WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
m.k.83 wrote:Nie ma co sie nakręcać, ja całe zycie miałam problemy tej natury więc robie badania tak czy tak, nawet we własnym zakresie, ale zawsze warto lekarza 2 razy zapytać gdy mamy watpliwości, albo jak masz jakieś obawy zrobic samemu, nie są to drogie badania a wychodzą w nim wszystkie tlenowe i beztlenowe, i odrazu antybiogramem.
Spoczko dziewczyny, nie panikuje i się nie nakręcam:) Bardziej się zdziwiłam, że 7 to wysoko, bo wszędzie czytałam że to norma.
-
Angela89 wrote:wody pokazuja powyżej 7. Bo są zasadowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:19
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Strazaczka1990 wrote:Dziewczyny nie podałam niku...ale imie i nazwisko widnieje moje na USG wieczorem zostanie skasowane..Lekarz powiedział że waga dziecka jak na ten tydzien jest duża..Pytał ten ginekolog czy pappe chce zrobiić...Nie zgodziłam się.Mimo że za darmo.Wystarczy mi to że powiedział że dziecko zdrowe.I ładnie się rozwija
prawie kilo to chyba zdecydowanie za dużoJa byłam w zeszłym tyg na badaniach i usłyszałam 10 g (a to 15 tydzień) i wpadłąm w panikę, że mało,że niedożywione, że coś nie tak...przychodzę do domu czytam w kacie jest 100 g
Behemottka lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:Strażacka kg? Chyba cos duzoza dużo, mój synio ma 138g.
bardzo dużo......Tak mi lekarz powiedział.Nie wiem czy to on sam się pomylił bo nawet jak dał kartke z pomiarami to mam napisane.Nawet moja mama z partnerem się zdziwiła.Bo na 14 tydzien to za dużo... -
claudiuszek wrote:prawie kilo to chyba zdecydowanie za dużo
Ja byłam w zeszłym tyg na badaniach i usłyszałam 10 g (a to 15 tydzień) i wpadłąm w panikę, że mało,że niedożywione, że coś nie tak...przychodzę do domu czytam w kacie jest 100 g
-
Anulka01 wrote:Witam nowe koleżanki:)
A ja dzisiaj koncertowo spierdoliłam obiad, w związku z czym wsuwam właśnie pizzę
No i się pochwalę, że doprowadziłam się w końcu do stanu względnego: fryzjer i kosmetyczka zaliczeni:)
A jutro... jadę z rodzinką nad morze!!!!!! Jupiii! Małż się wysilił i zabookował nam apartament z widokiem na morze!!! Oby tylko pogoda dopisała:)
No właśnie miałam pytać, czy się pod palmy wybierasz, bo awatarek taki letni.Udanego wypadu!
Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
w ogóle tą jedną strone rozumiem bo to te pomiary mam.Każde na (+) ale tej drugiej to nie rozumiem wcale
BPD
HC
AC FL
Dowiem się wszystkiego jak 30 marca pójde do gina:) Aaaa Mojego Sławka nie chciał lekarz wpuścić do gabinetu..Bo to piętro połączone z położnictwem ;/ i stwierdził że takie maja wymogi i bardzo mu przykro.Najbardziej przykro było Sławkowi ;( Myślałam że jak dam mu tą duża czekolade to zrobi wyjątek a tu dupaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:52
-
Strazaczka1990 wrote:Dziewczyny nie podałam niku...ale imie i nazwisko widnieje moje na USG wieczorem zostanie skasowane..Lekarz powiedział że waga dziecka jak na ten tydzien jest duża..Pytał ten ginekolog czy pappe chce zrobiić...Nie zgodziłam się.Mimo że za darmo.Wystarczy mi to że powiedział że dziecko zdrowe.I ładnie się rozwija
Czy to możliwe, że już waży kg? -
Strazaczka1990 wrote:w ogóle tą jedną strone rozumiem bo to te pomiary mam.Każde na (+) ale tej drugiej to nie rozumiem wcale
BPD
HC
AC FL
BPD to pomiar od ciemienia do ciemienia
HC obwód głowki
AC obwód brzuszka
FL kosc udowa, jak źle to ktos sprostujeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:40
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Czy to możliwe, że już waży kg?
-
m.k.83 wrote:Nie wiem czy o to Ci chodzilo, tzn. o oznaczenia?
BPD to pomiar od ciemienia do ciemienia
HC obwód głowki
AC obwód brzuszka
FL kosc udowa, jak źle to ktos sprostujetak bo to mam w centymertach podane:)
I serduszko podane tez jest