WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela A robisz cytologie? Ja mam zawsze regularna i za każdym razem trafiam z badaniem przed ciążą
teraz tez miałam wynik w grudniu a w grudniu dziecię poczęte
Szukam sposoby jak wcześniej można by to wykryć i wyleczyć. ..
Ja cytologie miałam przed ciążą (wzorowa) (miesiąc przed) na wykrycie infekcji jest możliwe przez zrobienie posiewu (czystości pochwy) Mi zrobił jak już byłam w ciąży i wyszło od razu i leczymy. Teraz kolejny posiew i dalej siedzi, koleżanka leczyła to 4 różnymi antybiotykami bo ciężko to wytępić. Mi też klocki w moczu wychodziły nie wiem czy to coś ma na rzeczy.
[url]http://www.mp.pl/artykuly/1274[/ulr] dla mnie ten artykuł potwierdził wszystko. [/url] -
Anulka01 wrote:Angela a masz jakiekolwiek objawy infekcji? Pytam bo moja gina do dziś jeszcze mi cyto nie zrobiła mówiąc ze jest jeszcze czas. Troszkę mnie to martwi:(
Ja miałam w październiku cytologię i teraz chciałam powtórzyć, ale lekarz wciaz mówił, ze pobierzemy w drugim trymestrze. Wiec będę miała we wtorek.
Na wynik cyto tez czekam do dwóch tygodni (pappa miała być wlasnie do 2 tygodni) -
nick nieaktualnyAniaLewandowska wrote:Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm
Tak to normalne.
Ja dziś czuje pachwiny, klucia, rozciąganie się i bol jak na owulke:-( -
nick nieaktualnyDziewczyny tylko z cytologi nic wam nie wyjdzie, ja miałam ją wzorową. Poproście aby pobrali posiew z pochwy jak chcecie miec pewność że nic nie siedzi. To powinno być w standardzie ale niestety tak nie jest. Ten dr wziął się za mnie jak widać od dobrej strony i wierze że przytulę mojego synka w 39 tc.
żabka04, Ulfenstein, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ja się nie martwię tylko tak jakoś chciałam obejrzeć fotki mojego bobasa bo mi tam w brzuchu świruje chyba po arbuzie i tak patrzę na te wyniki i widzę dwa ryzyka i sobie myślę ale które to????
Podstawowe ryzyko:
1:652, 1:7693, 1:18110
Gin powiedział że ok to jest ok
Tylko ten test papa chociaż gin mówił że nic on nie wniesie bo jest usg ok.
Ja się pytam bo jestem zielona w tej dziedzinie:-)
To chyba jest ryzyko podstawowe do każdej trisomi ? -
AniaLewandowska wrote:Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm
U mnie dziś identycznie ale przestraszylam się bo ja wyrostek jeszcze mamuznałam to za typowe ciążowe. Potem przeszło na drugą pachwine i całe podbrzusze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela masz dobre wyniki
Ale już Ci tego więcej nie napiszeja mocz zawsze mam idealny. Ważne ze u ciebie przyczynę wykryto.
Jaaa nie piszę już o prenatalnychO nie się jakoś nie martwię
Nawet nie wiesz jak się ciesze że znaleźliśmy przyczynę, teraz to tylko wytępić i donoszężabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela czytając twoje posty od dawna wierzę że trafilas na kompetentnego gina.
Dobrze ze wziął się za te cuda u ciebie wie gdzie szukać.
A tego świństwa się pozbądź wrescie ile można jechać na antybiotykach????
Ja to bym zaraz jeszcze jakaś grzybicę dostała bo nie mogę antybiotyków bez osłony
I wierzę i ci tego życzę abyś tulila synka:-)
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za wyrażenie opini na temat moich wyników:-)
Patrzę na mojego męża jak sobie siorbie moje ulubione winko.......
Co ja mogę?????? Też bym się napila:-( idę zrobić kromala z serem żółtym zadowoleni się dziurami w serzeStrazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Angela czytając twoje posty od dawna wierzę że trafilas na kompetentnego gina.
Dobrze ze wziął się za te cuda u ciebie wie gdzie szukać.
A tego świństwa się pozbądź wrescie ile można jechać na antybiotykach????
Ja to bym zaraz jeszcze jakaś grzybicę dostała bo nie mogę antybiotyków bez osłony
I wierzę i ci tego życzę abyś tulila synka:-)
Ja już dostalam grzybka żeby było śmieszniej. Teraz arsenał leków mam i działamy musi być dobrzeI do końca ciąży posiewy i będzie dobrze.
Szkoda że nie trafiłam na niego wcześniej, przy córce. No ale córce się udało i teraz jestem w dobrych rękach -
nick nieaktualny