X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol cudny brzuszek ❤️

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    to ja zmienię temat i powiem Wam, że wydawało mi się, że mój brzuch jest jeszcze niewidzialny dla otoczenia, ale dzisiaj po pracy koleżanka mi mówi, że w tej bluzce to było mi widać już brzuszek, albo po prostu tak wybił szybko w ostatnim czasie :D (a bluzka była luźna na dole zawsze).

Tak więc jak tylko wróciłam do mieszkania cyknęłam fotę i patrzę a tu brzuchol! :D

Patrzcie, patrzcie jak go widać :D

http://iv.pl/images/33827259824981180282_thumb.jpg

Patrze na zdjęcie i myślę "Dziecinko moja kiedy się pokażesz?, bo twoja matka wygląda tak, jaby się objadła a nie była w ciąży", a później popatrzyłam na Twój suwak ;) między nami ponad 3 tygodnie róźnicy, więc mam czas ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka, ja tez wygladalam jakbym sie objadla i w sumie do dzisiaj tak myslalam ;) mowie Ci, jak nic w ostatnich kilku dniach musialo wybic tak brzuchol! :) jeszcze trzoske i u siebie zobaczysz :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że rozpoczęłam dzisiaj dzien foto brzuchola ;-) piękne brzuszki, piękne wszystkie :-)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam cały czas się nabijam, że po prostu mam bajzel w brzuchu ;)

Gorzej z ruchami... Może dziwnie to zabrzmi, ale ja naprawdę mam tak pokręcony układ pokarmowy, któremu wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecznie coś nie pasuje, że boję się, iż pierwszych ruchów nie poznam...
    Piszecie, o delikatnych bąbelkach, motylkach.... Bąbelki, to ja mam po statystycznym posiłku :P :P :P :P ;))))))

Angela89, Strazaczka1990, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzuszki ❤

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po :) uffff.... wszystko ok :)

lekarz zbadał wszystko, dosłownie wszystko. Mamy 5 paluszków u każdej z rączek i nóżek, nosek jest prawidłowy i uszka i ogólnie cała buzia. Pokazywał mózg, tchawice, struny głosowe, serduszko prawidłowe, przepływy w sercu i w żyłach też były badane wszystko ok. I z nerkami i pęcherzem też wszystko idealnie. Ogólnie każdy paramater, a było ich naprawdę mnóstwo wyszedł prawidłowo :) Pępowina prawidłowo przymocowana do brzuszka i też jest ok. :)

CRL u nas wyszło 7,6 mm a NT przy 3 różnych pomiarach: 1,49 ; 1,22 i 1.76.

Lekarz powiedział, że przy jego wiedzy (a to jeden z najlepszych lekarzy w Polsce) nie ma żadnego ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Ten komunikat mi wystarczył i Pappa nie zrobiliśmy. :)

A co najważniejsze będziemy mieć CÓRKĘ!!!!!! I moje marzenia się spełniły :) Jestem tak szczęśliwa, że od wizyty co chwilę głaszcze się po brzuchu i sobie popłakuje :)

kolejne badania, to się chyba teraz zwie USG genetyczne? mamy 27 kwietnia

kamciaelcia, Pysiaczek89, Dzierzba, AniaLewandowska, Angela89, żabka04, mmargol, claudiuszek, Gumcia, bbeczka91, Sabina, Anulka01, martta, mychakruszyna, violett, maluutka90, bisacz, YvonnElizabeth, Malutka92, Strazaczka1990, Bratek, Behemottka, A_n_k_a_80, _izunia_, Broszka, Pauka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i dostaliśmy chyba z 20 zdjęć i płytkę z nagraniem z badania. Teraz będę ją oglądać co wieczór na dobranoc :)

Gumcia, YvonnElizabeth, Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka teraz miałaś usg genetyczne :) następne połówkowe

Gumcia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny... przyznam Wam się szczerze, że po raz kolejny poczułam niesmak po postach Pewniaczki i cały dzień aż boli mnie głowa ;/
    Nie będę tutaj oceniała samej jej osoby, ale rzeczywiście zasiała zamęt i niepokój. Wiele z Nas jest jeszcze przed badaniami prenatalnymi. Nie wiem czy celem był atak w ich stronę i zaszczepienie, że nawet taki wynik jest mało wiarygodny i należy wykonać dodatkowe badanie. Wiem jednak, że to absurd. Jeśli dziewczę chce, niech wydaje pieniądze. Ja mając taki wynik w ręce wolałabym je wydać na jakiś wyjazd z rodziną. Z pewnością dziecko w łonie byłoby bardziej szczęśliwe, gdy mamusia dostarczyłaby odpowiednią dawkę endorfin, poprzez wspólne spędzenie czasu z ukochanymi osobami.
    Ja przy mojej pierwszej córci nie robiłam badań prenatalnych. Miałam wtedy 23 lata. W momencie badania usg w 22 tyg lekarz będąc pewny wady genetycznej: polidaktylii w każdej kończynie stwierdził wtedy, że nie może wykluczyć rozszczepu górnej wargi. bałam się jak cholera, oczywiście. Ale wiedziałam też, że niezależnie jak będzie, będę kochała to dziecko. Że to taka wada, która nie spowoduje, że moje dziecko będzie roślinką więc z resztą sobie poradzę. Na szczęście, to tylko cień podczas usg padł tak na buźkę...
    Teraz badania prenatalne będę robiła, ale nie ze względu na wadę mojej córki, bo tamta była po jej ojcu. U obecnego partnera takowych nie stwierdzono. Jednak mój wiek: 32 lata skłania mnie aby je wykonać. Jeżeli wyjdzie ok (a również się martwię co z serduszkiem, bo tydz temu na usg biło tylko 130 ud/min), kolejnych nie będziemy robili.

Tabletka na ból głowy wzięta, z dobre 2 litry płynów wypite, okno otwarte; może ból głowy puści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 16:08

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko spokój nas uratuje..Dajmy sobie spokój KAŻDA z nas bez wyjątku będzie miała zdrowe dziecko! Zabraniam myśleć inaczej ( tak tak zachowuje się jak właścicielka wątku). Cieszmy się i już koniec nerwów ..

Pysiaczek89, Madziuuuula, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Behhemotka hako jedyna w sposób normalny i jako osoba myśląva a nie ziejąca lawą i jadem sie wyrazilas. Tak ide do wątku życie i rodzona bo tylko w nich jest wsparcie a każdy mój problem to provlem choćby z samego powodu,że mnie męczy.A dla nich najważniejsza jestem ja.Oczywiście,że zrobilam dzis rano NIFTY i zachaczając o swięta po drodze wynik powinien byc na 30.

Ogolnie pozdrawiam udanych ciąż duzo różowej waty i makaronu na uszy no i okulary różowe !

Zostawię to bez komentarza.
    Życzę Ci mimo wszystkich wyników ok.
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Strażaczka, ja tam nie wiem, czy ona do Ciebie akurat pisała, czy ogólnie, bo różowy to wiadomo - taki optymistyczny kolor :). W tam, nie warto sie przejmować. Ja dziś wstałam i pierwsze co to otwieram forum i aż dostałam bólu podbrzusza z nerwów. Warto? Nie warto! Wszystkie tu jesteśmy zdane na swój własny rozsądek.

Ja nie wiem czym się denerwujesz. Przeczytałam i po mnie to szczerze spłynęło jak po kaczce. Na pewno nie będę się nią przejmować, dla mnie najważniejsza jestem JA ;P I myślę, że każda z osobna myśli o sobie teraz tak samo i nie potrzeba nam tutaj osób na siłę zwracających na siebie uwagę. ;P

mychakruszyna, Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniając temat- wiem, że niektóre zamiawiałyście ciuszki z aliexpress... korci mnie, żeby coś kupić, tylko zastanawiam się jak to jest z jakością tych ciuszków- czy są do 1 prania, czy jakościowo ok?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    zmieniając temat- wiem, że niektóre zamiawiałyście ciuszki z aliexpress... korci mnie, żeby coś kupić, tylko zastanawiam się jak to jest z jakością tych ciuszków- czy są do 1 prania, czy jakościowo ok?

Ciuszków bym nie radziła...

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ciuszków bym nie radziła...
    tzn że tania chińszczyzna?

mhsvi09k4211dm8g.png

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    file:///C:/Users/ilona/Documents/Youcam/Snapshot_20160316_1.JPG

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    tzn że tania chińszczyzna?
    Ja ostatnio zamówiłam 2 czapeczki z Wish po 4 zł są śliczne :) materiał jak dla mnie ok.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ja ostatnio zamówiłam 2 czapeczki z Wish po 4 zł są śliczne :) materiał jak dla mnie ok.
    Ja zamowilam z aliexpres kapciuszki takie unisex :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Mama _byc_ Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Możeci mi powiedzieć gdzie mam podesłać swoje zdjecie z usg,dziękuje

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ