X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę z nowina.
    Byliśmy na zakupach zaszlam do lotto myślę sobie spr te kupony co kiedyś wysłałam i puszczę nowe.
    Gościu oczy zrobił komputer milczy i gość do mnie ale ja pani takiej kwoty nie wypłatę teraz!!!!!!!!!
    Patrzę na niego serce mi stanęło mówię to ile pan tam widzi hahahaha
    Myślałem że jakieś 200zł!
    A on do mnie wygrała pani 1008zł!!!!!
    Mam przyjść o 19:00 bo musi uzbierać mi kasę.

Wiecie co szkód ale wcześniej nie spr bo było by na wakacje na szaleństwa i zwiedzanie.
    Ale tak miało być :-)
    Ogromnie się cieszę bo to moja pierwsza taka wygrana chyba zwróciło się z nawiązką to co przepuścilam do tej pory hihi

Edit.
    Spr w kompie.
    Brakuje mi jednej cyfry i było by 250tys!:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:39

kamciaelcia, Skali89, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratulacje :)

Najważniejsze jest to że ja widzę efekty widzę że zaczyna powtarzać kiwac głowa na nie lub tak więc może nie jest tak źle od września będzie miał wczesne wspomaganie więc to bardzo dużo w tym wieku

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratulacje.

Skali zmień lekarza.

Właśnie 2 godziny usypiala Igusia jestem skłonna zrezygnować z drzemek. Bo o ile w dzień dajemy radę wymyśla mu zabawy i jest jako tako tak usypianie to koszmaruderzyl po złości Kosia później kopnal misie w łóżku i rzucał a później mnie kopnął. Nie wyrabiam z nim tak mi nerwy podnosi że mam ochotę oddać. Nie mam pojęcia co robić jak bije Kosia to bite go na ręce i odchodzę nim wtedy jest ryk że zabrałam brata to przeprasza. Po prostu zrezygnuje z drzemki pójdę z nim na plac zabaw albo coś porobimy bo szkoda moich nerwów. Choć z drugiej strony jak zaśnie to śpi 2 godziny i tego mi będzie brakować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.

Ajrin że bije to raczej zazdrość plus bunt.
    Najwidoczniej mu ciebie brakuje.
    Jeśli by uderzył kostka to uderzylabym jego i powiedziała że to brata boli.
    Nic więcej nie zrobisz.
    Co do drzemek możesz spróbować go kod kłaść może się uda i wytrzyma.
    U nas to nie przejdzie bo zasypia na siedzący nawet o 17:00! A to dopiero tragedia bo siedzi wtedy do 23:30!
    Życzę cierpliwości bo wiem o czym mówisz.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka Igi sam z siebie nie padnie on się wręcz nakręca testowalismy i on bez drzemki na imprezie wytrzymał do 23.
    Generalnie on musi się położyć i wyciszyć to zaśnie dlatego w aucie często się udaje i zasypia nawet bez problemu. Ale nowe miejsce wózek czy inne cuda niestety to walka. A w weekendy przeważnie nie ma drzemki i chodzi spać o 20 wtedy.
    Zobaczymy zacznę go kłaść bliżej 13 i będziemy o 7 budzić rano może to coś da.
    Póki co biorę na ręce Kosia i odchodzę wczoraj go odepchnelam że upadł na tylek ale gdybym tego nie zrobiła Kostek kijem z całego impetu dostał by w głowę jak go karmilam. Myślę że to zazdrość nie radzi sobie z emocjami wiem że przejdzie ale ja psychicznie jestem w takich chwilach wrakiem mam ochotę zamknąć drzwi i nie wracać. Marudzę bo jestem z 2 sama i sił mi brak ale poranek był spoko fajnie się bawiliśmy jak brat spał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 20:11

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Biedny Ignaś, ale dał radę u lekarza, dzielny chłopak :)
    Współczuję buntu, u nas też Antoś przechodzi bunt 2 latka i już się boję co będzie jak Natalka pojawi się na świecie.

Żabka
    Gratuluję wygranej, super :) Widać opłaca się grać :)

U nas dzisiaj pada od rana ale taka pogoda mi nie przeszkadza bo jest chłodniej i jest czym oddychać :) Rano spakowaliśmy Antosia i moi rodzice zabrali go na działkę na ponad 2 tyg więc mamy teraz odpoczynek od synka a zaraz pojawi się córeczka :) Przygotowaliśmy i opróżniliśmy już jeden pokój i jutro mąż będzie malował ściany, bo teraz mamy w planie zamianę 2 pokojów, my przeniesiemy się do mniejszego a sypialnia będzie dla dzieci bo większa :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to ci się trafił egzemplarz z tym spaniem.
    Musisz spr kombinuj.
    Wierzę że masz dość, to co się stało czyt odepchnelas go to bardzo dobrze zrobiłaś co miałas zrobić? Pogłaskać? Przerwać jedzenie kosiowi i tłumaczyć komu jak do niego by dotarło może nawet nie połowa.
    Nerwy biorą górę.
    Twój bije brata moja werka robiła dzikie akcje na całe osiedle.
    Zauważ że to normalne.
    Dasz radę bardziej musisz wyluzowac tak wiem dobrze się mówi ale mówię to bo może masz ba napewno masz inny charakter niż ja więc może bardziej sobie poradzisz.
    Szkoda że nie ma męża wtedy w pobliżu na straży.
    Dasz radę kto jak nie ty.
    Igi dorosl i pokazuje swoje rogi.
    Z czasem przejdzie mu dlatego super ze chodzi do żłobka bo tak nie przebywasz tych akcji w dzień.
    Nasze dzieci to jak tykajace bomby serio.

Ps mój Robert się pokłada do drzemki dopiero teraz także ten tego. Śpi!!!!!!!!!
    Zasnął w sekundę a w dzień nie zamierzał super buuuuuu

AJrin lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żabka.
    Igi dalej śpi jak już zaśnie to na kamień zaraz musze iść go budzić.
    Jeszcze pogoda do d. Że wyjść się nie da.
    M już jest Kosio też zasnął za chwilę zjemy obiad bo wczoraj się nie udało ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tworzymy :) trzymac kciuki!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6df4341fe21.jpg

Dariah, żabka04, kamciaelcia, marta258, Skali89 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka super :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że nie pisałam. Miałam istny armagedon. Amelka miała jelitowe. Do tego taki zapiernicz w pracy i domu. Masakra.

Przepraszam, jeśli nie odniósł się do wszystkich.

Zabko
    Gratulacje wygranej! Następnym razem wygrasz więcej!

Ajrin
    To na pewno zazdrości ale fakt trzeba chłopców pilnować. Przejdzie starszakowi jak tylko zobaczy, że z bratem można się świetnie kumplować.

Dariah
    Gratuluję podpisanej wstępnej umowy na dom. Super!

Skali
    Skali, zmień lekarza proszę. Skonsultuje to z innym ale nic nie mów co mówił tamten. Ta baba jest jakaś chora. Może sama ma nie pokolei tam pod daszkiem? :D

Marta
    Obwieszczał, że w przyszłym tyg urodzisz. Jakoś w połowie myślę. Nawet w pierwszej połowie. Ale to tylko moje przypuszczenia ;) mogę się mylić.

Nie pamiętam więcej :(

żabka04 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Jaki prawdziwy dzielny pacjent !!! Już widzę Sofcie i jej histerie u lekarza ;)
    Ooooj widać te 7 kg u Kosia widać ;) duzy chłopak ;) co Ty masz w tym mleku, śmietanę ? ;)
    Co do zachowania Igusia..myśle ze częściowy o jest zazdrość ale te i charakter. Wydaje kibsie , ale popraw mnie proszę jeśli się mylę, ze on już miał takie etapy i to zanim był Kostek.
    Zazdrość na pewno zaostrza ale dużo mam w tym swego po prostu charakter - takie i moje zdanie ;)

Natka
    Ojej ale sie u Was dzieje ;( bidulka Amelka ;(
    Ale piękne łóżko !! Gdzie kupowaliście ?? Jęli mogę zapytać ;)

Skali
    Oj zmień tego lekarza....baba jakaś dziwna jest. Szuka problemu !

Żabka
    Woooooo!!! Super !!!!
    Niezła suma ;) cieszę się bardzo i na pewno się przyda ! ;)
    Następnym razem będzie jeszcze więcej hihi

Kamcia
    Co u Was ? Jak chłopcy ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze :) Sofcia coś ma katar. Pani w żłobku mówiła ze dużo jej leci ego kataru. Ale jak jest w domu to od 17 do teraz ani razu jej nic nie spłynęło... nawet próbowałam jej odciągać ale tlkontroche przezroczystego wodnistego odciahnelam i to wszystko.
    Co prawda rano jej daje krople mucofluid i one bardzo rozrzedzają wydzielinę wiec może dlatego jej tak tam spływa w żłobku??? Nie wiem...

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Ta lekarka jakaś nawiedzona, że wymyśla choroby. Szymek jest zdrowy, Ty widzisz postępy i to się liczy. Najlepiej zmienić lekarza i mieć spokój.

Natka
    Piękne łóżeczko, czekamy na efekt końcowy :)
    Współczuję ciężkich dni, oby teraz było lepiej.
    A z porodem nie planuję czekać do przyszłego tygodnia, już mi ciężko z brzuchem i nie dam rady dłużej niż 3 dni ;)

Dariah
    Zdrówka dla Zosi, oby szybko przeszedł jej katar.

Rozmawiałam z mamą przez tel, Antoś od razu poznał działkę i się ucieszył :) Miał tyle zajęć, że mało spał w dzień, ale pewnie też dlatego, że przysnął w samochodzie. Ładnie zjadł obiad bo 3 placki z jabłkiem i cynamonem a na kolację 3 kanapki :) A w łóżeczku od razu padł ze zmęczenia więc niech śpi spokojnie całą noc.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin jakie super zabawy jutro spróbuję z tymi spinaczami może to na chwilę zajmie Szymka bo np malować nie chce teraz jak ciepło to on tylko na podwórku chce a to kwiatki podlewać to zamiatac no chyba że w domu odkurzam.
    Dziś się chwalimy Szymonem sam przejechał na hulajnodze że 2 metry moje nie kumate dziecko samo się odpycha i jedzie :)
    Jest też poprawa udało mi się podać mu syrop w trakcie jedzenia i halacji nie robię katar jakby mniejszy

Marta to już,tuż tuż trzymam kciuki. Moja szwagierka też na dniach rodzi. Będzie Hania.

Natka współczuję ale ty jesteś twardą babka wszystko pokonujesz a łóżeczko super . My też bedzeny takie robić Szymkowiak ale to dopiero jak się wprowadzimy. Jestem amana bo mi się bardzo drogie tapety podobają no ale do czasu jej kladzenia może uzbieram. Już coraz bliżej ale jeszcze trochę zostało m już coraz mniej sił bo od stycznia praktycznie codziennie po pracy idzie na budowę. A w pracy prEcuez fizycznie robi także jestem z niego dumna ze nie chce pomocy ale za to w łazience mamy taką gładź ze jak lustro gładzie to konik m on mógłby tylko szlifować bo musi być idealnie gładko

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi dopiero padł. Byliśmy z nim na sali zabaw ale się cieszył szok a jaka awantura przy wyjściu.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no działo się u was.
    Cieszę się że już ok.
    Ty to sama robisz? Ale masz zdolności!
    Oczywiście że kciuki są i czekamy na efekt końcowy.
    Ty nasza wrozko oby twoje słowa się sprawdziły :-)

Ajrin mój biegał do 23:00 bo się wyspał do 18:00. I to go budziłam.
    Córka też nie lepsza choć szybciej zasnela niż jej brat za to śpi wstała o 9:15 poszłam spr czy żyje.

Marta życzę szczęśliwego porodu i szybkiego.
    Czekamy na Natalke ale fajnie ze zabrali Antka super.

Skali brawo dla szymka!!!!!
    Dzielny chłopak.
    Mój nawet na auto pchacza nie usiądzie i nie pojedzie.

Dariah zdrówka dla Sofci.
    Gratki za podpisana umowę.
    To już ostateczny dom/lokum czy szukacie jeszcze?

Kamcia odezwij się.

U nas pogoda do bani.
    Pada pada pada od wczoraj.
    A chciałam iść na dwór buuuuu
    Miłego dnia

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem
    cały czas czytam ale nie mam o czym pisac bo Piotrunio ciągle bez zmian :) nie pokiwa glówką na tak/nie, nie pojeździ na czymkolwiek, karmiony...
    ogólnie wszystko u nas w porządku
    dziś pada, więc wyjdzie ze trzeci dzień w domu (wczesniej upały)
    najważniejsze, ze zdrowi i radośni, że nie ma takich sytuacji jak ajrin pisała...choć wszystko może być przed nami
    dziś idę do rodzinnej-okaże się czy da skierowanie na tarczycowe, by skontrolować po ciązy
    za tydzień mam krzywą...
    dzis moje imieniny, więc pewnie mini laba ze strony męża w stosunku do dzieci hihi
    dziś Patryk wstał tylko raz w nocy ale i tak nie zjadł więcej, to nie Piotrek , nawet nie mamy drugiej brody

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wszystkiego najlepszego kochana z okazji imienin.
    Cieszę się że się odezwałaś :-)

Pewnie ze weź niech da ci jeszcze: morfologia, mocz, kreatynine, ferretyne, żelazo, potas, sód, aspat, alat (watrobowe) i inne powiedz ze chcesz się przebadac bo idziesz na wizytę do enfo.
    A te wyniki ci się przydadzą do lekarza gdyby krzywa była nie taka.
    Odpukac oczywiście.
    Krzywa zrób glukozy i insuliny (wykorzystaj że pijesz glukoze) i trzy pkt na czczo, po 1h i po 2h za krzywa insuliny musisz zapłacić.
    Trzymam już kciuki.

No moja droga Patryczek później nadrobi:-)
    A Piotruś w swoim czasie pewnie wszystko nagle będzie umiał.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od diabetologa mam skierowanie na krzywa cukrowa i insulinowa
    a co rodzinna da to da, zalezy mi na tsh i ft4 (cała ciaze za to płaciłam), reszta sie nie martwie bo w ciazy miałam super wyniki(diab badala sód, potas, profil lipidowy czy alat)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4189 4190 4191 4192 4193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ