X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Jeśli chcecie więcej Meli ;) tego łobuza strasznego haha to zapraszam na Insta: liliowe.love :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam idą żeby znów :( jesteśmy po wymiotach, płaczu, histerii.
    Siedzę sobie teraz w łóżku z Mela na rekach i próbuje ją uśpić ;(
    Ech... Biedna :(

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne fotki ze spotkania fajnie wam zazdroszcze też bym sie spotkala ale dla mnie to wyprawa na całego i to jeszcze z 2 .
    A wiec co do relacji juz śpią moge pisać.
    A wiec dziadkowie przywiezli Igusia ale on nie chcial wejsc do domu histeria ze on chce do auta dziadka. Dziadek na sile zabrał wnusia wil mu sie na maksa i ryk. Na mame nic a nic sie nic ucieszył.
    Dzidzia chwila.zwatpienia ale chciał pogłaskać daliśmy pogłaskać to chciał wejsc do.kołyski do dzidzi. Ale ogolnie dobrze widzial ze Kostwk ma czapke to poszedl do przedpokoju po swoja czapke myslalam ze bedzie chcial sobie zalozyc ale on oddal bratu. Wiwc tu troche płaczu było o kolyske ale za chwile tata rozpakowal prezent od brata i Igusia nie było do konca wieczoru. Jak wzielam Kostka na rece nie bylo reakcji M wziął to też Igi nie protestował wiec nie tak zle. Jedyne co jak karmilam to podszedl tuli tuli glasku glasku i nagle pac ręką.
    Igi jest silny czasem serio nie chcacy mocniej zlapie i tego.sie boimy. No i to ze wrzucal bratu zabawki np do kolyski no niech mu cos ciężkiego rzuci.
    Wieczorna kapiel tez udana Igi w wannie Kostek w wannience. Balam sie ze Igi będzie krzyczal o uwage albo ze tez chce do wanienki ale nie siedzial grzecznie i obserwował jak rodzice kapia dzidziusia.
    Dziadkowiw byli z Igim w sklepie z zabawkami wrocili z przerazeniem jaki to awanturnik i ze już nie będą go tak rozpieszczac ;)
    Pije herbate i ide pod prysznic i spać M pojechal na zakupy bo przecierz nic w domu ni ma.

Natka-matka wariatka :), marta258, kamciaelcia, żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Widać że dzieciaki zadowolone w zoo. A takie wypadki się zdarzają, najważniejsze że Robertowi nic nie jest.

Ajrin
    W domu najlepiej więc super że już wróciliście ze szpitala. Czekamy jaka była reakcja Igusia na brata.

Kamcia
    No Ty już gotowa na Patryczka i teraz Twoja kolej.

Natka, Dariah
    Wasze dziewczynki przesłodkie i takie grzeczne. Super że udało Wam się takie spotkanie.

U nas dzisiaj spokojnie, Antoś chyba nie pamiętał mojej siostry ale szybko się oswoił i razem się bawili. Podobał mu się misio i układanka ze zwierzątkami które dostał. Misiek większy od niego więc szalał z nim. Nawet ładnie zjadł kaszkę karmiony przez ciocię, w kąpieli też radosny. Ja się dobrze czułam, trochę posiedziałam, a Natalka coraz więcej kopie. Antoś szybko usnął więc ja też idę. Dobranoc dziewczyny.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    To nie tak źle Igi zareagował, nawet dobrze.
    Musi się z tym ogarnąć, ale chwilę jeszcze i będzie oki :) jest między nimi tak mała różnica wieku, że za chwilę będą największymi kumplami na świecie :)

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Czytałam jednym tchem :) więc pierwsze co mogę napisać-dziadki mają ładną naukę :)

Nie było tak źle, ale w sumie nie było za dużo tej reakcji Igusia więc jutro dzień może dużo przynieść...Igus przespi się z nowościami, wyspi się i na nowo na pewno pozna braciszka, tym bardziej że rozumiał że będzie dzidzia :) na pewno bedzie dobrze :)
    I tak nie wyobrażam sobie jak to będzie y nas-z aspolecznym Piotrusiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocne karmienie ja dalej walcze z piersiami nawal i zastój sie robi nie da rady ruszyć. Zobaczymy jutro uderze do konsultantki tej co poprzednio moze uda sie by podjechala i pomogla. Poprzednio ladnie mi wszystkie zastoje przepchalami bylo cacy wszystko zeszło. Póki co zimne cieple okaldy i budzik co 3 godziny w nocy na wrazie co gdyby Kostek nie wstal. Choc on akurat w nocy najbardziej aktywny w sensie juz od ponad godziny nie apimy ale 40 min samo karmienie nam zajęło.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karminy.
    Moja teściowa to dopiero czarownice wczoraj była wieczorem bo przywiozła piasek dla Szymka i Fąfara ze Pola taką ciuchtka że nie widać że dziecko małe jest to potem Pola do 22 płakała nie wiem czy brzuszek chyba coś zjadłam no bo i na ręce i do cycka w końcu padła a ja zaraz za nią a miało być prasowanie

Jak będzie pogoda to skoczymy na spacer do pobliskiej miejscowości tam jest zamek i ogrody

Natka Daria Ale super wam zazdroszczę może kiedyś się uda jakiś cud spotkac ?

Marta jak dawno nie widział siostry to zapomniał w takim wieku chyba zbyt dobrej pamięci nie mają

Mnie Szymek zaskoczył mówię rano ze musimy odkurzyc a ten poleciał pod drzwi do spiżarni bo tak odkurzacz jest i żeby odkurzacz

Za to na placu zabaw był mega marudny i co chwila płacz nie wiadomo o co
    Zobaczymy dziś

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    jak noc i poranek?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka całkiem ok ;) dostała nirofen na nic ;)
    A oto jej wieczorne zajęcie :

I cierpliwie wszystkie sama ułożyła ;)

Oj na prawdę marzy mi się aby udało się znalesc miejsce po środku i spotkać sie z Wami wszystkimi !! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 19:10

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), żabka04, marta258, AJrin lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdolniacha z Zochy :D

Piotrek brał do buzi i fajna zabawa kończyła sie krzykiem, kiedy klamerka łapała jeżyk lub paluszka, stąd zakaz na klamerki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Mam nadzieję, że brzuszek to tylko przejściowe. Kurcze, ja ci powiem, że z tym jedzeniem i brzuszkiem u dziecka to myślę, że jeśli dziecko nie ma problemu z tolerancja laktozy to wszystko inne jeść możesz. Ja przeszłam przez dietę, przez odstawienie laktozy, srozy i innej gownozy o kołki były. Więc potem stwierdziłam, że cholera z tym i zaczęłam jeść normalnie. Wszystko. Częstotliwość płaczu była ta sama co na diecie. Więc po co się katować.
    Ogólnie gdzieś ostatnio czytałam. Chyba u Hafiji, że można wszystko jeść :)
    Także ja myślę, że u Poli te napięcia przejściowe są i trzymam za to kciuki.

Ajrin
    Czekamy na więcej zdjęć Kostka :)

Dariah
    Pięknie Zosia ułożyła klamerki. Brawo za wytrwałość i cierpliwosc!

5v79kzu.png

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc okropna. Oczy na zapałki.
    Jest 10:00 a ja padam na twarz i ratuje mnie narazie kawa, chociaż to też lipa bo pomoże tylko na chwilę.
    W nocy były wymioty, płacz, tulenie koniecznie do mamy, więc D mógł spokojnie pospać (czego zazdroszczę).
    Dziś planujemy cały dzień spędzić na ogrodzie. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;)

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali,
    J nad akurat brzuszkowe problemu a raczej kulkowe ;) odeszły wraz z odstawieniem przeze mnie mleka...odeszło jak reka odjął!!! Ale dieta strasznie ciężka :/
    Wiec oby to nie było to.
    Musisz popróbować - zapisuj co jesz i obserwuj. Prowadziłam notes i wszystko zapisywałam.
    I ewodentnie wyszło mleko - odstawiłam - idealnie ! ;)

Oj Zosia uwielbia klamerki i je tak zapinał na pidelo ;) albo chce żeby jej przypinać do bluzki spodni itd i ona je zdejmuje :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Konsultantka na pewno pomoże i szybko uporasz się z nawałem i zastojem, trzymam kciuki.

Dariah
    Zosia jest mega cierpliwa że wszystkie spinacze tak ułożyła. Antoś też lubi spinacze ale jak tylko przytrzaśnie palca to płacz więc już mu nie daję.

Skali
    Oj odkurzacz to najlepsza zabawka dziecka. Antoś też uwielbia i codziennie chce otwierać szafę gdzie stoi odkurzacz i ciągle chce żeby go włączać, no ale codziennie nie odkurzamy. Więc musimy mu kupić taki zabawkowy odkurzacz.

U nas noc spokojna, cała przespana i pobudka o 8:30 więc my wyspani. Po śniadaniu poszliśmy na plac zabaw bo pogoda piękna i słoneczna. Antoś wybawił się i po owocach szybko padł na drzemkę. Ja odpoczywam przy ciachu. A po obiedzie umówiłam się z przyjaciółką na pogaduchy więc weźmiemy Antosia i pójdziemy na plac zabaw korzystać z pogody :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś od rana póki co spokój Igi robił tuli tuli Kostkowi.
    Tylko M opierdzielilam bo przy sniadaniu slysze ze.na niego sie drze znaczy podniesiony ton ale dla mnie to już krzyk ktory byl bez powodu. Wiec musialam zejsc bo myslalam ze mnie rozniesie.
    M to nerwus a Igusia to nakreca na wrzaski i płacz.
    No pozniej poszlo chlopaki do ogródka a potem na plac zabaw i do kolegi na przeciwko.
    Niestety konsultatnka jest do czwartu za granica wiec poki co walcze sama jak cos jutro bede dzwonic do innej. Ale licze na to ze się uda z Igim mialam tak samo ona nam ladnie pomogla ja nie wiem jak to zrobiła ze po jej wizyccie piersi były bez grudek i miekkie tak mi dziecko przystawiala i piersi masowala ze zeszlo wszystko a ja bodnego Kostka męczę aby ssal a tam nie chce zejsc to mleko. No nic wierzę ze sie uda Kostek ładnie współpracuje Igi wrecz odwrotnie przestawal ssac jak nie lecialo i krzyk.

Ale Zosia to cerpiliwa super u nas rzucal by po 5 sekundach bo nie wychodzi ;)

Sluchajcie Igi sporo sie rozgadal w szoku jestem nie mówi jeszcze calych słów ale jak prosimy powiedz Michal to mowi Mi jak prosimy powoedz Akra imie psa mowi akja :)
    To już naprawde progres.

No i dzoewczyny szok jak to pierwsze dziecko urósło wiedzialam ze Igi to juz duzy ale jednak dziecko ale przy kostku to on.jest wielki i już zginęło bezpowrotnie uczucie że to taki maluch patrzymy na niego już jak na takiego dużego. Za to na Kostka jak na maluszka zapomnialam ze dziecko to taka kruszynka tyci tyleczek nóżki i wszystko.

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy dwójeczkę majowych dzieciaczków :)

AJrin, Natka-matka wariatka :), Skali89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze zdjecie braciszków prosze :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawie jak tylko uda sie strzelić fotke haha chwilowo to albo Kostek na cycku albo zimny okład albo kapusta walcze bo serio jest źle.
    No i Igi testuje typu przewijam kostka podbiega zabiera chusteczki mokre prosze by oddal to nie. Dopiero jak piprosilam czy umyje pupe bratu podszedl iddal i podał nastepnar

kamciaelcia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy ze spacerku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 20:06

Natka-matka wariatka :), żabka04, Dariah, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4062 4063 4064 4065 4066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ