WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moja Pola w 31 tc też miała 2 kg

Hmm w poniedziałek mam wizytę u fryzjera ci prawda u męża bratowej ale w salonie ciekawe jak ja to zrobię a muszę od bo siwy łeb

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh 1,100
    chyba ładnie? ft4 jest znacznie później

Natka-matka wariatka :), Skali89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Super wieści, ze i na drugim usg wszytsko dobrze :)
    Wlasnie, ja nie wiem, jak to jest z tym pessarem, moja gin mówiła, ze i do 33 tc spokojnie mozna zakładać. Wizyte mam 26.03 u mojej gin, wiec mysle, ze poproszę ja o założenie, oby tylko było na co założyć :/ a juz w piatek usg prywatnie robie u takiej gin od usg i wtedy zmierzymy te szyjke... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na majówkach dziewczyny pisały, ze max do 24 tc, inni lekarze do 32tc...podzielone zdania z tym pessarem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Tak, jak zawszze, co lekarz, to inna opinia. Idąc do mojej gin na wizyte bede 29+0, wiec mysle, ze spoko ja poproszę o założenie tego pessaru. Najchętniej, to bym poszła do szpitala na podanie sterydów na płuca, tak w razie co... musze z nia pogadać na wizycie o tym

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wierze, że ta szyjka nadal w porzadku :) do piatku niedaleko

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku będzie dobrze z szyjka nie stresuj się.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Ajrin
    Staram sie nie stresować, ale wiadomo, moja panikarska natura tez robi swoje :P haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:30

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze za cjwile sie dowiesz i sprawdzisz na usg. Niestety z szyjkami to nigdy nie wiesz bo czasem niw czuć dolegliwości a sie skracaja.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku
    co do sterydów "na wszelki wypadek" to pytałam się mojego gin kiedy też było ryzyko, że może szyjka się skrócić, było rozwarcie i w ogóle to mi dość dosadnie powiedział, że takich rzeczy się nie daje na wszelki wypadek. To są leki i to dość inwazyjne, przyspieszające dojrzewanie dziecka i jego narządów i rozumie, że się boje itd ale już nie pierwszy raz się spotyka z takimi pytaniami i nie powinno nam zależeć na tym. Mają zastosowanie ale wtedy gdy faktycznie jest ogromna szansa, że poród za chwilę się rozpocznie i nie jest on w terminie poza tym podstaw nie ma i mam myśleć pozytywnie.
    Także pysiaczku, myśl pozytywnie. Dotychczas szyjka wytrzymała i bądź dobrej myśli kochana.

Ja oczywiście nie chce negowac tego, że się martwisz itd ale kochana, głowa do góry. Myśl pozytywnie. Aby twój synek sobie tam zdrowo w swoim tempie rósł.
    My tu wszystkie trzymamy kciuki a one są magiczne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 18:02

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku spokojnie będzie dobrze poprzednio było i teraz też :) moja wytrzymała to i twoja wytrzyma

Dziś dzień Sajgon byłam z moim tata w pewnym momencie karmilam szymka i pole jednocześnie :)

Dziś była położna drogie ciocie Pola waży 3630, waga urodzeniowa 3390 w dzień wypisu 3180 w zeszły poniedziałek. Czyli 450 gram w nieco ponad tydzień jest dobrze matka spokojna,

Łeb mi pęka zaraz Szymek idzie się myć bo odkąd bierze prysznic pokochał łazienka

Natka-matka wariatka :), Dariah, AJrin, Pysiaczek89, kamciaelcia, marta258 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Ja wiem, ze sterydy, to leki itp, z Marcelem dostałam i tez wtedy czytałam, ze one nie sa takie obojętne dla dziecka, ale jednak w razie przedwczesnego porodu działają... No tak, jak napisała, zobaczę w piatek, co z ta szyjka, oby trzymała... :/

Skali
    Polcia pięknie przybiera na wadze, mamine mleko tłuściutkie :D

Ajrin
    No wlasnie, tego sie boje, ze z szyjka to nigdy nie wiadomo, a jak Marc teraz znowu chory, to wiadomo, jak ja odpoczywam i dodatkowo sama mam ten kaszel :/ ehhhh

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali to super to znaczy ze masz ssaka i pokarm jest ok waga cudna.
    A ja nie wiem czy nie bede zmieniac szpitalu w którym planowalam rodzić!
    Planowalam szpital gdzie pracuje mój gin w sensie on już tylko tam usg robi alw pracowal 15 lat na porodowce tam i zna nasal lekarzy. Do tego tesciu miał tam znajomego ale sie okazalo ze przeszedl do innego szpitala. No i teraz zagwozdka.co i jak i gdzie masakra sama nie wiem. Zobacze co w piatek bo jak i tak da skierowanie na CC to kwestia prawie prawie bez znaczeni iba szpitale są dobre. Ale jeśli sn albo zacznie się samoistnie to chyba jednak lepiwj tam gdzie ma się znajomości wiadomo wtedy że zadbaja o dibro dziecka i matki nie bwda cisnac na sn jeśli coś będzie nie tak.
    No wiec nie ma jak dylematy na końcówce ciąży gdzie rodzić. Czekam do piątku zobaczymy co i jak.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Pięknie Patryk urósł, już spory chłopak. Ubranko też super.

Skali
    Pola to mały ssaczek i widać że Twoje mleko jej służy skoro tak ładnie przybrała na wadze.

Pysiaczek
    Trzymam kciuki aby z szyjką było wszystko ok. Na pewno spokojnie dotrzymasz do terminu, myśl pozytywnie i wszystko się uda.

Ajrin
    Kciuki za wizytę w piątek, wtedy pewnie będziesz wiedzieć więcej jak z porodem.

U na dzisiaj znowu wczesna pobudka bo już o 6:30 Antoś wyspany i zadowolony. Po śniadaniu pojechaliśmy kupić mu kolejny fotelik samochodowy 9-18 kg bo ten obecny 0-13 robi już się mały. Antoś zadowolony wracał do domu już w nowym ;) No i nie chciał usnąć na drzemkę więc położyliśmy go dopiero po obiedzie i od razu padł. Myślałam że to nam przesunie wieczorne rytuały ale po kolacji i kapieli szybko usnął o swojej porze czyli 20:30.

Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin i jednak jest pepek bo w środku jest takie fioletowe i to ma wypaść i to tylko psikam jakoś inaczej myślałam że to wygląda

Dziś mam plan iść na spacer do Rossmann skorzystać z promocji dwa plus dwa wezmę mamę i zaczekać z dziećmi przed sklepem chociaż z ma nie być już ładnie u nas

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, nie odzywałam się bo nie miałam weny i humoru..
    Wayatsko nie wkurza ostatnio, D mnie wkurza, te całe przygotowania do ślubu mniewkurzaja itd itd
    Wlansie jadę do urzędu po jakieś dokumenty do ślubu i odpis altu urodzenia - bo przecież trzeba tez papiery we Francji zrobić - jak by w Polsce było za mało....Eh
    No i czasu na wszystko brak - w tygodniu to nie ma opcji na nic a weekendy tez się kurczą...
    Z Zosia to nie ma sensu jechac np do jubilera po obrączki bo ona go rozniesie widząc te świecidełka hehe
    Eh marudzę ;)

Skali,
    Super Pola przybiera!!! No i cieszę się bardzo ze jest takim ssakiem bo pameiagm ze to było Twoja wielka obawa czy znów nie będzie walki jak z Szymonem ;) lepiej mieć ssaka (korzystaj bo to nie trwa wiecznie te oczy wpatrzone w ciebie i ta wież) przecież do 18 noe będziesz karmić ;) wiec korzystaj ;) piękny czas!!! Dany tylko mamusiom ;) hihi

Natka,
    Ty to po tyłku powinnaś dosta i to tak porządni !!!
    Jaka praca ??! Co !!? Ja się pytam jaka praca !? Ledwo w szpitalu nie wylądowałas a Ty do roboty chcesz wraca w okresie gdzie pełno ludzi chorych ! No bo padnę Kochana !
    Rozumiem ze praca jest ważna i Na prawd wielki szacunek dla Ciebie za taka postaw ! Ale są rzeczy ważniejsze !
    No a wakacje...rozumiem ze kasa się przyda bo bez kasy nie ma wakacji...ale jak będziesz chora to tez na wakacje nie pojedziesz...

Kamcia,
    Pięknie rośnie Patrys !!!! Super ;) idzie łeb w łeb z Pioteuisebheheh
    Hmm mówisz 4 dzidzia ?? ;) wiadomo są obawy i ryzyka itd itd
    Ja się na cc nie znam wcale wiec nawet się nie wypowiem ;)
    Na pewno musicie się dobrze dowiedzieć u specjalistów No i przede wszystkim sami podjąć wewnętrzna decyzje - żeby kiedyś nie żałować ;)

Ajrin,
    Eh No to teraz masz zagwozdke na koniec ciąży...
    Wiadomo jak cc to nie będzie dylematy No ona są dobre ale wiem ze chciałabyś SN i wtedy musisz podjąć decyzje...
    Słyszałam tez ze w Warszawie często odsyłają z niektórych szpitalu bo s aprzepelnione. Może to tez warto rozważy - który z nich jest mniej przepełniony wiec ryzyko odesłania jest niższe?

Pysiaczek,
    Trzymam kciuki ;) szyjka na pewno wytrzyma ;)
    Wiele szyjek się skraca ale często jest panika a na koniec okazuje się ze ciąż roznoszona i trzeba wywoływać heheh a co paniki i stresu było to było ;)
    Tak wiec relaks ! Będzie dobrze !! ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i żeby wszystkiego nie było mało to nam zbili reflektor w aucie ba parkingu No i D chce naprawić już kupil reflektor i wieczorami coś kombinuje ale to ni Eurostatu sprawa i przy okazji okazało się Żr mamy badanie techniczne nieważne od listopada !!!
    Bo kto kur** musi o wszystkim pamiętać -- jaaa! Grrr
    No a jutro jedziemy do Gdańska !! Tadam !!

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no to faktycznie ni fajne dni. Wygadaj sie z nami może pomoże?
    Ja przed slubem też pewnych formalnosci mialam dość a faceci zlewaja i spada na nas i to tylko bardziej irytuje. I jwszcze te teksty jak sie o coś pytasz bo sama nie masz pewności to ta obojetnisc w glosie i wręcz ton czego mi zawracasz głowę jak chcesz. Dacie rade a ślub i wesele zobaczysz będzie super przezyciem.

U nas noc idealna bez pobudki Igi ladnie spał. Ja niestety jak zawsze słabo budze sie co chwila i mam luki w spaniu.

Już jutro usg wiec sie ciesze :)
    A Kostek od tygodnia daje czadu ostatni mieisac byl wyciszony teraz chodzi mi caly brzuch z każdej strony az sie dziwie jakim cudem czuję go wszędzie ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    bo ty za chwile juz donoszona :)
    Kostek szuka wyjscia ;)

ja sie witam po idealnej nocy, jednak obudziłam sie o 6 i juz nie mogłam zasnąć, zastanawiałam sie nawet czy ten mój synuś jest u siebie w pokoku bo taka była cisza w eterze :)
    wstał przed ósma, ale wyrodna matka poszła do niego po jakichs 30 min :) a on obsikany :) od szyi do nogawek, z przodu
    wybaczcie, ale mnie to tylko rozśmieszyło, taki zdolny :D ale pranie już zrobione ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas często wlasnie jest caly zasikany. Totlanie nie wiem dla czego dzis wstal nie zasikany a wypil az 210ml mm z kaszka niestety kolacji prawiw nie zjadl wiec mlekiem zapchalismy na noc.
    Pampki zakladam 5 z lida i zapinamy mocno siusiak do dołu. No i raz tak raz tak sie budzi.
    A no donoszona ciaza od jutra ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 4012 4013 4014 4015 4016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ