WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 15 tc
Spałam jak zabita taka byłam wczoraj zmęczona, ale słabo się wstaje kak w domu cisza i maz jeszcze spi, tak to zawsze mnie budzi i szykuje się do wyjścia. O rety pospalabym sobie jeszcze
Behemotka dobry pomysł, najbardziej wkurzajace sa te szeptanki za plecami grrr.
Miłego dnia!Behemottka, Sabina, Strazaczka1990, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartta wrote:Witam się w 15 tc
Spałam jak zabita taka byłam wczoraj zmęczona, ale słabo się wstaje kak w domu cisza i maz jeszcze spi, tak to zawsze mnie budzi i szykuje się do wyjścia. O rety pospalabym sobie jeszcze
Behemotka dobry pomysł, najbardziej wkurzajace sa te szeptanki za plecami grrr.
Miłego dnia!
U mnie powiedziałam szybko, no to szeptów nie było
Za to u mnie sąsiedzi już gadają, ze mnie zwolnilityle czasu w domu siedzieć? To niepodbna
Ps. Martta Ty dziś ja jutro zaczynam 15tc. I to lubię! Te pierwsze tygodnie tak się ciągnęły, a teraz już pedzimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 06:35
Strazaczka1990, martta, bbeczka91, Behemottka, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie moje drogie mam 27 lat jedno zdrowe dziecko i leb na karku
I nie chce zeby moja corka majac lat 50 zamoast zajmowac sie rodzina zyla zyciem chorego brata/siostry. To tylko statystyki a nie gwarancje.Nikt mo nie powoedzial ze ryzyko 1;8000 jest duze ale ono jest bo to wyrwane z kontekstu nie majace noc wspolnego z dzoeckoem wyniki i ryzyko jest a te cyferko moga byc zawsze ryzyko jest zawsze i albo jestesmy na noe gotowe lub nie. po raz kolejny widze ze forum jest tylko do grupowego nawijania makaronu na uszy a na prawdziwe dyskusje roznowy noe ma miejsca.
Utwierdzajcie sie w czym chcecie a ja mam prawo miec obawy myslalam ze moge tez soe nimi dzielicUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie chcę się wtrącać, bo nic mi do tego, zrobisz jak uważasz. Skoro czujesz potrzebę ok.
Ale moim zdaniem po co szukać zmartwienia kiedy go nie ma?
Ja miałam ryzyko w trisomiach na USG ok. 1:4000, 1:8000 i 1:37000. BAAARDZO NISKIE.
I nie będę nic robić, bo pappa wyjdzie mi niższa ze względu na jakiś tam czynnik i zasieje niepotrzebną nikomu panikę. Szczególnie dla dziecka.
Z pierwwszym też USG miałam tylko. Nie denerwowałam się. Urodziło się zdrowe o czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 07:22
AniaLewandowska, Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:Witam się o poranku, ja dziś zaczynam 17 tydzień! nie mogę uwierzyć że tak szybko ten czas zleciał
Nie byłam jeszcze na USG od prenatalnych, ale domyślam się, że moje dziecko wielkością jest już w 17 tygodniu:P
Wracam za jakiś czas. Idę zaprowadzić potomka do przedszkola i po jakieś gorące bułki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 07:22
-
nick nieaktualnyja miałam w czwartek usg, ale nie podała mi rozmiarów
następnym razem będę się upominać o zdjęcie, na połówkowe wezmę męża żeby sobie pooglądał
i znów się pewnie wzruszy...
ja miałam podobne wyniki co Macioszczyczka i też mi lekarz powiedział, że ryzyko niskie, nie ma co się martwić na zapas, bo to tylko liczby -
Witam się, dzisiaj mam wizytę pierwszą po usg genetycznym, ide z danymi pappy do wyliczenia statystyk i zapytam o ten cukier u mnie. Wizyta dopiero o 18.10 a już sie nie moge doczekac jak moj maluch wyglada i czy pokaze co ma miedzy nogami
maluch byl o 3 dni starszy, ciekawe jak teraz
Ewelina.Irl, w avatarze to Twoja Nicolka? Sliczna dziewczynka
Little gratuluję kolejnego tygodnia, jak ten czas lecija wg bbf zaczynam jutro ten sam 17 tydzień, chociaż u lekarza zawsze ciąża starsza
Ewelina.Irl, Strazaczka1990, _izunia_, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
z tego co kojarze to chyba między 18 a 22 tygodniem
ja sie umawiam zawsze na wieczorne wizyty, zeby malza zabierac, ale dzisiaj to nie mam najmniejszej ochoty zeby ze mna byl bo mnie wkurzyl 2 dni temu i jeszcze mi nie przeszlo a on tez nieugiety, no zla caly czas jak osa chodze przez niego ;/ no ale na polowkowe to juz obowiazkowo musi byc
ja mam wizyty co 3 tygodnie wiec albo w 19 tyg albo w 22 tyg mi zrobi polowkowe, zobaczymy co powie dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 07:59
-
nick nieaktualnymmargol wrote:z tego co kojarze to chyba między 18 a 22 tygodniem
ja sie umawiam zawsze na wieczorne wizyty, zeby malza zabierac, ale dzisiaj to nie mam najmniejszej ochoty zeby ze mna byl bo mnie wkurzyl 2 dni temu i jeszcze mi nie przeszlo a on tez nieugiety, no zla caly czas jak osa chodze przez niego ;/
ale dają nagrania DVD, więc w razie czego sobie poogląda
ja się zbieram do pracy, dziś tylko na 3 godziny, bo mogę sobie wybrać jedną godzinę, bo wczoraj zostałam dłużej przez jednego klienta, standardy standardami, ale klient nie może usłyszeć od nas że właśnie kończymy pracę i zajmie się nim ktoś inny, choć wyraźnie dawałam mu do zrozumienia że tyłek niepotrzebnymi sprawami zawraca, bo żadnych profitów nie miałam i nie będę miała, bo potraktowana zostałam jako bezpłatna informacja
trzymajcie się cieplutko i powodzenia na wizytach, ja po południu być może wrzucę zdjęcie brzucha bo jest ogromny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 08:04
-
nick nieaktualnyPewniaczka 2 wrote:Nie moje drogie mam 27 lat jedno zdrowe dziecko i leb na karku
I nie chce zeby moja corka majac lat 50 zamoast zajmowac sie rodzina zyla zyciem chorego brata/siostry. To tylko statystyki a nie gwarancje.Nikt mo nie powoedzial ze ryzyko 1;8000 jest duze ale ono jest bo to wyrwane z kontekstu nie majace noc wspolnego z dzoeckoem wyniki i ryzyko jest a te cyferko moga byc zawsze ryzyko jest zawsze i albo jestesmy na noe gotowe lub nie. po raz kolejny widze ze forum jest tylko do grupowego nawijania makaronu na uszy a na prawdziwe dyskusje roznowy noe ma miejsca.
Utwierdzajcie sie w czym chcecie a ja mam prawo miec obawy myslalam ze moge tez soe nimi dzielic
Fajnie ze masz dziecko i 27 z głową na karku:-)
Tylko chodzi o to że ty się nakręcasz nie potrzebnie.
To tylko statystyki cyferki.
Ja mam nt 2.1 przy crl 6,91.
Gin powiedział że ok! To jest ok!
Nie szukam dziury dalej bo po co?!
Ja wierzę że jest ok i tak będzie.
Robiłam też test pappa gin powiedział że wynik usg jest bardzo dobry to pappa nic mu tam nie wniesie.
Jest spece w usg prenatalnych.
Będąc z córką w ciąży maialam usg nazwijmy to prenatalnym u gina bez certyfikatu byłam zielona nie wiedziałam co gdzie w ciąży gin powiedział że jest ok i mu wierzyłam.
Może idź na usg do innego lekarza albo go poprostu zmień bo mam wrażenie że jest nie kompetentny. Sory.
Bo albo lekarz cie nakręca albo ty sama!
A nie potrzebnie.
Obawy każda z nas ma tak naprawdę dopóki nie zobaczy na oczy każdego paluszkach i części ciała dziecka.
Choroba dziecka każdy z nas może spotkać taka prawda bo nikt Janie jest idealny i może się pomylić tak jak z oznaczeniem płci po porodzie zdarza się że wyszło co innego.
Nie masz na to wpływu.
Ja też się boje wady czy choroby dziecka jestem słaba psychicznie pod tym względem i nie wiem jak bym sobie poradziła.
Więc proszę zmień lekarza albo weź się wgarsć i się nie nakręcaj bo masz już zdrowe dziecko!!!!
Dodatkowo masz możliwość zrobienia dodatkowych badań już teraz skoro się tak już nakręciłas żeby czemuś zapobiec.
Pozdrawiam:-)maluutka90, AniaLewandowska, Angela89, Strazaczka1990, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość
-
Little, dobrze ze chociaz mozesz odebrac ta godzine co dluzej zostalas, w nie jednej firmie nawet tego nie gwarantuja, byleby wycisnac jak najwiecej z pracownika.
Zazdroszcze nagrania dvd, fajna pamiatka
Czekamy na zdjecie brzucholau mnie jeszcze nie ma co fotografowac, wyglada jakbym na silownie musiala sie przejsc
-
nick nieaktualnyWitam się z lekkim ciśnieniem wrrre
No ale nie ważne zaraz mi przejdzie:-)
Ja już po kawie i śniadanku.
Otwierając lodówkę dziś stwierdziłam że nie mam co zjeść
Ja mam o tule trudniej że muszę cukrów pilnować, muszę uważać co jem.
Pisalyscie o tych wózkach.
Przejrzałam wszystkie które macie polecacie i jestem zielona.
Jednak najbardziej podoba mi się tylko fotelik cybexa)))
I nie wiem jaki wybrać ten wózek bo jednak moja miłość pozostaje do x Landera:-)
Ale jeszcze dużo czasu więc poczekamy.
Moje drogie w biedronce od 17.03 będa artykuły dla dzieci tych mniejszych kocyki i pieluchy tetrowe,czapeczki.
Ja idę po kocyk:-)
Kupie uniwersalny
Zobaczcie w necie gazetkę
Czapeczki też są boskie))
Ja mam lenia tak jak wczoraj a tyle muszę zrobić wrrrr
Miłego dnia i udanych wizyt:-)Strazaczka1990, Little Red Fox lubią tę wiadomość
-
żabka dzieki za info, ja sie wybiore na pewno po recznik kapielowy i wezme chyba zielony
a kocyk uniwersalny to chyba tylko ten z pomaranczowym zostaje, bo widze 3 wzory tylko
ale slodkie te maluchy z gazetki
rozczula mnie widok dzieci
w wozkach tez jestem zielona ale pozostawiam sobie ten temat na pozniej, poki co patrze na nie tylko katem oka ktory ladniejszy, nie zaglebiam sie w szczegoly jeszcze
nie cisnieniuj sie tak bo cukier skoczy i dopiero bedzieja tez mam nerwa na faceta mego wiec jednocze sie z Toba
żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie chyba nie ominie dzisiaj nerw bo wczoraj wieczorem mój mężczyzna mąż jechał że bolą go mięśnie i w ogóle tak ba grypę go rozkłada. Jejku co to będzie! Przecież on będzie umierał!!!!!! Hahahha faceci.
Ja też się czaje na ten pomarańczowy:-)
Co do wózka ważne żeby spacerówka ci się rozkładala do pozycji leżącej wiadomo dziecko usunie na spacerku a ty nie zostawisz go w pozycji pół leżącej bo głowa mu może spadać.
Ja miała jeszcze taki defekt w moim wózku starym balerinie z eko skóra że jak gondoli zamieniłem na spacerówke włożyłem ja w stronę do siebie to dziecko mi spadały z niej. Dlatego sprzedam bo szlak mnie trafiał.
A z wózkiem będę miała problem tzn z mężem bo wczoraj przeglądałam te co polecalyscie a on mi wyskakuje żebym wybierala z takich staroswiecka z koszykiem na dole na dużych kołach wrrrrr coś jak balerina ale nie pozwolę teraz kolej na mnie z wybraniem wózka. Im się dobrze mówi ale to my będziemy latać z tymi wózkami i to nam ma być wygodnie! -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Moje drogie w biedronce od 17.03 będa artykuły dla dzieci tych mniejszych kocyki i pieluchy tetrowe,czapeczki.
Ja idę po kocyk:-)
Kupie uniwersalny
Zobaczcie w necie gazetkę
Czapeczki też są boskie))
Też pędzę po kocyk, bo bardzo dobra cena! -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
jako pogodynka melduję że u mnie dziś słońce więc koło południa zbieram się na spacer!!!
Dziś zaczynam 13 tydzień! Jutro mamy usg genetyczne mąż idzie ze mną i nie mogę się doczekać mojego groszka!
Co do badań Pappa itp. To są zawsze statystyki, nawet jeśli ryzyko jest duże... Ważne tylko czy bierze się odpowiedzialność na klatę, nawet jeśli dziecko będzie chore... Wiem, że to trudny temat, ale brat mojego męża ma 8 letnią córkę z wadą genetyczną, cała ciąża prawidłowo i co? I mała jak miała 2 lata zaczęła chodzić, teraz zaczyna coraz więcej mówić zdaniami... I co mieli ją wymienić na inną, bo nie spełnia ich oczekiwań. Kochają ją za to jaka jest. Nie chce się mądrzyć, ale wiem trochę jak wygląda życie z takim dzieckiem.. I powiem tak, że nie ma lekko, ale oni wzięli to na klatę - zabiegi rehabilitacja, logopeda i jest poprawa i wszystko idzie ku lepszemu. I to nie jest tak, że oni mają nie wiadomo jakie fundusze - oboje pracują normalnie na etacie i nie zarabiają jakiś szalonych kwot. Więc można. Nawet powiem więcej od 2 lat mają drugą córę i jest wszystko dobrze mała rozwija się prawidłowo i wszystko jest super, mimo że pappa też nie wyszła idealnie... to tylko przykład, ale chciałam Was trochę podnieść na duchu, że nawet jeśli coś jest nie tak albo może być to życie z takim dzieckiem to owszem sporo trudu, ale to nie koniec świata, więc nie martwcie się na zapas!mmargol, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, żabka04, _izunia_, bbeczka91, Bratek, bisacz lubią tę wiadomość