X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam fotelik i polecam :) Tak wiem nie pomogłam :) Ale powiem że teraz Cybex wypuscił foteliki z możliwością rozłożenia do leżenia :)

Tak, wlasnie taki chce kupic. Przekonaly mnie ich patenty/certyfikaty i gwarancja. I to, ze mozna go do stelaza wozka podlaczyc.

Dlugo juz uzywasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Idę poszukać:)
    Cybex Cloud Q

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Tak, wlasnie taki chce kupic. Przekonaly mnie ich patenty/certyfikaty i gwarancja. I to, ze mozna go do stelaza wozka podlaczyc.

Dlugo juz uzywasz?

Ja mam cybex aton 4, jak kupowałam nie było cloud Q ale koleżanka kupiła ostatnio i mogłam obejrzeć. Ja atona używałam bardzo długo bo dopiero w styczniu przesiedliśmy się na kolejny fotelik czyli córka miała 11 miesięcy. Gadałam z kolegą ma swoją hurtownie dla dzieci i polecił cybex jako jedyny ma tyle * i certyfikatów. Przynajmniej ten o 0-13kg. kolejnych nie polecał. Jeden minus dla mnie to waga, ale wiadomo dobry fotelik musi ważyć. Dla mnie kolejnym plusem to byłą wkładka która dopasowała się do mojej córki (wcześniaka) nie musiałam jak inni podkładać coś jej pod plecy/pupe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam fotelik i polecam :) Tak wiem nie pomogłam :) Ale powiem że teraz Cybex wypuscił foteliki z możliwością rozłożenia do leżenia :)

Ja potrzebuję na razie tego małego foteliczna z adapterem do wózka. Taki większy rozkładany z 3 czy 4 pozycjami już mamy, ale on jest chyba od około 6 do 15 kg. I ma taką wkładkę zmniejszającą. Czy jak to tam się nazywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja potrzebuję na razie tego małego foteliczna z adapterem do wózka. Taki większy rozkładany z 3 czy 4 pozycjami już mamy, ale on jest chyba od około 6 do 15 kg. I ma taką wkładkę zmniejszającą. Czy jak to tam się nazywa.

Tak tylko że właśnie cybex stworzył fotelik rozkladany dla dziecka od 0-13kg czyli na sam początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:26

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ze bardzo fajny ten fotelik. Zastępuje gondole. Super. Ja mam maxi cosi po Kacprze wiec juz nie będę kombinować bo mój luby juz na mnie krzywo zezuje;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No powiem ze bardzo fajny ten fotelik. Zastępuje gondole. Super. Ja mam maxi cosi po Kacprze wiec juz nie będę kombinować bo mój luby juz na mnie krzywo zezuje;)

No cene też ma sporawą, gdybym nie miała cybex to bym probowała jakoś męża przekonać ale nieee próbuje nawet :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, może troll, może nie troll. Nigdy nie możemy być na 100% pewne. O ile pamiętam, ona dodała zdjęcie i data USG była świeża. No a jeśli chodzi o składnie i błędy, to różnie bywa. Czasem, kiedy czytam pamiętniki, to też się mocno męczę, a ze zdjęć na pamiętniku jest jasne, że tamta pamiętnikowa dziewczyna to nie troll.

Natomiast inna sprawa, że 1:8000 to śmieszna liczba. Jeśli dziewczyna nie kumata, to trzeba jej przeliczyć, że 1 podzielone na 8000, to 0,000125%. Bardziej prawdopodobne jest to, że w ciągu najbliższych pięciu lat potrąci ją samochód.

Swoją drogą to te liczby w głowie nam kręcą... U mnie liczby podają tylko wtedy, kiedy o to wprost zapytasz. Poza tym podają, że badanie jest pozytywne lub negatywne plus że wykrywalność na tym etapie wynosi 70%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 01:27

Macioszczyczka, mmargol lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ta moja wkładka jest od 0kg nie pamiętam. Kupowaliśmy fotelik prawie 4 lata temu. ;P
    Ale na bank nie przypne go do stelaża od wózka, bo z podstawki nie jest odpinany ;/

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po warsztatach "Mamo to ja". Fajna i przydatna tematyka.
    1) Be safe na temat bezpieczeństwa w podróży - adaptery do pasów dla kobiet w ciąży, ustawianie fotelików, rodzaje, co gwarantuje bezpieczeństwo.
    2) Rytuały matki i dziecka - mniej ciekawy jak dla mnie.
    3) Szczepienia obowiązkowe i zalecane - mojemu mężowi ten temat się najbardziej podobał i przekonał go jeszcze bardziej do szczepień zalecanych.
    4) Karmienie piersią i wprowadzanie posiłków - dość interesujące.
    5) Mleko modyfikowane Enfamil - pewnie dlatego że to organizator
    6) Kąpiel niemowlaka - firma Johnson's baby - prowadzone przez położną; kąpiel jako nawiązywanie więzi, interesujące

Jeśli chodzi o upominki to: osłonki przeciwsłoneczne na szyby samochodowe, długopis, gazetki (na temat: mleka modyfikowanego, fotelików samochodowych, produktów Johnson's i nowy numer czasopisma "Mamo, to ja"), próbka płynu do kąpieli 3w1, książeczka nauka cyferek z samochodami.

No i dwa konkursy:
    1) Trzeba napisać co Ci się kojarzy z "Mamo, to ja" - najlepiej napiszcie sobie na spokojnie w domu może w formie wierszyka albo rymowanki coś w stylu mamo to ja po raz pierwszy zrobiłem siku na nocnik, mamo to ja... - jakie takie wierszyki dziewczyny pisały; to się oddaje w przerwie później wybierają 5 osób jako nagrody 3x paczki pieluch Dada i 2x beciki :)
    2) Po prezentacji położnej z Johnsona zadała pytanie które trzy produkty Johnsona mają formułę "no more tears" i trzeba było się szybciutko zgłosią. Udało mi się :)

Pierwszy raz w życiu coś wygrałam :) Taka fajna torba z Johnsona, która ma przewijak taki turystyczny rozsuwa się jeden bok i z niego rozkłada się przewijak do tego płyn do kąpieli 3w1, oliwka i chusteczki nawilżane.
    Jako dodatkowa nagroda od męża mc donald mniamm :)

Nadrobię was jutro bo już padam a widzę, że się rozpisałyście.
    Pozdrawiam i dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 23:39

Behemottka, claudiuszek, A_n_k_a_80, Ewelina.Irl, martta, Sabina, mmargol, maluutka90, mychakruszyna, Żabcia_, Strazaczka1990, violett lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia - gratuluję wygranej :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam za moja nie obecnosc ale ostatnio pogoda jest piekna wiec korzystamy ile wlezie .
    Jutro mam wizyte .
    Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze bo nie jestem wstanie nadrobic nie bylo mnie od weekendu .
    Czuje malego brzdaca juz od pewnego momentu a dzis jezdzi mi jak by noga i pcha sie w lewa strone .
    Dzis caly dzien mnie glowa boli .
    Dostalam zdjecia ze sesji Nicoli ❤
    Zycze wam kolorowych snow :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 00:28

Behemottka, A_n_k_a_80, mmargol, Strazaczka1990, _izunia_, bisacz lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu... Kobity... Prawie 60 stron do nadrobienia????? Jeżu kolczasty..... Trzeba wprowadzić jakąś funkcję streszczeń ;)

Malgorzalka - YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nawet nie wiesz, jak bardzo czekałam na Twoje wyniki.
    GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! tak bardzo, baaaaardzo się cieszę :)))))

Little Red Fox wrote:
    mojej przyjaciółki babcia pracowała na roli, powtarza że one do porodu orały, w stodole rodziły dzieci, odkładały na siano i szły dalej w pole, sama w to nie chcę wierzyć :P
    I pewnie m.in. dzięki temu łatwiej rodziły :P

Dzierzba - mnie poproszono przed genetycznym o to, by przez 2 dni nie smarować niczym brzucha. I wsunąć coś słodkiego na 30min przed badaniem, żeby maluch był żwawszy ;)

Agatia, GRATULACJE!!!!!!

A tak w ogóle, to chcieliśmy tylko zgłosić, że wtorek jest dla nas zawsze rozpoczęciem nowego tygodnia - tym razem szczególnie miłym, bo.... ZACZYNAMY DRUGI TRYMESTR, jupiiii :)))))
    Ulga mega. Że II trymestr. Że badania ok. Uffff, odpukać. Btw-w piątek byłam w przychodni przyszpitalnej - tym razem NFZ mniej mi zadziałała na nerwy ;) Babka wydaje się sensowna. Plus dla niej, bo zleciła mi krzywą już teraz, mimo, że poprzedni lekarz NFZowski zignorował moją graniczną glukozę (połączoną z negatywnym wywiadem rodzinnym w temacie cukrzycy, a także moimi problemami z hipoglikemią reaktywną, które pojawiły się już naście lat temu).
    Więc zobaczymy. Na razie lekarka na plus :)

No i zaszalałam ;) Mam pierwszy zakup :-D Miała być symboliczna para skarpetek - skończyło się na takiej uroczej, meeeega mięciutkiej przytulance dla niemowlaka.... Nie wiem, w jakim stanie dotrwa do jesieni.... ale na pewno będzie nam poprawiać humorki ;))))

Behemottka, A_n_k_a_80, Sabina, mmargol, maluutka90, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka gratki udalo sie pozytywnie i teraz bedzie juz z gorki :)
    Dzierzba nic Ci nie doradze jestem laikiem jedyne co to trzymam kciuki za wasza cala trojke ♡♡♡

Dzisiaj sie ucieszylam, bo fotelik ktory dostane w spadku po kuzynce jest z römera to dobra niemiecka firma i po zakupieniu adapterow bedzie pasowal do wozka bebetto holand ktory chce zakupic, zaoszczedze 1200zl :), fotelik ma tez baze do samochodu :) jutro jak sie uda to wstawie zdjecie tego fotelika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 01:43

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia proszę o dopisanie wizyty 31.03 :) dziekuje :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ciągnie w macicy. Chyba maluszek się rozpycha. Kłuje i rozciąga... Ałaj...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? To obżarcie, na które narzekam od dwóch dni, to chyba jednak nie obżarcie, tylko Fasol moj i jakiś brzuszny skok rozwojowy. Dzisiaj na kolacje zjadłam sałatkę ze szpinaku z vinegrettem i kilka winogron, to było trzy godziny temu.... i znowu jestem "nażarta", a jednocześnie głodna. I brzuszek mi wyrósł jakby większy?

Poza tym - chyba jutro kupie pudło pączków i ogłoszę ciąże oficjalnie kolegom i studentom. W sumie już teraz są jakieś takie szepty po katach, no i po co mi to? Utnę plotki zanim zaczną mnie ludzie zaczepiać w korytarzach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 05:37

martta, Sabina, mmargol, AniaLewandowska, Żabcia_, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, _izunia_, bbeczka91, bisacz, Ania91 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - już Cię chciałam wywoływać z zaświatów ;)

Idę spac. Do napisania za 8 godzin :)

Sophia, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ