X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o niej myślę od kilku dni a kamcia dalej milczy:-(
    Jedyne co mu do głowy przychodzi to ma ciche dni i burze hormonów :-(
    Kamciu odezwij się bo się martwimy.

My się popluskali dziś na balkonie.
    Nie wiem ile pieluchomajtek zuzylam w krótkim czasie ale dużo.
    Dosłownie co chwila.
    Potem był wypadek sprzatalam balkon prosiłam mówiłam do Roberta nie wchodź bo zrobisz bammmm a ten swoje więc dałam sobie na luz wzięłam go wyniosłam z tego balkonu posadzilam go koło misek (lalam nimi wodę do basenu) szybko ogarnęłam i chciałam zabrać te miski a ten nie fortunę się nachylil nad miskami i go uderzylam.
    Teraz nic nie chce jeść i pić co chwila się łapie za buzię.
    Spr nie ma nigdzie rozwalone jedynie do głowy mi przychodzi ból zęba?
    Oczywiście nie obeszło się bez awantury z mężem.....
    Robert się darl raczej to była histeria bo swirowal za bardzo, do tego córka coś tam stekala, i mąż gadajacy mi po cichu wkurzylam się i jeszcze dostałam tekst stu lecia bo to moja wina ze on ryczy bo go uderzylam!!!!!!
    To mu wyrzygalam żeby się zamknął bo to ja 24h siedzie z dziećmi i to był wypadek etc itd.
    Faceci to tempy naród serio.

No to się wyzalilam.
    Czekam na seriale.

Dariah co tam u ciebie.

Skali ale malo bierzesz super ze się utrzymuje na stałym poziomie.
    Zazdroszczę pozytywnie ja już biorę 163!

Natka zabierz mnie w jakąś walizkę!
    Fajnie jeszcze chwila i będziecie odpoczywać.

Marta jak ty się czujesz?

Pysiaczek co ty milczysz?

Ajrin jak dzień minął?

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Zapraszam :) zostawimy facetów samych a my siup i babski wypad! O!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dziękuję ale to by było za piękne! :-)
    Ja bym tęsknią za tym najmniejszym facetem <3
    A ten większy mój facet ja pitole chyba by Amerykę postawił na nogi gdzie ja jestem hahahaha
    Już to widzę:-)

Jutro u nas dzień mam nadzieję dobrych wieści.
    Mąż dziś chciał załatwić praktyki u jakiś tam wyższych ludzi w kopalni bo wymagają z obecnego kursu u niego w firmie się nie da załatwić bo to właśnie tamci ludzie mają podpisać papier i gościu kazał przyjść mu jutro o konkretnej godzinie.
    I te wyniki z żłobka
    No i wypłata huraaaaaa.

A tak poza tym marzy mi się żeby nuż wszyscy poszli spać.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u mnie dziś spokojnie zaległą cały dzień na kanapie serio obejrzałam wszystkie 10 odcinków serialu i tylko Kostek na mnie albo na kanapie spał i go karmilam. Obiad był gotowy jest w miarę ogarnięte Igi w żłobku to sobie zrobiłam urodzinowy dzień laby a co.
    A Igi dziś kiepski humor i to bardzo pierwszy raz panie w żłobku powiedziały że Igi miał kryzys w ciągu dnia i wolał Mama mama i chciał tylko na ręce. W domu to samo tylko ręce i marudza chyba ostatnia 2 mu idzie bo zaglądałem i wygląda na to że ruszyła. Została 3 wszystkie i 5 do wyjścia.

Żabka kciuki za jutro dla M i Roberta niech się dostanie.

żabka04, Skali89 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta słyszy cały blok.
    Drze się jak wariat.
    Wyszłam do sąsiadki po ibum bo mam tylko paracetamol i appap to w szoku była jak się drze on.

Mam dość.
    Dałam mu już lek a ten nie może się uspokoić.
    Nawet pić nie chce ani smoczka bo go boli buzia? Nie wiem wkłada i wyciąga zaraz i w placz

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny Żabka ę zeaz tak boli :/
    Mam wrażenie im starsze dziecko tym gorzej przechodzi.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilo trwaj do rana!!!!

Ajrin u Roberta idą trzy trójki na raz więc raczej ma prawo go boleć.
    Dziś też przywalilam w zęby mu więc też coś tam boli.
    Moje dzieci strasznie zabkuja więc dobrze ze nie ma gorączki bo to dodatkowy problem.

Chyba lek działa.
    Serio ja już włosy sobie rwalam ile dziecko może ryczec bez przerwy i to tak głośno?!

Na razie leży sobie mam nadzieję że zaśnie.
    Pić smoka dalej nie chce.

Nawet mnie mąż irytuje bo stanie i nie wie co ma robić i głupie teksty sadzi bo może Robert jest chory?!

Werka chyba jutro nie pojedzie do przedszkola bo narzeka na ucho że ja boli.
    Pójdę z nią do pediatry może coś przepisze.
    Wam Ajrin chyba pediatra coś dał na ucho dobrze pamiętam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki się przydadzą.
    Wierzę w ich moc.
    Jutro musi być ten super dzień w ramach rekompensaty za dziś.

Wysłany: 29 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Z własnego doświadczenia wiem, że dziecko może płakać przerazliwie długo, cholernie długo :)
    Tak długo i tak głośno, że zamykasz okna co by sąsiedzi nie zgłosili cię do opieki i tak długo, że jak na chwilę przestaje to nadal dźwięczy ci ten płacz w głowie :D

Dobrze, że udało się go uspokoić.

U nas chyba szykuje się kolejny skok ze wzrostem. Mela płacze: mamaaaaa, ałka, boli, pomocy. Pytam gdzie to wskazuje na uda i mówi nóżki (dokładnie, to mówi "ogi", więc wiem, że nogi :P
    Dużo w nocy wierzga i też płacze.
    Myślałam, że trochę przystopuje teraz z tym wzrostem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 22:10

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko niech ktoś by zadzwonił na policję czy opiekę nie recze za męża i siebie.
    Ale wiem są takie przypadki.
    Tobprawda dzwoni mi w uszach :-)
    Straszny ten płacz.

A może u nas jakiś skok plus zęby?
    Nie wiem.
    Ważne że śpi.
    Ja się wykapalam mąż z wrażenia też nie śpi.
    Podjęłam decyzję jutro idę z werka do lekarza jest święto potem weekend żeby się nie okazało że dostanie zapalenia ucha.

Natka raczej Amelka rośnie.
    Na ile ubranka jej zakładasz?
    Bardzo mądra dziewczynka że umie tak powiedzieć przekazać super przynajmniej się dogadujecie :-)
    Do mnie Robert mówi po swojemu i pokazuje paluszkiem na rzeczy lub przyniesie ta rzecz.

Dobrej nocki.
    Ja sie kładę bo to nie wiadomo co to w nocy będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 22:13

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja od czwartku do poniedziałku byłam w szpitalu. Pojechałam z podejrzeniem sączenia wód. Przyjęli mnie w szpitalu i zawieźli na porodówkę, szczerze myslalam, ze cos sie rozbuja, a tu nic :/
    Wody mi badali, sa w normi, potem sprawdzali papierkiem lakmusowym i było ok.
    Jak wyszłam w poniedziałek, to miałam wizyte u swojej gin i ona mi powiedziała, ze raczej pochodzę do terminu :/
    Cały czas chodze, jestem aktywna i jedyne, co mi dolega, to zmęczenie i ciężar brzucha :/
    Mały na przyjęciu w szpitalu ważył na usg 3750g, także klopsik. Poprosiłam moja gin o skierowanie na cc, bo nie dam rady go urodzić naturalnie i po prostu boje sie powtórki z porodu z Marcelkiem.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień.

Natka
    Biedna Amelka, oby szybko jej przeszło.
    Nie wiedziałam że tak małe dzieci też mają takie bolesne skoki wzrostowe, myślałam że to bardziej kilkulatki.

Pysiaczek
    Współczuję szpitala, najważniejsze że z Tobą i synkiem wszystko ok. Sporą ma już wagę i nie dziwię się że chcesz cc, w końcu zostały Ci jeszcze 2 tyg do terminu a mały ciągle rośnie.

Ostatnio te upały mnie wykańczają, ogólnie czuję się nawet ok ale jestem bardziej zmęczona, sił mniej, problem ze schylaniem bo brzuch juz przeszkadza no i te puchnące stopy.
    Po południu byli teście zabrali Antosia na plac zabaw na 1,5h więc leżałam z nogami wyżej i czytałam książkę więc opuchlizna prawie cała zeszła ale jak tylko wstałam to zaraz kostki znowu spuchły.
    A wieczorem Antoś miał problem z zaśnięciem, ciągle wiercił się w łóżeczku i trochę płakał. Nie wiem czy to przez ten upał ale okno ma otwarte, ubrany w sam rampers, spocony nie był, może za dużo wrażeń bo wieczorem wpadli jeszcze moi rodzice więc miał komplet dziadków. W końcu usnął o 22, teraz niech śpi spokojnie całą noc, ja też się kładę. Dobranoc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku ja bym na twoim miejscu nie brała skierowane na cc jak jesteś po sn drugi poród jest inny szybszy i łatwiejszy takie moje doświadczenie ale oczywiście twój wybór :)

*może kamcia nie ma neta ? Albo coś się dzieje złego ? Kamciu napisz coś plis

Ajrin marzę o takim dniu w moim nowym domu serio jak się przeprowadzimy przez tydzień nie wychodzę

Natka Mela pięknie mówi taką rezolutna dziewczynka

U Endo ok dalej mam brać 50 póki karmię

Muszę pić więcej wody bo ja prawie nie piję

Jutro mam dentystę boję się bo nie ma znieczulenia ale muszę iść bo mam dużo zębów do leczenia :(

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Ja cały czas bije sie z myślami odnośnie CC, pare nocy juz przeryczalam :( z Marcelem skonczylo sie na kleszczach i spadkiem tetna małego i po prostu bardzo sie boje, ze mogłoby sie powtórzyć :( nie chce ryzykowac zdrowia Mikusia. Ja wiem, ze SN jest najlepsze.. na sama myśl, ze nie bede Go kangurowac i dawać cyca, chce mi sie płakać, ale z drugiej strony strach przeważa :(
    Kamcia
    Mam nadzieje, ze u Ciebie wszytsko ok.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 29 maja 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku
    O matko! Też się zastanawiałam co u ciebie, bo nic nie pisałaś ale ja też miałam mega męczący tydzień więc ...
    Pochodzisz do terminu. Ja ci to mowie, a jak mówię to wiem :D

Skali
    Spokojnie, dasz radę u dentysty. Ja nawet kanałowe robiłam bez znieczulenia ale spoko ja to jestem przypadek extremalny tzn ręce z azbestu (potrafię dłońmi przewracać mięso na patelni, bo akurat nie mam nic innego pod ręką), leczę żeby bez znieczulenia no i cesarkę miałam.na skurczach wychodzących za skalę (ja czułam jedynie takie dziwne, mocniejsze spiecia a gin jak zobaczył wykres to kazał mnie odłączyć od kroplówki z wywoływacze mi bo przecież panią powinno to boleć, rodzimy :) ).
    Dobrze, że u Endo wizyta się udała. Na spokojnie, może TSH zacznie spadać i w ogóle nie będziesz musiała brać tabsow.

5v79kzu.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    No i to mnie przeraza, ze pochodzę do terminu :/ dzisiaj 38+1 i nic sie nie dzieje :(
    Mam nadzieje, ze u Ciebie wszytsko ok.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Wysłany: 30 maja 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie? Spoko :)
    Pracuje jeszcze niestety :(
    Robię raporty, terminowości, wyjaśniam spóźnienia, przygotowuje manuale dla moich zastepczyn. Także mam jeszcze pracy na dobre 2h ale chyba ok 1:00 max pójdę spać, bo ileż można.

A ty się masz nie denerwować, bo panikujesz matka za dużo ;) proszę mi tu myśleć pozytywnie, tylko i wyłącznie pozytywnie. Ja ci mówię, będzie dobrze matka. A wiesz, że ja jestem wiedźma w pełnej okazałości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 00:05

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku co co pomogę polecić to 4s wiadomo plus wiesiolek herbata z liści malin i ananas
    Wiadomo że dziecko najważniejsze a co mówi lekarka ? Z medycznego pkt widzenia ? Może pojedziesz na ip i będziesz miała 7 cm i szybko pójdzie hehe tego ci życzę

Kurde poprzednia wizyta była bez znieczulenia ślę wtedy nie wiedziałam że nie ma i wzięła mnie z zaskoczenia a teraz wiem :p bo ale mam za sobą dwa porodu sn bez znieczulenia to chyba dam radę :)

I pytanie okropnie swędzenie mnie uda morfo ok powoduje to drapanie i siniaki na pół nogi czy któraś z was tak miała ? Is muslan poprzednio I pamiętam z czego to było i Kiedy poszło

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku też polecę 4 S i wszystko choć u mnie nic a nic nie ruszyło to jednak przygotowuje to ciałko do SN więc warto.
    A jak gin na to skierowanie się zaopatruje?
    Co. Do cesarki jak będziesz miała pytania to wal śmiało.

Skali uwierz mi od 2 dni z domu nie wychodze bo tu chłodno :D
    Z udem nie pomogę kurcze brzmi nie fajnie.
    Co do Kamci też się zastanawiałam co się dzieje nawet na majówka h sprawdzałam że jej nie ma. Oby ciche dni tylko.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Musze pojechać szybciej na IP, jak sie zacznie bo mam dodatniego gbs :/ jakbym mogła w domu troche poczekać, to tez pewnie byłoby inaczej... gin mi powiedziała, ze mi sie nie dziwi, ze prosze o CC, bo płód bedzie duzy i moje poprzednie doswiadczenia...
    Chodze intensywnie, schody tez i nic :/ ja chyba bede ciagle w ciazy :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 4140 4141 4142 4143 4144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ