WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali
Super, że widzisz już takie postępy u Szymka, z dnia na dzień będzie coraz lepiej.
A u Poli to rzeczywiście mogą być zęby, w końcu skończyła już 4 miesiące a to chyba od tego wieku zaczynają się pojawiać.
Żabka
Szkoda, że pogoda nie dopisuje ale najważniejsze że wyjechaliście i odpoczywacie, no i możecie sporo pozwiedzać.
U nas noc spokojna, pospałam do 9 bo od rana mąż ogarnął Antosia. Na 10 pojechali do lekarza do fizjoterapeuty na kontrolę stópek i później na plac zabaw a ja po śniadanku odpoczywam
-
No pola jak dostanie gryzaka to masakra tak się slini więc chyba coś się dzieje
Wczoraj była u mnie fizjoterapeutka okazało się że jednak mam rozejscie i nie mogę ćwiczyć ponaciskala mnie i zakleila brzuch i czekam do wtorku
A my ciągle gdzieś jedziemy po meble dziś też wycieczka
Zabko udanego wypoczynku
Marta trzymam kciuki żeby było bez komplikacji
Ajrin co tak u was ?
-
Hejka,
U mnie 2 dni temu M temperatura ponad 40 stopni. Poszłam wieczorem z koleżankami i Kosiem na spotkanie do przyjaciółki a M został z Igim. Mówił że coś go rozkłada ale został dałam mu ferwex. Wróciłam do domu koło ę nad ranem zastałam M śpiącego w naszym łóżku z Igim. Słodki widok ale widzę że dziecko nie przebrane buzi brudna przeniosłam go do jego łóżeczka. Patrzenia M a ten blady jak sciana źle at potem i trzęsie się przez sen, zmierzylam temp a tam ponad 40 dostał leki a ja z Kosiem wyniosła się do gościnnego śpimy sobie razem na łóżku w izolacji.
Więc u nas nie wiem co to za wirus ale teraz M poległ krost nie ma więc raczej nie Bostonka i dziś już chodzi więc dobrzeje.
Żabka pogody dla was wypoczywajcie bawcie się i korzystajcie.
Dziewczyny jak macie jakias sprawdzona listę albo chociaż kilka pozycji co zabrać z 2 dzieci dajcie znać.
To masz pierwszy wyjazd z 2 a że a tydzień i daleko do tego mamy małe auto wypożyczamy trumnę bo inaczej byśmy się nie spakowali więc trochę zaczynam się stresować
Do tego polska pogoda to wiadomo wnet ciuchy i zimowe trzeba spakować
Ja po powrocie z wakacji idę do lekarza też na jakieś badania bo ja wiecznie mam stan lekkiego przeziębienia.
-
nick nieaktualnyAjrin dziekuje.
Właśnie słońce wychodzi.
Zjemy i idziemy na plażę.
Dla was zdrówka mam nadzieję że m ma się lepiej.
Co do listy.
- Kurtki czapki cienkie
-Buty
- Misie z czym dziecko zasypia
-Poduszka dziecka
- Apteka paracetamol, coś na słońce, komary do posmarować, plasterki,
- Ciuchy
- Pampersy. Chusteczki mokre, kremiki etc
- Termometr
- Pieluchomajtki
- Baseniki, piłki wszystko co można nadmuchac i macie
- Kocyk, ręczniki, namiot na plażę
- Troszkę zabawek takich do pokoju w razie nie pogody
- Jedzenie dla dzieci jeśli takie jedzą oraz mm z butelkami
- Foremki do piasku
- Czapka z daszkiem
Reszta dla was co tam trzeba -
nick nieaktualny
-
Dzięki Żabka zamówiłam właśnie na plaże namiot
Już widzę jak będziemy chodzić na plaże obładowani haha o ile pogoda pozwoli.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Ajrin
Zdrówka dla męża, pewnie się zaraził od Igiego. Teraz Ty pilnuj siebie i Kostka, żebyście się nie zarazili.
Żabka
Udanej plażowej pogody, widzę że Robert już korzysta
Skali
Kciuki za Twój brzuch, oby rozejście szybko udało się naprawić.
U nas wczorajsza wizyta Antosia ok, fizjoterapeutka widzi postępy bo synek lepiej chodzi i siedzi poprawnie i już nie układa tak często stópek do wewnątrz. Zaleciła siadanie po turecku, chodzenie na boso po nierównościach i basen.
A u mnie dzisiaj gorsza noc, obudziłam się po 4 i przez 2h nie mogłam zasnąć, coś mnie brzuch bolał i ciągnął. Myślę, że to przez wczorajsze porządki bo po południu przywieźli nam zamówione meble: stół, krzesła i barek. Mąż ze swoim tatą skręcali a ja wszystko myłam no i chyba trochę przesadziłam. Ale chciałam, żeby już wszystko było gotowe i stało czyste na swoim miejscu no i miałam sporo energii
Rano Antoś zrobił mi pobudkę o 7:30 i ogólnie jest lepiej, dobrze że moja mama zabrała Antosia na spacer więc leżę i odpoczywam. Mąż już skończył pracę, teraz jest na zakupach, odbierze małego od mojej mamy i zaraz pewnie przyjdą do domu. Antoś zje jogurt i pójdzie na drzemkę więc dalej będę odpoczywać przy kawce i ciachużabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak korzystamy bo pogoda się zrobiła.
Miało padać do południa a jednak słońce wyszło.
Więc poszliśmy na plażę wracaliśmy to zaliczyłem sklep bo werka chce makaron z serem białym na słodko więc obiad mamy za darmo bo pani niby kasowala ale nie skasowalo.
Ja przeglądając paragon bo brałam inne rzeczy się skaplam
Robert zasypial mi na rękach nad morzem ten szum chyba go wyciszal ale usnal po drodze więc drzemie sobie mu robimy obiad.
Potem idziemy też na plażę tylko na dłużej.
Ajrin wydaje ci się cześć upchasz do kosza w wózku
Ale warto jedzenie weź i można siedzieć i siedzieć na plaży.
Marta współczuję nocki.
Ale fakt każda z nas by tak przegiela
Odpoczywaj dzis:-) -
Kamcia dzięki doszło i czytelne.
Witajcie w domu.
A ja się cieszę jak dziecko na ten wyjazd serio haha siedzenie w domu mnie trochę dobija już.
Więc z przyjemnością zabrałam się za listę rzeczy do spakowanakamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żabka jeny to już ale zleciało bezpiecznego powrotu.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
A u nas Sajgon m chóry zarazil szynka ma katar i coś kaszel Ale najgorsze ze pola ma katar przezroczysty co prawda ale ma. No i przypomnijcie mi dziewczyny co i z czego robić inhalacje dla 4 miesięcznego dziecka ? Szymkowi narazie nebudose ale mam nebudd i chyba mu zrobię z nebudu mam chyba jeszcze isonasin
-
nick nieaktualny
-
Żabka
Ale zleciało, dopiero co wyjechaliście a już wracacie. Spokojnej podróży.
U nas zapowiada się ładna pogoda bo od rana świeci słoneczko. Antoś zrobił nam pobudkę już o 7:20, zjadł śniadanie i mąż zabrał go na plac zabaw. A ja korzystam z wolnego i odpoczywam. Po południu przyjeżdża moja siostra cioteczna z mężem więc synek będzie miał sporo zabawy bo ciocia zawsze się z nim wygłupiaMiłej i spokojnej niedzieli
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane! U nas się dzieje wiec nie miałam czasu żeby pisać
Now iść w piątek po pracy zaraz jechaliśmy podpisać kolejna umowę dotycząca kupna domu i wpłacaliśmy zadatek - wieclekki stres.
Potem wczoraj od rana był pan i czyścił kanpe karcherem, o 11 piknik w żłobku Sofci. Było super, pełno dzieci, muzyka, gry itd oczywiście Sofcia na początku nie chciała w ogóle iść bo za duzy hałas itd...potrzebowała ponad 30 min żeby się oswoić..
Potem poszliśmy na spacer, drzmeka itd a następnie do takiej fajnej knajpki / restauracji gdzie jest super płaca zbaw - am gdzi bylysmy z Natkai tam sobie zjedliśmy obiad i deser
Sofcia szalała i sie bawiła, a my mogliśmy spokojnie zjeść
Po restauracji D nad odwiózł iponechal na zakupy a ja z Sofcia poszłam na płac zabaw jeszcze - i tam chyba ja przewiało bo dziś ma katar! A tak jest taki cholerny przewiew między blokamioczywiście koja wina !
Wiec wlurzylam się na mojego D bo cholera jak ostatnio Mała była chora przez niego to nic nie mówiłam - zdarza się ! A tu moja wina bo zamiasts wrócić z nią do domu bo zasnęła w aucie i była spocona to na płac zabaw poszłam.. No niż wam trochę racji ale bez przesady
A dziś sprzątanie od rana i długi spacer, drzmeka, lody itd
A teraz się robi kalafior i ziemniaczki na parze
A potem mecz i piwko
A miałam się odchudzać....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️