X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Nie, nie olali. Dzisiaj czuje ogromne zainteresowanie moim problemem. Ogolnie leżę w klinice/oddziale ginekologii, rozrodczości i terapii płodu i tutaj sa same takie problemy. Wiec mysle ze jestem w dobrych rękach. I mam ogromna nadzieje, ze nawet jeżeli sa to te wody, to mam mała dziurkę i ona sie zasklepi... Trzymajcie kciuki
    Dziękuje Wam za wsparcie

Cześć Pysiaczku :) Dobrze, że jesteś pod kontrola. Twoja sytuacja przypomina mi moją z okolic 35 tygodnia ciąży. Miałam takie samy objawy. Co jakiś czas lało mi się coś między nogami, takie wodniste upławy w ilości, którą potrafiłam nabrać do kieliszka. Robiłam sobie w domu gine intima test ph i wynik nie wskazywał na wody płodowe, ale po kilku dniach pojechałam na izbę przyjęć do szpitala. sprawdzili mnie specjalnym paskiem i okazało się, że nie były to wody. Infekcji także nie miałam, więc takie rzeczy widocznie są normalne w ciąży. Mam nadzieję, że i u Ciebie nie okaże się nic niepokojącego. Leż spokojnie, jesteśmy z Tobą. :*

Pysiaczek89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :)

Ania ja bym nic nikomu nie tłumaczyła. Powiedziałaś jakie jest Wasze stanowisko. Koniec. Reszta mu sie się z nimi pogodzić. Przejdzie.im z czasem ;)

Wiecie. Ja co 2 godziny jestem głodna. Masakra. I to nie tak, ze zjem jabłko i mi przejdzie. Muszę normalnie zjeść! Jestem.przerażona. Takiego apetytu w pierwszej ciąży nie miałam :/

mysza0406, m.k.83, AniaLewandowska, martta, violett, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:11

Lusia8998, AniaLewandowska, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam nową koleżankę :)

Ania ja bym nic nikomu nie tłumaczyła. Powiedziałaś jakie jest Wasze stanowisko. Koniec. Reszta mu sie się z nimi pogodzić. Przejdzie.im z czasem ;)

Wiecie. Ja co 2 godziny jestem głodna. Masakra. I to nie tak, ze zjem jabłko i mi przejdzie. Muszę normalnie zjeść! Jestem.przerażona. Takiego apetytu w pierwszej ciąży nie miałam :/
    No właśnie mam to samo. Co prawda nie mam porównania bo to pierwsza ciąża, ale to chyba nie jest normalne co? Wszystko jakby przelatywało mi przez żołądek...i znów czuję, że mi dosłownie burczy w brzuchu

Sabina lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Pysiaczku :) Dobrze, że jesteś pod kontrola. Twoja sytuacja przypomina mi moją z okolic 35 tygodnia ciąży. Miałam takie samy objawy. Co jakiś czas lało mi się coś między nogami, takie wodniste upławy w ilości, którą potrafiłam nabrać do kieliszka. Robiłam sobie w domu gine intima test ph i wynik nie wskazywał na wody płodowe, ale po kilku dniach pojechałam na izbę przyjęć do szpitala. sprawdzili mnie specjalnym paskiem i okazało się, że nie były to wody. Infekcji także nie miałam, więc takie rzeczy widocznie są normalne w ciąży. Mam nadzieję, że i u Ciebie nie okaże się nic niepokojącego. Leż spokojnie, jesteśmy z Tobą. :*
    Tylko ze oni mi sprawdzili paskiem pH w kanale szyjki i niestety tam wyszło około 7 to pH... Natomiast na usg wszystko narazie jest ok. Ale ja cały czas czuje ze mi sie tam po kropelce ulewa co jakichś czas :( płakać sie chce :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    No właśnie mam to samo. Co prawda nie mam porównania bo to pierwsza ciąża, ale to chyba nie jest normalne co? Wszystko jakby przelatywało mi przez żołądek...i znów czuję, że mi dosłownie burczy w brzuchu
    Mi sie wydaje ze corka jadłam.więcej dupereli, żelki, cukierki... A teraz to konkrety. Tylko nie wiem czy to nie przesada , żeby być ciągle tak glodnym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mi sie wydaje ze corka jadłam.więcej dupereli, żelki, cukierki... A teraz to konkrety. Tylko nie wiem czy to nie przesada , żeby być ciągle tak glodnym ;)
    Ja staram się nie jeść słodkiego za często i mam właśnie tak ,że mogłabym np dużą bułkę co 2 h zjeść. Dla mnie to zawsze było w zasadzie wystarczająco na główny posiłek. Teraz robię frytki z piekarnika i już mnie aż ssie...

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Witam nową koleżankę :) dziękujemy za zdjecia :)

Kochane ale macie już brzuszki... jak tak na Was patrze to się zastawiam czy to 1 czy kolejna ciąża.. ja wczoraj pierwszy raz zrobiłam swóje zdjecie... ale ja przy Was wygladam jak by mi ktoś serdelka pod pępkiem przykleił :P

m.k.83, Lusia8998, martta, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta... A ja siedzę w pracy i rozpinana ukradkiem guzik od spodni hehehe... Koszula mi się sama na brzuchu rozpina. Wszystko mnie gniewie, chodzilabym tylko w sukienkach, ale w pracy nie da rady... :'(

Lusia8998, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Tylko ze oni mi sprawdzili paskiem pH w kanale szyjki i niestety tam wyszło około 7 to pH... Natomiast na usg wszystko narazie jest ok. Ale ja cały czas czuje ze mi sie tam po kropelce ulewa co jakichś czas :( płakać sie chce :(
    Przepraszam że wtrącę, ale może powinni zrobic posiewy z szyjki, pochwy, moczu, może juz Ci zrobili, pisze o tym bo bratowa w 2 pierwszych ciążach miała takie sytuacje, nie wiedzieli czy to wody czy co innego. Przed 3 ciażą sama prywatnie zrobiła sobie szczegółowe badania bo bała sie kolejnych problemów i wyszly bakterie w szyjce, przez które miała te wszystkie przeboje, nie bede opisywała jakie. Wyleczyła się, troche to trwalo i 3 ciaza byla ksiazkowa, jak rowniez poród. Wiem że nie wszyscy lekarze robia te posiewy, i nawet lekceważą gdy o nie prosimy, a najważniejszy jest z szyjki bo tam nie może byc bakterii, w pochwie jeszcze ujdzie bo ona ponoć nie powinna być jałowa ale w szyjce nie.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to dziekuję za przyjęcie, jak będę za bardzo upierdliwa w pisaniu, bo nie mam nic do roboty, to walcie prosto z mostu co bym się opamiętała. Za jakies 2-3 tyg zniknę na trochę bo teść sprzedał mieszkanie w którym mieszkam z mężem i będe miała pakowanie i przeprowadzkę na głowie. Przenosimy się do domu do babci męża, mamy piętro dla siebie, kiedyś tam mieszkali jego rodzice. Będe miała swojskie obiadki dzień w dzień, na bank się roztyję bo babcia z tych co każe jeśc i jesć, od niej nie da się wyjsć, trzeba się wytoczyć.

Sabina, martta, violett, Anulka01, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Będe miała swojskie obiadki dzień w dzień, na bank się roztyję bo babcia z tych co każe jeśc i jesć, od niej nie da się wyjsć, trzeba się wytoczyć.

Ciesz się bo my mieszkamy dom w dom z drzwiami przejściowymi w kuchni z babcią mojego R i to co ona wyprawia to istna padaczka a jak gotuje to trzeba przechodząc po schodach na górę zatykać nos bo zgniłym trupkiem czuć :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ciesz się bo my mieszkamy dom w dom z drzwiami przejściowymi w kuchni z babcią mojego R i to co ona wyprawia to istna padaczka a jak gotuje to trzeba przechodząc po schodach na górę zatykać nos bo zgniłym trupkiem czuć :)
    Ha ha, ja na szczęście trupka nie czułam nigdy, lubię jej kuchnię, bo mimo wszystko nie jest ciężka,chodzi raczej o czestotliwosc posilków, bardziej cieszy mnie stała obecnośc drugiego człowieka, bo ja wiecznie sama w mieszkaniu byłam, pracowałam tez zdalnie z domu. Brakowalo mi ludzi, rodzina ponad 100km ode mnie, może nie daleko ale nie wpadne na kawę ot tak, a z babcią męża i jego rodzicami dogadujemy sie świetnie, a to juz 7 lat razem i zgrzytów nie było. I mamy osobne wejscie więc jakby co, nie ma mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:49

Sabina lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to co ona tam gotuje? Może faktycznie trupka?:P

Siedzę w pracy (w sklepie), ale z racji słoneczka to większość czasu przed sklepem stoje i się opalam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:53

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak mam, ciągle bym jadła przerażające, długo miałam tak ze jeść nie mogłam to teraz sie zrobiło w druga stronę, zalamka.... i juz plus 4kg od początku ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:54

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kochana masz raj na ziemi u nas pieklo mimo oddzielnego wejscia ciagle siedzi w oknie zerka kto co robi chodzi po sasiadach plotkuje na swieta zrobila sledzie i ziemniaki po tym jak moj R zjadl sledzia powiedziala zeby nie jadl ich bo sa stare ... :) smiech na sali haha a rodzinka mama z bratem 2500 km ode mnie wiec zostaje herbatka wieczorna na fb a tata obrazony 120 km ode mnie buduje dom :) reszta jakos nie specjalnie zaglada do nas tlumaczac brak czasu hehe

dev269pps__.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Siedzę w pracy (w sklepie), ale z racji słoneczka to większość czasu przed sklepem stoje i się opalam:P
    może pieskom gotuje, u mnie w bloku na pietrze jest starsza Pani, ktora gotuje takie smierdzace cos dla psa, jej mąż narzekał do mojego że musi na siłe na spacery wychodzic jak ona gotuje i wietrzy.

Macioszczyczka, Lusia8998, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Gotuje dla siebie i dla mamy mojego R bo ona leżąca stwardnienie rozsiane ma.
    ostatnio kapusta była i to jakaś mega stara hehe pozniej mama dostala goraczki i kiwala glowa ze ja brzuch boli

Dziewczyny bym zdjęcia wstawiła jak jej dom wygląda ale to wstyd totalny u mnie dziadki 10 lat starsze po operacjach powaznych na serce a w domu jak w palacu czysciutko a tu syf kila i mogila bo lepiej siedziec w oknie i znkac na 3 4 godziny dziennie do sasiadki haha

dev269pps__.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Przepraszam że wtrącę, ale może powinni zrobic posiewy z szyjki, pochwy, moczu, może juz Ci zrobili, pisze o tym bo bratowa w 2 pierwszych ciążach miała takie sytuacje, nie wiedzieli czy to wody czy co innego. Przed 3 ciażą sama prywatnie zrobiła sobie szczegółowe badania bo bała sie kolejnych problemów i wyszly bakterie w szyjce, przez które miała te wszystkie przeboje, nie bede opisywała jakie. Wyleczyła się, troche to trwalo i 3 ciaza byla ksiazkowa, jak rowniez poród. Wiem że nie wszyscy lekarze robia te posiewy, i nawet lekceważą gdy o nie prosimy, a najważniejszy jest z szyjki bo tam nie może byc bakterii, w pochwie jeszcze ujdzie bo ona ponoć nie powinna być jałowa ale w szyjce nie.
    Mi moja gin robiła cytologię i wyszła mi 2, zawsze tak mam wiec ok. I miałam robiona czystość pochwy i wyszło 2B i tez powiedziała ze dobrze... Ona sie zna wiec jej zaufałam. A te ciąże u Twojej bratowej tak z ciekawości skończyły sie pozytywnie? Mam nadzieje ze tak...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, choć ja się wciąż zastanawiam czy ten mój brzusio można już brać za ciążowy :P

Co do apetytu, ja mam to samo. Wciąż jem, ciągle jestem głodna, właśnie wróciłam ze sklepu i zanim zrobię obiad muszę zjeść kanapkę.
    I dorwałam pysznego arbuza w Biedronce, jak mi się marzył, mmm :D

Aaa, kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka! Ten kocyk z Biedronki, faktycznie śliczny i taki mięciutki :)
    Wzięłam szary w białe chmurki i niebiesko-żółte hipopotamy :D
    Nie znamy jeszcze płci, więc starałam się uniwersalny, choć pewnie jest troszkę bardziej chłopięcy, ale ja zamierzam kupić wózek w odcieniach szarości, więc będzie pasował w obu przypadkach, mam nadzieję :)

Za to jak się rozpędziłam chciałam od razu dokupić jakieś ciuszki, ale tu mnie zawiedli, bo były tylko warianty różowe lub niebieskie. No trudno, mam kocyk :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ