę na wszystko nowe, jeśli mam możliwość upolowania używanych rzeczy w bardzo dobrym stanie. A na szczęście nie mam jazd typu: muszę mieć wózek limonkowy/śliwkowy... czy jaki tam inny ;)))))

wózek 3w1 http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/FYN-MEMO-Jedo-z-fotelikiem-3w1/332
    fotelik 9-25kg http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/03/przeglad-foteli-rwf-czesc-2-maxi-cosi.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:50

Madziuuuula, maluutka90, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja zmienię temat i powiem Wam, że wydawało mi się, że mój brzuch jest jeszcze niewidzialny dla otoczenia, ale dzisiaj po pracy koleżanka mi mówi, że w tej bluzce to było mi widać już brzuszek, albo po prostu tak wybił szybko w ostatnim czasie :D (a bluzka była luźna na dole zawsze).

Tak więc jak tylko wróciłam do mieszkania cyknęłam fotę i patrzę a tu brzuchol! :D

Patrzcie, patrzcie jak go widać :D

http://iv.pl/images/33827259824981180282_thumb.jpg

Little Red Fox, AniaLewandowska, Madziuuuula, claudiuszek, Angela89, martta, Ewelina.Irl, żabka04, Gumcia, Anulka01, violett, maluutka90, bisacz, YvonnElizabeth, Strazaczka1990, Behemottka, A_n_k_a_80, _izunia_, Broszka, Pauka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ