X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Wam zazdroszczę tych babcinych obiadków, ja muszę sama ciągle wymyślać co zjemy i mam dość, bo chcę, żeby było zdrowo, a ochotę mam na niezdrowe oczywiście. Poza tym już nie wiem co mam wymyślić, dziś będzie zupka z mrożonych warzyw hortexa - pierwszy raz robię, nie wiem co mi wyjdzie :P i makaron ze szpinakiem.
    A na deser arbuz :D

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Mi moja gin robiła cytologię i wyszła mi 2, zawsze tak mam wiec ok. I miałam robiona czystość pochwy i wyszło 2B i tez powiedziała ze dobrze... Ona sie zna wiec jej zaufałam. A te ciąże u Twojej bratowej tak z ciekawości skończyły sie pozytywnie? Mam nadzieje ze tak...
    Suma sumarum pozytywnie choć nie bez kolein, nie chcę generalizować bo każdy przypadek jest inny, jej lekarz nie robił ani cytologii ani czystości pochwy więc to jednak inna historia. Trzeba być dobrej myśli, napisałam wcześniej bo wiem, że te badania wcale tak czesto nie są robione nawet jak do szpitala czlowiek trafi.
    Trzymamy kciuki za dobre wieści.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dzięki dziewczyny, choć ja się wciąż zastanawiam czy ten mój brzusio można już brać za ciążowy :P

Co do apetytu, ja mam to samo. Wciąż jem, ciągle jestem głodna, właśnie wróciłam ze sklepu i zanim zrobię obiad muszę zjeść kanapkę.
    I dorwałam pysznego arbuza w Biedronce, jak mi się marzył, mmm :D

Aaa, kupiłam pierwszą rzecz dla maluszka! Ten kocyk z Biedronki, faktycznie śliczny i taki mięciutki :)
    Wzięłam szary w białe chmurki i niebiesko-żółte hipopotamy :D
    Nie znamy jeszcze płci, więc starałam się uniwersalny, choć pewnie jest troszkę bardziej chłopięcy, ale ja zamierzam kupić wózek w odcieniach szarości, więc będzie pasował w obu przypadkach, mam nadzieję :)

Za to jak się rozpędziłam chciałam od razu dokupić jakieś ciuszki, ale tu mnie zawiedli, bo były tylko warianty różowe lub niebieskie. No trudno, mam kocyk :)

U nas będzie córa, ale szukam szarego i pościel szaro, biała zz dodatkiem czerwonego. Bądź granat i biały ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Suma sumarum pozytywnie choć nie bez kolein, nie chcę generalizować bo każdy przypadek jest inny, jej lekarz nie robił ani cytologii ani czystości pochwy więc to jednak inna historia. Trzeba być dobrej myśli, napisałam wcześniej bo wiem, że te badania wcale tak czesto nie są robione nawet jak do szpitala czlowiek trafi.
    No ja miałam robione te badania, ale to było z 3-4 tygodnie temu... Potem sama zrobiłam badanie moczu i wyszły lekko podwyższone bakterie i pH miałam chyba 7. No i teraz ten papierek nieszczęsny wskazuje na cos około 7. Moze to od tego moczu? Nie wiem... Oby... Dzisiaj pewnie juz sie niczego nie dowiem, pewnie jutro jak cos.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się takie kolory podobają właśnie dla obu płci. W ogóle zwariowałam na punkcie szarości, pokoik chciałabym szaro-brązowy. Taki jasny brąz, gdzieś widziałam fajne aranżacje, w których jedna ściana jest właśnie szara w brązowe szerokie pasy, a pozostałe już w szarym kolorze.

Myślę o tym intensywnie i na razie ten pomysł wygrywa, ale pewnie po drodze znajdę dużo innych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, ja się totalnie nie znam na takich sprawach, ale dobrze że trafiłaś do takiego szpitala, gdzie się Tobą interesują. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok, a tam już na pewno zajmą się Tobą odpowiednio.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stałam się posiadaczka pięknego pomarańczowego kocyka w malpki:-)
    Córka dała się przekonać:-)

violett, agatia, m.k.83, Macioszczyczka, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Właśnie stałam się posiadaczka pięknego pomarańczowego kocyka w malpki:-)
    Córka dała się przekonać:-)

Upartą masz tą córę:P U nas syn sam chce kupować dla Niuni:)

żabka04, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Gotuje dla siebie i dla mamy mojego R bo ona leżąca stwardnienie rozsiane ma.
    ostatnio kapusta była i to jakaś mega stara hehe pozniej mama dostala goraczki i kiwala glowa ze ja brzuch boli

Dziewczyny bym zdjęcia wstawiła jak jej dom wygląda ale to wstyd totalny u mnie dziadki 10 lat starsze po operacjach powaznych na serce a w domu jak w palacu czysciutko a tu syf kila i mogila bo lepiej siedziec w oknie i znkac na 3 4 godziny dziennie do sasiadki haha
    Lusia to nie zazdroszcze, człowiek chce miec sielankę, ładny domek, otoczenie a tu taki zonk. Niestety w blokach podobnie, my oprócz smierdzaco gotujacej dla psa Pani, mamy mlodą dziewczyne dzrzwi w dzrzwi, która wystawia śmieci na korytarz (choć ma balkon), brudne buciory itp., leży to tygodniami, a ona ma nie po drodze, by to wziać do śmietnika, i tak kiśnie to na klatce, a w domu ma czyściutko. Mąż delikatnie zwracał uwage ale nie dociera. Taki typ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:30

34bwsek2p5pf20kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Upartą masz tą córę:P U nas syn sam chce kupować dla Niuni:)

Prosiłam Boga żeby była wredna tzn uparta i umiała sobie kiedyś radę dać.
    Teściowa ma taki charakterek :-)
    Powiedziałam że będzie kiedyś potrzebny do namiotu jak się będzie bawić z dzidziusiem.:-)
    To weź....... :-( hahaha

Macioszczyczka, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki:)

A ja dzisiaj koncertowo spierdoliłam obiad, w związku z czym wsuwam właśnie pizzę:)
    No i się pochwalę, że doprowadziłam się w końcu do stanu względnego: fryzjer i kosmetyczka zaliczeni:)
    A jutro... jadę z rodzinką nad morze!!!!!! Jupiii! Małż się wysilił i zabookował nam apartament z widokiem na morze!!! Oby tylko pogoda dopisała:)

Ania91, Pysiaczek89, m.k.83, żabka04, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Sabina, violett, bbeczka91, mmargol, martta, Pauka, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i od razu mam prośbę wypełniłybyście ankietę anonimową od koleżanki? Dotyczy wiedzy kobiet w ciąży na temat żywienia dzieci (obojętnie który trymestr) potrzebne jest jej to w celach naukowych do pracy licencjackiej z góry dziękuję w jej imieniu ;)

https://docs.google.com/forms/d/1KnBynQR7b_iSWDRaNAAzJCW-90FmBLR05jsQn5xeeMk/viewform

I jak możecie to przekażcie na inne fora ja jestem tylko tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:48

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    skąd ja to znam moja była lekarka nie zrobiła mi ani razu posiewu i urodziłam córkę 2.5 miesiąca za szybko. Teraz nowy lekarz i od razu zrobił posiew walczmy od początku ciąży właśnie z coli 3 antybiotyk biorę :(

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włączyłam na chwilę tv, a tam rozmowy w toku- młode dziewczyny palące w ciaży...słucham, nie wierze i mną trzęsie!!!!!!!!!!!! wrrrrrrr!

co do rowera-mnie lekarz kategorycznie zabronił, więc się słucham.

mhsvi09k4211dm8g.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyn, muszę sprawdzić w wynikach badań bo miałam chyba w moczu PH i miałam 7 to źle? nic mi lekarz nie mówił, ani położna

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    skąd ja to znam moja była lekarka nie zrobiła mi ani razu posiewu i urodziłam córkę 2.5 miesiąca za szybko. Teraz nowy lekarz i od razu zrobił posiew walczmy od początku ciąży właśnie z coli 3 antybiotyk biorę :(
    Własnie coś mi mignęło, że ktoś ma to cholerstwo, dobrze że juz zdiagnozowane i wiesz na czym stoisz. Moja bratowa 2 ciąże niestety w nieświadomosci przeszła z tą coli i druga wspolistniejaca bakterią, 2 przedwczesne porody, dzieciaczki na szczęście ogolnie zdrowe, ale mogło nie być tego gdyby lekarze robili co do nich nalezy w odpowiednim czasie. Powiem Wam że przed 1 ciążą byłam u ginekolożki, powiedziałam że chce starac sie o dziecko i co powinnam m.in. zrobic przed, jakie badania itd., a ona wielkie oczy i jakto co, nic, do łóżka, i ona mi skierowań na nic nie da, jak chce to we własnym zakresie ale nic nie doradziła. Byłam w szoku, bo skad mam wiedziec czy coś mi nie dolega, czy nie mam np. chlamydii, czy innego paskudzctwa, dopiero w ciąży mam sie dowiedzieć? Nie ma profilaktyki. Niektore rzeczy przechodzimy bezobjawowo.Nie chce psioczyc na slużbe zdrowia, bo jest gorzej gdzies indziej, ale czasem czlowiek się zagotuje.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Kurczę dziewczyn, muszę sprawdzić w wynikach badań bo miałam chyba w moczu PH i miałam 7 to źle? nic mi lekarz nie mówił, ani położna
    Nie panikuj! Mi wyszło 7 w moczu i teraz jak mi sprawdzali paskiem w szyjce to tez około 7 i tak sie łudzę ze to moze od tego moczu takie ph.... Bo badało mnie trzech lekarzy ginekologicznie i każdy jak tylko wkładał ten wziernik, to mowil ze nie ma śladu tych wód, tylko ten ostatni sprawdził tym papierkiem i wtedy wyszło to pH około 7...
    Także nie panikuj, jak Ci lekarz, ani położna nic nie mówili, to znaczy ze jest wszystko dobrze :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Nie ma co sie nakręcać, ja całe zycie miałam problemy tej natury więc robie badania tak czy tak, nawet we własnym zakresie, ale zawsze warto lekarza 2 razy zapytać gdy mamy watpliwości, albo jak masz jakieś obawy zrobic samemu, nie są to drogie badania a wychodzą w nim wszystkie tlenowe i beztlenowe, i odrazu antybiogramem.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:28

m.k.83, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Ania91, żabka04, AniaLewandowska, Sabina, violett, mmargol, martta, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam z wieścią ,zemoja córeczka będzie miała brata.wazy138g.

Angela89, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Jotc, claudiuszek, m.k.83, Madziuuuula, Ania91, żabka04, haneczka, bisacz, Anulka01, Malutka92, AniaLewandowska, violett, bbeczka91, mmargol, martta, Pauka, Behemottka, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ