WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Super wieści, ze i na drugim usg wszytsko dobrze
Wlasnie, ja nie wiem, jak to jest z tym pessarem, moja gin mówiła, ze i do 33 tc spokojnie mozna zakładać. Wizyte mam 26.03 u mojej gin, wiec mysle, ze poproszę ja o założenie, oby tylko było na co założyća juz w piatek usg prywatnie robie u takiej gin od usg i wtedy zmierzymy te szyjke...
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Kamcia
Tak, jak zawszze, co lekarz, to inna opinia. Idąc do mojej gin na wizyte bede 29+0, wiec mysle, ze spoko ja poproszę o założenie tego pessaru. Najchętniej, to bym poszła do szpitala na podanie sterydów na płuca, tak w razie co... musze z nia pogadać na wizycie o tymMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczku będzie dobrze z szyjka nie stresuj się.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Dobrze ze za cjwile sie dowiesz i sprawdzisz na usg. Niestety z szyjkami to nigdy nie wiesz bo czasem niw czuć dolegliwości a sie skracaja.
-
Pysiaczku
co do sterydów "na wszelki wypadek" to pytałam się mojego gin kiedy też było ryzyko, że może szyjka się skrócić, było rozwarcie i w ogóle to mi dość dosadnie powiedział, że takich rzeczy się nie daje na wszelki wypadek. To są leki i to dość inwazyjne, przyspieszające dojrzewanie dziecka i jego narządów i rozumie, że się boje itd ale już nie pierwszy raz się spotyka z takimi pytaniami i nie powinno nam zależeć na tym. Mają zastosowanie ale wtedy gdy faktycznie jest ogromna szansa, że poród za chwilę się rozpocznie i nie jest on w terminie poza tym podstaw nie ma i mam myśleć pozytywnie.
Także pysiaczku, myśl pozytywnie. Dotychczas szyjka wytrzymała i bądź dobrej myśli kochana.
Ja oczywiście nie chce negowac tego, że się martwisz itd ale kochana, głowa do góry. Myśl pozytywnie. Aby twój synek sobie tam zdrowo w swoim tempie rósł.
My tu wszystkie trzymamy kciuki a one są magiczne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 18:02
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczku spokojnie będzie dobrze poprzednio było i teraz też
moja wytrzymała to i twoja wytrzyma
Dziś dzień Sajgon byłam z moim tata w pewnym momencie karmilam szymka i pole jednocześnie
Dziś była położna drogie ciocie Pola waży 3630, waga urodzeniowa 3390 w dzień wypisu 3180 w zeszły poniedziałek. Czyli 450 gram w nieco ponad tydzień jest dobrze matka spokojna,
Łeb mi pęka zaraz Szymek idzie się myć bo odkąd bierze prysznic pokochał łazienkaNatka-matka wariatka :), Dariah, AJrin, Pysiaczek89, kamciaelcia, marta258 lubią tę wiadomość
-
Natka
Ja wiem, ze sterydy, to leki itp, z Marcelem dostałam i tez wtedy czytałam, ze one nie sa takie obojętne dla dziecka, ale jednak w razie przedwczesnego porodu działają... No tak, jak napisała, zobaczę w piatek, co z ta szyjka, oby trzymała...
Skali
Polcia pięknie przybiera na wadze, mamine mleko tłuściutkie
Ajrin
No wlasnie, tego sie boje, ze z szyjka to nigdy nie wiadomo, a jak Marc teraz znowu chory, to wiadomo, jak ja odpoczywam i dodatkowo sama mam ten kaszelehhhh
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Skali to super to znaczy ze masz ssaka i pokarm jest ok waga cudna.
A ja nie wiem czy nie bede zmieniac szpitalu w którym planowalam rodzić!
Planowalam szpital gdzie pracuje mój gin w sensie on już tylko tam usg robi alw pracowal 15 lat na porodowce tam i zna nasal lekarzy. Do tego tesciu miał tam znajomego ale sie okazalo ze przeszedl do innego szpitala. No i teraz zagwozdka.co i jak i gdzie masakra sama nie wiem. Zobacze co w piatek bo jak i tak da skierowanie na CC to kwestia prawie prawie bez znaczeni iba szpitale są dobre. Ale jeśli sn albo zacznie się samoistnie to chyba jednak lepiwj tam gdzie ma się znajomości wiadomo wtedy że zadbaja o dibro dziecka i matki nie bwda cisnac na sn jeśli coś będzie nie tak.
No wiec nie ma jak dylematy na końcówce ciąży gdzie rodzić. Czekam do piątku zobaczymy co i jak. -
Kamcia
Pięknie Patryk urósł, już spory chłopak. Ubranko też super.
Skali
Pola to mały ssaczek i widać że Twoje mleko jej służy skoro tak ładnie przybrała na wadze.
Pysiaczek
Trzymam kciuki aby z szyjką było wszystko ok. Na pewno spokojnie dotrzymasz do terminu, myśl pozytywnie i wszystko się uda.
Ajrin
Kciuki za wizytę w piątek, wtedy pewnie będziesz wiedzieć więcej jak z porodem.
U na dzisiaj znowu wczesna pobudka bo już o 6:30 Antoś wyspany i zadowolony. Po śniadaniu pojechaliśmy kupić mu kolejny fotelik samochodowy 9-18 kg bo ten obecny 0-13 robi już się mały. Antoś zadowolony wracał do domu już w nowymNo i nie chciał usnąć na drzemkę więc położyliśmy go dopiero po obiedzie i od razu padł. Myślałam że to nam przesunie wieczorne rytuały ale po kolacji i kapieli szybko usnął o swojej porze czyli 20:30.
Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Ajrin i jednak jest pepek bo w środku jest takie fioletowe i to ma wypaść i to tylko psikam jakoś inaczej myślałam że to wygląda
Dziś mam plan iść na spacer do Rossmann skorzystać z promocji dwa plus dwa wezmę mamę i zaczekać z dziećmi przed sklepem chociaż z ma nie być już ładnie u nas
-
Witajcie Kochane, nie odzywałam się bo nie miałam weny i humoru..
Wayatsko nie wkurza ostatnio, D mnie wkurza, te całe przygotowania do ślubu mniewkurzaja itd itd
Wlansie jadę do urzędu po jakieś dokumenty do ślubu i odpis altu urodzenia - bo przecież trzeba tez papiery we Francji zrobić - jak by w Polsce było za mało....Eh
No i czasu na wszystko brak - w tygodniu to nie ma opcji na nic a weekendy tez się kurczą...
Z Zosia to nie ma sensu jechac np do jubilera po obrączki bo ona go rozniesie widząc te świecidełka hehe
Eh marudzę
Skali,
Super Pola przybiera!!! No i cieszę się bardzo ze jest takim ssakiem bo pameiagm ze to było Twoja wielka obawa czy znów nie będzie walki jak z Szymonemlepiej mieć ssaka (korzystaj bo to nie trwa wiecznie te oczy wpatrzone w ciebie i ta wież) przecież do 18 noe będziesz karmić
wiec korzystaj
piękny czas!!! Dany tylko mamusiom
hihi
Natka,
Ty to po tyłku powinnaś dosta i to tak porządni !!!
Jaka praca ??! Co !!? Ja się pytam jaka praca !? Ledwo w szpitalu nie wylądowałas a Ty do roboty chcesz wraca w okresie gdzie pełno ludzi chorych ! No bo padnę Kochana !
Rozumiem ze praca jest ważna i Na prawd wielki szacunek dla Ciebie za taka postaw ! Ale są rzeczy ważniejsze !
No a wakacje...rozumiem ze kasa się przyda bo bez kasy nie ma wakacji...ale jak będziesz chora to tez na wakacje nie pojedziesz...
Kamcia,
Pięknie rośnie Patrys !!!! Superidzie łeb w łeb z Pioteuisebheheh
Hmm mówisz 4 dzidzia ??wiadomo są obawy i ryzyka itd itd
Ja się na cc nie znam wcale wiec nawet się nie wypowiem
Na pewno musicie się dobrze dowiedzieć u specjalistów No i przede wszystkim sami podjąć wewnętrzna decyzje - żeby kiedyś nie żałować
Ajrin,
Eh No to teraz masz zagwozdke na koniec ciąży...
Wiadomo jak cc to nie będzie dylematy No ona są dobre ale wiem ze chciałabyś SN i wtedy musisz podjąć decyzje...
Słyszałam tez ze w Warszawie często odsyłają z niektórych szpitalu bo s aprzepelnione. Może to tez warto rozważy - który z nich jest mniej przepełniony wiec ryzyko odesłania jest niższe?
Pysiaczek,
Trzymam kciukiszyjka na pewno wytrzyma
Wiele szyjek się skraca ale często jest panika a na koniec okazuje się ze ciąż roznoszona i trzeba wywoływać heheh a co paniki i stresu było to było
Tak wiec relaks ! Będzie dobrze !!Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Aaa i żeby wszystkiego nie było mało to nam zbili reflektor w aucie ba parkingu No i D chce naprawić już kupil reflektor i wieczorami coś kombinuje ale to ni Eurostatu sprawa i przy okazji okazało się Żr mamy badanie techniczne nieważne od listopada !!!
Bo kto kur** musi o wszystkim pamiętać -- jaaa! Grrr
No a jutro jedziemy do Gdańska !! Tadam !!
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah no to faktycznie ni fajne dni. Wygadaj sie z nami może pomoże?
Ja przed slubem też pewnych formalnosci mialam dość a faceci zlewaja i spada na nas i to tylko bardziej irytuje. I jwszcze te teksty jak sie o coś pytasz bo sama nie masz pewności to ta obojetnisc w glosie i wręcz ton czego mi zawracasz głowę jak chcesz. Dacie rade a ślub i wesele zobaczysz będzie super przezyciem.
U nas noc idealna bez pobudki Igi ladnie spał. Ja niestety jak zawsze słabo budze sie co chwila i mam luki w spaniu.
Już jutro usg wiec sie ciesze
A Kostek od tygodnia daje czadu ostatni mieisac byl wyciszony teraz chodzi mi caly brzuch z każdej strony az sie dziwie jakim cudem czuję go wszędzie -
ajrin
bo ty za chwile juz donoszona
Kostek szuka wyjscia
ja sie witam po idealnej nocy, jednak obudziłam sie o 6 i juz nie mogłam zasnąć, zastanawiałam sie nawet czy ten mój synuś jest u siebie w pokoku bo taka była cisza w eterze
wstał przed ósma, ale wyrodna matka poszła do niego po jakichs 30 mina on obsikany
od szyi do nogawek, z przodu
wybaczcie, ale mnie to tylko rozśmieszyło, taki zdolnyale pranie już zrobione
-
Kamcia u nas często wlasnie jest caly zasikany. Totlanie nie wiem dla czego dzis wstal nie zasikany a wypil az 210ml mm z kaszka niestety kolacji prawiw nie zjadl wiec mlekiem zapchalismy na noc.
Pampki zakladam 5 z lida i zapinamy mocno siusiak do dołu. No i raz tak raz tak sie budzi.
A no donoszona ciaza od jutra