X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka nie liczy się na nowo podstawy zasiłków (nawet zasiłków różnego rodzaju)jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 3 miesięcy(art.43 ustawy) , będzie ta sama podstawa i chorobowego i macierzyńskiego. Podwyzka nic nie zmienia, zmiana wymiaru czasu pracy wg Zus zmienia(a wg mnie tez nie)

To niech se w dupe wsadza ta podwyzke:-)
    To jak mam się dowiedzieć jaka będę miała kasę na macierzyńskim?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie ta sama podstawa, co do chorobowego i policz z tego te procenty(80% lub 100%+60%)

ale to orientacyjne-bo podstawa zasiłku wyliczona jest na 1 dzień tego zasiłku i jak miesiąc ma 30 dni to mnozy się przez 30 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:07

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłybyście powiedzieć, gdzie znaleźć tą ofertę dla dzieci z biedronki? Chyba też zrobię jutro nalot :p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, któraś z dziewczyn proponowała rejestrację na stronie zus, ale wystarczy do zusu napisać o przesłanie decyzji o wysokości zasiłku. mi odesłali odnośnie zasiłków za Emilkę i wszystko dokładnie opisali: podstawa (i z czego się składała) podzielona na 1v dzień zasiłkowy

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczne południe :)

Nareszcie was nadrobiłam :)

Mycha dzięki za linka do warsztatów. Zapisałam się już na 19.03 :) Przynajmniej teraz szybko mija czas, bo wizyta dopiero w poniedziałek.

Lusia piękne maleństwo :)

Martta super brzusio :)
    YvonnElizabeth wrote:
    Czesc dziewczyny:-)

Dzisiaj wlasnie mam 30 urodziny i dostalam najpiekniejszy dla mnie prezent od babla. Mianowicie poczulam jak fikolki robi w brzuszku. Cudowne uczucie.

Wszystkiego Najlepszego :) Spełnienia marzeń i dużo spokoju :)

Jeśli chodzi o wózki to też nie mam pojęcia na co zwracać uwagę, poza tym że napewno na wagę bo mieszkam na II piętrze. Na to wszystko jeszcze przyjdzie czas po 20 tygodniu.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Lecę na spacer i wyniki sobie odbiorę
    Miłego dnia :)

martta, mychakruszyna, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Mogłybyście powiedzieć, gdzie znaleźć tą ofertę dla dzieci z biedronki? Chyba też zrobię jutro nalot :p

w google wpisz biedronka gazetka i na biedronkowej stronie wyświetli się oferta od 17 marca

Ja z Emilką chyba miałam manie kocykową i mam ich tyle, ze grzech kupić nowy, więc wezmę może minky :)
    mam 2 grube akrylowe(1 nawet nie używany) , 2 nowiuteńkie polarowe i 1 z mikrofibry), i te co używałam-5 sztuk :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szafa-bobasa.pl/ubranka-niemowlece/kocyki/
    Mi się z tej strony podobają baardzo :)
    http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-ocieplane.html?start=18
    i z tej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:29

kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakieś 10 stron temu, przy pierwszym poście Pewniaczki dot. wady i ryzyka, obiecałam sobie, że nie będę się odzywać, bo to co wypisuje to jakaś kpina. Ale ku$%^ mać, teraz to aż mną trzęsie. Z ciekawości zajrzałam sobie jeszcze raz na moje wyniki z prenatalnych, których do tej pory byłam pewna, że są zajebiste, i co? Trisomia 21 1:4990, Trisomia 18 1:7423, Trisomia 13 <1:20000(wynik duzo lepszy niż pozostałe). Gdybym była słaba psychicznie, przez to co napisała Pewniaczka, to pewnie teraz dzwoniłabym do kliniki i zapisywała się na dalszą diagnostykę.

Ulfenstein, dziewczyna, a raczej TROLL przyszła na forum, bez zbędnych powitań i zaczęła siać panikę. Większość dziewczyn po wizytach opisywała swoje wyniki z prenatalnych, więc jeśli byłaby tak przejęta ewentualnym ryzykiem, to łaskawie mogłaby przeczytać kilka stron do tyłu wyniki+komentarze których lekarze udzielili dziewczyną odnośnie badań, pomiarów NT.
    Ponadto odniosłam wrażenie, że dziewczyna, po tym jak kilka osób napisało jej, że wynik jest ok i żeby się nie martwiła, zaczęła "atakować" że ona musi się upewnić, bo wg niej ryzyko i tak jest duże i dalej siała panikę i mąciła(pomimo tego, że niektóre dziewczyny napisały jej, że wyniki mają gorsze, a mimo wszystko są dobrej myśli). W takim wypadku warto zadać sobie pytanie, po cholerę w ogóle pisała? Bo pomimo porównania wyników z innymi, udzielenia rad, nadal uparcie stoi przy swoim, pisze nie miłym tonem, pretensjonalnie. Przecież ja jej przez internet nie zbadam i nie wydam diagnozy.

Gdybym w ogóle brała pod uwagę usunięcie ciąży w wyniku wystąpienia wady, wyniki prenatalnych wyszły by rzeczywiście źle, to nie pisałabym przez trzy dni na forum, z rozważaniem iście Hamletowskim "Być, albo nie być- oto jest pytanie". Bo co z tego, że ja poradzę jej, żeby żadnej dalszej diagnostyki nie robiła, skoro w razie urodzenia chorego dziecka, to ja jej go nie wychowam. Jeśli ktoś chce się "pozbyć problemu", to musi działać szybko, bo aborcja w Polsce w razie wady jest legalna do 21 tc.

Dziękuję, więcej w tym temacie się nie wypowiadam i mam gorącą nadzieję, że podobnych bredni jak Pewniaczka już tu nikt nie będzie wypisywał, bo jeszcze przez ciążowy budyń w mózgu, faktycznie zacznę się martwić i sypnę tym 2800zł na NIFTY przez jakąś wariatkę.

maluutka90, Behemottka, Anulka01, Pauka lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten fotelik Cloud. Ja do tej pory byłam nastawiona na któryś z Maxi-Cosi, bo są kompatybilne z wieloma wózkami. Na razie kupno wózka to temat odległy, więc chętnie czytam Wasze rady i opinie w tym temacie :)

Ewelina, śliczne zdjęcie w avatarze. Pewnie z sesji? ;)

Wstałam z rewelacyjnym humorem, bo u nas dziś piękne słońce, ale ostatni chyba już raz zaczęłam dzień od czytania forum, bo jestem teraz taka zła/zdenerwowana, że nawet na niewinnego kota przed chwilą ryknęłam. Idę jeść śniadanie i na odstresowującą sesję z odkurzaczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:33

Behemottka lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbabeczka
    może o to chodzi, byś sypnęła ta kasą na nifty...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:51

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :) ja już obleciałam pól wsi, przeszłam się do lekarza po przekaz na mocz co prawda 2,5 km ale z ochotą szlam:) a teraz idę na leżaczek buzię wystawić na słońce :)

Sezon na suszenie prania na dworze uważam za otwarty :P

żabka04, Ania91, martta, Strazaczka1990, mmargol, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:

Wpisz w Google gazetka z biedronki.
    Szukaj od 17.03 jest promo

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka, któraś z dziewczyn proponowała rejestrację na stronie zus, ale wystarczy do zusu napisać o przesłanie decyzji o wysokości zasiłku. mi odesłali odnośnie zasiłków za Emilkę i wszystko dokładnie opisali: podstawa (i z czego się składała) podzielona na 1v dzień zasiłkowy

Spoko mój mąż ma chrzestna w zus na zasilacz siedzi to się umówię na kawę i zapytam. Sprawdzi mi.
    Teraz już mogę bo teście wiedzą o ciąży.:-)

kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze świetny ten fotelik cloud Q ale ta cena!! :-o 1000zl o jacie!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka widzę że tobą też wstrzasnelo!!!
    Daj spokój luzzzzz.:-)
    Idę obiad kończyć bo mąż wraca i idę z dzieckiem na rower niech się docenia a ja słonko złapie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam wózek 3 w 1 i na co dzień używaliśmy fotelik od producenta. Bardzo dużo jeździliśmy samochodem i nigdy nie poczuliśmy, ze coś córce zagraża, bo nie siedzi w markowym foteliku. Taka prawda, ze te foteliki sa drogie, bo kosztują te wszystkie certyfikaty. Nasz ich nie ma , ale ogólny europejski tak. Podstawą jest prawidłowe zapięcie i dziecka i fotelika

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już na temat pewniaczki nic nie napiszę. Cieszę się ze nie tylko ja mam takie zdanie.

A co do fotelika jest super ale ta cena. No u ale mój cybex nie jest zły więc nie zmieniam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś tak pisała o frytkacH belgijskich że pojechałam i kupiłam

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kurcze świetny ten fotelik cloud Q ale ta cena!! :-o 1000zl o jacie!
    No cena jest bardzo wysoka. Praktycznie dołożyć jakieś 500 zł i jest wózek 3w1 ;)
    Ale jak kogoś stać, chce, to czemu nie :)

Matko, ale sie obzarlam!!!! Obok domu mamy restauracje i jak nie mam czasu bądź ochoty gotować jak jestem sama, to na szybko dzwonię i podają mi przez płot ;) wtrabilam 10 klusek, wielka roladę i modra kapustę a do tego wypiłam 2 kubki kompotu ze śliwek :)
    Wymioty ustają, a idzie za tym apetyt. Dupa mi urośnie jak nic!

Strazaczka1990, mmargol, bbeczka91, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ