WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Przepraszam że zapytam o te wyniki nieszczęsne.
Z kad wy je bierzecie:
1. Z pappy
2. Z wyniku USG???
Pytam bo mnie ciekawi.
Ja mam na usg dwie tabletki ryzyko podstawowe i skorygować. Wyniki pappa będą do 14 dni.
Więc który jest najbardziej wiarygodny????
Ja mam liczby naliczone po wszystkim tzn po usg(tętno crl nt), pappie, wywiadzie, wolnej bhcg
Napisane jest ze ryzyko podstawowe naliczyli z mojego wieku a skorygowane to wiek plus to wszystko inne. Dlatego u mnie liczą się wyniki skorygowaneżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Przepraszam że zapytam o te wyniki nieszczęsne.
Z kad wy je bierzecie:
1. Z pappy
2. Z wyniku USG???
Pytam bo mnie ciekawi.
Ja mam na usg dwie tabletki ryzyko podstawowe i skorygować. Wyniki pappa będą do 14 dni.
Więc który jest najbardziej wiarygodny????
To ja nie pomogę. Na usg nie miałam żadnych cyferek tylko opis, ze wszystko na miejscu.
Teraz dostałam powiadomienie od medicovera ze lekarz skomentował wyniki. a ze pappa moge odebrać tylko osobiście (w systemie nie widać) to poprosiłam lekarza zeby mi napisał co tam wyszło, bo ja nie widze.
Dopiero A kilka dni odbiorę świstek. Wynik miałam po 8 dniach.
Ale na logikę to ryzyko podstawowe to to statystyczne, a skorygowane to juz po badaniach.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ja mam liczby naliczone po wszystkim tzn po usg(tętno crl nt), pappie, wywiadzie, wolnej bhcg
Napisane jest ze ryzyko podstawowe naliczyli z mojego wieku a skorygowane to wiek plus to wszystko inne. Dlatego u mnie liczą się wyniki skorygowaneżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela
A w pierwszej ciąży wiedzialas o tych wszystkich infekcjach i je tak samo leczylas? ?co to za cholerstwo że kolejne leki potrzebne? Nie zazdroszczę Ci kochana
Kochana właśnie nie wiedziałam że miałam jakąś infekcje.. escheria coli i teraz ten dr za to się wziął i jeden antybiotyk nie dał rade mimo że mam antybiogram. Zrobił kolejny posiew i niestety dalej jest. Co najgorsze nie miałam żadnych objawów. Poprzednia dr nie zrobiła mi przez cała ciąże żadnego posiewu z pipki. -
nick nieaktualnyPytam bo czytam i tak mnie zaciekawiło.
U mnie też liczyli wg wieku.
Czuję się jakbym była stara:-(
A kto się na tym zna?????
1:4169, <1:20 000, <1:20 000
Ulf dzięki zadzwonię po 8 dniach może będą.
Postanowiłam że jutro się zapiszę na prywatną wizytę do mojego gina żeby podejrzeć maluszka i pokazać wyniki pappa i odbiorę cytologię.
Na 29.03 o ile będzie gin.
A cytologia po ilu była tygodniach???
Macioszczyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko ja ryyzyko podstawowe mam wyliczone na podstawie wieku i parametrów z USG, zaś skorygowane zostało uzupełnione o test pappa i wolne bhcg.
Angela obyś wytępiła infekcje jak najszybciej!!!
Czyli moje wyniki są do...... Bo muszę poczekać na pappa???? -
nick nieaktualnydziękuje dziewczyny za życzenia urodzinowe:):*
gratuluje wam rosnących brzuszków. po zdjęciach widzę ze mam podobny brzuszek do waszych:)
dziewczyny nie ma sensu się aż tak przejmować i bez potrzeby się stresować ze jakiś wynik w testach jest zły. stres i nasze obawy oraz troski maja tez wpływ na maluszka. jak gin mi mówi na wizytach ze jest wszystko ok to ja to przyjmuje i się nie zamartwiam. ciesze się rosnącym brzuszkiem i maleństwem który go okupuje:)żabka04, Strazaczka1990, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Angela A robisz cytologie? Ja mam zawsze regularna i za każdym razem trafiam z badaniem przed ciążą
teraz tez miałam wynik w grudniu a w grudniu dziecię poczęte
Szukam sposobu jak wcześniej można by to wykryć i wyleczyć u ciebie. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:51
-
nick nieaktualnyJa się nie martwię tylko tak jakoś chciałam obejrzeć fotki mojego bobasa bo mi tam w brzuchu świruje chyba po arbuzie i tak patrzę na te wyniki i widzę dwa ryzyka i sobie myślę ale które to????
Podstawowe ryzyko:
1:652, 1:7693, 1:18110
Gin powiedział że ok to jest ok
Tylko ten test papa chociaż gin mówił że nic on nie wniesie bo jest usg ok.
Ja się pytam bo jestem zielona w tej dziedzinie:-)