X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody pokazuja powyżej 7. Bo są zasadowe

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Nie ma co sie nakręcać, ja całe zycie miałam problemy tej natury więc robie badania tak czy tak, nawet we własnym zakresie, ale zawsze warto lekarza 2 razy zapytać gdy mamy watpliwości, albo jak masz jakieś obawy zrobic samemu, nie są to drogie badania a wychodzą w nim wszystkie tlenowe i beztlenowe, i odrazu antybiogramem.

Spoczko dziewczyny, nie panikuje i się nie nakręcam:) Bardziej się zdziwiłam, że 7 to wysoko, bo wszędzie czytałam że to norma.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    wody pokazuja powyżej 7. Bo są zasadowe
    Mi wlasnie ten lekarz powiedział ze jestem na granicy, bo wychodzi 7, wiec łudzę sie ze to np przez ten mocz? Jak robię siusiu i sie podcieram papierem, to moze jakoś to tam "przeciągam"? Juz wymyślam wszystko, byle by to tylko te okropne wody nie były. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:19

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Spoczko dziewczyny, nie panikuje i się nie nakręcam:) Bardziej się zdziwiłam, że 7 to wysoko, bo wszędzie czytałam że to norma.
    ja też mam 7

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Wrzucam na chwilkę mój brzuszek :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/127906e352fdf008
    nie zdązyłam ;C

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli, cięzko powiedziec ale postaraj się, stresem nic nie zmienisz, jestes w dobrych rękach, musi byc dobrze i tego się trzymajmy!

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażacka kg? Chyba cos duzoza dużo, mój synio ma 138g.

Behemottka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny nie podałam niku...ale imie i nazwisko widnieje moje na USG wieczorem zostanie skasowane..Lekarz powiedział że waga dziecka jak na ten tydzien jest duża..Pytał ten ginekolog czy pappe chce zrobiić...Nie zgodziłam się.Mimo że za darmo.Wystarczy mi to że powiedział że dziecko zdrowe.I ładnie się rozwija

prawie kilo to chyba zdecydowanie za dużo ;-) Ja byłam w zeszłym tyg na badaniach i usłyszałam 10 g (a to 15 tydzień) i wpadłąm w panikę, że mało,że niedożywione, że coś nie tak...przychodzę do domu czytam w kacie jest 100 g ;-)

Behemottka lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Wpadam z wieścią ,zemoja córeczka będzie miała brata.wazy138g.
    kawał chłopa ;-) Gratuluje ;)

AISAK lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

Wysłany: 17 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Strażacka kg? Chyba cos duzoza dużo, mój synio ma 138g.

bardzo dużo......Tak mi lekarz powiedział.Nie wiem czy to on sam się pomylił bo nawet jak dał kartke z pomiarami to mam napisane.Nawet moja mama z partnerem się zdziwiła.Bo na 14 tydzien to za dużo...

Wysłany: 17 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    prawie kilo to chyba zdecydowanie za dużo ;-) Ja byłam w zeszłym tyg na badaniach i usłyszałam 10 g (a to 15 tydzień) i wpadłąm w panikę, że mało,że niedożywione, że coś nie tak...przychodzę do domu czytam w kacie jest 100 g ;-)
    ja powinnam miec na zdjęciu USG bo prenatalnych w karte ciąży mi nie wpisał.Ale dostałam wydruk tych pomiarów co mam tylko

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Witam nowe koleżanki:)

A ja dzisiaj koncertowo spierdoliłam obiad, w związku z czym wsuwam właśnie pizzę:)
    No i się pochwalę, że doprowadziłam się w końcu do stanu względnego: fryzjer i kosmetyczka zaliczeni:)
    A jutro... jadę z rodzinką nad morze!!!!!! Jupiii! Małż się wysilił i zabookował nam apartament z widokiem na morze!!! Oby tylko pogoda dopisała:)

No właśnie miałam pytać, czy się pod palmy wybierasz, bo awatarek taki letni. :) Udanego wypadu!

Strazaczka1990, Anulka01 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle tą jedną strone rozumiem bo to te pomiary mam.Każde na (+) ale tej drugiej to nie rozumiem wcale
    BPD
    HC
    AC FL
    Dowiem się wszystkiego jak 30 marca pójde do gina:) Aaaa Mojego Sławka nie chciał lekarz wpuścić do gabinetu..Bo to piętro połączone z położnictwem ;/ i stwierdził że takie maja wymogi i bardzo mu przykro.Najbardziej przykro było Sławkowi ;( Myślałam że jak dam mu tą duża czekolade to zrobi wyjątek a tu dupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:52

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny nie podałam niku...ale imie i nazwisko widnieje moje na USG wieczorem zostanie skasowane..Lekarz powiedział że waga dziecka jak na ten tydzien jest duża..Pytał ten ginekolog czy pappe chce zrobiić...Nie zgodziłam się.Mimo że za darmo.Wystarczy mi to że powiedział że dziecko zdrowe.I ładnie się rozwija

Czy to możliwe, że już waży kg? :)

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    w ogóle tą jedną strone rozumiem bo to te pomiary mam.Każde na (+) ale tej drugiej to nie rozumiem wcale
    BPD
    HC
    AC FL
    Nie wiem czy o to Ci chodzilo, tzn. o oznaczenia?
    BPD to pomiar od ciemienia do ciemienia
    HC obwód głowki
    AC obwód brzuszka
    FL kosc udowa, jak źle to ktos sprostuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 16:40

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, jeśli to czytasz, to wiedz, że jestem myślami z Tobą i czuję, że wszystko będzie dobrze. :)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Czy to możliwe, że już waży kg? :)
    ja sądze że nie;/ mógł doświadczony lekarz się pomylic? Siostra rodziła we wrzesniu pytałam jej to powiedziała że to możliwe ...Sama juz zgłupiałam i lekarzowi powiedziałam że skoro wazy prawie kg to urodze 7 kilowego brzdąca ..Mama znowu stwierdziła że mam jeść częsciej a mniej a nie opychac bo to przez to

• m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela przyjmij zaproszenie jesli możesz, chciałam Cos napisac na priv, moze sie domyslasz a moze nie.

Angela89 lubi tę wiadomość

34bwsek2p5pf20kh.png

Wysłany: 17 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.k.83 wrote:
    Nie wiem czy o to Ci chodzilo, tzn. o oznaczenia?
    BPD to pomiar od ciemienia do ciemienia
    HC obwód głowki
    AC obwód brzuszka
    FL kosc udowa, jak źle to ktos sprostuje
    oo dziękuję:) tak bo to mam w centymertach podane:)
    I serduszko podane tez jest

Wysłany: 17 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba kazda z Nas jest myslami z Tobą ..Pamiętaj o tym :*

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ