X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Angela a masz jakiekolwiek objawy infekcji? Pytam bo moja gina do dziś jeszcze mi cyto nie zrobiła mówiąc ze jest jeszcze czas. Troszkę mnie to martwi:(

Ja też jeszcze cytologii nie miałam robionej od kiedy jestem w ciąży ani sprawdzanej czystości:/ chyba upomnę mojego gin w pn.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok. Maluch rosnie jak nalezy :-) niestety tak lezal, ze nie dalo sie podejrzec ci ma miedzy nogami, wstydnis maly jak nic! czulam, ze znowu tak bedzie ;-)
    Kolejna wizyta 08.04 - dopisz prosze Ksosiu w wolnej chwili :-)

żabka04, Anulka01, Ania91, Angela89, claudiuszek, AniaLewandowska, martta, A_n_k_a_80, violett, Malutka92, Pysiaczek89, _izunia_, Gumcia lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś tutaj używał Amol:
    http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Glowny-Inspektor-Farmaceutyczny-wycofuje-ze-sprzedazy-Amol-00020059

Ja nie wiem nie używam, gratuluję wszystkim dobrych wyników ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja też jeszcze cytologii nie miałam robionej od kiedy jestem w ciąży ani sprawdzanej czystości:/ chyba upomnę mojego gin w pn.
    mi learz na pierwszej ciazowej wizycie powiedzial, ze normalnie cytologia wazna jest rok a w ciazy max do pol roky przed ciaza. Ja mialam w sierpniu, 1grupa, czyli 5miesiecy przed ciaza i do tej pory nie mialam ponownej

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas tez wszystko ok, tak strasznie sie bałam, a okazuje sie ze bez sensu, uffffff! Testu Pappa nie robiliśmy, na usg wszystko wyglada wzorowo :) płeć moooooooze poznamy na następnej wizycie 13 kwietnia...
    Musimy uzbroić sie w cierpliwość, ale moja gwiazda wygladała mi na dziewczynkę, jakis taki ładny nosek :)

Gratuluje Wam wszystkich dobrych wieści!!!!!

Angela89, kamciaelcia, mmargol, alinka, żabka04, claudiuszek, AniaLewandowska, Sabina, Anulka01, martta, violett, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, _izunia_, Gumcia lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Jestem ciekawa co Ci powie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wspaniały dzień w pracy. Powiedziałam wszystkim o Fasolku i zrobiłam to tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/257d84566054.jpg

W sumie jestem winna konsumpcji 36 pączków wśród moich studentów i znajomych! W/w zdjęcie to z "pokoju nauczyciela," studenci dostali większe pudło, ale rozeszło się zamim zrobiłam zdjęcie XD

Usłyszałam niezliczone “congratulations” i widziałam same szczere, radosne uśmiechy:) Jedna koleżanka zaczęła piszczeć, co usłyszałam będąc już w mojej klasie ;) No i pewna studentka się rozpłakała, więc ja z nią :) Tylko zajęcia mi co chwilę przerywano;) Mam świetny humor.

Pączkowe ogłaszanie ciąży polecam każdemu :)

kamciaelcia, mmargol, alinka, Angela89, miniaturka31, Ewelina.Irl, maluutka90, żabka04, claudiuszek, Bratek, AniaLewandowska, Sabina, Anulka01, martta, Ania91, violett, bbeczka91, Malutka92, Malutka92, Pysiaczek89, _izunia_, ilona29, mysza0406, Gumcia lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniach genetycznych;) NT 1,45 czyli w normie. Nosek widoczny, serduszko ładnie bije, a nasz Maluch ma 7,6 cm! Właśnie zaczynamy 13 tydzień czyli witaj nowy trymestrze;)
    Aaaaaa... Nasz maluch to prawdopodobnie Synek:))))

Pauka, Angela89, alinka, żabka04, claudiuszek, Ewelina.Irl, mmargol, Bratek, AniaLewandowska, Anulka01, martta, mychakruszyna, violett, A_n_k_a_80, Behemottka, Malutka92, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Miałam dzisiaj wspaniały dzień w pracy. Powiedziałam wszystkim o Fasolku i zrobiłam to tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/257d84566054.jpg

W sumie jestem winna konsumpcji 36 pączków wśród moich studentów i znajomych! W/w zdjęcie to z "pokoju nauczyciela," studenci dostali większe pudło, ale rozeszło się zamim zrobiłam zdjęcie XD

Usłyszałam niezliczone “congratulations” i widziałam same szczere, radosne uśmiechy:) Jedna koleżanka zaczęła piszczeć, co usłyszałam będąc już w mojej klasie ;) No i pewna studentka się rozpłakała, więc ja z nią :) Tylko zajęcia mi co chwilę przerywano;) Mam świetny humor.

Pączkowe ogłaszanie ciąży polecam każdemu :)
    Super że tak pozytywnie zareagowali :) poza tym wrabalabym te paczki razem z kartonem :) :) :)

Mi popołudnie minęło na szukaniu nowego projektu domu bo ten który złożyliśmy w urzędzie został odrzucony :( chcieliśmy płaski dach a musimy mię skośny więc musieliśmy na szybko znaleźć coś innego co będzie spełniało wymogi urzednikow którzy przez lata nie zrobili miejscowego planu zagospodarowania a nagle z dnia na dzień sobie ustalili :/ no ale co zrobić :/ :( oby ten przeszedł gładko :) bo już bym chciała się przeprowadzić :)

Behemottka lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, pomysl rewelka! a ich reakcja piekna, musza Cie tam bardzo lubic pani profesof :-)

Behemottka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka - SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))
    I extra, że otoczyło Cię tyyyle dobrych emocji :)))

Ech, a z wózkiem i fotelikiem, które kleiłam - nikt, nic? :(((((
    No nic, najwyżej wezmę i będę się potem skarżyć ;]

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana właśnie nie wiedziałam że miałam jakąś infekcje.. escheria coli i teraz ten dr za to się wziął i jeden antybiotyk nie dał rade mimo że mam antybiogram. Zrobił kolejny posiew i niestety dalej jest. Co najgorsze nie miałam żadnych objawów. Poprzednia dr nie zrobiła mi przez cała ciąże żadnego posiewu z pipki.
    Zadnego objawu nie mialas? Powaznie zadnych uplawow?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w temacie wózków i fotelików jestem zielona, planujemy zakup dopiero za 2-3 miesiące, więc póki co tylko się rozglądam ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
    Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm :/

Mam kłucia. Raz w pachwinie, raz w podbrzuszu. Nie pamiętam czy jak byłam w ciąży z Filipem to tak było.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Angela a masz jakiekolwiek objawy infekcji? Pytam bo moja gina do dziś jeszcze mi cyto nie zrobiła mówiąc ze jest jeszcze czas. Troszkę mnie to martwi:(
    Mi wlasnie tez nie robjl cytologi jedynie przed ciaza :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Zadnego objawu nie mialas? Powaznie zadnych uplawow?

Dalej nie mam objawów.. To jest jedna z najgorszych infekcji czyli taka bezobajwów. Dopiero po posiewach wyszło.

Upławy dopiero pojawiły się po grzybku który był spowodowany pierwszym antybiotykiem. A tak zero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:52

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Dziewczyny, czy macie czasami takie kłucia w podbrzuszu? Cholera, bo nie pamietam czy miałam tak przy mojej T.
    Jakoś tak od południa, regularnie co kilkanaście minut mam takie ukłucie w okolicy dawnego wyrostka. Nie wiem czy to macica sie tak rozciąga i daje taki efekt? Ale tylko z jednej strony? Hmmmm :/
    Mi na to gin kazal brac magnez helamgne...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka super pomysł! ;)

Słoneczko dzisiaj mi dało powera i pół dnia byłam na spacerze z synem. Zrobiliśmy chyba z 5 km. Jak leżałam koło małego gdy zasypiał... Padłam razem z nim. I teraz się reaktywowałam. :P

Kupiłam sobie dzisiaj rajstopki ciążowe. Będą pasowały mi do sukienki, którą niedawno kupiłam. Jutro się pochwalę. ;P

Ania91, mychakruszyna, Behemottka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie by się przydało zrobić porządek w szafie i schować wszystkie rzeczy w które się nie mieszczę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie by się przydało zrobić porządek w szafie i schować wszystkie rzeczy w które się nie mieszczę :/

Ja już mam ogarnięte 2/3 szafy:P Zostało to co na wieszakach:P

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ