WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mas jak u Ząbki nie śpi w dzień a i tak idzie spać po 21. Igi zostanie do końca tygodnia w domu bo znowu pojawił się latarek a Sema pełno zabawek to niech posiedzieć w domu pogoda ma być i na spacery będziemy chodzić niech wydobrzeje. Byłam z rana z 2 u lekarza katar raczej nabank alergicznych dała nam syrop na alergie a dwójki i sterydy do nosa też dla 2 bo oboje ten sam stan zero temperatury katar niby jest niby nie.
Zobaczymy czy uda się nam drzemki robić jak coś będę budzić po godzinie i zobaczymy. -
Hej co u was cioteczki?
U nas Igi został w domu i całkiem sympatycznie spędziliśmy dzień naprawdę.
Byliśmy na placu zabaw z 2 godziny bo cudna pogoda no i Igus bratem się bardzo opiekował przynosi mu co chwila zabawki nawet jak ten śpi wózku poszłam siku wracam a Kosiu przykryty wszystkimi swoimi zabawkami
No ciekawe kiedy zacznie się wymuszanie. Drzemki nie miał więc zasypia o dziwo poprosił o M a Kosiu mial6tylko 2 drzemki więc padł przed 19 już. -
Ja odpoczywam po męczącym dniu. Trochę muszę nabrać sił.
Amelka spoko, była w żłobku. Niestety przyszła ze smarkami. Trzeba wdrożyć plan: miód i cytryna -
Patryczek słodziak podobny lecz inny.
Natka już nie mogę się doczekać coś ty tam wymyśliła
Losie co za noc Kostek od 12 budził się co chwilę a od 4 to już nie chciał spać marudzi rzucał się wstaliśmy przed 6. Igi jeszcze śpi dziś znowu plan aby iść z 2 na plac zabaw o ile Kosiu da radę wczoraj nie spał i podziwia brata zza wózka.
Jest cudna złota Polska jesień u mas serio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:55
żabka04, marta258 lubią tę wiadomość
-
Kosiu śpi Igi bawi się sam chwilo trwaj
Pije ciepła kawę -
Ajrin
Jutro jadę na spotkanie, ale czuję, że będzie do poprawki. Najwyżej, może uda mi się umówić inny termin, przedłużyć to i dopracuje tak by było idealnie -
nick nieaktualnyHej cioteczki.
Kamcia piekne maja te twoje chlopaki oczyska!
Patryk wersja piotrusia tylko chudszy.
Ale i tak slodki.
Maja urode maja .
Jak ty sie czujesz powiedz.....
Ajrin wspolczuje.
Ale lepiej igus?
Piekna macie jesien u nas tez juz ja widac .
Natka mow nam tu co ty tam robisz hihi
Ciekawosc zrzera
Trzymam kciuki caly czas zeby ci sie udalo
Marta jak sie macie lepiej?
Dariah , skali ???
Ja wczoraj sie az poplakalam wieczorem skrecalam sie z bolu zoladka i kluc w klatce piersiowej.
Poszlo o kase z reszta to jest u nas ostnimi czas glowny temat.
Ja juz sobie kase rozplanowalam nawet jestwm sklonna zrezygnowac z kursu bo kasa potrzebna a w zlobku pani wyjechala z tekstem ze robert ma zaawansowane plaskostopie.
Hmmmmmm
Mowie ale ok po drugie robert zaczal pozno chodzic w wieku 18 mcy ma 25 mcy czego pani wymaga?
Mam isc do lekarza na wizyte on da skierowanie na buty ortopedyczne takie buty 250zl!!!!! Mam mu kupic !!!!!!
Dostalam ..........
Przyszlam ryczalam bo za co?
Dzis pojechalam do zlobka spotkalam sie z fizjoterapeutka bo ona z dziexmi na dwa razy w tyg zajecia mowi ze robert nie chce wspolpracowac ale ona to widzi jest problem wiec mowie znowu czego ona od niego wymaga itd mowie ze u nas w rodzinie dzieci maja plaskostopie, ze do ortopedy czekamy na wizyte itd itd ta kazala isc do tego samego lekarza co tamta mowila wziasc skierowanie na buty i w jakims medycznym kupic jak pokaze skierowanie to dostniemy za darmo w ramach nfz.
Lzej mi sie zrobilo na sercu.
Wiec pytam gdzie co i jak.
Pojechalam zalatwiac wrocilam do domu po 9:00 nabiegalam sie jak durna bo to nie takie skierowanie wiec z powrotem do pediatry to nie ten budynek nikt nic nie wie.
Ale warto bylo wizyta juz we wtorek .
Ten lekarz przymuje tez w zlobku ale tylko jest godzinke dla dzieci nie pelnosprawnych w osratecznosci mial nas przyjac.
Teraz kwiestia musze znalezc taki sklep z butami gdzie mi przyjma te skierowanie zamiast kasy .
U werki wczoraj byli goscie czyt sasiadki impreza udana.
-
Zabka
O matko! Ale chwila, moment! Przecież płaskostopie u dzieci chyba do 3-4roku życia jest normalne. Tzn może nie normalne ale fizjologiczne i może występować . Nie pakuje się małych dzieci w buty ortopedyczne bo moga zaburzac prawidłowy odruch stawiania stopy, który właśnie może niwelować płaskostopie a także uczy równowagi, prawidłowo stawianej stopy itd.
Ty weź się skonsultuje z fizjoterapeuta dziecięcym inn niż ten w przedszkolu.
Możliwe, nie mówię, że na pewno, przedszkole (lub fizjo z przedszkola) ma profity od tej konkretnej apteki lub od hurtownika czy producenta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:51
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak idziemy do wlasnie takiego innego.
Ja jeszcze jestem sklonna podejsc do babki fizjo co bylam z werka ale to juz koszt wizyty trzeba liczyc.
Natka to mi dalas do myslenia!
Ja wiem ze takich malych sie niebierze nawet pod uwage baaaaa kierownik w rehabilitacji powiedzial mi ze zaden ortopeda na niego nie popatrzy.
Ale z tymi butami i zaburzeniem to bede teraz siedziec i myslec.
Dzieki.
We wtorek sie okaze.
-
Żabka
Aż jestem w szoku, że taki maluch już ma nosić buty ortopedyczne. Dobrze że zapisałaś Roberta do innego lekarza, może on inaczej spojrzy na sprawę.
Natka
Czekamy na efekty tajemniczego projektu
Kamcia
Cudny Patryczek, bardzo podobny do Piotrusia.
Ajrin
Zgadza się, teraz jest piękna polska jesień, więc warto korzystać z pogody
U nas lepiej ze zdrówkiem, Natalka i ja już prawie nie mamy kataru, tylko Antek jeszcze trochę ma ale ogólnie jest lepiej. Nawet dzisiaj z mamą zabrałyśmy dzieci na spacer bo piękna pogoda. Teraz oboje śpią a ja już po kawie i ciachu. Teraz obejrzę sobie serial
-
nick nieaktualnyJuz nic nie wiem.
W necie pisza zeby niw iac do ortopedy bo ten da wkladki takie ze miesnie nie beda pracowac i juz problem siw zrobi .
Nalezy isc do fizjo ktory dopasuje wkladki jak i buty (buty nie ortopedyczne) do plaskostopia ale to sie robi u dzieci w wieku 4-5 lat kiedy to jest stwierdzane ze dziecko ma plaskostopie.
Dziecko powinno chodzic jak najwiecej na boso jest adnotacja ze niw po twardym podlozu np podloga w domuma miec rozne podloze.
Robert biega w domu tylko boso.
Z cwiczen ma stawac na palcach w ten sposob mozna spr czy duze jest plaskostopie spr czy jest luk .
Robert zaczal chodzic na palcach wiec musze zobaczyc
Czekam do wtorku na wizyte zobacze co powie.
Kupilam sobie redsa zurawinowego.
A co
Myslalam ze corka moja wyrosla z awantur ale sie mylilam.
Jak zwykle zmeczona jeszcze na placu zabaw mowilam ze zmeczona bo male oczy cos sie swieci wlazla tylko do domu i awantura.
Dostala wczoraj dlugopis taki z tworzywa gumowego i zakonczenie na gorze to taka babeczka duza wieciw ze to urwala po zlosci?!
Ryczy drze sie i mowi masz! Mi kupic nowy.
No wiadomo ze starzy sie postawili jak mozna jej kupic skoro specjalnie zniszczyla wiec afera trwala dalej.
Maz podziwial za nim wyszedl do pracy.
Na szczescie sie uspokoila.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny