X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)
    Dziś na Śląsku piękny słoneczny dzień :) aż chce sie żyć!
    W końcu opadły ze mnie emocje przedwczorajszego dnia i kolejnej nieprzyjemnej sytuacji ze strony mojej mamy i tym razem jeszcze siostry.
    Przepłakałam prawie 2 dni. Ehhhhh tak mi przykro, mowię Wam... Mój M strasznie sie o mnie martwił i uspokajał jak moze. Każdej kobiecie życzę takiego faceta :)
    Dziś wchodzę w kolejny tydzień :) mam nadzieje, ze z bobo wszystko ok i nie odbiło sie zbytnio na nim.
    Na szczęście do poniedziałku i prenatalnych już coraz bliżej...
    My apropo wózka, chcemy w przyszłym Tyg podjechać do Bedzina, bo podobno jest tam niezła hurtownia. Pojazd musi koniecznie obejrzeć mój M, bo planuje mega długie spacery z dzieciakami :) wiec musi spełniać jego oczekiwania. Nie będę tu zbytnio polemizowała (no moze choć troche odnośnie koloru), bo resztę rzeczy kupuje sama i tylko mu pokazuje jak paczka przyjdzie do domu ;)
    Dobra, biegnę póki co zawieźć moja pierworodna do szkoły a potem moze zajrzę do moich w pracy :)
    Słonecznego dnia.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, ja wozka takiego z koszykiem na dole nawet nie biore pod uwage, po jakbym na spacerze do sklepu wstapila cos kupic to by mi pewnie po drodze wypadlo :P a tak zawsze moge schowac w ten obudowany koszyk pod wozkiem :)

Powodzenia dziewczynki na wizytach, ja pewnie bede ostatnia z nowinami dzisiaj, niech ten czas szybciej plynie :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał też mam 27 lat i moja statystyka nie wyszła tak pięknie ale się nie nakrecam lekarz powiedział że dziecko jest zdrowe to tak jest. Coś wynik obniżyło nie wnikam co i nie robię badań. Jestem nie odpowiedzialna? nie, po prostu wiem że noszę zdrowe dziecko. Doskonale wiedziałam na czym pappa polega i gdzie to badanie mogę sobie wsadzić. To nawet nie jest diagnoza a tym bardziej wyrok. To twoja decyzja co zrobisz ale nie wiem po co robiłaś te badania mogłas od razu iść na nifty bo nie wiem jaki wynik dal by Ci satysfakcję.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ...

Ja jeszcze w pidżamie .Jeszcze zaspana ciężka noc była nie mogłam spać.
    U mnie słoneczko i chyba pojade na miasto.By się rozerwać.
    Jutro prenatalne. Ciekawe jak zareaguje mój Slawek jak zobaczy na monitorku mała istotke.Może i lezka mu poleci :D .
    Ja pamiętam jak zobaczylam taki już widoczny zarys.Plakalam
    Byłam wtedy z mama lezka jej się zakrecila

Behemottka lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam z mama na zakupach .Tak chciałam zjeść kebaba na talerzu.Weszlysmy by zamówić a tam wszystkie krzesła zajęte.Moja mina była nie zapomniana taka smutna ...Ale dziś.zjem.Musze....nie mogę wytrzymac

• martta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka i oby tak dalej szybko i juz bezproblemowo nam szło!
    Zabka ja mam właśnie takiego chorego w domu, ale dzisiaj z rana zrobil nam jajecznicę dobra, wiec na razie nie psiocze, ale wiem ze jak juz wrócę do domu to pewnie humor bedzie miał gorszy jak wczoraj....
    Powodzenia na wizytach, zazdroszczę wam, do mojej jeszcze tak daleko.... ehhh
    My postanowiliśmy, ze temat wozka zaczniemy rozkminiac po usg polowkowym :-) lekarka mówiła, że najlepiej między 20 a 22 tc robić.
    Ja też jutro idę do biedronki zobaczyć, ale nie wiem jakie kolory obstawiać hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:57

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Nie moje drogie mam 27 lat jedno zdrowe dziecko i leb na karku
    I nie chce zeby moja corka majac lat 50 zamoast zajmowac sie rodzina zyla zyciem chorego brata/siostry. To tylko statystyki a nie gwarancje.Nikt mo nie powoedzial ze ryzyko 1;8000 jest duze ale ono jest bo to wyrwane z kontekstu nie majace noc wspolnego z dzoeckoem wyniki i ryzyko jest a te cyferko moga byc zawsze ryzyko jest zawsze i albo jestesmy na noe gotowe lub nie. po raz kolejny widze ze forum jest tylko do grupowego nawijania makaronu na uszy a na prawdziwe dyskusje roznowy noe ma miejsca.

Utwierdzajcie sie w czym chcecie a ja mam prawo miec obawy myslalam ze moge tez sie nimi dzielic
    A ja sie z Tobą zgadzam. Bo tez sie boje tego, ze wynik wyjdzie poprawny, a dziecko urodzi sie chore :/ my nie jesteśmy męczennikami i decyzje podjęlibyśmy zgodnie.
    Czekam teraz na pappa, ale wcale nie wykluczam dalszych kroków, mimo dobrego usg.

Nagonka była średnia :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ktorego portalu mowilyscie ze zdjęcia po przesłaniu po jakimś czasie same się usuwają, fotosik???

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-)
    Gratuluje udanych wizyt oraz poznania plci dziecka:-)
    3mam kciuki za nastepne wizyty.

U mnie zapowiada sie sloneczny dzien. Jak ogarne chate i ugotuje obiadek to wybiore sie na spacer. Szkoda bybylo nie skozystac z tak ladnej pogody.

Dzisiaj wlasnie mam 30 urodziny i dostalam najpiekniejszy dla mnie prezent od babla. Mianowicie poczulam jak fikolki robi w brzuszku. Cudowne uczucie.

Jutro mam wizyte-juz nie moge sie doczekac. Ciekawi mnie co gin powie o maluszku.

W piatek zaczynam 16 tydz-ale ten czas mija szybko.

żabka04, AniaLewandowska, violett, Pysiaczek89, _izunia_, mysza0406, Żabcia_, Behemottka, Bratek, bisacz, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizabeth zatem najlepszego!!!!! :-) super prezent, nic go pewnie dzisiaj nie przebije ;-)

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:27

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Dziewczyny z ktorego portalu mowilyscie ze zdjęcia po przesłaniu po jakimś czasie same się usuwają, fotosik???
    ze strony iv.pl :)

YvonnElizabeth, samych wspaniałości i dobrych nowin Ci życzę :)

u mnie też piękna, słoneczna pogoda. Nie do pomyślenia, że wczoraj i przedwczoraj było szaro buro i śnieżnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:20

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mówię do córki że pójdziemy jutro do biedronki po kocyk i czapeczki dla dzidziusia.:-)
    A ona do mnie mówi że da dzidziusiowi swój kocyk który mama kupiła też w biedronce ten mały mamusiu i czapeczki też mamy małe i duże ja mu dam bo to będzie dziewczynka mmmmmmm aż łezka mi się zakręcila :-)
    A mama z tatą tak chcą synka! :-(

Zjadłam drugie śniadanie i biorę się za odkurzanie :-) wrescie:-)
    Zjadłam nie dobra śliwke wrrr

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:49

Angela89, Pysiaczek89, maluutka90, Macioszczyczka, _izunia_, bbeczka91, Behemottka, Anulka01, bisacz, Pauka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonn 100 lat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się obiema rękami pod agatia to chciałam przekazać i też tak myslalam że przekazałam.
    Nie mamy na to wpływu!!!!

Kurcze jak chcecie wariowac i zeswirowac na maksa to robta co chceta.
    Ja nawet nie będę czytać takich postów!
    Sory ale szybko mi ciśnienie skacze jak czytam albo słyszę.
    Na własne życzenie dostajesz stresów i nerwów uważam że to nie potrzebne.
    Podam głupi przykład a wy sobie same opowiedzcie:
    Dziecko wpada pod samochód zostaje roślinka do końca życia.
    I co zostawisz go? Oddasz go???tak jak ktoś napisał że nie spełnia waszych oczekiwań????? Nie będziesz walczyć żeby dziecko wyzdrowialo! Będziesz musiała z tym sie pogodzić i żyć dla dziecka.
    Prawda????
    No dlatego nie będę się wypowiadać więcej w takich czy podobnych tematach bo mam ciśnienie w 5 sekund.
    A mam się nie denerwować!
    A wiek też nie ma wpływu co ja mam powiedzieć 32 lata jeszcze większe ryzyko wad dziecka itd. I co mam wydać kupę kasy na badania żeby przekonać się że dziecko zdrowe na 100% jak i tak nie ma pewności bo po porodzie może się okazać co innego.
    Dlatego ufam lekarzowi jak powiedział ok to jest ok.
    Gorzej jak by wyniki były źle czy usg wtedy mogłabym się martwić!

Sory jeśli kogoś urazilam. Nie chciałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:30

agatia, mmargol, Angela89, Pysiaczek89, maluutka90, Macioszczyczka, _izunia_, bbeczka91, Behemottka, Behemottka, bisacz, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YvonnElizabeth wrote:
    Czesc dziewczyny:-)
    Gratuluje udanych wizyt oraz poznania plci dziecka:-)
    3mam kciuki za nastepne wizyty.

U mnie zapowiada sie sloneczny dzien. Jak ogarne chate i ugotuje obiadek to wybiore sie na spacer. Szkoda bybylo nie skozystac z tak ladnej pogody.

Dzisiaj wlasnie mam 30 urodziny i dostalam najpiekniejszy dla mnie prezent od babla. Mianowicie poczulam jak fikolki robi w brzuszku. Cudowne uczucie.

Jutro mam wizyte-juz nie moge sie doczekac. Ciekawi mnie co gin powie o maluszku.

W piatek zaczynam 16 tydz-ale ten czas mija szybko.

Wszystkiego najlepszego:-) 100 lat!!!

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:49

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ