WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta super gratulacje
Odpoczywaj kochana.
A my pojechaliśmy dziś na inna sale zacvaw i normalnie rewelacja o połowę tańsza wielkościowo z r razy mniejsza ale to dobrze łatwiej było Igusia namierzyć i mogliśmy na spokojnie posiedzieć z M. Były też takie worki więc i ja z Kosiem na sobie posiedzialam będziemy tam napewno stałymi bywalcy i bo Igi śmiał się od ucha do ucha.
I wiecie zaskoczył mnie bo był tam trochę starszy od niego chłopiec też Igi no i mój Igi mu ustąpił auta! A potem go woda czestowal i na zjeżdżalni przepuscil.
Z M staliśmy jak wmurowani że taki miły.
A w domu się posikalismy że śmiechu bo gadka z Igim
Mama: podobało ci się na sali zabaw
Igi: tak
Mama: a chcesz jeszcze tam pojechać kiedyś
Igi: tak
Mama: to umawiamy się że jak będziesz grzeczny to pojedziemy
Igi: z takim akcentem i przekonaniem powiedział Okey.
Kamcia ja jakoś aż tak mocno nie odczuwalna tego bo byłam z Igim zaledwie kilka dni sama i to takie raczej czwartek piątek tylko. Teraz jesteśmy cały tydzień do tego pogoda do d i siedzimy w domu sami no i zaczęły się schody plus bunt w latka więc kombo do tego Kosiu trochę bardziej marudny i wymaga noszenia. Jak jest M to nie ma tragedii bierze Kosia ale karmienie spada na mnie i tu Igi też chcę.
Najlepszej est jak przewijam Kosia kładzie się i też chcę mówi mama kupa i się ciągnie za pampka
Ale jak angażuje go w formie zabawy przewijam brata podaj pampersa podaj chusteczki i wytrzyj pupę na koniec zanieś do kosza pampersa to naprawdę pomaga.
A teraz po sali zabaw jak się wybiegal i wybawil z dzieciakami to inne dziecko serio uśmiech rozgadany aż mi miło na niego popatrzeć. Właśnie siedzi sobie na kanapie i je zapiekanki które zrobił M.marta258 lubi tę wiadomość
-
Igi więcej umie i to zasadnicza różnica
i tez chciałam Piotrusia wciągać w wspólne zajęcia ale u nas odwrotnie-lepiej osobno, tym bardziej nie moge namawiać, Piotrek ani nie ma potrzeby, ani nie chce
on tez super spala energię w domu, ale fizycznie, zabawa typu zamrażarka nie jest juz dla nas, nie ten typ-odkrywcy
wiec widać, ze wiele czynników ma znaczenie, przede wszystkim tez charakter
Piotrek to taki typ jak jachce ale nie powiem
najważniejsze że macie metode
ja sie ciesze że nie miewamy takich problemów jak bicie czy zazdrość
ale tak naprawde może(choć nie musi) i u nas sie zacząc
bunt dwulatka sie kończy jak nie skończył
jednak podkresle-my daleko w tyle za wami -
Myśle ze nie ma odpowiedniej, idealnej metody, rady, każde dziecko jest nie, każda z nas jest inna, każdy z naszych domów jest inny, charaktery, itd itd
najważniejsze żeby każdy odnalazł sposób i postępowanie które będzie odpowiednie dla dzieciaczków ale i dla nas samych - abyśmy się dobrze z tym czuły
i o! Takie mnie przemyślenia wzięły eheh
A tak poza tym to byłam z koleżanka z pracy na kawie i ciastkui wróciłam i właśnie szukam dla Sofci rowerka na 2 urodziny
myślałam o Puky bo już ma Puky Wutsh (czy jak to się tam pisze) ale wystawa zbiegi i chce kolejny śle teraz w sumie się kieruje w stronę Cruzee 12 bo jest prawie 2 razy lżejszy !! No i tak o
A j macie jakieś pomysły na abakus dla dzieci na 2 lata? Bo już wszyscy się mnie pytają co jej na urodziny kupić...
Czy ja jestem jakaś dziwna czy co? Ale uważam ze sterta prezentów od każdego wielki prezent to przesada...!
Sofcia do dziś nie dostała jeszcze wielkiego pudła z klockami drewnianymi co dostała na rok..mamy schowane i czekająhhehe ma okno zabawek i różnych klocków, dostanie jak jej sie któreś znudzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 21:44
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah masz rację każde dziecko inne widzę to szczególnie po sobie vs brat i widzę że Igi ma charakter brata (to jego chrzestny
) a Kosiu jest totalnie jak ja z dzieciństwa czyli będą dwa różne światy.
Teraz muszę się starać i nie popełniać błędów rodziców w wychowaniu a będzie gites.
Co do zabawek my mamy tyle że to już przesada i można by 2 żłobki otworzyć większość dostajemy sporadycznie teraz kupuje.
Teraz na chrzciny jak się pytają mówię szczerze advy dołożyli się do fotelika samochodowego a na w latka Igusia zrobiliśmy sugestie że chcemy coś takiego sprezentowali i zbieramy jak
Set z którego samemu można robić różne konfigurację. Myślę że jak Igi podrosniw to będzie z chęcią sam skrecal zresztą już teraz ma do tego smykalke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:09
-
A orientuje się któraś jak jest z buntem 2 latka czy to etap i mija czy generalnie powraca i jest to dłuższy proces?
Bo u nas kilka miesięcy temu zanim pojawił się Kostek mieliśmy etap bicia i złości wtedy to trwało jakieś 2 max 3 tygodnie i powrócił uśmiechnięty Igi. Teraz od prawie 2 tygodni znowu jest niegrzeczny ja ciągle mam wrażenie że to skoki bo potem za każdym razem coś rusza obecnie mowa bo codziennie nowe słowa i próbuje układać zdania. -
Dariah
Co do prezentów to ja się też już rodzince wypowiedziałam. Żadnych pierdol. Ogólnie to my urodzin nie zamierzamy jej wyprawiać (tak, wiem, tu mnie pewnie zjedziecie od góry do dołu ale cóż, pogodzę się z tym).
Chcemy ten czas spędzić razem na jakieś aktywności, to będzie jej prezent od nas. Czas spędzony z nami, rodzicami np na wyjeździe czy w miejscu, w którym nigdy jeszcze razem nie byliśmy.
Ogólnie nie jestem zwolenniczką szumnych urodzonek i spraszania rodziny z tego tytułu. Także tego.
Oczywiście babcie już pytały wcześniej i ciągle mówiłam, że nie, bo nie. Ale jakoś tak się podzieliły, jedna dołożyła się do rowerka biegowego, druga do materaca do łóżeczka. No i uważam, że to dość. -
Marta gratulacje !!!!!!! Jak super już jesteście razem mam nadzieję że w mieszkaniu wszystko gotowe bo coś pisałaś że mieliście malowac. Odpoczywaj i dawaj nam tu zdjęcie
Gdzieś czytałam ostatnio ze bunt dwulatka nie istnieje jakiś artykuł ale nie pamiętam u nas Szymek wymaga uwagi też staram się go angażować on dużo rozumie np dziś wychodzą z babcią na pole i babcią mówi że jeszcze czapka by się przydała a o n się wrócił do komody i ciągnie szuflade z czapkami u nas to dopiero taki etap
Dziś,odebrałam orzeczenie o wwr w poniedziałek idę załatwiać bo nie wiem jak to wygląda
Dziś padam a jutro rano jedziemy na giełdę staroci
Jakie te rowerki może jakiś post jakie są ok ? Też myślę dla Szymka choć ostatnio jechał na pozycxibym i nie lapal a na hulajnodzr łapie dziwię mnie tomarta258 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin bunt dwu latka (to zależy od dziecka) przeważnie kończy się w przedszkolu czyli w wieku ok 2,5-3 lat.
Ja też czytałam że nie ma czegoś takiego jak bunt dziecka pod każdym wiekiem tylko dziecko nie radzi sobie z emocjami.
Zwał jak zwał te histerie dzieci są okropne.
Większość ma taki bunt.
Mój Robert nas wieczorem zaskoczył bo sprzatalam klocki z podłogi do wiaderka a on podszedł i pomagał mi sprzątać co najlepsze każdy klocek miał być jako pojedynczy więc położyłem koło niego piramidy co stworzyła siostra a ten siedział rozdzielal i wkladal do pudła ba koniec zamknął pokrywa i sobie brawo bił
Zobaczył że jego rysoraki zbieram więc też się zabrał za sprzątanie ich.
Skali spokojnie przyjdzie czas że siadzie na rower i nim pojedzie.
Natka ja cię nie zjade:-) mam takie samo zdanie że szkoda kasy.
Jeszcze dla rodzinny ok jestem za ale dla dzieci proszę cię u nas koszt imprezy 10os bez tortu szampana to 400zł a gdzie tort etc? To wolę za pieniądze kupić prezent super i jeszcze gdzieś pojechać.
Ja raz werce zrobiłam takie urodziny jak Robert się urodził to moja mama pamiętam się dolozyla jako prezent bo ja wysłałam żeby zapłaciła zaliczkę bo ja w szpitalu byłam.
Fakt dzieci zadowolone były.
U was pewnie większy jest koszt.
Co do prezentów.
My jak coś upatrzymy to prosimy o kasę.
Np werce na 3 latka chcieliśmy kupić domek dla lalek na allegro są firmy Kinderkraft koszt 500zł wielki jak dziecko i tak zrobić idiomy zrzuta rodzina i kupiliśmy stoi do dziś i się nim bawi.
Dla Roberta mam pomysł garaż hot whels (nie wiem jak to się pisze) za 600 zl był. Na promocji i też zamierzam go kupić bo zbieramy już autka ładnie się nimi bawi i widać że garażu mu brakuje bo wszędzie auta chowa wyjeżdża bawi się ładnie.
My dopiero wstali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 07:15
-
My drugich urodzin nie wyprawiamy. Jakiś torcik i tyle. Nie mam pomysłu na prezent bo czekam wciąż co tego mojego syna zainteresuje. Kocha pilki piłeczki ale ileż można? Rozważam rowerek lub hulajnoge. Ale Piotrek to typ biegacza, rzadko chodzi, ręki nie da, miałby na czymś jechać???znajoma odradzala sam pomysł..
-
My nie wstali
Ale matka nie śpi od 5
Patryk przez 9h nieprzerwanie spal więc o 5postanowilismy nakarmić go na spiocha. Kiepsko bo zjadł 50ml. Nie mogłam usnąć i po 6 Patryk sam wstal-zjadł marniejsze 30ml. I tak sobie śpi koło mnie a ja napatrzec się nie mogę. Kiedy śpi nie marudzi i nie krzyczy jak to wczoraj za dnia było -
Skali to dobry etap naprawdę. Idzie do przodu i naprawdę myślę że to nie jest kwestia że wolniej swoim tempem po prostu niektóre robią to szybciej. Ważne że widać że słucha nawet jeśli to nie skierowane do niego bezpośrednio. Bo zobacz to nie było przynieść czapkę a bardziej skomplikowany komunikat choć może dla dziecka słowo klucz to czapka
grunt że słucha i przetwarza tak mówi nasza logopeda.
Co do hulajnogi super to niech na niej ćwiczy równowagę a rowerek też fajna sprawa warto jakiś zakupić niech próbuje.
U nas Igi ma rowerek i na nim jeździ hulajnoga miał kilka razy porzyczona ale nie kuma no ale nadal chcemy zakupić aby ćwiczył bo może nie kuma gdyż nie ma na codzień? No każde dziecko ma prawo polubić coś innego.
Żabka super że sprząta i niech mu tak zostanieu nas nie posprzata tylko rozwala ale idzie go przekupil aby posprzatal ostatnio za cukierka spezatnal klocki
wiem nie powinnam ale ja piłam kawę i chciałam ja bardzo dokończyć a do niej miałam batonika na który Igi się czaił
-
Kamcia 9 godzin wow zazdroszczę chociaż dnia współczuję.
Kosiu za dnia grzeczny ale w nocy śpi z licznymi pobudkami przeważnie co 2 godziny.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Natka, Żabka
Ja się z Wami zgadzam ! Denerwuje mnie ten szał zakupowy dla dzieciaków i to co to robi z nimi!
U nad moja rodzina jest taka wlansie ze ciagle by kupowali, oni już sobie rezerwują co kupią Sofci na Gwaizdke !!! Rozumiesz???!
Mówię nic! Ona tyle dostaje ze ja polowe chowam albo nawet nie zabieram od moich rodziców i tam zostaje.
Jeszcze rozumiem 2 x w roku czyli urodziny i Boże Narodznrie ale u nas dzieciaki dostały górę prezentów na dzień dziecka ! Na zajączka ! Dla mnie przesada...i to mega....
I te wszystkie baby showery i inne hamerykanskie rzeczy, urodzinki dla dzieciaka dla pół osiedla itd...nie dla mnie...
Oooo takie moje zdanie i podejście do sprawy
Kamcia
Zazdrosne 9h śni Patryka !!! Wow
Ajrin
Woooo nie złe cudo ten rowero wsyztsko
Ile to wazy?
Skali
Brawooooo dla Szymka !!!! Widzisz jakie ładne postępy robi???!!!!
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dariah u nas jest dokładnie jak u was tyle że ja urodziny wyprawia bo mamy gdzie ja lubię gotować a i lubimy spotkania rodzinne. Igi dostał w tym roku prezenty na moje urodziny na swoje imieniny na urodzenie brata na urodziny męża bozenarodzenie swoje urodziny i na parapetowke naszą która tak naprawdę jeszcze trwa bo za każdym razem jak ktoś nas odwiedza coś im kupuje.
Dlatego jak ktoś się pyta to pi szeo zrzutke na coś większego. Jak się nie utaja staram się nie rozpakować i oddać dalej ale mam jedną ciotke która pierwsze co rozpakowuje i musi koniecznie pokazać jak to działa. -
U nas dziś intensywnie.
Byłyśmy na zakupach, ugotowalam obiad,skusiłam trawę, popielilam trochę między kwiatami.
Wstawiłam pranie.
Potem zjadlysmy obiadek. Mela położyła się spać a ja trochę dom ogarnęłam, powiesiłam pranie.
Położyłam się na kanapie i po 5min do salonu u z uśmiechem od ucha do ucha weszła córciatakże odpoczęłam, że hihi.
Chce dziś jeszcze pomalować impregnatem piaskownice i wyprać wozek. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie -
A ja spłonę w piekle za próżność...wyjechałam o 11 do miasta, do fryzjer i na paznokcie i straciłam majątek....
Ale potrzebowałam tego bo garderoba od dawna nie odświeżana bo ciąża bo cycek wiec się przydało...
Ale i tak spłonę w piekle.Natka-matka wariatka :), AJrin, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Super Dariah ja też dziś zmuszona byłam na zakupy. Bo spodenki ciążowe zwisaja okropnie a w przed ciążowych wyglądam jakbym miała eksplodowac zresztą jadę na urlop musi być wulygodnie. Kupiłam w bluzki i dwie pary krótkich spodenek ale takich dresowych. I tak w domu większość siedzę a w tych upalach to długie nie da rady. Całe szczęście choć gruba jestem nogi jeszcze uda u mnie najgrubsze ramiona i brzuch. Wieczorem samoopalacz dam na nogi i będzie gites.
Ignasia sprzedalismy dziadka na pół dnia abym można trochę ogarnąć ja ogarniam prania prasowania i pakowania M posprzatam samochód.
Więc jak Kostek zasnął ja udałam się na zakupy a w aucie głośna muza i Relax losie jak ja nie pamiętam kiedy tak jechałam na spokoju
Jeszcze odwiedzi nas chrzestny Igusia musimy w końcu dać im zaproszenia na chrzest a co do nas szli to albo u nas tragedia i choroby albo u nich. Kilka dni temu szli do nas a godzinę przed dzwonili że jadą do szpitala bo młody o 5 miesięcy starszy od Igusia spadł im z 2 metrowej zjeżdżalni na szczęście miał tomografie i wszystko ok z nim. No i im miesiąc temu urodził się 2 chłopak Marcel więc fajnie bo chłopaki z tego samego rocznika a mieszkają 800 metrów dalej.Dariah lubi tę wiadomość
-
Żeby wyrodnej matki było nie dość to właśnie byłam biegać ! O! Heheh
Ajrin
A wiesz co, a propos wypadku tego chłopca to jak widzę czasami nowe płace zbaw super hiper ale zawsze jest coś nie tak.
U nas zrobili nowy pla zabaw i zjeżdżalnia jest bardzo wysoko, wchodzi się po drabince a potem jest dziura z boku ze można wylecieć...tak o...i takich przykładów jest pełno....
Ehhhh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡