WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah jeszcze nie zlapal choc teraz ma mega gile ale odciagam zakraplam kilka razy dziennie plus na wakacje z inhalatorem. Chyba troche ratuje sytuacje to ze ja tez chorq wiec chyba jakies przeciwcialanw mleku sa.
Igi jest najmniej agresywny do Kosia ale bywa ze go pacnie niestety boje sie ze bedzie kljeszcze gorzej bo jak teraz Kostek dopelza do zabawki to Igi mu sila wyrywa. Choc w 90% dba o brata to jednak boje sie ich samych na sekunde zostawic. -
Piotrek 3x mnie ugryzł, ale na zasadzie"fajnie wbić zeby w mame", ugryzałam i ja, nie powtórzyło sie...choc piatki nadal poooowoli wychodza
więcej agresji nie widziałam, choc nie ma skad się uczyc
jesteśmy dopiero na etapie kataru
Patryk miał 2 dni taki jakby spływajacy, ale inhalacje +nasivin i po problemie
ale Piotrek gile po pas dosłownie (już teraz wiem co to znaczy), w dzień biega ale tej nocy 3h z nim spędziłam-miał goraczke, nie pozwolił zmierzyć (na czole 39,2), zasnał po spadku temp
katar w domu zaczał się jeszcze w upały
szkoda jedynie że juz syropów odmawia, o odciaganiu nie ma mowy -
Ajrin
Ah to na pewno jeśli Ty coś złapałaś to na pewno masz przeciwciała i nie łapie
A w żłobku z innymi dziećmi?
Czyli rozumiem ze w domu najbardziej agresywny jest w stosunku do Was ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
W zlobku tez panie nie raz mowily ale jak pytamy sie czy mamy isc do specjalisty mowia ze nie to absolutnie w granicach normy aby zwracac mu uwage i tlumaczyc ze tak nie wolno.
-
tez twierdze, że ta agresja Igusia jest "normalna"
nie kazde dziecko przechodzi(jedno bije inne jest bite), wyrastanie jednak różnie trwa...i sześciolatek potrafi przywalić
jęśli tłumaczenie nic nie daję (a broń nagrody) to trzeba jeszcze szukać metody -
Hmm to może tak jest?
Ja się nie znam ;( tez się żądani zastanawiam czy koja jest normalna hhe
W sensie jak histerie robi, jak jest ciagle na nie itd..ale tłumacze sobie ze w takim razie 1/3 dzieci powinna siedzieć specjalistów.
Tez sobie tłumacze ze przejedzie.
Tłumacze jej itd..jedynie mam wątpliwości czy dzieciak to rozumie.
W sensie wiem ze dzieci są mega inteligentne ale w momencie histerii to bez sensu tłumaczyć bo w amoku jest a po histerii czy jest w stanie powiązać ze to co mówię dotyczy się tego co się już wydarzyło? Wiesz o co mi chodzi?
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ok czyli np jak zrobi cis super to nagrodzić ale jak Np nie zrobi histerii w sytuacji gdy zwykle robiła - nie nagradzać - q sensie traktować to jako zwykle zachowanie.
Logiczneale wolałam się upewnić
-
w czasie histerii nie tłumacze
czesto sama mam nerwa i czekam na spokój, po histerii dodaje ostatnie zdanie (pierwsze bylo przeciez powodem histerii)
staram sie nie powtarzać słowa "nie"
"nie" musi pasc, żeby dziecko się uczyło, ale powtarzanie w dalszym ciagu juz tylko podburza
nie raz się smieje, ze przez sama histerię juz nie pamieta czemu histeryzuje
ale właśnie te największe histerie sa o byle coWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 17:18
-
Tak u nas tez histeria nie wiadomo o co
Agresji jako takiej wielkiej nie ma ale wsyztsko jest jej : na placu zabaw chustawka jej i nikt nie mlze jej dotknąć, ale jak ktoś już się nie interesuje chustawka tylko zjeżdżalnia to zjeżdżalnia jest jej a nie chustawka i tak w kółko...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Piotrek na spacerze zrobił histerie, ze idziemy nie w tym kierunku...nastepnym razem poszlismy jego droga, a ten co? poszedł całkiem nieznana...więc tez histeria bo do wózka
ale na szczęscie u niego działa zasada, "dobrze, zrób jak chcesz"
efekt taki, ze nie zrobi na nogach spaceru ponad godzine, bo juz niefajnie jest móc to robić po swojemu, rozglada się i nagle chce do wózka
podobnie mielismy z fontanną-płacz, ze ja pomijamy, płacz, ze do niej nie wpuszczamy, a jak raz machnełam reka i powiedziałam" dobra, niech zmoczy sie ile chce"to wszedł pierwszy i ostatni raz(jednak mokro i zimno)
-
Kamcia
To widzisz nasza jest na tyle uparta ze w sytuacji gdzie Piotrek odpuści bo za daleko i wejdzie do wozka to ona się bedzie słaniac na nogach a jak postanowi do wozka nie wejść to i tak nie wejdzie.
Jak powiem jej ze idziemy do np do sklepu to nie i histeria itd odpuszczę to będzie chciał iść - bo ona zdecydowała i teraz chce iść. A nie wtedy co mama mówi.
Taka cholera...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyKamciu witaj!
Ojej was też dopadlo?!
Zdrówka dla was.
Boję się że to odbije się na twoim zdrowiu.
Martwię się o ciebie
Cieszę się że się odezwałaś
U nas była histeria po południu wyobraźcie sobie nie przez Roberta a przez weronika!
Ale pyskowala ale chciała być goru matko dobrze ze to małe jest bo jakby mi przyszło tak gadać z dorosłym to nie wiem......
Poszło o obiad bo jest obrzydliwy!!!!
W końcu usnela po godzinie wstała dała sobie zrobić inhalacje leki wziąść.
Robert inhalacje odmówił wręcz uciekł.
Więc wzięłam wodę morska co mam w sprayu i pisałam nosa jednemu i drugiemu.
Robertowi żółte gęste gile lecą
Robert spał 3h:15min!!!!!
U nas deszcz pada i to mocno
Ajrin u nas Robert też bije.
To jest taki etap, być może jest w tym trochę zazdrości o kostka.
Tak trzeba tłumaczyć ale złość że strony naszej..........wiem co czujesz.
Dariah jak najbardziej to jest taki etap to tzw bunt minie w 3 Rz może później
A potem kolejny będzie.
-
ZBka
O Matulu...ze potem kolejny! To ja chhba ziemiankę wykopie dla niej lol
Kamcia
Nie No ja nie wychodzę bez wozka, No chyba ze na płac zAbaw lib bardzo blisko.
-
Wiem ze kazde dziecko inne u brata dziewczynki robily histerie o nie ta koleinosc mycia zebow. Chlopaki czesciej silowo maja histerie u nas jest glowniw o spanie inny kierunek to kilka sekund i juz czyms innym sie zainteresuje.
No i pozwoleniw na cos skutkuje ze ok to m9ge sie kapac w ubraniu tak bylo na wyjezdzie gsy wszedl do wody jak stal i wcale mu to nie przeszkadzalo.
My wlasnie ruszamy dzieciaki w pizamach liczymy ze szybko.i spcrawniw minie i przespia. -
nick nieaktualnyAjrin uważajcie pogoda okropna
Dostałam info że mam się schować hahahahahha bo będą mega wiatry
Ja dzieci wykapalam ale Robert przed kąpielą domagał się WC więc posadzilam wyszłam zanieść do kosza pampersa a werka krzyczy mamooooo Robert siku robi
No to bardzo bilysmy brawo i tanczylysmy a Robert się cieszył na WC hihi
I zjadł mi pół knopersa!!!!!!!
Kolacja beeeee ale spaghetti mniam co za typ.
Może dla was to żadne wow ale Robert jeździ po chacie autami takimi jezdzikami i rowerkiem biegowy.
Serio żłobek go zmienił na plus.
Gdzie on kiedyś usiadł na auto a co dopiero ruszył i się przemieszczal!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 19:45
Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość