WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Uroczy duży Peter:) serio on taki dorosły na fotkach
A integracja widać przebiega pomyślnie -
Ajrin
Brawa dla Kosia, już obrót, pięknie
Kamcia
No Piotruś na zdjęciach taki duży i poważny chłopak.
Ładne zdjęcie z bratem, widać jaki Patryczek malutki przy nim.
Pysiaczek
Współczuję ciężkiego połogu, oby teraz było tylko lepiej.
U nas ok, byłam dzisiaj na pobraniu krwi i ktg, wszystko dobrze z Natalką więc czekamy na poród
Antoś grzeczny z dziadkami, dziś miał gorszy apetyt ale to chyba przez zęba bo wychodzi mu ostatnia dolna trójka. Pokazuje rączką w tą okolicę i babcia smaruje żelem i jest lepiej.
-
Marta a kiedy do szpitala każą Ci się stawić?
Podaję link do fajnego artykułu o przekleństwu starszaka. Mi pomógł zrozumieć zachowanie Igusia które było w sumie po trochu reakcja na brata i nasze ostrzejsze zachowanie.
Od 2 dni Igi jest naprawdę spokojny ale ma moja uwagę i skupienie praktycznie w 100 procentach nawet jak karmie czy przewijam Kosia robimy to razem w formie zabawy.
https://mataja.pl/2014/09/przeklenstwo-pierworodnych-relacja-ze-starszym-dzieckiem-po-pojawieniu-sie-mlodszego/żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin brawo dla kosia.
Super!
Mądry artykuł a ile w nim prawdy.
Kamcia jaki przystojniak ci rośnie
Jaka karnacja ciemna i te oczyska ahhhhhh
Tak na zdjęciu taki duży chłopczyk.
Fajnie ze pomyślnie poszło z integracja hihi
Oby częściej
Natka, Daria jak tam u was?
Skali jak lampy? Opowiadaj
Fajnie to już coraz bliżej.
Marta super ze antek pokazuje.
Aby szybko wyszedł ząbek i żeby to lajtowo poszło.
My wczoraj jak to my pojechaliśmy do Niemiec na zakupy.
Padło hasło bo mówię że proszek nam się kończy i płyn do płukania i soczki przydałoby się kupić bo Robert ładnie je pije ale mówię to w grudniu jak będzie kasa a mąż: przecież zostały pieniądze z ostatniego wyjazdu! Można dokupić euro i lecimy.
Szukam dowodów dzieci zaginął Roberta. Patrzę na dowód werki ważny do listopada tego roku więc mówię dobrze by było teraz jechać szukam szukam a on się patrzyl na mnie przyklejony do kartki jakiejś.
Odetchnelam
I tak zrobilismy pojechaliśmy obkupilismy się i jeszcze zostało kasy.
Czyli straciliśmy to co wymieniłem na Euro
Kupiliśmy werce na biurko takie pudełka na kartki i długopisy bo jej się podobały.
Robert szczęśliwy bo ma dużo soczkow
Byli oboje grzeczni, pogoda nie dopisywala bo strasznie tam lało.
Jedno auto w rowie leżało a druga sytuacja mnie zaskoczyła baba stanęła za autem brak drzew/drzewek itp i sika serio.
Ma odwagę
Dziś w planie mamy iść z sąsiadka na rowery bo chce aby werka ja uczyła jeździćkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
U nas dziś pobudka po 4 przemilcze ten temat
-
nick nieaktualnyZapomniałam.
Robert mój kopie i bije.
Jak coś chce żeby się przesunelo to kopa np chciał wczoraj męża przesunąć bo zostawiłam bieżnie (biegalam) i dzieci się bawiły na niej i mąż z boku gdzieś tam leżał i mu przeszkadzał.
Śmiesznie to wyglądało bo Robert biegnie i nagle kopa w żebra mężowi i się cieszy pobiegł dalej!
Wieczorem mi się oberwalo bo zabrałam swój telefon i nie chciałam bajki włączyć dostałam strzała w buzię a potem leżał płakał i mnie kopal.
Taki rozrabiaka się robi serio od kilku dni obserwuje go i widać jak rozrabia.
Ajrin współczuję mam nadzieję że odespisz z nimi w porze drzemki.
Tak to jest nie przewidzimy nocki ani pobudki przy dzieciach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 09:51
-
Hej Kochane
U nas wszystko dobrze poza tym ze od sr Sofcia w domu. Byliśmy z nią u naszego pediatry - nic nie stwierdziła oprócz kataru który ścieka wiec kaszle. Ale została już w domu do końcach tygodnia aby nie rozłożyła się bardziej bo od poniedziałku zlobek zamknięty i tak a my w sr lecimy do Ffancji a ona jedzie do babci a potem wakacje
Ajrin
Super zabawa z tym zamrażalnikiem ! Muszę wypróbować jak będzie ciwolo
Bardzo fajny artykuł...ale ja nadal uważam ze to jest naturalne żeby jak jest młodszy to człowiek skupia sie na nim...bo w końcu gdy duzy był maleńki to tez człowiek spędzał 15 min na zmianie pampersa bo wycałować trzeba...itd..wiec dlaczego młodszy tego ma nie mieć?? Takie moje przemyśleniahehhe
Kamcia
Jaki przystojniak !!!!!!!!cudo !!!! Te oczy !
Wydaje mi sie czy do Ciebie podobny?
Integracja idzie co raz lepiej hihi
Marta
Uuuuu jeszcze kilka dni i będziemy Natalka !!!super
Żabka
Super ze zakupy udanei ze dzieciaczki były takie grzeczne
Widzisz alienacji postępy robi Junior ?! Brawo
Natka
Co u Was??? Jak łoże królewny ?kamciaelcia lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Nie czytam tego artykułu...przeczytam jak zaczna się u nas problemy
z jednej strony ich nie ma, na Piotrusia zwracam maksymalna uwagę(przecież już w ciąży miał mniej mamy), wręcz nie narzucam mu towarzystwa Patryczka a z drugiej strony nie mam poczucia że każde z trojga moich dzieci jest jakoś inaczej traktowane
Jedynie zwracam uwagę mężowi bo faworyzuje Piotrusia ale to wynika z jego wieku -
A to dzieło D który w sr i czw siedział z Sofcia w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 08:59
Natka-matka wariatka :), kamciaelcia, Pysiaczek89, Skali89 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Kamcia to nie jest artykuł o problemach raczej o tym jak zmienia się postrzeganie u matki i u mnie a u M tym bardziej tak właśnie się stało. Nagle z rozpieszczania Igusia zaczynamy wymagać od niego bo Igi rozumie i przecież już robił to sam a on prosi o atencje.
-
ajrin
rozumiem
mój Piotrus niewiele umie, więc nie wymagam nadal lub nie wymagam tym bardziej i cieszę się każda nowościa nie oczekując jej
tym bardziej że Patryk wprowadził jakby chaos i skupiam sie na Piotrusiu jako wymagajacym uwagi robiąc co konieczne przy młodszym
-
A ja wychodzę trochę z założenia że skoro Igi dostawał tyle uwagi to Kosiowi też się należy dlatego cieszę się że żłobka naprawdę oni non stop tam się bawią panie wymyślają im super zabawy i uczą samodzielności. Igi się cofa przy Kosiu chce jeść z piersi a zupę chce być karmiony dla nas to trochę szok dziś chciał butle na obiad!
Na szczęście dziś ostatni dzień od jutra M w domu nie będę sama cały dzień będzie łatwiej w niedziele jedziemy na urlop więc wiem że Igi będzie przeszczesliwy i skończy się domowa nuda.
Dziś Igi zobaczył pająka na schodach i odmawia chodzenia po schodach mówi właściwie krzyczy Payak Payak mama Up i wyciąga ręce abym go zniosla -
Ajrin
Ja się z Tobą całkowicie zgadzam. Tez wychodzę z założenia ze to ze drugi jest drugi nie znaczy ze ma mie mnie mniej - zlwaszcza ba początku, w pierwszych miejscach kiedy potrzebuje matki 24h. W kocny poerwsyz /a tak miał.
Zlobek to na pewno wybawienie !!! Hehhe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Czyli tak jak pisalam-Piotrek ma bardzo dużo mojej uwagi stąd pewnie nie czuje sie pokrzywdzony obecnością brata a Patryk jest tak samo traktowany jak wszystkie moje dzieci czyli na pewno nie gorzej
Może stąd nie widzę takich problemów. Bo nawet bunt dwulatka bardzo się wyciszyl tfu tfu
Jednak Piotrek nie chce tego co brat czasem mam wrażenie że wręcz tego nie chce jak np mm które odstawil z dnia na dzień -
nick nieaktualny