X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Gdzie ta hurtownia w tym Bedzinie??

http://www.dzieciecemarzenia.pl/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nawet zdrowe dziecko potrzebuje nie raz na początku wsparcia lekarzy i specjalistów! Lepiej te pieniądze posiadać na takie ewentualności-nasza mała miała dysplazję bioderka i ortezy tez nas kosztowały. Neurolog dopatrzył się asymetrii ułożeniowej i na gwałt szukaliśmy rehabilitanta-70 zł?godz
    nic nie da się przewidzieć

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pewniaczka, Ulfe decydując się na dziecko.decydujemy się na to, że może urodzić się chore, że może z wiekiem zachorować lub cos się może wydarzyć. Życia nie przewidzimy. Nie zaplanujecie wszystkiego bo niestety tak się nie.da...
    W pierwszej ciąży miałam idealne USG, pappa i inne badania. Synek ma podejrzenie choroby genetycznej. Nawet badania.w USA nie wykrywają w 100% tej mutacji. Zadne nifty, harmony, amino nie wykrywa większości chorób, wykrywają 6 ajczestrzych abberacji chromosomalnych. Też myślałam, że nie dam rady. Ale w życiu nie podjęła bym innej.decyzji niż urodzenie mojego Skarba :)

Oczywiście ze sa sytuacje, których nie możesz przewidzieć. Ale sa tez takie, które możesz. Bo sa badania, które wykluczają cześć schorzeń.
    Czemu pozbawić sie szansy, zeby sie dowiedzieć juz teraz i podjąć odpowiednie kroki?
    Wy wierzycie, ze jest wszystko ok i buk z wami :)
    Ja tez ufam, ze jest. Ale nie znaczy to ze nie mam obaw.
    A forum miało być chyba tez do dzielenia sie obawami. Czy nie?
    Wy możecie sie dzielić obawami związanymi z cukrzyca czy duża waga, a mnie to nie dotyczy to mam focha strzelić?

Czujecie sie właścicielkami forum. Kilka takich tu sie ujawniło dziewczyn. Co moje to prawdziwe i słuszne, inne zdanie? Sio! troll!
    Ty nie chcesz wydawać kasy na badanie, bo wierzysz ze masz zdrowe dziecko- Twój wybór. Ale daj innym podjąć swoją decyzje. I pisać o obawiasz na publicznym forum. Publicznym!

Smutne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:40

Bee85, Sophia, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientuje sie moze ktoras z Was jak to jest z wyplacaniem pieniedzy przez ZUS w takiej sytuacji:
    Od 7 kwietnia bede na zwolnienie szla, a w kwietniu beda podwyzki z wyrownaniem od stycznia. Czy ZUS wezmie mi to pod uwage przy wyliczaniu kwoty jaka beda mi wyplacac? Z tego co wiem to pierwszy miesiac zwolenienia wyplate daje pracodawca, dopiero pozniej ZUS, tylko czy oni to za wczasu wyliczaja kwote czy pozniej - nie wiem co i jak zalatwiac w tej kwestii w razie potrzeby

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:49

Angela89, bbeczka91, Behemottka, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam ze sloneczna pogoda i wybywam na miasto :)

Udanych wizyt dziewczyny :)

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    orientuje sie moze ktoras z Was jak to jest z wyplacaniem pieniedzy przez ZUS w takiej sytuacji:
    Od 7 kwietnia bede na zwolnienie szla, a w kwietniu beda podwyzki z wyrownaniem od stycznia. Czy ZUS wezmie mi to pod uwage przy wyliczaniu kwoty jaka beda mi wyplacac? Z tego co wiem to pierwszy miesiac zwolenienia wyplate daje pracodawca, dopiero pozniej ZUS, tylko czy oni to za wczasu wyliczaja kwote czy pozniej - nie wiem co i jak zalatwiac w tej kwestii w razie potrzeby

srednia z 12 pełnych miesięcy wstecz nie ogarnie tej podwyżki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

aff786a2898674f6m.jpg

Mam nadzieję że zadziała, mój poranny brzuchol :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:51

mmargol, Angela89, AniaLewandowska, Ewelina.Irl, żabka04, Pysiaczek89, stardust87, bbeczka91, _izunia_, Sabina, claudiuszek, violett, bisacz lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    srednia z 12 pełnych miesięcy wstecz nie ogarnie tej podwyżki
    czyli rozumiem, ze jesli bylaby chociazby w marcu to jeszcze by sie zalapalo?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właścicielką się nie czuje ale szukanie problemów tam gdzie go nie ma to przeciąganie problemów na siłę ale każdy robi co chce

agatia, Macioszczyczka, bbeczka91, _izunia_, Behemottka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    a jak masz za styczeń czy luty na tzw kwitku napisane wynagrodzenie? u mnie jest podobna sytuacja. Od stycznia podwyżki z wyrównaniem w kwietniu. ja jestem na zw od lutego. Zus/pracodawca wypłacił mi chorobowe uwzględniając styczeń.Jest jedna podstawa tzw zasiłku(wynagrodzenie chorobowe, zasiłek chorobowy, macierzyński) i teraz przecież mi nie skoryguje podstawy zasiłku bo od stycznia NIBY więcej zarabiam?(ta rzekoma podwyżka, bo jeszcze jej nie ma, nawet formalnie) Liczą się składki rzeczywiście odprowadzone. i za to wyrównanie odprowadzą w miesiącu wypłaty. Na tym opieram moja wiedzę

ale jeśli się mylę, proszę o poprawienie mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle zdycham z mdlosciami i wymiotami. Ale melduję się że jestem, czasem czytam i myślę o Was. Miłego dnia :* i powodzenia na wizytach

Bratek, bisacz lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    A ja sie z Tobą zgadzam. Bo tez sie boje tego, ze wynik wyjdzie poprawny, a dziecko urodzi sie chore :/ my nie jesteśmy męczennikami i decyzje podjęlibyśmy zgodnie.
    Czekam teraz na pappa, ale wcale nie wykluczam dalszych kroków, mimo dobrego usg.

Nagonka była średnia :/

Ja nie czuje się właścicielka forum i też tak o sobie nie myślę.
    Moje zdanie czy innych dziewczyn nie jest tu najważniejsze.
    Przedewszystkim li że się twoje zdanie twoja decyzja bo to twoje dziecko i ciąża.
    Uważam że jeśli wyniki są dobre i lekarz mówi że jest ok to po co szukać dziury? Problemów których nie ma???
    Wytłumacz no bo nie rozumiem!!!!
    Kumam jeśli dziecko pierwsze czy kolejne tzn w tej rodzinie jest chore albo w rodzinie jest chore dziecko to tak dla pewności i obaw i mając dużo kasy na pewno bym się skusiła na dodatkowe badania.
    Jeśli to jest pierwsze dziecko to też zależy czy mam powody czy podstawy do tego abym robiła dodatkowe badania.
    Dla mnie to szukanie problemu mając wyniki ok bym się cieszyła ciąża a nie świrowała.

Kamcia dobrze pisze i też wspominałam że po porodzie może się okazać że z dzieckiem coś nie halo i pieniądze będą potrzebne.

Nie przewidzimy tego.
    A jeżeli już są wątpliwości co do wyniku czy jakiś gin straszy podejdź do innego spece w dziedzinie prenatalnych i posłuchaj co ma on do powiedzenia zanim wydasz kasę.
    Ale oczywiście to jest twoje życie,kasa i ciąża.
    Nie możemy sobie czegoś narzucać jesteśmy tu po to aby się wspierać, doradzać a nie pouczać.
    Więc nikt tu się nie wywyzsza uważam że hormony czasami nam walą i się nie rozumiemy ale trzeba sobie pisać o tym i wyjaśniać a nie focha walić!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mmargol
    a jak masz za styczeń czy luty na tzw kwitku napisane wynagrodzenie? u mnie jest podobna sytuacja. Od stycznia podwyżki z wyrównaniem w kwietniu. ja jestem na zw od lutego. Zus/pracodawca wypłacił mi chorobowe uwzględniając styczeń.Jest jedna podstawa tzw zasiłku(wynagrodzenie chorobowe, zasiłek chorobowy, macierzyński) i teraz przecież mi nie skoryguje podstawy zasiłku bo od stycznia NIBY więcej zarabiam?(ta rzekoma podwyżka, bo jeszcze jej nie ma, nawet formalnie) Liczą się składki rzeczywiście odprowadzone. i za to wyrównanie odprowadzą w miesiącu wypłaty. Na tym opieram moja wiedzę

Ja mam w marcu tego roku podwyżkę tzn podstawe ale z tego co wiem to ona będzie się liczyc do macierzyńskiego.
    Teraz jest wliczone z tamtych wypłat zasiłek chorobowy.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja nie czuje się właścicielka forum i też tak o sobie nie myślę.
    Moje zdanie czy innych dziewczyn nie jest tu najważniejsze.
    Przedewszystkim li że się twoje zdanie twoja decyzja bo to twoje dziecko i ciąża.
    Uważam że jeśli wyniki są dobre i lekarz mówi że jest ok to po co szukać dziury? Problemów których nie ma???
    Wytłumacz no bo nie rozumiem!!!!
    Kumam jeśli dziecko pierwsze czy kolejne tzn w tej rodzinie jest chore albo w rodzinie jest chore dziecko to tak dla pewności i obaw i mając dużo kasy na pewno bym się skusiła na dodatkowe badania.
    Jeśli to jest pierwsze dziecko to też zależy czy mam powody czy podstawy do tego abym robiła dodatkowe badania.
    Dla mnie to szukanie problemu mając wyniki ok bym się cieszyła ciąża a nie świrowała.
    Kamcia dobrze pisze i też wspominałam że po porodzie może się okazać że z dzieckiem coś nie halo i pieniądze będą potrzebne.

Nie przewidzimy tego.
    A jeżeli już są wątpliwości co do wyniku czy jakiś gin straszy podejdź do innego spece w dziedzinie prenatalnych i posłuchaj co ma on do powiedzenia zanim wydasz kasę.
    Ale oczywiście to jest twoje życie,kasa i ciąża.
    Nie możemy sobie czegoś narzucać jesteśmy tu po to aby się wspierać, doradzać a nie pouczać.
    Więc nikt tu się nie wywyzsza uważam że hormony czasami nam walą i się nie rozumiemy ale trzeba sobie pisać o tym i wyjaśniać a nie focha walić!:-)

No toz wlasnie chcemy moc pisać o swoich obawach, ale jak dziewczyna napisała to zaczęlyscie ja wyzywać od trolli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:39

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mmargol

To tak samo mamy podwyzki z tymze Ty jestes na zwolnieniu od lutego wiec tak jak piszesz nie moglo wyliczenie objac u Ciebie podwyzki, a ja ide od poczatku kwietnia wiec akurat na granicy. Ciekawa jestem kiedy wyliczaja ta kwote, bo wyplacac beda mi od maja (za kwiecien pracodawca), wiec moze wyliczac beda to w kwietniu? tez nie znam sie w temacie wiec to dla mnie grzaski grunt. Porozmawialam z kolezanka ktorej mama pracuje w ZUSie, tylko w innym dziale, ma sie dowiedziec co i jak w mojej sytuacji bedzie wygladalo, dam wtedy znac.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    No toz wlasnie chcemy moc pisać o swoich obawach, ale jak dziewczyna napisała to zaczęlyscie ja wyzywać od trolli.

Jeśli chodzi o trolla to się nie wypowiadam.
    Dla mnie te forum to skarbnica wiedzy, wsparcie a nie tworzenie jakiś znajomości.
    Dlatego mi tak bardzo nie przeszkadza troll.
    Nie podaje żadnych prywatnych info o sobie czy rodzinie więc co mi może zrobić.

Co do badań i gina.
    Masz rację ale jeśli wynik z krwi jest ok i lekarz robi usg i też jest ok i tak gin też mówi jest ok to pewnie ze się nie wybiorę do innego gina bo po co?????
    Można zweryfikować wynik badania z krwi gdzie indziej, porównać np. Z innymi tu na forum czy innym forum.
    Jeżeli coś nie halo to wtedy się wybrać do innego gina na konsultacje.
    O to mi chodzi.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka nie liczy się na nowo podstawy zasiłków (nawet zasiłków różnego rodzaju)jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 3 miesięcy(art.43 ustawy) , będzie ta sama podstawa i chorobowego i macierzyńskiego. Podwyzka nic nie zmienia, zmiana wymiaru czasu pracy wg Zus zmienia(a wg mnie tez nie)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:10

_izunia_, Bratek, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    To tak samo mamy podwyzki z tymze Ty jestes na zwolnieniu od lutego wiec tak jak piszesz nie moglo wyliczenie objac u Ciebie podwyzki, a ja ide od poczatku kwietnia wiec akurat na granicy. Ciekawa jestem kiedy wyliczaja ta kwote, bo wyplacac beda mi od maja (za kwiecien pracodawca), wiec moze wyliczac beda to w kwietniu? tez nie znam sie w temacie wiec to dla mnie grzaski grunt. Porozmawialam z kolezanka ktorej mama pracuje w ZUSie, tylko w innym dziale, ma sie dowiedziec co i jak w mojej sytuacji bedzie wygladalo, dam wtedy znac.

mmargol, ale w styczniu niby jest/będzie ta podwyzka(wyrównana w kwietniu) ale przez zmianę zasadniczej od stycznia zus nie zmieni mi podstawy chorobowego(bo za styczeń powinno niby być więcej)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ