WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:zabka nie liczy się na nowo podstawy zasiłków (nawet zasiłków różnego rodzaju)jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 3 miesięcy(art.43 ustawy) , będzie ta sama podstawa i chorobowego i macierzyńskiego. Podwyzka nic nie zmienia, zmiana wymiaru czasu pracy wg Zus zmienia(a wg mnie tez nie)
To niech se w dupe wsadza ta podwyzke:-)
To jak mam się dowiedzieć jaka będę miała kasę na macierzyńskim? -
to będzie ta sama podstawa, co do chorobowego i policz z tego te procenty(80% lub 100%+60%)
ale to orientacyjne-bo podstawa zasiłku wyliczona jest na 1 dzień tego zasiłku i jak miesiąc ma 30 dni to mnozy się przez 30 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:07
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zabka, któraś z dziewczyn proponowała rejestrację na stronie zus, ale wystarczy do zusu napisać o przesłanie decyzji o wysokości zasiłku. mi odesłali odnośnie zasiłków za Emilkę i wszystko dokładnie opisali: podstawa (i z czego się składała) podzielona na 1v dzień zasiłkowy
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Witam się w słoneczne południe
Nareszcie was nadrobiłam
Mycha dzięki za linka do warsztatów. Zapisałam się już na 19.03Przynajmniej teraz szybko mija czas, bo wizyta dopiero w poniedziałek.
Lusia piękne maleństwo
Martta super brzusio
YvonnElizabeth wrote:Czesc dziewczyny:-)
Dzisiaj wlasnie mam 30 urodziny i dostalam najpiekniejszy dla mnie prezent od babla. Mianowicie poczulam jak fikolki robi w brzuszku. Cudowne uczucie.
Wszystkiego NajlepszegoSpełnienia marzeń i dużo spokoju
Jeśli chodzi o wózki to też nie mam pojęcia na co zwracać uwagę, poza tym że napewno na wagę bo mieszkam na II piętrze. Na to wszystko jeszcze przyjdzie czas po 20 tygodniu.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Lecę na spacer i wyniki sobie odbiorę
Miłego dnia
martta, mychakruszyna, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość
-
mysza0406 wrote:Mogłybyście powiedzieć, gdzie znaleźć tą ofertę dla dzieci z biedronki? Chyba też zrobię jutro nalot :p
w google wpisz biedronka gazetka i na biedronkowej stronie wyświetli się oferta od 17 marca
Ja z Emilką chyba miałam manie kocykową i mam ich tyle, ze grzech kupić nowy, więc wezmę może minky
mam 2 grube akrylowe(1 nawet nie używany) , 2 nowiuteńkie polarowe i 1 z mikrofibry), i te co używałam-5 sztuk -
nick nieaktualnyhttp://www.szafa-bobasa.pl/ubranka-niemowlece/kocyki/
Mi się z tej strony podobają baardzo
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-ocieplane.html?start=18
i z tejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:29
kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość
-
Jeszcze jakieś 10 stron temu, przy pierwszym poście Pewniaczki dot. wady i ryzyka, obiecałam sobie, że nie będę się odzywać, bo to co wypisuje to jakaś kpina. Ale ku$%^ mać, teraz to aż mną trzęsie. Z ciekawości zajrzałam sobie jeszcze raz na moje wyniki z prenatalnych, których do tej pory byłam pewna, że są zajebiste, i co? Trisomia 21 1:4990, Trisomia 18 1:7423, Trisomia 13 <1:20000(wynik duzo lepszy niż pozostałe). Gdybym była słaba psychicznie, przez to co napisała Pewniaczka, to pewnie teraz dzwoniłabym do kliniki i zapisywała się na dalszą diagnostykę.
Ulfenstein, dziewczyna, a raczej TROLL przyszła na forum, bez zbędnych powitań i zaczęła siać panikę. Większość dziewczyn po wizytach opisywała swoje wyniki z prenatalnych, więc jeśli byłaby tak przejęta ewentualnym ryzykiem, to łaskawie mogłaby przeczytać kilka stron do tyłu wyniki+komentarze których lekarze udzielili dziewczyną odnośnie badań, pomiarów NT.
Ponadto odniosłam wrażenie, że dziewczyna, po tym jak kilka osób napisało jej, że wynik jest ok i żeby się nie martwiła, zaczęła "atakować" że ona musi się upewnić, bo wg niej ryzyko i tak jest duże i dalej siała panikę i mąciła(pomimo tego, że niektóre dziewczyny napisały jej, że wyniki mają gorsze, a mimo wszystko są dobrej myśli). W takim wypadku warto zadać sobie pytanie, po cholerę w ogóle pisała? Bo pomimo porównania wyników z innymi, udzielenia rad, nadal uparcie stoi przy swoim, pisze nie miłym tonem, pretensjonalnie. Przecież ja jej przez internet nie zbadam i nie wydam diagnozy.
Gdybym w ogóle brała pod uwagę usunięcie ciąży w wyniku wystąpienia wady, wyniki prenatalnych wyszły by rzeczywiście źle, to nie pisałabym przez trzy dni na forum, z rozważaniem iście Hamletowskim "Być, albo nie być- oto jest pytanie". Bo co z tego, że ja poradzę jej, żeby żadnej dalszej diagnostyki nie robiła, skoro w razie urodzenia chorego dziecka, to ja jej go nie wychowam. Jeśli ktoś chce się "pozbyć problemu", to musi działać szybko, bo aborcja w Polsce w razie wady jest legalna do 21 tc.
Dziękuję, więcej w tym temacie się nie wypowiadam i mam gorącą nadzieję, że podobnych bredni jak Pewniaczka już tu nikt nie będzie wypisywał, bo jeszcze przez ciążowy budyń w mózgu, faktycznie zacznę się martwić i sypnę tym 2800zł na NIFTY przez jakąś wariatkę.maluutka90, Behemottka, Anulka01, Pauka lubią tę wiadomość
-
Fajny ten fotelik Cloud. Ja do tej pory byłam nastawiona na któryś z Maxi-Cosi, bo są kompatybilne z wieloma wózkami. Na razie kupno wózka to temat odległy, więc chętnie czytam Wasze rady i opinie w tym temacie
Ewelina, śliczne zdjęcie w avatarze. Pewnie z sesji?
Wstałam z rewelacyjnym humorem, bo u nas dziś piękne słońce, ale ostatni chyba już raz zaczęłam dzień od czytania forum, bo jestem teraz taka zła/zdenerwowana, że nawet na niewinnego kota przed chwilą ryknęłam. Idę jeść śniadanie i na odstresowującą sesję z odkurzaczem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:33
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Witam się w ten piękny dzień
ja już obleciałam pól wsi, przeszłam się do lekarza po przekaz na mocz co prawda 2,5 km ale z ochotą szlam:) a teraz idę na leżaczek buzię wystawić na słońce
Sezon na suszenie prania na dworze uważam za otwartyżabka04, Ania91, martta, Strazaczka1990, mmargol, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:zabka, któraś z dziewczyn proponowała rejestrację na stronie zus, ale wystarczy do zusu napisać o przesłanie decyzji o wysokości zasiłku. mi odesłali odnośnie zasiłków za Emilkę i wszystko dokładnie opisali: podstawa (i z czego się składała) podzielona na 1v dzień zasiłkowy
Spoko mój mąż ma chrzestna w zus na zasilacz siedzi to się umówię na kawę i zapytam. Sprawdzi mi.
Teraz już mogę bo teście wiedzą o ciąży.kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja kupiłam wózek 3 w 1 i na co dzień używaliśmy fotelik od producenta. Bardzo dużo jeździliśmy samochodem i nigdy nie poczuliśmy, ze coś córce zagraża, bo nie siedzi w markowym foteliku. Taka prawda, ze te foteliki sa drogie, bo kosztują te wszystkie certyfikaty. Nasz ich nie ma , ale ogólny europejski tak. Podstawą jest prawidłowe zapięcie i dziecka i fotelika
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Kurcze świetny ten fotelik cloud Q ale ta cena!! :-o 1000zl o jacie!
Ale jak kogoś stać, chce, to czemu nie
Matko, ale sie obzarlam!!!! Obok domu mamy restauracje i jak nie mam czasu bądź ochoty gotować jak jestem sama, to na szybko dzwonię i podają mi przez płotwtrabilam 10 klusek, wielka roladę i modra kapustę a do tego wypiłam 2 kubki kompotu ze śliwek
Wymioty ustają, a idzie za tym apetyt. Dupa mi urośnie jak nic!Strazaczka1990, mmargol, bbeczka91, YvonnElizabeth, _izunia_ lubią tę wiadomość