X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze spaceru.
    Werka ujezdzala rower.
    Doszliśmy do wniosku z mężem że jednak troszkę za mały ten rower ale znowu większy też byk zły bo ona jeździć nie umiała i nie sięgała palcami do ziemi.
    A teraz umie jeździć hahaha

Bardzo ładnie jej to poszło i śmiga.
    No cóż na następny rok będzie jej trzeba kupić jeżeli urośnie a ten będzie dla Roberta stał :-)

My już po deserku kupiłam po drodze lody :-)

Kamcia super ze się przełamał i jest lepiej oby tak dalej.

Ajrin nie pójdziesz do żadnego szpitala.
    Trzymam kciuki mocno.
    Jak miło że mąż ogarnął a wy dospaliscie.
    A igus napewno czadowo wyglądał.

Marta dzięki.
    Ja właśnie przerwałam sen Robertowi po 1,5h.
    Bo wchodziłem na górę a wózek chciałam schować z drugiej strony dobrze może mnie dziś nie obudzi w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 21:32

Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin a do was położna nie przychodzi ? Tylko do przychodni ? My w środę na szczepienie idziemy i pierwsza wizyta .

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali dopiero dziś zgłosiłam i ma przyjść.
    Była w poniedziałek ta konsultantka laktacyjna i ona generalnie jest położna wiec ogladala i zważyla maluszka wszystko wpisała do książeczki jako normalna wizytę.
    Ale z Igim zrezygnowalam z poloznej była raz i umowilam sie na telefon jeśli będzie potrzeba. Ale u nas i tak przychodnia chce obejrzeć maluszka z Igim tez jak miał niecałe 2 tygodnie byliśmy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U co tu dziś tak pusto ? Każdy z pogody korzysta ? Pola dopiero usnela albo i nie no wyszłam wisi mi na cyckach nuż nic nie mam więc dałam smoczek i co łóżeczka może usnie.
    Zaczyna kombinować je i zaraz śpi muszę jej pilnować bo też czuję że plyciej zasysa.

W 5 10 15 jest promocja kupiłam szymkowi czapkę i jutro chce iść może coś upoluje bo jak narazie jeden sklep na raz mogę zrobić heh

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Kciuki zaciśnięte.

Żabka
    Córka ładnie śmiga na rowerze.

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali też sie za chwile złamie ze snoczkiem bo robie ja za smoczek a Kostek ulewa przez to na potęgę.
    Mamy pierwsze karmienie Kostek dzis dopiero po 22 poszedl spać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po pierwszym karmieniu gdyby nie moja interwencja to trwakoby 3 minuty bo panna zasypia musze pilnować bo widzę że niedośc że płytko ssa to jeszcze śpi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek coraz bardziej sie zmienia i ma bardziej indywidualne rysy juz nie jest kopia brata ale mam wrazenie ze kopia brata M haha

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek coraz bardziej sie zmienia i ma bardziej indywidualne rysy juz nie jest kopia brata ale mam wrazenie ze kopia brata M haha

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka znów średnia..
    Właśnie jadę do pracy bo jeszcE musiałam iść od rana do proboszcza naszej parafii po zaświadczenia do D bo w ten weekend ma mieć komunie i bierzmowanie ;)

Skali
    Dobrze ze interweniujesz - dziwne ze słabiej ssie? Myślisz ze od skoczka ??

Ajrin
    Nooo ładnie ;) Kostus się jeszcze zmieni wiele razy ;) ale może faktycznie być podobny do brata M ;) hehe

Żabka,
    Ale Werka śmiga na rowerze !! Brawo !!! ;)
    Oj tez bym się wkurzyła za to okno...ja rozumiem ze to nke ona jest za Roberta odpowiedzialna i nie ona się nim opiekuje ale jako starsza siostra powinna mieć odruch NIE WOLNO ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tak myślę bo jednak do smoczka nie trzeba aż tak ssac mocno a do tego skubana w nocy zaraz usypia przy cycku

Kamcia a ty gdzie ?

Ja zaraz 59 raz w tym tygodniu idę na zakupy bo średnio udaje mi się jeden sklep zaliczyć także zanim ogarnie to co chce to konie Ale dziś będzie mama a Szymek jest z dziadkiem na zakupach także trochę luzu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Bylam w szpitalu i sama nie wiem co myslec usg nie zrobil choć sprzęt stal obok nikogo w kolejce siedzi i pierdzi w stolek.
    Zbadal na fotelu palcem stwierdził ze skoro nie goraczkuje to ok i ze pewnie krwawienie wróci. Jak by sie cos działo mam przyjechać. Jakos spokojniejsza nie jestem bo jednak usg by mnie uspokoiło.
    Dzwoniłam do swojego gina czekam az oddzwoni skonsultuje z nim i unowoe sie na usg u niego aby sie uspokoić ale pewnie przyjmnie mnie dopiero we wtorek.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja jeszcze smoczka nie dalam ale pewnie dam bo to ssak jak Igi moje sutki już nie wyrabiaja a młody ulewa na potęgę od tego coumkania wiecznego. No i nie zasnie bez cycka a jak wyciagam to sie budzi wiec czesto po 10 razy wklada.i wyjmuje.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Dobrze że Cię w tym szpitalu nie zatrzymał tylko szkoda że nie było tego usg, to na pewno by Cię bardziej uspokoiło.
    Mam nadzieję że wszystko ok i Twój lekarz tylko to potwierdzi.

U nas dzisiaj noc spokojna więc chyba Antoś wrócił na dobre tory ze spaniem. Rano zaliczył spacer z moją mamą a ja trochę ogarnęłam mieszkanie. Teraz trwa drzemka, ja zjadłam ciacho i obejrzę Kuchenne rewolucje :)
    Po południu jedziemy z Antosiem do gabinetu stomatologicznego na wizytę adaptacyjną i mam nadzieję że będzie grzeczny.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    w sumie jestem i nie jestem
    Jakieś doły mam i nerwy

Ajrin
    No nieciekawie
    Zaklada ze krwawienie wróci(no bo powinno) ale jest wszystko dobrze ze nie krwawisz? Mi położna przewidziala chluśniecie odchodami po macaniu macicy, ale ja krwawilam, za pierwszym razem trwalo to 7 tyg
    Wierzę że u ciebie wszystko w porządku lecz spokój ducha ci potrzebny a na pewno nie latanie po szpitalach

Marta
    Kciuki za dentyste
    Też planuję zapisać, mamy stomatologie na dole w bloku, ale coś nie mogę do nich dojść ani zadzwonić :D

Jutro usg
    A dokładnie przepływy plus biometria
    Mam stresa
    Ogolnie mam nerwa to i stres jakiś nieokielznany

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie korzystamy z pogody bo cisza na maksa ;)
    U nas wlasnie burza ja uwielbiam więc cudnie.
    Kupilismy dzis z M meble ogrodowe ze stolem i jestem mega szczesliwa kolacja zjedzona na tarasie :) M powiesil takie fajne lampki wiec już w ogóle klimatycznie :D
    Kamcia kciuki za usg daj znać.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie dzień jak zwykle minął szybko - w pracy sporo pracy hehhe
    Zosia dzis przeszła sama siebie...w żłobku zjadła wszystko a w domu zjadła jeszcze całe opakowanie parówek (5 sztuk!) + mus owocowy + brzegi z całej pizzy...!!
    Myślałam ze się nie zatrzyma z jedzeniem !!

A dziś rano byłam z niej taaaaaka dumna :
    Chciała iść do żłobka z dwoma misiami. Mówię ze nie, ze możesz wziąć jednego ale nie dwa. A ona swoje...
    Myśle sobie, super..histeria od rana..rewelacja...
    I mówię jej : zostawimy jednego misia w domu dla Eliocika Ok?
    A ona pobiegła do pokoju z wyciągnięta reka i z misiem dla Eliota ;)

Kamcia,
    Nie stresuj się Kochana ! Wszystko będzie dobrze !!!!
    Daj znać po wizycie ;)

Ajrin
    Oooojjj zazdroszczę !!!! ;) tez był tak usiadła na dworze przy stole...ehh jeszcze trochę ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Kciuki za jutrzejszą wizytę.

Dariah
    Ale Zosia ma super apetyt, tylko pozazdrościć że tak ładnie je.

Ajrin
    Super że zakupy udane i możecie jeść wspólne posiłki na tarasie.

U nas po południu była burza i strasznie lało ale zdążyliśmy do gabinetu. Antoś był grzeczny, pojeździł sobie na fotelu, bawił się dmuchawką i nawet dał sobie zajrzeć w buzię, wszystkie ząbki zdrowe więc bardzo się cieszymy :)
    W domu ładnie zjadł kolację ale za to długo usypiał, bo zasnął dopiero o 21, może przez wrażenia.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin mega zazdroszczę też bym chciała już tak usiąść Ale jeszcze z miesiąc pracy a niestety m musi wracać do pracy i od poniedziałku znowu jedzie na delegację więc nic nie zrobi Ale już naprawdę nie dużo zostało

Kamcia nie denerwuj się myśl o Patryczku wrzuć na luz bo nie ma co hormony robią swoje

Daria tobie też zazdroszczę jedzenia Zosi hehe .

U nas nie najgorzej Szymek cały dzień szalał na dworze .

Pola nie chciała spać jeść też nie nie wiem chyba coś z tym mlekiem w dziś 2 minuty i śpi a na wieczór się szarpie z tym cyckiem ale jej powiedziałam ze żeby miała spadać z wagi butli nie dostanie i ma ładnie jeść

M poszedł na piwo z bratem i kolegami kiedy ja,gdzieś byłam ? Hmmmm a kiedy pójdę hmmmm o jutro jadę z mamą i kuzynka do galerii noi z dziećmi będzie ciekawie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to nie będę komentować wrócił o 2 od razu wc... I się tłumaczy ze jak się rzadko wychodzi to tak jest no cóż Szymek wstaję o 6 :)

Pola znowu się nie da dobudzic niby budzi się na jedzenie a po kilku cmokach śpi pierony te dzieci

Mieliśmy jechać na giełdę zobaczyć za krzeselkiem do rowerea no ślę marnie to widzę Ale skocze na targ o 7 to będzie mało ludzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 4070 4071 4072 4073 4074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ