X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
    Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela A robisz cytologie? Ja mam zawsze regularna i za każdym razem trafiam z badaniem przed ciążą :) teraz tez miałam wynik w grudniu a w grudniu dziecię poczęte :D
    Szukam sposoby jak wcześniej można by to wykryć i wyleczyć. ..

Ja cytologie miałam przed ciążą (wzorowa) (miesiąc przed) na wykrycie infekcji jest możliwe przez zrobienie posiewu (czystości pochwy) Mi zrobił jak już byłam w ciąży i wyszło od razu i leczymy. Teraz kolejny posiew i dalej siedzi, koleżanka leczyła to 4 różnymi antybiotykami bo ciężko to wytępić. Mi też klocki w moczu wychodziły nie wiem czy to coś ma na rzeczy.

[url]http://www.mp.pl/artykuly/1274[/ulr] dla mnie ten artykuł potwierdził wszystko. [/url]

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Angela a masz jakiekolwiek objawy infekcji? Pytam bo moja gina do dziś jeszcze mi cyto nie zrobiła mówiąc ze jest jeszcze czas. Troszkę mnie to martwi:(

Ja miałam w październiku cytologię i teraz chciałam powtórzyć, ale lekarz wciaz mówił, ze pobierzemy w drugim trymestrze. Wiec będę miała we wtorek.
    Na wynik cyto tez czekam do dwóch tygodni (pappa miała być wlasnie do 2 tygodni)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
    Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm :/

Tak to normalne.
    Ja dziś czuje pachwiny, klucia, rozciąganie się i bol jak na owulke:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko z cytologi nic wam nie wyjdzie, ja miałam ją wzorową. Poproście aby pobrali posiew z pochwy jak chcecie miec pewność że nic nie siedzi. To powinno być w standardzie ale niestety tak nie jest. Ten dr wziął się za mnie jak widać od dobrej strony i wierze że przytulę mojego synka w 39 tc.

żabka04, Ulfenstein, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja się nie martwię tylko tak jakoś chciałam obejrzeć fotki mojego bobasa bo mi tam w brzuchu świruje chyba po arbuzie i tak patrzę na te wyniki i widzę dwa ryzyka i sobie myślę ale które to????

Podstawowe ryzyko:
    1:652, 1:7693, 1:18110

Gin powiedział że ok to jest ok
    Tylko ten test papa chociaż gin mówił że nic on nie wniesie bo jest usg ok.
    Ja się pytam bo jestem zielona w tej dziedzinie:-)

To chyba jest ryzyko podstawowe do każdej trisomi ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:

U mnie dziś identycznie ale przestraszylam się bo ja wyrostek jeszcze mam :) uznałam to za typowe ciążowe. Potem przeszło na drugą pachwine i całe podbrzusze.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:54

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela masz dobre wyniki
    Ale już Ci tego więcej nie napisze ;) ja mocz zawsze mam idealny. Ważne ze u ciebie przyczynę wykryto.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To chyba jest ryzyko podstawowe do każdej trisomi ?

Tak trisomia 21,18,13
    Tak mam podane

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela masz dobre wyniki
    Ale już Ci tego więcej nie napisze ;) ja mocz zawsze mam idealny. Ważne ze u ciebie przyczynę wykryto.

Jaaa nie piszę już o prenatalnych :P O nie się jakoś nie martwię

Nawet nie wiesz jak się ciesze że znaleźliśmy przyczynę, teraz to tylko wytępić i donoszę :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka twoje tez są dobre. Zatem czekamy na kolejne wyniki dziewczyn które się zdecydowały a są jeszcze przed badaniami :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak trisomia 21,18,13
    Tak mam podane

To masz super wyniki :) Nie ma co się martwić

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela czytając twoje posty od dawna wierzę że trafilas na kompetentnego gina.
    Dobrze ze wziął się za te cuda u ciebie wie gdzie szukać.
    A tego świństwa się pozbądź wrescie ile można jechać na antybiotykach????
    Ja to bym zaraz jeszcze jakaś grzybicę dostała bo nie mogę antybiotyków bez osłony :-(
    I wierzę i ci tego życzę abyś tulila synka:-)

Angela89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela domyślam się ze taka infekcja nie jest nawet powszechna. ..wiec tym bardziej smutno że Cię dopadło. Ale teraz będzie super do samego końca 40. tc

Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyrażenie opini na temat moich wyników:-)

Patrzę na mojego męża jak sobie siorbie moje ulubione winko.......
    Co ja mogę?????? Też bym się napila:-( idę zrobić kromala z serem żółtym zadowoleni się dziurami w serze :-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Angela czytając twoje posty od dawna wierzę że trafilas na kompetentnego gina.
    Dobrze ze wziął się za te cuda u ciebie wie gdzie szukać.
    A tego świństwa się pozbądź wrescie ile można jechać na antybiotykach????
    Ja to bym zaraz jeszcze jakaś grzybicę dostała bo nie mogę antybiotyków bez osłony :-(
    I wierzę i ci tego życzę abyś tulila synka:-)

Ja już dostalam grzybka żeby było śmieszniej. Teraz arsenał leków mam i działamy musi być dobrze :) I do końca ciąży posiewy i będzie dobrze.
    Szkoda że nie trafiłam na niego wcześniej, przy córce. No ale córce się udało i teraz jestem w dobrych rękach :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane ją usypiam .Jutro prenatalne i musze do Nowej Soli jechac na nie.Więc o 6wstac.

Slawek robil śledzie .W całej kuchni Smierdzi nimi i octem fu.Jutro po wizycie się odezwę

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka czekamy na wieści!:-)
    Powodzenia :-)

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ